- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz general #23597 üzenetére
Én a sötét foltok eltüntetésére először a blur+ history brush kombót használom lighten módban. Így rengeteg sötét bőrhibától meg lehet szabadulni. Azután ugyanezt eljátszom a világos foltokkal darken módban. Utána jöhet a frekvencia szétválasztás, ha van még rá szükség.
Jó retusnál minden módszert be kell vetni, amit csak ismersz.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Grafirka
őstag
válasz general #23597 üzenetére
Mint barmilyen mas megoldas a FS sem jobb a tobbinel ha esz nelkul hasznaljak mert izlestelensegbe torkolhat.Ez amugy mindenre ervenyes, a dodge&blur megoldasokkal ugyanugy haza lehet vagni egy kepet. Minosegi munkanal tobb lepcsos megoldasban erdemes gondolkozni , soha nem "csodamodszerekben".
Pont azert valhat giccsesse egy amugy jol hasznalhato tehnika mert sok esetben mar nem eszkoz , hanem cel . -
general
addikt
válasz Grafirka #23592 üzenetére
A frekvencia szeparáció remek technika, többféle módon lehet használni, de annyiban tévedtek, hogy ma már szinte egyik (valódi) profi sem használja. Túlléptek rajta, mert nagyon könnyű roncsolni vele a bőr valódi textúráját. Alapretus (értsd üres rétegen a kiváló alapeszközök használata okosan) + dodge & burn, ezzel szinte mindent meg lehet oldani, és igen, tudás és idő kell hozzá. Azért mondom, hogy szinte mindent, mert azért vannak kényes helyzetek, amikor csak a frek.szep. segít, így aki sokat retusál portrét, kötelező megtanulni. Hagyni kell a fenébe a plugineket, babaarcot csinál mind, ufók lesznek az emberek. Aki nem szeret portrét retusálni, inkább ne csinálja, mint hogy szétblurözi az arcokat, borzalmas látni internet-szerte.
Akinek számít az idő (mint nekem is), annak is nagyon hasznos sokszor a FS, időt lehet spórolni vele.
Idő- és minőség sorrendben kb így néz ki:
- különböző pluginek --> gyors munka de kérdőjeles minőség
- frekvencia szeparáció --> viszonylag gyors munka, jó minőség, de nagyon visszafogottan kell használni
- dodge&burn -> időigényes, de kiváló minőség, nem lehet roncsolni a textúrát és bármikor javítható utólag (non-destructive workflow)Aaron14
A haj retusálására kiváló egyszerű módszer a Healing Brush és a Clone Stamp használata Darken és Ligthen keverési módban, normál, vagy ugyanúgy Darken és Lighten módban használt üres rétegen. Csodákra képes! -
gaara01
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Videót szeretném mozgóképpé alakítani, de egy durvább gif létrehozásakor ilyen falba ütközöm:Az lenne a kérdésem, hogy meglehet-e oldani, hogy az 500 képkockát kitoljuk pl. 1000-re?
Előre is köszönöm mindenki válaszát!
-
Grafirka
őstag
válasz pikszel #23591 üzenetére
A tutorial csak az elvet/kepletet mutatja meg.
Muanyag hatasa a low frequency layer blur intenzitasa miatt (+ eleve az alapkep stilusa ) es mert szandekosan el van tulozva, hogy jobban latszodjon a kulobseg a vegeredmenynel. Egyebbkent szinte mindeki ezt az eljarast hasznalja a profik kozul (is) .Bluron kivul meg hangsulyt kap a klonozast ill. kulon , a koztes retegre festest .Ezek mixelesevel profi a vegeredmeny. -
pikszel
addikt
válasz BonFire #23587 üzenetére
Teljesen súlyos, hogy a kép már eleve olyan, mintha renderelt lenne, de ez a technika teljesen olyanná teszi a bőrt, mintha egy szimpla alap anyag (phong shader) lenne rajta érdesség textúrával (bump map) és csillanás textúrával (specular map). Mű mint a dög.
Egy kis off a félig off mellé.
Kíváncsi vagyok mikor lesz ps-ban 3d retus. Van az a technika ugye, miszerint a képből generál 3d hálót a szoftver (legyen az csak egy dombormű, vagy komplett 3d modell) és a z-brush technikájának fényében nem olyan elrugaszkodott ötlet. Szükségem nekem nem lenne rá, de sokaknak biztos jól jönne ilyen arc retusáló dolgoknál, hogy az ecset kvázi követi az arc geometriáját, illetve annak "topográfiai térképét" és ennek függvényében forgatja az ecsetet pl. egy pórus mintával.„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
BonFire
veterán
válasz Aaron14 #23588 üzenetére
Ugyancsak a PHLearn csatornát tudom ajánlani Aaron Nace-szel, ott megmutat mindent a professzionális fotózástól kezdve a professzionális utómunkálatig. Többek között a klónozást, amivel eltüntethetők az ilyen kósza, oda nem való dolgok.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Aaron14
őstag
válasz BonFire #23587 üzenetére
Köszi! Remek ez a technika!
Hajretusra kellene nekem még egy tipp. A kósza hajszálakkal nem tudok mit kezdeni. Igazából csak pár hajszálról van szó az esetek többségében, de mikor megtöri egy hajszál a fésült haj vonalát, azr sem tudom természetesen kiretusálni.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
BonFire
veterán
válasz Aaron14 #23586 üzenetére
Kézi munka frekvencia szétválasztással. Ez adja mindig a legtökéletesebb eredményt. Magát a szétválasztást lehet automatizálni. A csodaplugineket felejtsd el. Úgysem az alapján ítélnek meg, hány képed sikerült, hanem az alapján, amit elrontottál, mert az automatikában bíztál.
Kéz és szem kell hozzá, meg idő.
Ui.: A modelljeid is jobban tennék, ha sminkelnének egy kicsit fotózás előtt, akkor kevesebb lenne az utómunka.
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Portréretusálással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Portraiture plugint használok és az esetek többségében sokkal szebb lenne a végeredmény, ha a bőr textúráját vissza tudnám állítani. Tudom, hogy nem elegáns megoldás ennek a pluginnak (sőt, talán semmilyen plugin használata), de heti szinten min. 20 portrét kell kiretusálnom, de van olyan, mikor egy hétvége alatt 40-et.
Milyen módszerrel tudnám a bőr textúráját visszaállitani, vagy új textúrát felvinni?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
BonFire
veterán
válasz pikszel #23583 üzenetére
Én mindig meglepődöm rajta, amikor valaki a gyári beállítást (ami jó!) elpiszkálja, utána meg csodálkozik, hogy miért nem működik. Például a 16 bit/channel színmódnál egy rakás effekt.
-
ViZion
félisten
-
janesart
tag
Sziasztok
Az miért van Photoshop ban, hogy a banner amit csinálok 72 pixeles, és pixeleseg a szöveg körvonalai.
Ha 150 dpi re átállítom akkor is pixeles marad. Elvileg a szövegnek, alapból vektorosnak kéne lennie nem?
ezt a bannert csináltam. Van ötletetek? [link][ Szerkesztve ]
-
Pacák
senior tag
válasz klimokrisz #23578 üzenetére
Nem lehet, hogy az újonnan készített állomány véletlenül RGB színtérben van? Már ettől is sokkal kisebb lesz egy .psd doksi mérete.
Nuclear launch detected
-
indigo
aktív tag
válasz klimokrisz #23578 üzenetére
b = bit
B = bájt -
klimokrisz
tag
Ez mentési probléma lehet amit most leírok nektek?
Készítek egy óriás plakátot (100cm x 50cm) mindenféle képeket meg szöveget teszek, bele majd mikor készen van, a plakát lementem a vinyóra (plakat_001.psd néven) 1.1 GB lesz. Méretben ez nagyon sok így fogom és azokat a rétegeket kitörlőm, amiket nem lehet látni és a végleges sallangoktól mentes plakátot mentem el ennek már 800 Mb lesz a mérete. Ez már jobban hangzik.
Megfigyeltem az, ha készítek, egy ugyan olyan mérető üres lapot majd ebbe pakat_001.psd rétegeket bele másolom és ezt lementem pl.: plakat_002.psd néven ennek a mérete meg pl.: 462 Mb lesz.
Minden ugyan úgy benne van, ami az eredeti plakátban csak sokkal kisebb a mérete.
Ez mitől van? Én csak erre most figyeltem fel.
Olyan mintha az eredeti plakátból hiába töröltem volna, ki dolgokat azokat megjegyezné.
Valaki találkozott már ilyennel? Hogyan lehet ezt orvosolni?„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
Grafirka
őstag
Azert neha megis van egy kis igazsag ezen a foldon
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy idézetet szeretnék kinyomtatni egy kb. névjegykártya méretű papírra, Photoshop-ban mekkora méreteket adjak meg?
-
Grafirka
őstag
válasz icecave #23566 üzenetére
Na, jo hir hogy megoldodott.
Nahogy azt hidd a quadrokkal nics gond. Ez csak urban legend.Azoknal is jelentkeznek anomaliak nem egyszer.
A te helyzetdben en az operacios rendszeren gondolkoznek el legeloszor mert szerintem a hibak gyokere ott van. Nem a driver es nem a kartya a hibas.. A win8, 8.1 es 10 alatt tul sok hibat tapasztaltam + forumokon olvastam es neha hetekig kapartuk le magunkat a kollegakkal mert megoldas nem szuletett. Probaltam otthon is , cegnel is de eleg volt belole ( konkretan a win 8.1 es 10 rol beszelek) -
ViZion
félisten
-
nagyúr
válasz Grafirka #23565 üzenetére
Mondom utolsó próbaként DDU-val leszedem megint a legfrissebb nem béta drivert és felteszem a bétát. Erre nem jó lett?
Bírom az ilyet... komolyan, már ezek miatt gondolkodom nvidia vga-ban, állítólag azokkal nincs gond ennyire. Viszont firepro vs. quadro tekintetében AMD még mindig jobb, ha azonos árkategóriájú vga-kat nézünk. Mondjuk mostmár az asztali VGA-kkal sincs gond zbrush vagy 3dsmax vagy egyéb alatt, azért ha az ember bevilágít és egyebek, akkor ott már jobban kijönnek az előnyök a direkt erre szánt vga-knál (firepro, quadro). -
Grafirka
őstag
válasz icecave #23564 üzenetére
A CC mukodeserol osztom a velemenyed valoban vannak helyzetek mikor megbolondul.
Egyebbkent amit meg ellenorizhetsz az a dirX verziod.Esetleg frissitsd mert ha ott valami nincs rendben akkor a legkulonfelebb hibakat tudja produkalni es azt se driver se egyeb nem oldja meg.Miutan a beta fennvan ne inditsd normal modon a psd-t hanem reszetelt gyari bellitasokra. ( indulaskor lenyomva az alt+ctrl+shift )
Driver es PSD reset elott egy CCleanert sem art futtatni, Nem rajongok a regiszterbuheralo programokert, de neha hatasosak, ez a CCleaner talan az egyik legmegbizhatobb aminel oha nem tapasztaltam kritikus tevedest.. ( Ez nem reklam akart lenni, hanem volt mikor hasonlo helzyetekben megoldotta a hibat.)Amugy a win8 , 8.1 es win10 legandasan sok hibat produkal adobe programokalatt. Laggolas,font gondok , plugin, , filter , save es legkulonfelebb hardware acceleration problemak stb.
-
nagyúr
válasz Grafirka #23563 üzenetére
A 15.201.2401 van fent, de akkor a bétát még bepróbálom.
Cache level 4-en van alapból szóval ez a próba kiesik.
Egyébként egyre jobban tele a t*köm a CC-vel, érdekes, cs6ig nem volt gond, de amióta nem lehet megvenni a PS-t, csak bérelni, egyre szarabb. Gyorsbillek hol működnek, hol nem, már majd szétverem a billt, ctrl-shift-s kombinál 5ből 3 alkalommal simán save lesz, nem save as, ha opacos brush-al fest az ember, random egyszer csak bedob egy 100-os pöttyöt, mert az jó... és még sorolhatnám. Az,hogy sz*rrá szaggat a festés, de újraindítás után egy ideig jó, majd megint, azt már nem is említem.
-
Grafirka
őstag
válasz icecave #23561 üzenetére
Sajnos ezt a hibat jelztek mar tobbszor , tobb forumon is. ( W5000-7000-8000 szeriaknal ) Melyik verzioju meghajtot hasznlod most? Volt akinel a FirePro Beta segitett .A Win10re frissitest nem mernem javasolni, sok gond van vele es egyeltaln nem biztos , hogy orvosolna a hibat.
Meg azt probalhatod meg hogy a cahe level-t 4 re allitod majd ujrainditod a psd -t. Neha ez is be szokott kavarni ha at van allitva masra mint a gyari (4) ertek .
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz icecave #23561 üzenetére
NEm egyedi, adobe oldalon sokan mérgelődnek ezen, joggal. Azt írják, AMD driver le, win update-ből driver fel és működik. Ez win 10-en volt írva, egy próbát nálad is megér.
Mások azt írták, h VGA driver telepítés után minden adobe cuccot leszedtek és újrarakva jó lett.
Volt, akinek firepro beta driver oldotta meg... AMD support fórum topikban is keresgélj sztem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Sziasztok!
Grafikus vagyok, bérlem a CC-t. Sajnos van egy kis gondom a Photoshoppal, nevezetesen az,hogy nem aktív a "use graphics processor" menüpont.
AMD Firepro W5000 kártyám van, megnéztem, a támogatott kártyák között is ott van, mégsem detektálja a kártyát a PS. Raktam fel régebbi drivert (tevaly októberit és éprilisit is), DDU-val takarítottam le mindig, és úgy fel tisztán a driver, de semmi. Van valakinek valami ötlete, mit kell állítanom ahhoz, hogy működjön?
Ja, win 8.1. legális, 64 bites van a gépen (nem tudom, ha van valami köze hozzá egyáltalán, ha frissítek win10-re, akkor megoldódna?).
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz Speeedfire #23557 üzenetére
Erre nem tudom ha letezik egy jol meghatarozott konkret elnevezes , hanem csak korul lehet irni , a jellemvonasai alpjan.
Cartoonish vector graphic style , flat vector graphic , 2D graphic, flash game graphic,
Pl rakeresve a " Cartoons vector spaceship " kifejezesre hasonlo stilusu dolgokat lehet talalni. -
-
BonFire
veterán
válasz Grafirka #23554 üzenetére
Én értem, mire gondol, bár megnevezni én sem tudom. Erre a plasztikusan színezett, azonban nyilvánvalóan 2D stílusra. Olyan, mint amikor a hagyományos 2D-s rajzfilmből 3D-s modelleket csinálnak. Illetve 2D textúrát húznak 3D objektumokra és úgy animálják meg őket. Nem is emlékszem, mikor találkoztam ezzel a stílussal először valami mozgóképben, és nagyon bizarrnak, egyben nagyon megkapónak találtam.
De a nevét én sem tudom.
-
Grafirka
őstag
válasz Speeedfire #23553 üzenetére
Nem ertem pontosan mire gondolsz. Ilyan jellegu grafikakra szeretnel rakeresni es kulcsszvak lennek fontosak?
Nagy valoszinuseggel vektor alapu grafika. Flash game graphic neven is keresgelhetsz . -
Speeedfire
félisten
Ennek a grafikának van valami elnevezése?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-
Grafirka
őstag
válasz anonymus89 #23549 üzenetére
Itt megtalalod a kulonbozo billentyukombinaciokat, erdemes nezegetni mert nagyon felgyorsitja a munkafolyamatot..Egyszinu alaphoz is tobb modszer letezik, szemely szerint elonybe reszsitem a vektoros feluletet.
"U" billentyu ( rectangle tool ) a felso menubol kivalasztod, hogy egyszinu, atmenet vagy textura (pattern) . Neked a solid colorra lesz most szukseged . Ennek az az elonye, ha a jobboldali retegmenuben raklikklesz a belyegkepre akkor dinamikusan valtoztathatod a szint.
-
ViZion
félisten
válasz anonymus89 #23549 üzenetére
Nem, ez nem tipp volt... Ez az a tudás, amit pl. összefoglalóból, könyvből, tutorialokból és sok
szívásbólgyakorlásból összeszed az emberHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Grafirka
őstag
válasz anonymus89 #23545 üzenetére
Amit kockas sablonnak nevezel az csak az atlatszo layernek a megjelenitese.
Hozzal letre egy masik reteget es toltsd ki egy szamodra tetszo szinnel ( feherrel ), majd a retegeknel allitsd be hogy a lagalso legyen.Ne ecset, meg hasonlok, hanem kivalasztod baloldalt a szint amit szeretnel ( kijelolod a reteget amit ki akarsz tolteni es "alt + backspace " vagy" ctrl + backspace" annak fuggvenyebe, hogy a hatter vagy az eloter szinevel akarod kitolteni a kijelolt reteget.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz anonymus89 #23546 üzenetére
Használj vödröt. Gyorsabb lesz
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
-
Grafirka
őstag
válasz anonymus89 #23543 üzenetére
"Színt sikerült beállítani csak így a többi minden nem látszik...." Nem a legfelso leyer az ami a hatter kene legyen es eltakarja a tobbit ?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Roll-up -nak szeretnék sima natúr színes háttereket beállítani egyszínű legyen csak majd a színekkel fogunk variálni.
Színt sikerült beállítani csak így a többi minden nem látszik....Hogyan lehetne megoldani, hogy ne legyen olyan erős fehér vagy áttetsző (nem igazán tudom)?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
2014-es Adobe Photoshop CC-vel használom az Imagenomic Portraiture plugin-ját az aláírásomban szereplő MacBook Pro-n. Mellékelek egy képet, hogy milyen hibát produkál a program. Mi lehet a probléma?
-
general
addikt
válasz *Ropi* #23531 üzenetére
ezt írtad. nem írtál olyat, hogy miért lehet ez. csak hogy tisztázzuk.
Töröld a cache-t és generáld le nagyobb méretben a gyorsnézeteket (értelemszerűen ne legyen bepipálva, hogy képernyőméretben csinálja)!
( korábban írtál, de az LR-ra vonatkozott, mert először -rosszul- azt írtam, LR-ban van ez a probléma)
Bridge-ben nem lehet előre generáltatni previewt, sem változattni annak méretét, mivel nincs import. és ismétlem, töröltem többször a cache-t, újraindítottam, monitor size-zal és anélkül is próbáltam, ugyanaz az eredmény, homályos teljes képernyős módban. nem találok több beállítási lehetőséget. -
general
addikt
Bridge-dzsel van problémám, de mivel annak nincs topikja, ide írok!
ha rányomok egy fotónál a space-re, full screnn, de nem lesz éles a kép, kicsit homályos, nem értem, miért! (később sem élesedik be, mielőtt azt írja valaki, várjak..) ha belenagyítok a fotóba, élesre vált, oké, de ha visszamegyek megint eléletlenedik.
a Beállításoknál ürítettem a cache-t, próbáltam a monitor sized preview-t is, anélkül is, amit ott tudtam variálni, kipróbáltam, de nem segít... kiborít, mert régen nem volt ilyen gondom.
tudtok segíteni esetleg? -
ViZion
félisten
-
Syl
nagyúr
Elnézést a nem szorosan a tárgyhoz tartozó kérdésért, de sehol nem találok választ. (Az egyik hazai forgalmazót is kérdeztem már, de le sem sz*t)
Adobe CC előfizetés.
Az világos, hogy két gépre lehet telepíteni és (egyszerre csak az egyiken) használni.
De ha a gépen két felhasználói profil van? Akkor az rögtön kimeríti a két licencet?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BonFire
veterán
válasz marilllyo #23521 üzenetére
Ilyet egy megfelelő klasszicista betűből elő tudsz állítani, egy belső Stroke-kal és egy fehér Color Overlay-jel.
Ez speciel Abril Facface volt, de lehet bármilyen Bodoni vagy Times New Roman is.
Ha a kicsit kopott, rothadó, vintage hatás a fontos, akkor raszterizálni kell ezt az egészet, majd különféle effektekkel megoldani a koptatást.
Szerk: a Cinzel Bold egészen hasonlít erre.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Srácok.
A Bath House -felirat fontjára keresnék valami hasonló alternatívát. Egyik font recognizer sem dobott ki semmi érdemlegeset.
Hátha valaki tud valami hasonló free font-ot.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
titán
CS6 es CC alatt ha a color efex pro-val modositunk kepet es lekezom, ezzel a hibauzenettel lep ki a ps:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Photoshop.exe
Alkalmazásverzió: 13.0.1.0
Alkalmazás időbélyegzője: 5022da9d
Hiba – modul neve: StackHash_20df
Hiba – modul verziója: 6.1.7601.19160
Hiba – modul időbélyegzője: 56bcd74c
Kivételkód: c0000374
Kivétel – eltolás: 00000000000c0aa2
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 20df
További információk 2: 20dff4d567f705140fbbe46bb7958eaa
További információk 3: 5b3f
További információk 4: 5b3f35b82ebbc17e39041c329e0ce793Nem tudjatok ez mit jelenthet? Nalam mukodik rendesen. Lehet az, hogy keves neki az alaplapi vga es amiatt fossa ossze magat? A tobbi plugin vegulis gond nelkul mukodik.
Bar az oldalan azt irja, hogy ha nem kompatibilis vga-t talal, akkor a cpu fog szamolni, szoval emiatt nem lehetne gond.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Dinter #23517 üzenetére
DinterNem szükséges újra meg újra beposztolnod ugyanazt, nem véletlenül lett törölve! Ez nem az a topic, ahogy már milliószor leírtuk. Az összefoglalóban is benne van, el kell olvasni!
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Márton
nagyúr
válasz Grafirka #23512 üzenetére
csak azért érdekes, mert a 256 színűt el tudja tárolni 8 bites formában.
mindegy, úgyis ratyi 15 és 16 színnel isEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
üdv.
winxp boot logóját szeretném lecserélni sajátra.
640x480x16 színű képre van szükségem, ami 4 bit per pixel.
PS7-tel dolgozom itt az indexed color-ral le tudom konvertálni 16 színűre a képet, de mentésnél (BMP RLE) csak 8 bit per pixel-t tudok választani, a 4-es szürke, nem választható. Miért?Irfanview szerint is valóban 256 színű a kép, csak 16 van használva.
És úgy tudom az XP kizárólag 4bpp képet fogad el, különben be sem bootol.Szóval hogy tudnék menteni ilyet PS7-ből?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Speeedfire
félisten
válasz BonFire #23506 üzenetére
Pont emiatt kerestem valami plugin-t vagy scriptet. Azt gondoltam, hogy egy blur szerű dologgal megoldható.
Grafirka: Nem csak ikonok lennének, hanem pl tárgyak is. A kontur nem annyira lényeg. A mostani mobil játékok szerű grafika lenne a lényeg. De akkor ezek szerint marad a vektorizálás.Köszi mindenkinek.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Grafirka
őstag
válasz Speeedfire #23505 üzenetére
Team fortress stilushoz szerintem olyan ikonok illenenek amiben semmilyen konturt/ vonalat nem hasznalsz hanem csak tonusokbol oldod meg.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #23505 üzenetére
Márpedig ha ötven ilyet kell megrajzolni, akkor kénytelen leszel kicsit elmerülni az Illustratorban, annál is inkább, mivel az ilyen hobbiprojektek szokták idővel kinőni magukat tartósabb elfoglaltságokká, aztán mire észbe kapsz, máris a kétszázadiknál tartasz.
A lehető legjobb anyagok, ha még csak most ismerkedsz az Illustratorral, mert kellőképpen egyszerűek. Javaslom, kezdj hozzá a legegyszerűbbel, aztán ha valami nem megy, szeretettel várunk ►►ITT◄◄, és segítünk.
-
Speeedfire
félisten
válasz ViZion #23502 üzenetére
Szomorúan hallom.
BonFire: Lehet, de a terveimben inkább egy team fortress szerű grafika van.
Grafirka: Igen, pont ilyesmi érdekelne. A gondom az, hogy a legtöbb free grafika inkább 8bit szerű, nem pedig ilyen. AI-hez nem értek. Mivel hobbi projekt lenne, így grafikust nem akarok felfogadni a feladatra, hogy rajzoljon meg kb 50 alakot.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Grafirka
őstag
válasz Speeedfire #23497 üzenetére
Szerintem nem erdemes vektorizalo szoftverekkel bajlodni, mert a vegeredmeny valoszinu nem az lesz amire szamitasz.
Ez "pixelart" ezert barmit teszel , folyamatos egyenletes vonalvastagsagu konturokat nem kapsz hanem millio darabkara fogja tordelni a vektorizalo szoftver. Nem tudom mit ertesz a "modernebb" alatt, de ha a pixeles stiluson szeretnel finomitani , akkor sajnos csak az ujrarajzolas marad .En erre csak vektoros programot (ai, cdr, stb ) mernek ajanlani. Lehet psd vel is de nem erdemes kinlodni. Valami ilyesmit kepzeltel el? -
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #23497 üzenetére
Amúgy most nem pont ez a retró-dizájn a nagy divat? Mert akkor kár hozzányúlni
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #23501 üzenetére
OK, PS topikban kérdeztél, de ezt vektorosan kell, vagy lehet PS-ben is, szarul.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest