Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
Creepy
üzenetére
Ez példaértékű tutorial. Ennyit tökölni, hogy az emberek 98,73%-a észre ne vegye, hogy manipulált képet lát, pedig a tudatalattijában ott van.
Arra van magyarázatotok, hogy ahogy ebben a videóban is látni lehet, emberünk neki áll korrigálni (rajzolni, retusálni stb) egy területen - például bal felül - de nem fokozatosan járja körbe a fejet ezen esetben, hanem egy kicsit jobb alul, majd közép tájt, majd jobb felül stb, stb. Nem látok logikát a műveletekben,mert abban a fázisban még nem beszélhetünk összeségi látképről, csak ide egy picit, oda egy picit alapon ugrál a témán és nem "sorban" halad. Szóval, hogy ez miért van?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, lenen egy PS kérdésem
mentettem egy fájlt, automatikusan 8.psd lett volna a neve (a kép neve után, amit megnyitottam), de már volt ilyen nevű fájl.
megkérdezte, h akarom-e felülírni, nyomtam egy "nem"-et, kijelöltem a fájlnevet és elkezdtem beírni egy másik nevet.
siettem, csak ideiglenesen akartam menteni, tehát csak "khgiughiug" nevet adtam volna neki,
de...!
és itt jön a probléma: írás közben megnyomhattam azt a karakter, amit nem lett volna szabad, mert egyszer csak lementette mégis 8.psd néven, felülírva a régit.kérdésem:
mi az a karakter (kombináció), ami ezt a parancsot jelenti, hogy "mentés, felülírva a régi fájlt". amit mentéskor nagyon kerülni kell??? enter-t, ctrl-t biztos nem nyomtam, a billentyűzet közepén volt a kezem. -
Creepy
tag
válasz
Aaron14
üzenetére
Én Spot Healing Brushal a kisebb kiálló hajszálakat eltüntetném. Utána meg Pennel is végig mennék a fej fölött, kijelölgetés céljából, hogy az összevissza kiállt hajszálakat könnyen el lehessen tüntetni. Ezt a kijelölés után a Clone Stamp Toollal lehetne végrehajtani. A hajra vetett fényeket meg Brush Toollal, egész vékony vonal vastagsággal meg húzkodni. Nyílván itt a rétegekre is ügyelni kéne!
-
Grafirka
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Ez a win10 / CC / NVidia, kombo sajnos .sokaknal jelentkznek furcsa anomaliak. Amit tehetsz , hogy a history state csuszkat ( ctrl+ K /performance ) leviszed 15 ala es a cache levelt 4 allitod. A history logot pedig ellnorizd hogy ne legyen bepipalva. Ezek sem oldjak meg mindig de neha erezhetoen segitenek.
-
Grafirka
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Milyen oprendszer? win10 ?
-
randras_83
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, vagy tipp vagy ötlet. időnként a PS CC fogja magát és belassul, pl retusálás közben clone stamp tool és egyszer csak megáll, majd "x" mp után minden a régi... Mit nézzek meg és hol?
A konfig: i5 6500, 16GB ram, SSD-ről fut a rendszer, 2GB 950GTX
Egyszerre fut a LR és a PS, de a ram nem fogy el.Köszi előre is.
-
BonFire
veterán
-
Vesa
veterán
válasz
attiati
üzenetére
De nem fehér csík van ott, hanem opacity (átlátszó felület). Mivel nem 100% az opacity, hanem van a pixeleken még képi információ, így ugyanarra a rétegre nem tudsz hátteret rakni, mert a csík látszani fog.
Ha a körbevágott képet külön layerre teszed, alá pedig egy másikra a hátteret, akkor nem lesz csík.Vagy a már korábban említett technikákkal kell körbevágni.
-
-
BonFire
veterán
„Én ezt rendesen nem értem, mert a képen nem fehér csík van, hanem opacity!
Hogyan van a rétegrend?”Nem is fehér az, hanem 1-2%-os opacity miatt nem esik bele a kijelölésbe, ergo szegély. Ezért van kijelöléskor a Refine Edge, hogy ott tovább lehet finomítani a kijelölést. Szűkíteni, lágy peremezni, színteleníteni stb.
Fényképezéskor mindig van a visszavert fény miatt egy „halo” az alak körül. A vállán, a fején mind van tükröződő fény. Ritka, amikor nincs. Ráadásul a JPEG tömörítés miatt, plusz a hitvány fényképezőgépek képjavító algoritmusai miatt (extra sharpen, extra noise filtering) a találkozásnál még hangsúlyosabbak ezek a fehér szegélyek; rondák, blokkosak, nem homogén színűek.
-
attiati
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Most megnéztem jobban, és szerintem nem én hibázok, nem a kijelöléssel van a gond. Igaz, hogy max 10-20 óra PS tapasztalatom van.
Retusált képet kaptam JPG formátumban és szerintem maradt egy szürke perem a fekete öltöny vállánál és a nyaknál. Máshol nem. Nem tudom hogy lehet azt is kivágni onnan.
Minden körbevágás azt is az öltöny részének tekinti.
-
-
tikshow
addikt
válasz
attiati
üzenetére
1. Hátteret mindig egy réteggel alá rakunk, nem a célrétegre.
2. Ezt a vidit nézd meg. -
attiati
veterán
Köszi a segítséget és mindenkinek. Pont ezt a "vignette" kifejezést nem ismertem. Mennyit kerestem már

Még egy kérdésem lenne: portrékép hátterét cserélném. Az eredeti képen fehérből szürkébe vált a háttér felfelé haladva így:

Akárhogy csinálom, az öltöny vállánál ott marad egy fehér perem.
Kijelöltem Magic Wand Tool-al.
Refine Edge, View: On Black módban korrigáltam a széleket a Refine Radius Tool-al. El is tűnnek a fehér szélek a hajnál és mindenhol. Látszólag szép, de ha ráteszek egy szürke háttér réteget, akkor világít körben az öltöny vállánál a fehér csík. Viszont máshol nem, csak az öltönynél, ahol a legfehérebb volt az "eredeti" háttér
körbevágás és háttér eltávolítás után:

szürke háttér ráillesztése után:

Mit csinálok rosszul?
Nem tudom milyen retusálást végeztek az eredeti képen, de így nehéz. -
-
Creepy
tag
válasz
attiati
üzenetére
"Illetve az ilyen gloriaszerű, sarkok felé sötétedő hátteret?"
Én gradientre, azaz a körkörös rétegstílusra és a fordított színátmenetre tippelnék! Ezek után az opacityvel is lehet a képen finomítani! Lehet, hogy így kapta meg a kép ezt a hatást. De, ahogy írták is, többféle módszerrel is meg lehet oldani!
-
Vesa
veterán
válasz
attiati
üzenetére
1. Műteremben eleve így fotózzák (texúrált vagy matt háttér+megfelelő bevilágítás)
2. Utómunkával Photoshopban, kb. ezer féle módon megoldható.ViZion
Vagy készen letölti non-commercial felhasználáshoz, vagy megveszi 1-2 dollárért a textúrát commercial-hoz
-
lehet, h ezeket így fotózták, de ez az effekt nem kunszt.
Háttér közepére egy új rétegen ovális, kitölt fehér, gaussian blur, keverés screen (lehet játszani vele és az átlátszósággal).Magát a "foltos" hátteret is meg lehet oldani, első réteg színnel kitölt, új rétegen noise+treshold játék, blur, keverési móddal, átlátszósággal játék. de ezer más módja is van. "Játszani" kell PS-el, sok vicces/érdekes effektet lehet kreálni.
-
TRob1
veterán
Sziasztok!
Arra tud valaki megoldást/szkriptet/akármit, hogy több mappából készítsek kontaktlapot, de nem 1-et, hanem minden mappába az abban lévő 6-10 képről. Tehát egy mappában lévő összes almappa tartalmáról 1-1 kontaktkép (illetve akár 2, ha mondjuk 8db-ra állítva adott mappában 9-10 kép is van), automatizálva.
Remélem érthető volt.
Előre is köszi. -
Tibcsi55555
tag
válasz
Redpaladin
üzenetére
"File" - "scripts" - "export layers to files"
-
tikshow
addikt
válasz
Redpaladin
üzenetére
Kijelölöd a szükséges rétegeket -> Jobb klikk -> Quick Export as PNG
2 millió lesz

-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítséteteket,hogy hogyan lehetne megoldani,hogy adott nekem egy psd-m abba belemásolva van sok sok réteg és azokat ki kell mentenem pngben egyesével.
Tehát mindegyik szem ki van kapcsolva a rétegnél és egy szem bekapcsol kiment png és utána jön a következő réteg s előző szem kikapcsolva...Bármi?
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Vannak azok az esküvős képek, amikor T-Rex, Birodalmi Jépegető, Transformers meg mit tudom én mi üldözi az ifjú párt...Azon csodálkozom, hogy még egy fotósnak sem jutott eszébe, hogy stílusosan egy Pixel kergesse őket (de megcsinálom egyszer, már csak a hecc kedvéért is).

-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de szeretnék arcképgyáros segítséget kérni. Magánban a jelenlegi avataromon kellene kicsit módosítani, pontosabban másik szemüveget(vagy ez nem tudom melyik mutat jobban, de a fekete lenne a legjobb) ugyan ebben a rajzolt stílusba rászerkeszteni. Köszönöm előre is!

(#24848) Met: Azért írtam ide, mert ez a kis módosítással valószínűleg nem itt fogom használni.
-
MrRL19
senior tag
Sziasztok !
Kérdésem : szeretném meg tudni ,hogyan lehetséges ilyen kép effektet készíteni ami a videóban van
link: [link]
Köszi előre

-
RaZroX
addikt
Hali!
E tutorial alapján dolgoznék ki egy szöveget, de a 3. lépés végénél elakadtam, amikor a Layer Style-ban egy .jpg-t használ texturának. Nem tudok rájönni, hogy hogyan kell saját képet beállítani. Tud valaki segíteni ?
Előre is köszi!
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Creepy
üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne.

Ahogy az előbb is írva volt egy háttérből ki izolált traktornak a vezető fülkéjének ablaküvegét az átlátható részeken alpha csatornán kell 50%-ban átlátszóvá tennem.
Videó segítséget kaptam azt kaptam: https://www.youtube.com/watch?v=iLvMUDiypAc
de mivel még a nyelve az angolra sem hasonlít így sajnos nem értem mivel jelöli ki az üveget hogy később mikor kiválasztom az adott menüpontot megjelenjen az ablaküveg. -
GEPESZ66
veterán
Hogyan kell a Pen Tool-al a kép egy részletét(pl. kivágott traktor első szálvédője) 50%-ban átlátszóvá tenni?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Adobe Photoshop CS5 Extended verziót használtam eddig csak. Nem profi szinten, mint itt a topic-ban sokan, de amatőr szinten azért elég jól használtam, de nekem nincs is szükségem többre.
Most újratelepítettem 3 év után a laptopom és Win7-32bit rendszer után váltottam Win10-64bit rendszerre.
Gondoltam, hogy váltok új PS-re is és látom, hogy már nem is a CS6, hanem a A.Photoshop CC a legújabb verzió. Ezt a CC legújabb verziót szeretném telepíteni, de megláttam a gép követelmények közül az alábbiakat:
- Intel® Core 2 vagy AMD Athlon® 64 processzor (2 GHz-es vagy gyorsabb)
- 2 GB RAM (8 GB ajánlott)Ezek közül nekem 4GB RAM van és AMD Athlon® 64 CPU, ami 2 magos és csak 1,8 gigahertzen fut.
Mit gondoltok próbáljam mégis a PS CC-t?
köszönöm
-
Aaron14
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Csak RAW-ban fotózom és beauty képekről van szó. Egy körlámpával fotózom és külön háttérvilágítás nincs. Mindig körbevágni a modellt nagyon macerás, erre keresek valami megoldást. Nem szeretnék teljesen homogén fehéret, maradhat átmenetes. A lényeg, hogy a háttér legvilágosabb pontja hófehér legyen.
Sokszor csináltam azt, hogy Selective Colornál kiválasztottam a fehéret és a feketét -100-ra húztam, de többnyire a kimaszkolás során nem lett szép a végeredmény, főleg ha a modellen fehér ruha volt.
-
C. s.
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Köszi szépen a választ!
Igazából nincs rá szükségem, csak a Filter Forge-os módi érezhetően egyesít két dolgot, ami érdekel: a matekot és a grafikát.
Ezért szeretném jobban beleásni magamat. Tudnál ötletet adni, merre induljak el? Hogyan keressek rá, hogy oda lyukadjak ki, ahová szeretnék. (Ez eddig gyöngén jött össze.) A program honlapján van egy kevés infó, de jó volna még több. -
BonFire
veterán
Ez igazából egy olyan önálló program (standalone), ami mellesleg be tud épülni Photoshopba (plug-in), de egyébként nem része annak. Photoshopban a legtöbb ilyen varázslat több lépésben létrehozható, ezért csak a nagyon jó cuccokat vásárolja össze az Adobe és olvasztja be magába.
Ezeket a többlépéses effekteket el lehet sajátítani, de nem fogod őket fejből vágni. Max sok sok óra tapasztalattal le tudod bontani fejben lépésekre, és ha sok lépésből áll és gyakran akarod majd alkalmazni, akkor írsz egy Actiont hozzá.
-
BonFire
veterán
válasz
Aaron14
üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy legtöbb baj azzal lesz, mire homogénné varázsolod, hiszen legtöbbször átmenetes. Aztán ha nagyon világosítottam (én a színgörbét szoktam majdnem minden beavatkozásra használni), túlexponált lett a kép is.
Jobb a helyzet, ha RAW fotóval dolgozol, ott az expót is, meg a csúcsfényeket illetve a fehéreket külön tudod kezelni.
Hanem RAW, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha kivágod a háttérből a tárgyat és fehér háttérre rakod.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ha fotón a fehér háttér inkább szürke, mert nem kapott elég világítást, akkor utómunkában hogyan lehet ezt a legegyszerűbben újra fehérré varázsolni?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb témát, ezért ide írok. Egy Photoshop plugin miatt szeretnék tanulni egy kicsit. Fölkeltette az érdeklődésem a Filter Forge, ezért szeretném megtanulni, hogyan lehet görbék, függvények használatával létrehozni dolgokat. Melyik mire való elsősorban és hogyan érdemes használni. A program szűrőszerkesztője egészen egyszerűen működik, de már egy kis adag szakmai ismerettel is sokkal látványosabb szűrőket készíthetnék, mint eddig. Olyan leírást, videót keresek, amiből egy totális amatőr is tanulhat. Lehetőleg magyar nyelven, írásban elmegy az angol is, ha nem túl szaknyelvi.
(Elállt a lélegzetem, amikor rájöttem, hogy az nem fa vagy kő, hanem egy halom görbe és zaj! Hihetetlen!
) -
akos3
addikt
Sziasztok.
Valahogy kiállítódott, hogy mutassa az ecset, radír..stb méretét. csak egy kis kereszt van, és így nem igazán láűtom h mekkora részen fog "fogni" az adott eszköz, elég zavaró.
Hol lehet visszaállítani? -
Köszi mindenkinek! Megoldódott...
-
HoTaZo
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Valóban nem szerencsés a kompozíció, de ne légy vele ily szigorú! Hadd taposgassa még azt a szamárlétrát! Párom mindent Corellben akar csinálni, én PS párti vagyok és mindig csak hüledezek, hogy miért erőlteti, amikor azt amit csinál, sokkal hamarabb tudná megoldani PS-ben. De hagyok neki időt, majd rájön ő is.

Az, hogy mennyire művészi (szakmailag megfelelő) a kompozíció, azt majd évek múlva, sok kép után ő is észreveszi, ha kitartó és hajlandó szenvedni a programmal.
Most ez van, ezzel próbáljunk meg neki segíteni, hogy megláthassa mit érdemes változtatni s hogyan. Hogy amit mi (hú ezzel egy kicsit elszálltam
, mert messze nem érzem magam olyan képzettnek, mint benneteket látlak) mit látunk benne, hogy mit lehetne ebből kihozni. 
-
BonFire
veterán
válasz
HoTaZo
üzenetére
Annál is inkább, mert csapnivaló a kompozíció, kétféle szürke van a rajzon, a szöveg belelóg az ábrába (persze csak úgy véletlenségből, nem készakarva); a két betűtípus és méret üti egymást, tehát át kéne gondolni azt a tipót még egyszer.
Nem beszélve arról, ha logó, és többször is felhasználásra kerül majd a jövőben, akkor tényleg elengedhetetlenül fontos, hogy vektoros állományban a rendelkezésünkre álljon. Ki kell szerkeszteni Illustratorban, CorelDraw-ban, vagy Inkscape-ben, kinek melyik szimpatikusabb.
-
HoTaZo
addikt
Tehát vízjelet akarsz belőle csinálni?
Ha töröltök, akkor cakkos lesz a körvonal. Szerintem jobb lenne átlátszó háttérre újra csinálni a szöveget, a rajzot pedig vektorosan importálni. Persze png-be elmenteni a végén. Attól függ mekkora lesz arányaiban a fényképen, amire ráteszed. Még a rétegek felett az áttetszőséggel lehet játszani. Sőt egy pici kontúr vagy bevésés stb. tud kellemes hatást adni. -
aldebaran
addikt
select - color range
-
köszi a helpet , de hogy tudom kitörölni a fehér hátteret. Tehát a png logo fileomat megnyitom a PS-el de nem tudom a fehér hátteret , hogy tudom eltüntetni. Utána a mentés része már menni fog szerintem csak , addig kell eljutnom

Erről a képről lenne szó.
Tehát ezt a logot szeretnénk a fényképekre rátenni, áttetsző formában. -
Met
nagyúr
-
Hi,
Tudnátok segíteni ? Adott egy jpg kép file , ami logo ként üzemelne képeken, amik fényképezővel vannak elkészítve. Viszont PS alatt nem tudom, hogy lehet a logot(ami ugye jpg) ráhúzni egy adott kép fileokra, amik szintén jpg kiterjesztésűek.
-
-
-
marilllyo
veterán
Srácok!
Fekete névjegykártya hátoldalán lenne egy térkép. Az utcanevek rajta fehér betűkkel. Meddig mehetek le font mérettel, hogy az még kinyomtatható legyen?!
-
_Highlander_
csendes tag
Ez nyilván nem lehetséges, csak a filmekben. Vannak olyan eljárások amelyekkel lehet élesíteni vagy jobban láthatóvá tenni egy alakzatot pl egy rossz minőségű képen, de jelen esetben az adott részen az információt teljesen kitörölték. Ez kicsit olyan mint az orvostudomány. Vannak akiken lehet segíteni egy adott pontig, vagy határig, azon túl már nem. És mindig lesznek olyan problémák ahol tök mindegy meddig halad az orvostudomány gyógyíthatatlan marad a páciens (pl agyhalál)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Előre is köszi.

ez nagyon jó

Legközelebb használhatnál LINK kódot is!
)