- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
csyo
senior tag
válasz
Ősember #10419 üzenetére
dino69-nak 0 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!
egy hete adtam neki feketét, de ahogy látom, még nem kapta meg.
Az én pénzem bánja, ami az ő hülyesége miatt történt meg.
Rendel árut, aztán nem fizet, én meg károljam el? És még feketét sem kapott
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Ősember #10140 üzenetére
Valóban akkor is ezt mondtad, és azt is, hogy nálad működött, ezért is vittem el, mert hittem neked.
Most nem vettem máshonnan memóriát, mert megint hittem neked. Nem kellett volna, megint nem jött össze a dolog.
Ha visszalépsz 1 üzletből az a minimum, hogy a másiknak szólsz róla.
Te nem tetted, és most is csak rabolod az időmet értelmetlenül.
Részemről ez volt az utolsó üzenet, nincs rád több időm és türelmem! -
KINKY_007
aktív tag
-
karcsi56
csendes tag
válasz
Ősember #8414 üzenetére
itt az apróhirdetésben Eladó egy új, még nem használt Panasonic VW-BN1 külső DVD író ár 18000ezer
árgépen legolcsobb 19698ft 1700ft külömbség használt és uj között
de 23900ft 6000ezerAsus P525 PDA+telefon+kamera!!!
61.,7.6725726,9..6 Ft
itt aprohirdetésben használtan 50000ezer 10000ezer külömbség egy 50000ezres tételnél vajon megéri -
karcsi56
csendes tag
válasz
Ősember #8414 üzenetére
"azt meg egész egyszerűen nem akarom elhinni, hogy amikor bementél az aquaba a szarráégetett lapoddal, akkor te mondtad, hogy szétsütötted és az első dolguk az volt, hogy a kezedbe nyomták a lapod árá"t
elegem van abból sok okos a saját véleményét beírva irreális dolgokat gondol
persze hogy előtte letesztelték ne legyél már ennyire rosszindulatúmajd minden részletesen leírok ami neked nem evidens és olyanokat állítasz ami nem írtam és nem úgy történt mintha én így írtam volna le fentebb
-
karcsi56
csendes tag
válasz
Ősember #8414 üzenetére
pedig így volt nem hazudok
azt hogy te mit hiszel az engem nem nagyon érdekel ez számomra tény
előtte megvizsgálták hogy rossz és utána megalapítottak hogy k o
odakérdezett egyik a másiknak kicseréljük az meg azt mondta cseréljük(szervizes)
igy történt nem hazudok de én lóvét választottam felmentem és vissza adta pénztáros a lét természetesen kellett a számla hozzá meg 3 nap belül voltam -
kaller1
veterán
válasz
Ősember #8231 üzenetére
Hülyeséget írtam?
Amúgy ha lenne is ilyen rendszer,csalók ugyan úgy lennének.Na meg szerintem az üzletelők elenyésző része olvassa akár ezt a topicot is,erre a legjobb példa XY úriember egyhetes most lejárt banja után,új készlettel már meg is jelent az apróban és van is érdeklődő nála...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ősember #8210 üzenetére
hát ezt nem tudom, hogy van e minden nagyvárosban ilyen megbízható ember. De ha már 5ben van az nagy előrelépés szerintem. Sőt én már annak is örülnék, ha phsok közt, akik úgy nagyjából ismerik egymást működne ez a dolog, mert akkor előbb utóbbi kialakulna valami, ez ismeri azt a másik meg amazt, ezen és ezen keresztül el tudom juttatni ide vagy oda stb...mert pl egy újoncnak nem szívesen utalok pénzt, de annak akinek már utaltam és tudom hogy megbízható, és abban a városban lakik annak igen. Hát persze ez a napi 5 teszt kérdéses, de a távolság a döntő, mert mondjuk egy telot meg lehet nézni akárhol, egy VGA vagy egy proci működés közben sem egy nagy etwas, itt azon áll vagy buki a dolog, hogy egyik helyről a másikra strasszézni mennyi idő. Győrben nincsenek nagy távolságok, elég 1-2 ember, de Bp az már kemény dió lenne.
greatchaos bocsi összeszedtem, vagyis próbálkoztam vele,de ez nem egy egyszerű mondat, alannyal és állítmánnyal...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ősember #8189 üzenetére
hacsak nem mész el házhoz és nézed meg saját szemeddel, hogy franko.
Pont erről beszélek. Aki el akar valamit adni, az írja le rendsesen milyen a cucc, és ezt igazolja egy másik tanú is. Innentől kezdve kizárható az eladó felelőssége bármilyen hibáért. Ha nem olyna amilyennek leírta, megy a szankció. Most nem olyanra gondolok, hogy kimész és akkor egy kicsit kopottas a telon egy gomb, és erről nem szólt a fáma, de amúgy minden renbe, ez esetben lehet egy telefont megereszteni, hogy akkor mi legyen kell e a cucc. Mondjuk olyanra gondoltam, hogy mm igen a hirdetés szerint minden gomb tökéletesen működik, aztán kipróbálod a joystickot a telon és akad, se föl se le irányú mozgásra nem reagál mondjuk. Az ilynnek megy egyből a fekete, mert szórakozzon a jó édes anyukájával, amit mond az legyen úgy, és ha még1x megcsinálja akkor soha többet.
ráadásul nagyon kevés olyan eset lehet, hogy a vevö szándékosan megrongálja a cuccost
ha igy is van ott a két tanú, hogy az eladónál működött. Sőt, ha 1000% biztonságra kell játszani, akkor a vevőnél is kell egy tanu, amikor beteszi először, hogy ott működik. Aztán ha meg utólag elromlik a termék arra ott vannak a kölünféle időtartamú garanciák. De ez is lehet, hogy már másnap tönkremegy gar nélkül(igaz ilyenről még nem hallottam, de lehetségesnek tatom) ez meg már az ultrapech kategória, de ilyenkor nem lehet csinálni semmit, mert mindenki megtette a magáét.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ősember #8181 üzenetére
Ez szerintem nem elég hatékony. Egyrész időben lassú a 3 nap miatt, másrészt előfordulhatnak felesleges küldemények, amivel csak a postát gazdagítják. Ha a vevő megbízottja helyben szemrevételezi az árut és valami kifogásolni valót taláál, ott egyből meg van fogva a rossz biznisz, mert nem küldd senki semmit sehova, az illetőnek bevésetik a fekete egyből és legközelebb meggondolja miért hivja ki feleslegesen a megbízottat szemrevételezésre. Ha mégegyszer nmegcsinálja megy feketelistára és soha többet nem bizniszel ezen keresztül( és ha a forgalom nagy része ezen ekeresztül bonyolódna akkor a PH-n se ). erről beszélek amikor a hatékonyságra gondolok, mert a legelső pillanatban be van építve egy szűrő, amin mindenképpen fennt kell akadnia a lehúzós bizniszeknek. Ezt az utalós dolgot esetleg úgy lehetne még betenni( nem rossz ötlet, csak a vevő oldalon kell megcsinálni) hogy a PH-s megbízott számlájára a vevő akkor utalja el az összeget, amikor a szemrevételezés, tesztelés megtörtént és a megbízottnál van az áru, mert akkor a vevő biztos lehet benne, hogy nem kap szart, meg ha esetleg olyan terve van, hogy 20 barátjával odamegy és elveszi a cuccot a megbízottól akkor már nyugodt szívvel teheti, hiszen rajt a számlán a pénz. Ha mindenki jól teszi a dolgát, akkor a rendszer tökéletesen kiszűri az üzletrontókat, mert egyrészt elrettentő ereje van( második húzás után ban a rendszerből), másrészt meg nem lehet sehol senkit sem lehúzni a pénz és a cucc szeparálása miatt.
-
Realradical
őstag
válasz
Ősember #8189 üzenetére
Hát , az utalásos átverések ellen jó a rendszer az tuti. Másra azonban nem alkalmas.
Engem, mondjuk nem zavarna ha az eladó házhoz hozná a cuccát és ott nyomnánk egy tesztet mielőtt átveszem. (papírok a tesztekről aláiratva+fénykép és máris be van védve a seggem)
X%-ért ami egy minimális pénz, szívesen feláldozom a saját időmet (és nyújtok tesztkörnyezetet). Csak ugye itt jön be a kérdés:
-honnan tudja a másik két fél, hogy én megbízható vagyok-e? Ehhez ugye kéne egy hitelesítési rendszer ami szerintem a PH! segítsége nélkül nem létezhet. -
Realradical
őstag
válasz
Ősember #8184 üzenetére
Szitu:
-utalás bejön
-áru átmegy
-vevő hisztizik, nem jó a cucc
-eladó hisztizik, hogy jó volt a cuccHogy döntöd el, hogy esetleg a vevő megfőzte-e mondjuk a gpuját annak a szerencsétlen vga-nak és jó volt, vagy már így kapta meg, ha nem volt nálad a termék. Visszaküldöd a pénzt vagy sem?
No ezért szerencsésebb letesztelni a cumót a "neppernek" pl. különben sokszor kompromittáló szituban találhatja magát.
-
Realradical
őstag
válasz
Ősember #8181 üzenetére
Felvázoltad a PH! Nepper ötletemet amit a régi topicban kitaláltam, hogy megoldás lenne. Olvass utána, igazából több oka is volt, hogy nem jött össze.
1. Bele kéne folynia a PH!-nak akár csak egy rang kiadásával amit nem tesznek meg, mert ezzel félig-meddig felelősséget is vállalnának amit nem akarnak.(hozzáteszem, érthető)
2. Túlságosan lelassítja a biznisz létrejöttét
Volt ott több ellenvetés is, most kapásból ezek ugrottak be.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Ősember #8173 üzenetére
én nem erre gondoltam, hanem egy hálózatra megbízható PH-s tagokból. Teszem azt ezeknek a tagoknak központilag felírnák az adatait személyi szám stb.( titkosan kezelve természetesen), ha esetleg eltűnnének a cuccal vagy valmai, akkor legyen egyből nyom(bár feltehetőleg ha megbízható nem csinál ilyet). Minden városban lenne pár ember, akik némi jattért cserébe azzal foglalkoznának, hogy akinek fontos a tuti megbízható vétel, az rajtuk keresztül bonyolítaná a cserét. Ez úgy történne, hogy aki elad, az helyben lepasszolja a cuccot az ottani PH-snak, ő mielőtt elküldi megnézi az eladónál vagy saját magánál( ha pl teloról van szó) működik e stb...( gondolok ilyen ominózus procikra vagy ramokra pl, hogy ez ennyin meg annyin megy aztán a vevőnél meg közelse, vagy egytalán nem ) és validálja az aláírásával hogy az áru tényleg kifogástalan, aztán elküldi a célvárosba egy ottani PH-snak, aki átveszi, és személyesen átadja kp ellenében a vevőnek, aki így meg nem tud lelépni fizetés nélkül a cuccal. A pénzt meg befizeti egy vevő által megadott bankszámlára és kész. Még olyasvalakiket is be lehetne talán szervezni, hogy akik amúgy is ingáznak mondjuk két város közt, szóval nem jelent nekik gondot pár csomag elvitele, megízhatóak, mert nyilván ez olcsóbb lenne mint a futárcég, és az illetőnek is legalább ki lesz csengetve az útiköltsége. Egyedüli para itt az, ha kiraboják a a PH-s tagot, de ez pl minden futárnál, akik több millával rohangálnak fennál, és mégsincsenek ilyen lehúzások. Ilyen esetek elkerülésére mondjuk lehetne forgalmas helyen találkozni, vagy több embert alkalmazni. Szal ilyen utánvétel szerű cuccos, nem spanyolviasz, a különbség csak az árban és a biztonságban lenne, mert igy tuti jót kap a vevő( míg mondjuk utánvétellel fel lehet adni egy féltéglát is akár), és ha ügyes a szervezés akkor kb olyna áron, mintha postán elküldené(kb 1k ). Ügyes szervezés alatt a hatékonyságot értem, hogy egy-két csomaggal senkinek nem érné meg futkorászni, de ha van 10 és ezt egyszerre pár óra alatt el lehet intézni akkor lehet hogy azért már megérné mindenkinek. Jobb ötletem nincs, mert ezt szerintem egész egyszerűen másképpen nem lehet, mint élőben és megbízható embereken keresztül. A gond ugyanis az hogy egyesek megbízhatatlanok, és sok csere nem valós időben történik. Ezeket ezzel a módszerrel mind ki lehet küszöbölni. Mellesleg meg ha jól működik a rendszer, akkor az erősíti csak saját magát ahogy ismertebb lesz, mert ezen keresztül senki nem fog megpróbálni szart eladni, mert egyből feketelistára kerülne, meg nem is léphet meg a pénzzel senki, így a kis csaló girnyók a perifériára szorulnának, és éppen ezért lenne piaca, pláne a mostani körülmények közt.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ősember #8173 üzenetére
Namegaztán az a bizonyos apró kis tüske ami maradhat az emberkék lelkivilágában, ha valami mégis balul üt ki, hogy ugyebár:
"ha én lettem volna ott, én lehet észreveszem. Tényleg annyira kedves, hogy segitett,meg elment helyettem,de én lehet észre vettem volna. Miért nem figyelt jobban?"És rögtön romlik az a nygon jó baráti viszony. Legalábbis megváltozik a hangulat. Nem haragszik rá a "megbizó",de azért akkor is csak ottmarad, hogy ha én lettem volna ot...
Nagyon kényes téma ez. Pénz, anyagi dolgok miatti aggódás azonnal el tud rontani egy emberi kapcsolatot. Ronda dolog,de igy van.
Ergo ilyesmivel harmadik személyt megbizni szerintem butaság. -
VinoRosso
veterán
válasz
Ősember #8145 üzenetére
csak egy tipp de lehetne szervezni városokba megbízható PH-sokból(némi jatt fejében) csapatot cuccok átadására, személyes biznisz során annyira nem egyszerű átverni az embert. Meg a cuccok eljuttatása is lehet egyszerűbb lenne, h van mondjuk valaki aki folyton egy fix úton utazik. Nekem pl van egy futár ismerősöm aki Móvár körzetet járja, megbízható, és olcsóbban dolgzik, mint a posta.
-
NaNorbert
aktív tag
válasz
Ősember #8149 üzenetére
de ez azt jelentené, hogy külön reg kell a ph szakmai részéhez és a piachoz csak gondolj bele... aki azért jön fel a ph-ra, hogy gyorsan megkérdezzen valami szakmait annak elveszi majd a kedvét az sms reg. és egyébként mi lesz a már regisztrált 170k taggal?
nem lehet elöröl kezdeni az egészet, olyasmit kell kitalálni, ami most alkalmazhato a meglévö állapotok mellettÉs ha pl.: 1ik nap mikor belépnél a PH-ra lenne 1 kérdés miszerint forum -? vagy Adok-veszek-tartok-eladok! És aki adni akar az pl mint a vetera aszem 100ft volt? (utalni kellet 1 számla számra) PH -nak is jobban menne! PL eltudnék a befolyt öszegböl képzelni egy PH talit!!
Vagy valami ehhez hasonló!
Aki meg forumozni akar az meg irjon le amit akar!
***** szerény gondolataim *****Padig valamit csak kikelene találni! A szemtelen emberek ellen! (csaló)
-
-
Realradical
őstag
-
válasz
Ősember #8137 üzenetére
Belátom...
Amúgy megvannak a módszerek az ilyenek kezelésére.
Viszont ha én tudom magamról, hogy korrekt vagyok, de nem ismerem a másik felet, akkor miért én engedjek? (Ez csak akkor, ha én vásárolok valakitől.)
Fordított esetben más a helyzet. De nem ragozom (meg nem akarok "de"-vel mondatot kezdeni), mert így is sok az OFF... -
Ivanh
senior tag
válasz
Ősember #8075 üzenetére
a privátok csak addig bírnak személyes jellegükkel, amíg balhék nem történnek.
Nincs titok, mert a modik láthatják, ha akarják.
Viszont a bíróságon is be kell mutatni a bizonyítékokat, így ezeket is fel kell fedni, ha akarja a delikvens, ha nem.
Én úgy ph-zok, hogy hülyeségeket nem írok, sem nyilvánosan, sem priviben, és elvárom, hogy más se tegye. -
NaNorbert
aktív tag
válasz
Ősember #8065 üzenetére
Kösz uram!
akkor idén sem lesz alkásfelujitás, ahogy elnézem picit bunkó!
de mást ugysem várhatok senkitöl magyar vagy te is!
Amugy nem 3700 et et küldtem mert irtam hogy még az msn -t nem is irtam le! (3600 ft-t)
Nézzétek már meg legyetek szivesek a fiatal embernek az utolsó bejelentkezését!
Hogy kérdezzem meg töle? -
Spanish007
csendes tag
válasz
Ősember #7592 üzenetére
Helló ősember.
Több sms-t írtam neki.Az utóbbi kettőben,megírtam ha nem veszi fel velem a kapcsolatot akkor megteszem a következő lépéseket az ügyben.Erre ő a hívás kinyomásával,és a telefon kikapcsolásával reagált.Hova adjak ennél több esélyt neki?Mellesleg ma 8kor bejelentkezett iwiwre már oda is írtam neki.Így tud a dologról.Még a holnapi nap az utolsó esélye.Azt hiszi csak fenyegetőzök.De téved....
De majd holnap....
Üdv mindenkinek
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ősember #5063 üzenetére
Ráadásul fanatikus tag, és rendszeresen ph-zik. Legalábbis a Wolfdale topicban szoktam látni. A féreg...
-
shteer
titán
válasz
Ősember #3753 üzenetére
be fogom, mihelyst egy modi kifejti a véleményét - nem volt még problémám, nem szeretek sárral dobálózni, viszont kenyérrel sem fogok
greatchaos: szvsz jól gondolod - mondtam, h hazug
szerk: meg is történt. köszönet, Kalandor
magi20 egy megbízhatatlan, hazug eladó. senkinek sem ajánlom!!!
emiatt: #3751 -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Ősember #2688 üzenetére
Sztem Te is félre értetted a hszem. Épp azért írtam mert zavar az h feleslegesen dolgozok,főleg ugy h utána azt se mondja h sorry.Főleg a sorry hiánya.
A listát majd össze szedem, mert át kell bogarászni pár msn naplót,de egy párat már fejből tudok:
Muréna (Ő nem ér el a postára különböző okok miatt aszem 4 hónapja, a rajza itt van a gépemen teljesen készen)
Cleinor (Megrajzoltam a cuccos, délutántól éjfélig aztán elkérte a rajzot, és pá-pá)Sajnos a többieknek valószínű csak emailjét tudnám mondani azzal meg nem sokra megy senki, sokan csak felvesznek MSN-en (meg se tudnák védeni magukat),így az nem mérvadó,mert állíthatnék akárkiről akármit.
Egyébként csak általánosságban beszéltem a dolgokról abban a hszemben, sorry ha valakit megbántottam vagy valami. Jah és a fentebb említett 2 srácnak ne adjatok semmit, többet ér a hírnevem. (ha van
)
Jah és h pozítívat is adjak: Maxxter egyik legkomolyabb megrendelőm volt eddig. Nem kevés pénzt hagyott nálam a gokartjáért, igaz késett a cucc de nem az ő hibájából hanem a gyártó/beszállító miatt nem ért MO-ra. Fizetni is rendesen fizetett, tudta is h mit akar, ha változtatott időben szólt,szóval velem korrekt volt.
-
-
batmab
senior tag
válasz
Ősember #1782 üzenetére
nálam mostanában ezek igy zajlanak:
1.személyes tali..
2.elküldi elöre,teszt,utalás v.rozsaszin....ebböl még soha nem volt gondom...mondjuk másnak sem
több mint tiz esetben müködött ez a "rendszer",mki megelégedésére...remélem ez igy segit neked vmennyit..
sry a válaszért Ősember,de már rányomtam....
-
ricsi99
addikt
Szia
Legközelebb ha mész nézd meg hogy oda ahova te is irsz alatta is van hely ,oda lehet írni a hosszabb számlaszámot. + honnét tudtam volna hogy cib bankba megy? Álltalában aki üzletel annak van bankártyája... számlaszáma. Nem tudtam hogy ehez sem ért.
És ha oda elmegy és nem tud valamit tilos kérdezni a cib banknál?
+ most priviben megkérdezte hogy mikor nyit a bank.... Ha már ott volt (állítólag 2* is) akkor meg nem tudta megnézni hogy mi a nyitvatartás?.... Ismét egy furcsa dolog.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Egyéni arckép OFF
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest