- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz weres78 #23997 üzenetére
Amúgy az egérprogramozás kérdését igazán feltehetnéd valahol máshol, mert itt marhára off, annak ellenére, hogy Ps-t szeretnél vele vezérelni. Főleg, ha bevallottan te bénázol. Az, hogy végül hogyan sikerül megoldanod, az nem ide tartozik.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
weres78
senior tag
válasz *Ropi* #23996 üzenetére
Ráadásul nem hagyott nyugodni a dolog, és talátam is egy végtelenül egyszerű módszert!
Roccat, driver, makró, macro, macros, Kone, Pure1. Csinálsz egy profilt.
2. Adsz egy nevet, megadod az elérési utat az exe fájlhoz.
3. Ide kattintva
kiválsztasz egy gombot az egéren amihez parancsot kívánsz rendelni.
4. Ezután a "Create New Macro" feliratra kattintasz.
5. A legördülő menüből
kiválasztod a Photoshopot.
6. "New" felirat és adsz egy nevet, nálam ez most ProHardver lesz.
7. Kiválasztod az új még üres makrót, majd "Start Record"
8. Lenyomod a szükséges billentyűket (mondjuk Ctrl+Alt+Z ha visszavonást szeretnél), ezután "Stop Record" és "OK".
-
weres78
senior tag
Megoldottam Roccat driverből. Nem ment könnyen, pedig az, csak rossz felé keresgéltem.
Ha későbbiekben bárkinek van ilyen problémája írjon rám nyugodtan, privátot azonnal meglátom! -
weres78
senior tag
Azért ez ott van... :-D
Legfrissebb driver van fent, nemrég tettem fel Roccat oldaláról (win10 óta fent sem volt, csak a PS-makró dolog miatt tettem fel a drivert).
Van egy tartalék G402 is a háznál, mindjárt megnézem azzal. Mondjuk ott meg a Roccat bill(Ryos MK pro hun)+egér páros pozitívuma bukik. -
Grafirka
őstag
válasz weres78 #23989 üzenetére
A rocat egerek beallitasaival sajnos nem te vagy az elso akinek gondjai adodnak. Neha igencsak hisztisen mukodnek. Keresd meg a legfrisebb drivert, de ne ird folul a regire hanem eloszor alaposan tavolitsd el a regi meghajto maradvanyait.(safe mode , registerekbol is ) Sajnos vannak helyzetek mikor win reinstallig lehet kinozni a tortentet mert kepes makacsul benazni a vegtelensegig.
-
weres78
senior tag
válasz tikshow #23984 üzenetére
Napok óta kínlódok vele, de semmi eredmény. Már ott elakadok, hogy az egermere csinálok (Roccat Kone Pure Optical) makrót, mert valamiért nem fogadja el az egér saját szoftvere az egérgombokat...
Esetleg tudnál segíteni, merre induljak (ne az anyámba küldj, ott már voltam)? -
Zotya21
senior tag
egyszerűen lightroomban kijelölöd a képeket és fent photo--> photo merge--> panorama
aztán ott kiválasztod a 3 lehetőségből amelyik tetszik meg amelyiket hajlandó megcsinálni mert mindet általában nem csinálja meg
meg bepipálod hogy körbevágja neked vagy majd te később
az előző hozzászólásodra a válasz hogy ha jobb gombnál, vagy fent a menübe csinálod akkor se az edit in re mész hanem simán a photo merge opcióra, és nem rakja át a fotosoppba
nem csinál belőle tifet se hanem sima rawként tudod utána tovább szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egérgombot rendeljek parancshoz? Konkrétan Visszalépés és Előrelépés parancshoz adnék egy-egy egérgombot.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz BonFire #23977 üzenetére
Fast Picture Codec Pack (igaz nem ingyenes, de mindent visz).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
BonFire
veterán
válasz Zotya21 #23976 üzenetére
Tud már a Ps megnyitás ablaka előnézeti képet adni a PSD fájlról? Csak mert én még mindig CS6-nál tartok, és állandóan jön nekem a reklám, hogy így a felhő, meg amúgy a Creative Cloud, hogy az olyan jó, mint a csuda. Néhány tekintetben meg még mindig olyan fapados, hogy hihetetlen.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Zotya21
senior tag
válasz Golota #23975 üzenetére
én úgy is szoktam hogy ráhúzom azt a képet az exére amit szeretnék és akkor csak azt nyitja meg és nem kell keresgélni a hülye importálójába
attól az importtól énis agyvérzést kapok, miért nem lehet egyszerűen megnyitni ami kell
meg ha beimportáltam de közbe akarom mégegyet mert kimaradt akkor csak azt az egyet mutatja a régi importom meg sehol (lehet csak én nem találom)egyedül az összes importált kép között találom meg az előzőeket de akkor meg elém vágja ugye mint az ezret
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
-
-
TheProb
veterán
válasz *Ropi* #23969 üzenetére
De, közben csináltam egy útvonalat a régi szerint, benne is van a kívánt fájl de mégse akarja. Ha futtatni akarom az action-t akkor továbbra is feljön a tallózó ablak, hogy válasszak ki egy fájlt. Nem értem.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Golota
aktív tag
Sziasztok. Már mindenhol kerestem, de nem találtam választ. Egy OMD EM5 géppel fotózok RAW+16:9 jpeg-ben. A raw-ból a PS nem tudja kinyerni az eredeit, 4:3-os képet, így ha a crop nem elég, akkor az Oly saját editorával kell visszahoznom, ami viszont nem képes olyan szinten szerkeszteni a raw-ot, mint a PS. Korábban egy PL-6 Olympus gépem volt és annak a nyers képeivel nem volt ilyen gond. Nincs valami tippetek erre? Kényszermegoldásként az Adobe saját konverterével is próbálkoztam, de hiába köpi ki a DNG-t, azt ugyanúgy nem tudja visszaállítani 4:3-ra. Nagyon dühítő jelenség.
-
*Ropi*
félisten
Hát számol. A viccet félretéve: akkor éppen több rétegű hátteret, leginkább blurt renderelt egy 30x30 cm-es fine art album hátterének.
Ez is kb. annyi ideig tartott, bár itt le kellett méreteznem 6000 pixel hosszabb oldalra mert első körben valamiért viszonylag gyorsan kiakadt, utána nagyítottam vissza 7200-ra:
(#23968) TheProb: Ja tényleg, valamiért a *.psp-ről a PSP ugrott be. Ha megnyitod az actiont és rákattintasz benne a lenyíló részletekre, akkor nem írja ki?
-
-
*Ropi*
félisten
Van olyan pluginom, ami 10+ órát számolt egy 7200x3600-as képet. A gond az vele, hogy sosem tudni mikor fagy be vagy mikor számol jól, így mindig kénytelen kivárni az ember, hogy jutott-e valamire - mindezt folyamatos 100% CPU terheléssel mind a 8 szálon. Ilyenkor úgy időzítem, hogy éjszakára otthagyom, aztán reggelre általában kész van. Szerencsére általában 10-20-30 percek alatt végez (i7 2600K@4.4).
(#23965) TheProb: *.psp vagy *.psd fájl? Mert az előbbi a Paint Shop Pro-hoz tartozik, nem a Photoshophoz.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Faternak még régebben csináltam pár action-t, hogy vízjelezni tudja a képeit. Most friss win install után vissza importáltam neki ugyan ezeket, de a képet nem tudja rárakni a képre. Gondolom megváltozott az akkori útvonala és nem éri el a képet. Meg tudom valahogy nézni, hogy milyen path-ra hivatkozik?
Belenéztem a .psp file-ba, de azt nem tudta értelmezni a notepad++.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
BonFire
veterán
Igazából nem omlott össze, csak éppen nem bírtam kivárni az időt, míg kirendereli. 2 és fél perc elteltével még 27%-nál tartott (egy festmény-effektet tettem rá), aztán inkább megszakítottam.
Ha megcsinálom ugyanezt az effektet Ps-eszközökkel kézzel, hamarabb végzek.
Ez a kép volt
Format: JPEG
File size: 153 KiBImage
Format: JPEG
Width: 768 pixels
Height: 1 024 pixels
Color space: YUV
Chroma subsampling: 4:4:4
Bit depth: 8 bits
Compression mode: Lossy
Stream size: 153 KiB (100%)[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
PhotoDonut, ingyenes a program, lehet van megfelelő style benne alapból.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy ilyen pen sketch action-t, vagy tutorialt keresek hozzá. [link]Eddig csak sajnos fizetős action találtam.
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
Teljes Creative Cloud licensz 1 évig havi 35 euroért: [link] - Augusztus 17-ig.
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Photoshop-ban, hogy lehet a 3D Scene XYZ koordinátáját, úgy elhelyezni, hogy alapból ne tlejesen középre tegye, hanem egy adott pozícióra? Ugyanis ha utólag a koordinátákkal módosítom akkor a perspektíva miatt torzulnak az objektumok. A másik, pedig hogy a Photoshop nem veszi figyelembe az egymás mellett lévő tárgyakat? Mert az árnyék leképzése olyan, mintha csak egy tárgy lenne a térben, nem pedig több egmyás mögött.
-
YM
senior tag
Hali! Nincs PS-em és használni se tudnám. De! Lőttem pár képet RAW-ban és gép kiszedte az optika hordó torzítását. Sőt a gépen is már mintha egy megmunkált RAW-t mutatna a Windows képnézegetője. Viszont! Amikor rákattintok a szerkesztésre, előjön a torzított RAW Hogy tudom Windowsban úgy szerkeszteni a képet (akár csak JPG-be lementeni) úgy, hogy a hordó torzítás ne kerüljön belé
(Csak ezért nem akarok PS-t felrakni). -
Mr.Franczy
aktív tag
Tiszteletem az uraknak.
Egy kis szívességet szeretnék kérni, ha megoldható!Lenne egy szabadon szerkeszthető mód játékhoz, abban kellene a feliratot átírni (txt.dds)! Az eredeti szöveg "King of the road" és Mr, Franczy-ra kellene átírni! A betűtípus, méret és a szín, maradhat az eredeti!
Nekem sajnos nem megy, mert ehhez sötét vagyok!!A mód, az alábbi linken található!
Köszönöm szépen előre is, ha esetleg valaki megcsinálná!
Gazember
-
-
*Ropi*
félisten
A gyári alapértelmezése, nem emlékszem melyik az mert évek óta nem használtam. De már többször előfordult, hogy amikor átküldtem a teljes méretű képanyagot akkor jelezték, hogy borzalmasan néz ki, mire (most már előre) mondom, hogy akkor ne Irfan / XnView segítségével nézzék, hanem a FastStone Viewerrel - rögtön nincs semmi probléma.
100% méretben látod azt és úgy, ami valójában ott van a képen: leméretezésnél a programok csak 25-50-75-100%-os kicsinyítésnél tudnak veszteségmentesen interpolálni (na jó ez így, ebben a formában nem igaz mert 100%-nál kisebb méretben mindenképpen információvesztéses, de értjük a lényegét). Tört értékeken mint 33-67% az éppen használt algoritmustól függ, hogy milyen pixeleket hogyan von össze és mennyit dob el (ebből következően mit látsz belőle) végül, ugyanígy páratlan pixelszámú hosszabb oldalnál is az algoritmustól függ, hogy mit csinál belőle, de jellemzően ott láthatóan nagyobb az élességvesztés mint 1 pixellel (páros számúra) kisebbre vágott vagy kibővített oldalhosszal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Golota
aktív tag
válasz *Ropi* #23932 üzenetére
Köszönöm a választ. Próbáltam sRGB-vel is, de ugyanazt csinálja. Lehet rosszul írtam le a problémát. A color proofing-nál beállítom az srgb-t, de ha csak simán mentem, akkor egy árnyalattal fakóbb lesz minden, mint ha ugyanúgy srgb-n beállított "export" funkciót használok. Egyszerűen nem értem, hiszen ugyanazt a profilt használja kimenetnek...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szeretnék visszaváltani Adobe Photoshop CC 2015-ről Adobe Photoshop CS5.5-re. Szerintetek mennyire tudná feldolgozni a régi photoshop az új állományait? (a kompatibilitásnövelés ki lett kapcsolva a fájlméretek csökkentéséhez)
We are only Stardust...
-
*Ropi*
félisten
-
Golota
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek kérlek. Photoshopban szenvedek egy ideje ezzel. Beállítom a color proofingot monitor rgb-re, de mikor mentek (save as) a kép fakóbb, mint amit látok a képernyőn. Nem olyan mértékben, mint mikor CMYK-n volt, de láthatóan. Ha export as funkcióval mentem, akkor a színek egy az egyben mentésre kerülnek, de a metadata nagy része elvész, ráadásul lassabb is a folyamat. Ha egyből a raw edito ablakból mentek, akkor nincs ilyen gond, de akkor ugye ugrik a részletes editálás. Mit rontok el?
-
Met
nagyúr
válasz anonymus89 #23928 üzenetére
Gif, png és tiff ami lehet transzparens hátterű.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Adott egy címer ami mögül a hátteret egy az egyben ki szeretném szedni. Kijelöltem mire volna szükségem majd kimásoltam és új dokumentumba beilleszt és mentés másként. Háttérszín nincs erre mégis bedobja mögé ha képként szeretném elmenteni.
Miért van ez? (adobe cs6)
u.i: no úgy látom png-ben engedi háttérszín nélkül csak jpeg-ben nem...
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
pufancska
tag
Sziasztok,
nem is tudom, hova kéne feltenni a kérdést, tudom, hogy van egy két nyomdász is itt. Ezért hátha. Szeretnék nyomtatni egy képet 2,3x9x7m-méretekkel. A kérdésem az lenne, hogy ezt 1:10-hez szokták csinálni? 300dpi? Illetve a látható képen pirossal jelölve szeretnék berakni egy képet - elég kicsiben van meg, mi az a méret ami még elmegy, tehát nem esik szét a kép? Előre is köszi -
xors
senior tag
Panorámkép készítés: először lightroomba kerülnek a képeim, és ott érdemes először egyesével állítgatnom őket, vagy majd csak a kész képet finomhangoljam? (ugye lightroom -ból átkerülnek a képek photoshopba a merge to panorama paranccsal - kérdés, hogy ilyenkor a nyers fájlokat editálom, amiken semmi nincs még állítva; vagy, amit már állítottam lightroomban, az megjelenik rajtuk?)
Továbbá, mikor visszakerül a kész panorámakép lightroomba, akkor van még lehetőség raw módosításokat végezni ( fehéregyensúly, feketék, fehérek stb.) a .tif kiterjesztésű képen?Előre is köszönöm a segítséget
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #23924 üzenetére
Talán mert ez főverzió frissítés volt, bár tény, hogy korábban mintha magától átemelte volna őket...
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz *Ropi* #23923 üzenetére
Pontosan már nem tudom, de legalább hetekkel, ha nem hónapokkal korábban (akkor, amikor a CR-ba bekerült a perspektivikus torzításkorrekció). Már vártam is a frissítést. Előző komment óta működik rendesen. Csak a plugineket kellett a korábbi CC 2015 könyvtárból átmásolni a CC 2015.5 megfelelő könyvtárába (korábban nem kellett ilyennel foglalkoznom).
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #23921 üzenetére
Mikor frissítettél utoljára? Nekem csak az LR CC-t frissítette de azzal sem volt gond, meg a bejelentkezéssel sem volt probléma. Ja és nekem is megvolt előtte a Win 10 RS1 update...
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fotonhámozó #23921 üzenetére
Kért bejelentkezést, de mivel első indítás volt a w10 nagy frissítés után, annak tudtam be. Viszont elfogadta elsőre.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok!
CC licensszel kapcsolatban tegnap éjjel nektek is adódott problémátok vagy csak nálam jött elő valamilyen hiba? PS-sel panot fűztem volna össze, de a program lefagyott. Újra elindítva a PS-t a CC fiókbejelentkezést kért, de hiába adtam meg a jelszavamat, felhasználónevemet, azt bár elfogadta, de újra és újra bekérte a rendszer az adataimat. Restart után annyit változott a helyzet, hogy a CC 4 új programfrissítést jelzett ki. Letöltöttem a CC 2015.5-öt. Kezdetben ez csak trial verzióként volt hajlandó futni, végül a rendszer elfogadta a bejelentkezésemet. A korábbi PS verziót letörölte. Nem volt még ilyen gondom 2 év alatt. Nem tört verziót használok, előző havi licenszdíjat az Adobe le tudta vonni a számlámról, az e havi fizetés később lesz esedékes.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
addikt
-
pikszel
addikt
válasz ViZion #23915 üzenetére
Illik tudni
A neten fellelhető állományokkal annyi gond lehet, hogy általában optimalizáltak és az ívek darabosak lehetnek. Ez a gravírgépet biztos nem zavarja, de nagyobb méretben már látványos lehet.[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
ViZion
félisten
Ha az emlékeim nem vernek át, akkor ez egy Quake logó, abból meg kell legyen vektoros a neten is.
pikszel: rengeteg netes vektoros dolgot használtunk (seeklogo mindennapos volt), nyilván meg kell nézni, de nem jellemző, h gondjuk lenne. Eleve az íveknél látod, h mennyi darabból áll, ha van ezer darabka, akkor azt vektorizálták ők is, szarul...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Na, ezzel kellett volna kezdeni, mert akkor a pixeles kép mégsem jó, valamint a színe is mellékes, nem szükséges, hogy fehér legyen, ahogy kérted.
Grafirkától kérd el a PDF-et, én nem mentettem el és bezártam az Illustratort közben, mert nem válaszoltál.
Grafirka: Google Drive és privátban link neki.
-
Zotya21
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz Zotya21 #23907 üzenetére
Kár, egy próbát megért.
A History States / Cache Levels / Cache Tile Size mennyin van? A History-t vedd vissza 10-re vagy 5-re (esetleg 3-ra), a Cache Tile Size meg minél magasabb annál rosszabb minőségre butítja a gyorsnézeteket de annál gyorsabb is mert kisebbek a fájlok. A layer palettán a thumbnaileket vedd a legkisebb méretűre: azzal szintén gyorsul.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Most voltunk nyaralni és persze a nyaraláskor kell a homlokomra nőni egy k.vanagy pattanásnak . Esetleg valaki tudna segíteni kijavítani egy képen?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Zotya21 #23902 üzenetére
Az is baj lehet, h C-re rakatod vele, ahol a rendszer lapozófájl is van. Egyszerűen elfogy a hely, vége. TC-vel rejtett fájlként látszik a PS temp fájl is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Zotya21
senior tag
válasz ViZion #23900 üzenetére
a memóriát próbáltam már 4 gigán is meg 6-8 gigán is, ugyanezt csinálja
most csináltam lapozófájlt is már a C:-re, amit ki is használ néha és így tovább bírja, plusz a krómot kinyomtam, de így is ha 7 képet kellene neki igazítani akkor bedobja a törölközőt
azt honnét tudom meg hogy írja e a lemezeket ? a c-t azt tudom hogy írta mert elég tele van és ha csak az volt bepipálva akkor kiírta hogy televan (régóta kellene már egy 240 es ssd )
de a többiről nem tudom
egyáltalán dinamikus kötetre tud írni ?amúgy a géppel nemkéne problémáznia 3770k 4.2ghz, gtx 970, 16 giga memória
ami baja lehet hogy két -két memória nem egyforma sajnos
de már azokat is megcseréltem hogy ne abba a sorrendbe írja őketamit még észrevettem hogy a 3d nél a videómemória volt maxra tolva ami egy gtx 970nél elég gáz a 4 giga (3.5gb valós memória) miatt, ezért azt is lejjebb vettem 2.5 gigára
most stabilabb de most is még megtelik neki
megnéztem a gépigényét a photoshopnak, az meg közel nincs ennyi, memóriára is csak 8 at ír max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Fifa 20 PC játék (lemezes)
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest