Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Keresek egy weboldalt, ilyen gyűjtőoldal szerűség, mint ez.
Talán ugraphics a neve de a google nem találja és minden áron unigraphics-ot akar keresni.
Céges gépen bent van a kedvencekben de már eljöttem bentről
-
-
-
BalanceR
addikt
Villámkérdés:
Van valami jó kis plugin, action, akármi amivel két különböző képelemet azonos színezetűvé lehet tenni gyorsan, és viszonylag pontosan?
(ha kell belövöm manuálisan,solid color / gradient rétegekkel keverési módokkal RGB curve-ökkel... Most csak valami gyors "átmeneti" megoldást keresek...)
-
válasz
Mirman
üzenetére
A kijelölés aktív, nyomsz egy ctrl+C -t és utána új doksit kezdesz, az lesz a mérete. Ha doksin belül kell, akkor vágómaszk a legegyszerűbb sztem, BonFire blogban van tutorial hozzá.
Másikra: megnyitod mindkettőt és a réteget nem a palettáról, hanem a képről húzod át, fent a fülre, majd mikor megnyílik, akkor bele. -
Mirman
őstag
Üdv , lenne két nagyon alap kérdésem , hogy lehet ugyanakkora pixelméretű képet létrehozni mint egy már megnyitott képen lévő réteg vagy kijelölés ? A másik kérdés hogy hogy lehet rétegeket fileok közt mozgatni ? Köszi előre is .
-
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Készítettem egy meghívót PS-sel, de a nyomdász kérte,hogy vektorosan küldjem el, mert egyszerűbben tudja igazgatni... Hogyan tudom ezt a legegyszerűbben megtenni...?
-
tikshow
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Ahogy néztem videót, a kép különböző pontjaira lehet ilyen opciókat behúzni, és egybe van a millió csúszka nem külön-külön. Hogy ez mennyire hasznos passz, egyszer majd lehet kipróbálom.
Más, erre a PhotoshopKiller -re lehet érdemes lesz figyelni az UI/UX WebDesignereknek. ~1,5 hónap múlva kiderül mit tud.
-
BonFire
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Szia!
Mit tud ez a viveza, amit a Ps alapból nem? Ugyanis a Ps-ben is lehet szelektíven, kijelölések nélkül állítani a tónust és a fényeket. Pl ott a Color Balance, ott külön állíthatod az árnyékot, középtónust és csúcsfényt. A Hue/Saturationnal, egy-egy színtartományt állíthatsz tetszés szerint. A Vibrance egy olyan okos szaturátor, amely csak az alulszaturált színeket telíti, a telteket békén hagyja. A Levels-szel a fényerő-kontrasztot állíthatod. Ott van az Exposure, amellyel az expón hangolhatsz, és végül – de nem utolsósorban! – ott vannak a színgörbék, amellyel tényleg bármilyen tónust elérhetsz.
Amit ezen a példa képen látni, azt Ps-ben kitt-katt megcsinálhatod mindenféle csodaplugin nélkül.
-
jjeahh
nagyúr
sziasztok, tudtok valami viveza-hoz hasonló plugint ps-hez? nagyon bejövős, de túlságosan erőforrásigényes
esetleg silver effex szintű vagy jobb bw-plugint? -
Hintalow
senior tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Amúgy nagyon off, de még ha nyomtatják is az anyagra dtg nyomtatóval érezhetően ott lesz a fehér háttér, mert az is a kép rész, ergó arra a részre fehéret fog nyomtatni a gép, ami azért érezhetően elüt majd a póló anyagától.
Én kijelölném az egyszinű hátteret, aztán megfordítanám a kijelölést, és az ábrát háttér nélkül elmenteném png-be, úgy márt tuti a nyomtatás -
-
kmisi99
addikt
Egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy van egy teljesen átlagos kép amit pólóra szeretnék nyomtatni, de a kép fehér vásznon van. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy csak a kép legyen és ne legyen vászon? Így ott a csúnya fehér keret is a kép körül. Erre gondolok [link]
Vagy mivel a nyomtatók nagy többsége úgyse tud fehéret azt a részt úgy is ki fogja hagyni és csak a képet nyomtatja?
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Ahhoz kicsi türelem kell, keresel egy hasonló zászlót, free transform + perspective és berakod a mostanira. Megkeresed a betűtípust beírod a szöveget, abból a 3D hatásra volt itt is példa, de talán ehhez a vetett árnyék is elég, ööö... kezdésnek. Nem néztem alaposabban milyen effektek vannak még, ha most ismerkedsz PS-el, akkor első hsz és olvasás.
-
pikszel
addikt
válasz
OhAi27
üzenetére
Erre találod. Kisebb képet nem találtál?
-
-
-
OhAi27
tag
hello!
nem szoktam ilyet kerni, de most kenytelen vagyok mivel technikai hatter hianyaban szamomra kivitelezhetetlen most a dolog.
Ez a kis ikon kellene nekem vektorosan a szoveg nelkul.

Koszi elore is!
szerk: vectormagic nalam epp nem elerheto mielott meg valaki javasolna.

-
válasz
misirulez
üzenetére
Ez még nem off

Első sorban ki kell vágni a háttérből, utána meg tudni kellene, hogy merre tovább, mert ha csak vonalrajz kell, akkor nem is tudom talán b&w majd treshold vagy stamp irányba mennék, de mindkettőnél kell hegeszteni, hogy felismerhető maradjon. Ha tényleg csak pár vonal kell, és érzed a késztetést, akkor átrajzolhatod új rétegen, vagy vannak ceruzarajzos filterek is, próbálgatni kell, hogy melyikre gondoltál. Vannak külön pluginek is, de nevet nem tudok mondani, egyik kollégám anno sokfélét kipróbált, mutogatta, de hogy mi volt a neve... majd mondják a többiek. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem gond az OFF kérdésem jobb helyet nem találtam neki.
Adott egy arckép amiről szeretnék valami filterrel "meseszerű" rajzot csinálni.
A végeredmény egy pólóra kerülne nyomtatásban, tehát nagyon egyszerűen csak pár vonalból kell állnia de felismerhető legyen az arc.Üdv,
Misi -
drdoom
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy a vakufoltot hogy tudnám eltüntetni egy ember arcáról.
Próbáltam a helyi javítóval és klónozóval is de egyik sem jó nagyon látszik a retus.
Köszi előre is! -
-
jimspie
tag
Hali,
Photoshop CS6-ban kb fél óra rajzolgatás után elkezd belassulni az interfész.
Értem ezalatt azt, hogy amikor brush-ról eyedroper-re váltok pl akkor 1-2 mp-es hatásszünet van a váltás közt. Az első fél órában minden jól működik majd belassul így. Ugyanez felfedezhető rajzolásnál is gyakran vagy bármikor amikor rajzolok a tollal (digitáblát használok természetesen). Baromi idegesítő. Van valami ötletetek mitől lehet? Photoshop cs5 alatt nem volt ilyen.History törölgetés, purge, drawing mode stb beállításokat már megpróbáltam, nem javult. A szoftver újraindításakor megint jó fél óráig.
Gép speckói: i3, 8gb ram, r9 270x radeon, 120gb ssd-n a win és a photoshop,
kicsi felbontást használok kb 1000*1000 pixel, 2-3 layer.
-
Morgal
aktív tag
sziasztok! lenne egy retusálással kapcsolatos kérdésem? több féle módszert próbálgattam már, de a legjobban ez a frekvencia szétválasztós technika tetszik
viszont minden tutorial-ban kis vagy kevés bőrhibával rendelkezőket retusálnak...ha ugyanazokat alkalmazom egy nem annyira sima bőrű vagy akár heges arcbőrű modellen, a sok healing brush / clone stamp miatt elvész a bőr textúrája
hogy lehet ezt megoldani, hogy ne legyen gumiszerű az arc? -
válasz
Toby888
üzenetére
ahol csak arc van, az teljesen felejtős. Most jön az a rész, hogy keresgélsz megfelelő állású menyecskét, a megfelelő ruhában, az sem hátrány, ha alakra is hasonló. Szal. jó netezést. Mondjuk inkább egy ilyen ruhakölcsönzőben fényképeznék, ha mindenképpen kellene. Persze, tudom, ez a PS fórum, meg lehet csinálni, akár pixelenként is, vagy egy festő megfesti -csak az nincs ingyéééé.

-
-
Toby888
senior tag
Üdvözletem.Azzal a kérdéssel fordulok felétek,hogy ki ért annyira a photoshop-hoz, megtudná nekem mondani, hogy ruhát, hogyan tudok cserélni egy képen ?? pl egy nöi egyberészes ruha heleyett egy fehér menyasszonyi ruhát rakni
-
Palee1989
csendes tag
Sziasztok!
Keresek egy betűtípust (vagy nagyon hasonlót), ami megegyezik a képen a BEACH PARTY írás betűtípusával.
Sajnos csak ilyen kicsi képem van, próbáltam font felismerővel, de túl kicsi ahhoz.
dafonton és 1001fontn már nézelődtem de nem találtam egyelőre hasonlót.

Esetleg ismeri valaki?
-
olivera88
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
Ja JPG képnél megy, csak GIF-nél nem, se PNG nél.

-
BonFire
veterán
Vagy nézd meg, "car night light"-ra mit dob ki a Google.
-
tikshow
addikt
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Egy kis segitseggel fordulnek hozzatok.
Hogyan tudnek un. "Battlefield line"okat csinalni?
Ezekrol a narancssarga csikokrol lenne szo.
Sajnos nekem nem sikerult valami jol..
Linkelem csak, mert semmi ertelmet NEM tartalmaz.
Nem szeretnek senkit sem megkerni arra, hogy helyettem csinalja meg, hanem inkabb egy leirast, vagy valami hasonlot szeretnek kerni Toletek.
Elore is koszonom a valaszokat! -
tikshow
addikt
Az ember mindig tanul valamit ha félrekattint.

Layer panelen Alt + Bal klikket nyomtok egy layer vagy layer mappa mellett található szemre, akkor ki be tudjátok kapcsolni, hogy csak az látszódjon. Ez lehet csak számomra újdonság mondjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Linux haladóknak
- Saját hszek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A PNG pixeles.

esetleg silver effex szintű vagy jobb bw-plugint?

hogy lehet ezt megoldani, hogy ne legyen gumiszerű az arc?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)