Hirdetés
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zotya21
senior tag
-
BonFire
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Itt van, ha pixelesben megfelel.
Ha vektorosban kell, átküldöm a PDF-et.
-
SP!T
addikt
Sziasztok! Valaki lenne olyan nagyon szíves, hogy ezt a képet monokrómmá alakítja? Igazából csak a fehér rész kellene nekem feketével. A többi üresen. Vagy mivel tudnám megcsinálni, amivel egy Photoshopban nem jártas is meg tudja csinálni? Paint ez erre teljesen kuka szerintem. Legalábbis pixelről pixelre kéne haladnom... [link]
-
ToBeY
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
Én Optical Illusion, Photo Portrait néven találtam meg.Beteszem hátha valakit érdekel még.
-
Zotya21
senior tag
Sziasztok
állandóan azt irkálja a photoshop hogy nincs memória miközbe 70% on van, a photoshop használhat 11 gigát a 16ból de ki se használja és azt irja elfogyott
lemezen is van hely, megadtam neki 3 vinyót is már amin összesen van vagy 400 giga helyakarok stackelni pár képet de az istenért nemsikerül mert állandóan ezt irkálja
van egy másik program a deep sky stacker, az meg megcsinálja kb 1 giga memóriával csak nem azt az eredményt hozza mint amit én szeretnék
ezzel mit lehet kezdeni ? már megőrít
ha oda adom neki az összes memóriát akkor meg ugy megeszi hogy kifagy a gép
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy ilyesmi profilképet szeretnék csinálni,és ehhez keresek egy tutorialt. Az is jó,ha valaki megírja hogy keressek rá [link] -
Nyannyer
csendes tag
-
válasz
Nyannyer
üzenetére
Ki kellene deríteni, h miért nem látja a többi meghajtót... Mert C:-n nyilván kevés neki a hely.
Csak NTFS és Fat32 köteteket látja, lehet ott a baj.
Ahogy rákerestem, erre többen panaszkodtak. Csoport házirendről írnak, h esetleg nem fér hozzá. Rendszergizdaként kellene indítani, hátha... Meg itt egy lehetőség: [link] -
Nyannyer
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Gépem: i7 2600, 32GB ram, SSD-n a program, RAM lapozó fájl HDD-n, pori: PS CC 2015.5.
Munkalemeznek nem engedi az F meghajtót, nem is látszik.Egy kb 22x6 m-es 35 dpi-s üres fájlt szeretnék létrehozni, ez még megy. Utána behoznám a 35dpi-s, 500x550cm-es psb-t (ennek mérete 2,9GB), de már ekkor kiírja, hogy megteltek a lemeztárak.
Tudnátok segíteni, mi lehet a gond - és a megoldás? Dolgoznom kéne, de nem tudok emiatt....

-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de hátha tudtok segíteni.
Régebbi photoshop-ot esetleg lehet még valahol venni. cs3-cs6-ig bezárólag? jogtiszta kellene és ha megvannak a kellő alapok, akkor jöhetne az új. -
válasz
Rruuer
üzenetére
Összefoglalóban ott vannak az alapok. Ezeket meg kell tanulni, gyakorolni. Azért van ott, mert nem egy hsz-nyi tudás van benne, szal. hajrá

A kérdéses átmenetre is van több megoldás, gradiens kitöltést írták, de lehet maszkolni, vagy törölni is, lehet outer glow (amit maszkolni kell még, h ne minden oldalon legyen), stb.
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok !
Csak annyit szeretnék kérdezni hogy Psd fájlok előnézeti képet szeretném látni a mappában!! Van e valami program? Vagy már Windows10 alatt be lehet már állítani valahol?
Köszönöm előre is!!
-
Dolphine
addikt
A munkafolyamatot vagy a Photoshopot?
A Photoshopot alapból igen. Legalábbis a beállítás szerint. Mégis úgy tűnik, mintha az nem csinálna semmit!
Filmek alatt a DXVA pl. működik, úgyhogy a kártyával elvileg nincs gond.
A beállításokban nem tudom, hogy mit kellene változtatnom!
-
Dolphine
addikt
-
Grafirka
őstag
Nem az effektusokrol szol hanem azzal csak a stiluselemeket jobban kihangsulyozza. Eleve a rajz stilushoz valassza a effektus tipusat . Pl folt alapu egytonusu rajzhoz rasztert untanzo effektus, de ugyanaz az effektus pl egy maik grafikaval mar nem mukodik.
Az elso dobozon kihangsulyozott raszter imitacio van a masodikon pedig mer teljesen tomor foltot hasznal ( szakallas arc) de kozben formara satirozas is megjelenik .Erre a masodikra a raszter effektus ( pontokbol osszeallo kep ) ongol lenne. Szoval egy mondatban, ne az effektusokat keresd mert nem attol jok ezek a rajzok. Azt ne vard hogy egy kepre rateszel majd egy effektust es ilyen lesz vegeredmeny.
Egyebbkent mindket csomagolason a rajz, vektor alapu.
Reklamgrafikusok 95% nak beletorne ebbe a bicskaja .Ez mar reg tulmutat a foto manipulalason. -
evola
senior tag
Sziasztok!
Adobe Bridge CC 6.3.0.177 x64 verzió nem hajlandó a raw formátumú és jpeg képeimet se megnyitni a Camera Raw alkalmazásban.

Valaki tudja erre a megoldást?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy Photoshop 2015 CC.
Az egyik képen kipróbáltam a Rázkódás csökkentést. Vagyis csak próbáltam volna, de olyan lassú a program, hogy alig bírom kivárni!
A CPU egy i5-6600, van hozzá 16GB Ram + ASUS R7250 GPU. A CPU 100%-on pörög! Hogyan lehetne ezen változtatni?
Az oprendszer egy SSD-n van. A lapozófájl mérete 200-1024MB közé be beállítva. -
hito
nagyúr
Huhh, mennyi válasz, köszönöm szépen
Monitor nincs kalibrálva, de szerintem nem az lesz a gond, mert akkor PS-ban sem jelenítené meg jól (bár nem tudom, lehet, hogy de). Sony Vaio Duo 13 fHD IPS monitoron nézem, de a többi gépen is volt ilyen problémám. Megnézem sorban azokat, amiket javasoltatok és remélem valamelyik megoldás lesz a problémára, mert nagybátyám házát fényképeztük eladás miatt és jó lenne korrekt képeket feltenni róla. -
*Ropi*
félisten
"Színkezelés"-re jobboldalt felül a keresőben:
#12144, de a többi hozzászólásom is a témához kapcsolódik.
Az Irfanview-t nem ajánlom, mert a leméretező algoritmusa katasztrofálisan szétszedi a képeket mint kiscica a gombolyagot: inkább a FastStone Image Viewer-t használd!
És amint weiss is írta előttem: a kalibrált monitor alapfeltétel.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy ideje idegesít a dolog, de most jutott el oda, hogy meg is kérdezem. Egész egyszerűen, ha PS-ban dolgozok fel raw képet és mentem jpeg-be, nem olyanok lesznek a színek, mint amiket beállítottam. Amikor PS-on belül befejeztem a raw szerkesztés és a megnyitásra nyomok, tök ok. De amint elmentem jpeg-be (100%-os minőségben) é megnyitom egy akármilyen képnézegetővel, nem ugyanazokat a színeket látom, mint amikor a PS-ban rányomok a megnyitásra. Miért van ez? Hogy tudnám úgy elmenteni, hogy ugyanazok a színek köszönjenek vissza a jpeg kép megnyitása során, mint amiket beállítottam PS-on belül?
-
weiss
addikt
-
bb0t
őstag
Sziasztok. Nagyon amatőr kérdéssel fordulok hozzátok, de egyszerűen sehol nem találok erre magyarázatot. Van egy .RAW kiterjeszétsű fájlom, és meg szeretném nyitni PS-ben. Azt várnám, hogy bejöjjön a camera raw de ehelyett egy ilyen ablak jelenik meg:

Amit ha leokézok akkor ezt kapom.
[kép]
Mit csinálok rosszul?
-
válasz
phaseOne
üzenetére
Mivel netre dolgozol, azt gondolom minden megfelel, a szemed, tudásod kell hogy kompenzálja a monitor hiányosságait. Nyomdára is dolgoztam -nagyon régen- gagyi monitoron. Figyelni kell mit dob ki a gép... Neten ez még kevesebb hibalehetőséget rejt. Másik verzió drágább, kevésbé mobil: tetszőleges laptop + külső monitor. Gondolom nem vagy örökké úton, ügyfélnek mutogatni jó a kijelzőn, dolgozni meg monitoron.
-
phaseOne
tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Igazad van Ropi, de 2 féle panellel lehet kapni, és a 4k-s változat már 90%-ot tud sRGB-ben. Ez szerinted mennyire lehet megfelelő?
Az a baj, hogy egy jó monitorral egy ilyen HW, pl a 2016-os razer blade, kb 1,3x-os ár szorzóval bír kapásból, pedig már ez a Dell sem a mezei kategória

-
*Ropi*
félisten
válasz
phaseOne
üzenetére
Sajnos le kell lombozzalak: a 7559 panelje minden, csak ne multimédia tartalmak előállítására optimális (55% valós [!] sRGB gamut, amit aztán széthúztak - ha nem az i1Display Pro saját, gyári szoftverével csinálták volna a kalibrálást akkor pontosabb lenne - ha fontos a színhelyesség akkor érdemes korrektül kalibráltatni a monitort, hogy a lehető legközelebb legyen a referenciához). Ráadásul PWM-es a világítása, aminek a vibrálása eléggé fárasztja a szemet. A web szabvány sRGB-t legalább le kellene fednie a monitornak: sajnos a mai konzumer panelek legtöbbje még azt sem mindig tudja (70-95% közötti sRGB fedésű 6 + 2 Bit [A]FRC panelek 262k árnyalattal: széthúzott színterű TN és e-IPS panelek, vagy ez utóbbinak a Samsung megfelelője a PLS - a laptopok 90%-ában ilyenek vannak, ráadásul pont a business kategóriásakban is, amiről azt gondolná az ember, hogy már jobb kijelzőket kaptak). Ha már 97-98%-ot tud az jónak mondható a nagy átlagban, a 100%-ot tudók pedig (mint írtad is) jóval drágábbak.
-
Genius007
őstag
Adobe PhotoShop & Adobe After Effectshez értő embert keresek munkára!
Csak olyan érdekel, aki mindkettőhöz ért! Érdeklődni privát üzenet formájában lehet!Köszönöm, és szép napot nektek!

-
phaseOne
tag
Sziasztok!
Grafikai munkára nézek laptopot, és a képernyővel kapcsolatban lenne kérdésem.
Világos hogy egy 60% sRGB lefedettség elég borzalmas, de pl egy 95% sRGB, 60% aRGB mennyire elviselhető ha netre dolgozok főleg? Sajnos az ennél jobb kijelzők már nagyon drága gépekhez tartoznak...
(most a dell 7559 a kiszemelt egyébként) -
pikszel
addikt
Ez lehet a megoldás számodra, bár nem próbáltam.
@aplle87: a Properties ablakba költöztették
-
orko
tag
Sziasztok! Hogy lehet egy Smart Objectet vissza konvertálni rétegekbe?
-
Gyick
őstag
üdv!
Face swapre milyen módszer van még az auto-bledes módszeren kívül?
-
BonFire
veterán
válasz
selembeli
üzenetére
„El sem hiszem, hogy egy ilyen lépés miatt akadtam el napokra.... végül csak sikerült..”
Mondjuk az alapműveleteket kéne először megtanulni, mert anélkül minden egyes tutorialba bele fog törni a bicskád. A CTRL+klikk olyan alapművelet a Photoshopban, hogy nem is tudok alapabb példát említeni. Ez az első dolog szinte, amit meg kell tanulni. Rétegduplázás, törlés, maszkolás…
Az arccseréhez sokkal jobb eszközök vannak, mint ez az auto blend: ez csak ideális fotón működik. Ahogy Grafirka is leírta, kenheted a hajadra a blendet, ha a fényelés az ellenkező irányból van. Egyeztetni kell a színeket, árnyékokat, fényeket, vagy megtükrözöd az egész arcot, de alsó vagy felső megvilágításban ez sem használható.
-
klimokrisz
tag
Sziasztok! Olyan kiegészítőt vagy egyéb lehetőséget (plugin / videó oktatott / tutorial) keresek a Adobe Photoshop programhoz, ami véletlenszerűen egy adott képkeretbe (1920 * 1080) pakol be pl. 10 - 15 képeket (mint a Fotofusion) és a csúcs az volna, hogy képregény szerűen, de már annak is őrülök, ha a véletlenszerűen pakolja be a képeket a megadott keretbe. Ebben kérem a segítségeteket.
-
Grafirka
őstag
válasz
selembeli
üzenetére
Nem az az elsodleges hogy hol talalod meg a kulonbozo eszkozoket hanem az alapok.
Arccserehez eloszor is a cserelendo arc es az alapkepen levo arc terbeli elhelyezkedese kell egyezzen. Vezersik, horizontalis tengelyek stb
Masodszor a megvilagitas .A sarkanykiralynonel jobbrol balra van a megvilagitas iranya az altalad kroppolt arcon pedig pont forditva.Ezen dolgozni ertelmetlen. -
válasz
newmoonlight
üzenetére
csak mac-en fut
gondolom pont munkára nem lehet majd használni (mert azok a funkciók hiányoznak), mint a többi adobe-n kívüli programot -
selembeli
csendes tag
válasz
üzenetére
Közben találtam egy yt videót, azon nagyjából el tudtam indulni, aztán egy leírás alapján 1x eljutottam teljesen a végére, ki is cseréltem az arcot, de tiszta cikk-cakkos volt az egész az arc két végénél. Azóta sem sikerült eljutnom újra odáig, mert ennél a lépésnél mindig elakadok: [link]. Nekem nem aktív a Modify menüpont, valamit én bénázok el, tudom, de nem tudok rájönni, hogy mit..

Kicsit off: nyilván szeretném ezt a folyamatot megtanulni, mert csak másabb az, ha a saját elképzeléseim szerint tudok dolgozni, de esetleg tudtok olyan embert itt a fórumon, akinek ha leírom, hogy mit szeretnék, akkor PROFIN megcsinálja? (arccseréről lenne szó)
-
newmoonlight
senior tag
OFF Ehhez mit szóltok?
-
*Ropi*
félisten
válasz
selembeli
üzenetére
Esküvős csoportképeknél (pislogásban verhetetlenek
) bevett gyakorlat, hogy lövök egy nagy sebességű sorozatot 3-4-5 képből, aztán utólag PS-ben rárakom a legjobb arcaikat egy képre. Ha már mindenkit egyenként retusálunk akkor ez alap dolog, de tény, hogy nem egyszerű.
Mondjuk néha még magamat is az őrületbe kergetem a maximalizmussal, mert a csikkek annyira zavarnak, hogy egyenként leszedem őket... 
Animgifben nem túl jó minőség, de a lényeg nagyjából látszik (a srác péklapát méretű telefonját a poén kedvéért hagytam meg
): -
selembeli
csendes tag
Ebben tud valaki segíteni?
-
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Photoshop segítségével ki lehet javítani az alábbi képen látható hibát? Ha igen, hogyan?
Fátyolos lett, mert a nap sugara tükröződött a lencsén. -
KubanitoS
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Köszönöm a tippet, erre nem is gondoltam, így csöppet valóban egyszerűbb lenne a dolog.

Sikerült is a képet megtalálnom 1280x1024-es méretben is (a linkelt 1280x800). Így a szélességével legalább nem lesz gond.
Létezik valamilyen egyszerűbb progi, melynek segítségével pontosan meghatározott képpontnyi sorokat lehetséges levágni? (1280x800-as méret kellene nyilván)
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Lenne itt egy játékból egy kép (vagyis inkább poszter), arra szeretnék megkérni valakit, hogy amennyiben lehetséges távolítsa el a kép aljáról a felesleges szöveget, logókat stb...
Mivel fogalmam sincs ez mekkora munkát jelenthet egy profi photoshoposnak, így ha tudtomon kívül valami hatalmas nagy dolgot kértem, kérlek ne harapjátok le a fejem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) bevett gyakorlat, hogy lövök egy nagy sebességű sorozatot 3-4-5 képből, aztán utólag PS-ben rárakom a legjobb arcaikat egy képre. Ha már mindenkit egyenként retusálunk akkor ez alap dolog, de tény, hogy nem egyszerű.
Mondjuk néha még magamat is az őrületbe kergetem a maximalizmussal, mert a csikkek annyira zavarnak, hogy egyenként leszedem őket...