Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
Beszartok... Próbáltam csak nagyon gyorsan kivágni a bringát a hátteréből, majd már be is tettem egy netről szedett ház elé, és épp finomítgattam. Csakhogy mikor FF-ból behúztam ennek a háznak a képét PS-ba, ott maradt halványan a tálca felett a ház képe, de úgy hogy egyáltalán nem is akart eltűnni (!!!
), pedig már rég elengedtem, és a képet csinálgattam... Ez idegesített, mondom megnézem mi történt. Task managerben lám egy folyamat: Drag. Kilőttem. Erre FF megszűnik, PS megszűnik.
-
BonFire
veterán
Nemtom... Rossz szokás, még Corelos korom óta, hogy amit lehet, azt vektorosan tárolom. Főleg gond van akkor, ha pixelest lekicsinyítesz, aztán nincs már undo és nem tudod visszanagyítani, hacsak nem intelligens objektumként van létrehozva, de az egyrészt még nem olyan régi a Photoshopban, hogy a beidegződések fölött győzelmet arasson, másrészt a szűrők közül sem mind alkalmazható rá. Tehát egy eredeti példányt mindenképpen őrizgetni kell, amihez nem piszkálunk, csak mindig lemásoljuk és azzal dolgozunk.
Vagy vektorosan hozzuk létre, és úgy tároljuk. Szvsz praktikus dolog.
-
sptkyle
senior tag
Ááááá. Királyok vagytok. Egy nagy THX mindenkinek a munkájáért.

Nagyon szépen köszönöm. -
Wyll
őstag
Most nézem: miért is terelődtünk a vektorizálás útjára?!

Mivel logónak kell egy oldalra, kötve hiszem hogy extra nagy kéne belőle.Az én verziómhoz meg már lehet rajzol(tat)ni valamit.
(Abszolút nem azért, hogy magamat fényezzem
)
(Persze nyilván nem hátrány, ha megvan vektorosan, de site-logó-nak elég kell legyen. Cég-logónak - aminek mindenféle méretű megjelenése lehetséges - már nyilván nem.) -
BonFire
veterán
Pontosan azt jelenti, csak magyar fonetika szerint írtam le, mert angol írásmód és magyar rag elég fura együtt.
Arról van szó, hogy bármilyen bitképet megnyitunk Illustratorban egyből felajánlja, hogy tace-eli, vagyis automatikusan a színek és a formák alapján vektorizálja. Többféle trace üzemmód van, csak kétszínű, vagyis fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes. Az előbbinél 256 fokozatú skálán lehet beállítani a fekete/fehér arányát, akár a Photoshop Threshold effektjében, az utóbbiakban a színek/árnyalatok számát lehet manuálisan megadni, plusz egy csomó egyéb paramétert. Mekkora legyen a legkisebb terület, amit vektorizál, mennyire kövesse az eredeti vonalakat, mennyire kerekítse az éleket stb.
Igazából nem jó arra, hogy 24 bites színmélységben vektorizáljunk egy fényképet, mert annak nincs értelme. Ez megkönnyíti viszont a logók újraszerkesztését, ha az eredeti már nem elérhető vektoros formában. Ilyenkor az automatika pillanatok alatt elkészíti a vektoros változatot, és "csak" bele kell nyúlni, és az apróbb tévedéseket korrigálni pennel. Nem a 0-ról kezdjük megrajzolni.
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Erre vártam, köszönöm!

Továbbá közben ezt találtam, hátha nem ismered: LiveTrace in Illustrator CS2
(vagy az áttrészeltetem eleve LiveTrace-t jelent?
Nem vágom az illustratort) -
válasz
BonFire
üzenetére
Csak úgy:
Egy grafikai cégnél dolgoztam. A képeket profi fotós készítette, ezt a színes diát(!) grafikus dobszkennerrel beszkennelte, majd retusálta a foltokat, karcokat, porszemcséket, kicsit állított a képen és már el is ment nyolc óra egy képre. Ezután kapta meg a tördelő csak a képet.
Ilyen munkát kevesen tudnak kifizetni. De az igazán szép képeken nagyon sok munka van.
Nekem meg már türelmem nincsen. -
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Mind a kettőtöknek igaza van, mert egyrészt, ha nekünk nem fáradság, miért ne segítsünk, viszont minőségi szakmunkát sem lehet elvárni ingyen. Éppen ezért nem álltam neki én sem Pennel körberajzolgatni, mert az pepecs meló még gyakorlott embernek is, és időbe telik. De annyit megtehetek, hogy bedobom Illustratorba, áttrészeltetem, majd a Pathot átdobom egy üres psd doksiba, hogy ő is tudja használni. Ez nem fáradság. Ha már színesbe kérné, akkor tényleg neki kéne állni Penezni, mert azt már nem lehet az automatikára bízni, és az már tényleg fizetős. Ez még elmegy.
-
BonFire
veterán
Hehe!
Ez volt a "piszkos munka", de köszönjük a közreműködést. Így már tényleg használhatóbb képet lehet csinálni. -
Szerintem, az a helyes, ha az ember kifizeti az ilyen képeket (mert ez fizetős).
De amíg amerikai munkadíjakat kell kifizetni, magyar bérekből, addig marad a te megoldásod.A vektorizálást, ilyen relatíve egyszerű képné úgy kell csinálni, hogy az ember előveszi a PEN TOOLt és........... stb, stb, stb. Szép lesz a végén, csak senki nem fizeti ki.
Na de, legalább segíthetünk.
-
Wyll
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Engedtessék meg, hogy ne értsek egyet.
A színeset is meg lehet csinálni fekete fehérre (Black&white -> sárgát kimaxoljuk), a hiányzó részt meg a kicsiből odanagyítani + egy kicsit még masszírozni. Útyhoty:
Ezt meg - gondolom - már szebben lehet vektorizálni, vagy bármit is csinálni vele.
-
BonFire
veterán
válasz
sptkyle
üzenetére
Itt van vektoros PSD-ben is, de mint előre jeleztem, silány minőségű, mert nem elég részletes (kicsi) az eredeti kép.
Ha találsz egy nagyobb felbontásút megcsinálom ugyanígy vektorosba, ha kell.
-
-
BonFire
veterán
válasz
sptkyle
üzenetére
Alapvetően nem az a baj. A fő baj, hogy roppant kicsi. Nem tartana semeddig Illustratorban vektorizálni, azt a pathot meg átdobni egy Ps dokumentumba, de roppant kicsi és nincs rajta mit vektorizálni. A nagyobbik, színes változat közepén meg ott éktelenkedik az a felirat.
A másik, hogy a rajzoláshoz már tényleg grafikus kell, ez pedig külön feladat.
-
sptkyle
senior tag
Sziasztok kedves amatőr és profi grafikusok.
Egy nagy kéréssel fordulnék hozzátok, mivel jómagam kb semmit nem konyítok a rajzoláshoz, és a grafikához. (na jo, azért a paint-es pálcikaember megy
) A helyzet a következő. Épp egy weblapon dolgozok, amihez kellene nekem egy logó. Meg is van a kiszemelt áldozat, ám az egyrészt kicsi, másrészt módosításra szorul. A grafikus, aki be szokott segíteni éppen nem igazán elérhető, így gondoltam hátha lesz valaki olyan kedves, és kisegít.
Szóval a feladat:
Van ez a kép. Itt a kisebbik verzió (a fekete-fehér) kellene nekem, csak nagyobba. (ha nagyítom, akkor csúnya lesz nagyon) , illetve katonásítani kellene kicsit. (rohamsisak a fejére, és egy képkarabély a kezébe) Ezek miatt gondolom ujra kellene rajzolni, tehát nem szimplán photoshoppos a kérésem, de nem igazán találtam neki jobb topicot. Lenne esetleg valaki, aki megcsinálná nekem? Öszinte leszek: ellenszolgáltatásként csak egy virtuális köszönömöt, és pacsit tudok felajánlani érte. -
-
Wyll
őstag
Erre a témára írtam már egy hosszabb választ, és egyben elnézést is kérek, hogy úgy tűnhetett mintha leszarnám a segítő szándékot, de valamiért csak most jutottam a végére. Szal:
Köszi a tippeket, nem voltak haszontalanok, de ha tényleg jó eredményt akarok, akkor nagyon sokat kell azért próbálkozni. [Most már nem emlékszem, én pontosan mit kísérleteztem ki.. volt benne többfajta zajhozzáadás, pár layer, szűrés, maszk, ilyesmi]
Már az is nagyon sokat számít szerintem, hogy milyen a képünk (amit át akarunk alakítani), mert ha képileg nagyon eltérő jellegű, akkor még összehasonlítani is nehéz lesz a "tényleg régi"vel, hogy lássuk, valóban a kívánt hatást értük-e el.
A megadott "célkép" sem volt jó, mert alatta maradt még egy másik layer is, mikor kivágtam. [Itt újra akartam definiálni nektek a célképet, de igazából nem olyan fontos az egész.]További gondolatok:
Gondoljunk bele, hány képalkotó eljáráson eshetett keresztül ez a kép mire ide került! Mivel régen készül, bizonyára hagyományos fényképként kezdte pályafutását. Aztán valahogyan belekerült abba az újságba, ahonnan én kiszkenneltem. Nem tom, a 90-es évek elején hogyan tették a képeket az újságokba, de van egy olyan érzésem, hogy nem lapszkennerrel... Aztán elment nyomdába, ott lett pöttyös sejtésem szerint, és még ki tudja mi minden történt ott vele, míg végül festékként a lapra került. Azóta eltelt jópár év, ez is tuti számít. Végül én napjainkban megtaláltam a lefűzött archívumban a képet, és - immár lapszkennerrel - kiszedtem az újságból. Talán kicsinyítettem is rajta azóta.
Tehát: régi fényképezőgép karakterisztikája, levilágítás(?), nyomdai nyomtatás, öregedés, lapszkennelés. Na ezeket a hatásokat modellezze nekem valaki!
-
BonFire
veterán
Milyen programmal próbáltad? Ps-sel? Igazából ezt Illustratorral szoktuk csinálni, ott van egy olyan, hogy Create Outlines. Ekkor vektoros alakzatokká konvertálja a betűket, amelyek így már természetesen - mint szöveg - nem szerkeszthetők tovább, azonban szabadon cincálhatók, szabhatók.
Ps-ben, ha _raszterizálod_, pont az ellenkező hatást éred el. A betűk ugyanis alapból vektorosak
Photoshopban ha megvan a szöveg, a Layer palettán jobb gombbal a szövegre kattintva két lehetőséged van:
1) Create Work Path – Ez szépen vektorizálja a betűket, amelyeket a Direct Selection Tool-la [A] szerkeszthetsz tovább. Megfogod egy-egy pontját és átrendezed.
2) Convert to Shape – Ez vektormaszkká alakítja, a hozzá kapcsolt kitöltött réteggel együtt. Ezt is lehet tovább szerkeszteni, azonban az eredeti szöveg eltűnik. Az első esetben az eredeti szöveg is megmarad, ha még szeretnéd megtartani, az a jó megoldás.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Kicsit belekeveredtem egy dologba. Hogyan tudok betűt szabadon alakítani?
Addig eljutottam, hogy raszterizálom, de tovább nem
Tulajdonképpen csak egy T betűt szeretnék kedvemre szabni.
Néztem tutoriálokat de ilyent nem találtam, lehet rossz kulcs szavakat használtam
-
Ejj, szerintem félreértettétek a jóembert...
Ez 1 játékos klán, ehhez kell vmi, amit a honlapra, vagy pólóra dobhatnak (szerintem).Tehát nem céges logóról van szó, az itt vidéken is 20 k+áfa alapból, de akkor max pár féle alapkoncepcióból lesz 1 logó, amit vagy megkap vektorosan az ügyfél, vagy inkább nem, és akkor ott kell rendelnie mindent, a bögrétől a cégtábláig...

Ha leírod az elképzelésed (színek, formák, szöveg, méretek) akkor tutira lesz vki aki szán rá időt. Ezeket csak azért szoktam megkérdezni, mert ne akkor derüljön ki, amikor egy üveg mézespálinka után megálmodom, megcsinálom, és jön a mókus, h egy rózsaszín háromszögben tőrrel átszúrt koponyára gondolt... vagy vmi hasonlóan kreatívra.
Ha kifizettetem a pálinkát, morcos leszel. Ilyenek a megrendelők
Más. Egy játék szervereket futtató cég oldalán volt, h van csapatuk, akinek webtárhelyet, és 1 játék szervert futtatnak ingyen, tehát mindenki másnak fizetős. Ők kimatekolták, h egy 20 tagú klánnak havi pár 100 Ft/fő "tagdíj" lenne a dedikált szerver... mégis mindenki első körben ingyen szeretné...
Ezzel nincs semmi baj. Én a fizetős meló mellett mondtam, h amit a kiadványba készítek hirdetést, ingyen elkészítem a honlapjukra bannernek is, belefért... az'tán lassan több lett a csináld meg ezt a bannert, azt a névjegykártyát, végül más oldalra (akivel bannercseréztek, vagy iesmi) is én csináltam. Legalább 5-6 méret volt, mert egyik oldal sem a standard banner méreteket használta... lol.
A vakok számlájára... szóval jobb mindenre alapból azt mondani, h fizetős, utána lehet még engedni az árból (akár), és mindenki boldog. -
Dexter68
addikt
válasz
Overclocked
üzenetére
Két olvasnivaló:
1. Logo tervezésről
2. Árakról -
BonFire
veterán
válasz
Overclocked
üzenetére
Nem, de épp egy-két hete kaptam ilyen felkérést, hasonló játékosklántól, hogy tervezzek egy logót. Megkaptam a paramétereket, csináltam pár tervet, de nem tetszett egyik sem. Egy olyan ocsmány, még grafikának sem nevezhető pacnival példálózott, ami egy szintén másik játékos brigádnak a "logója". Azt szerette volna, ha olyat csinálok, mint az. Szörnyszülöttet.
Úgyhogy mondtam neki, hogy úgy látszik nem egyezik arról a véleményünk, hogy egy logó mitől logó, én meg nem vagyok hajlandó sz@rhoz adni a nevem és nem vagyok hajlandó másét lekoppintani, főleg, ha akkora gány, hogy borzasztó.
Nem álltam neki magyarázni, mert van róla bőven olvasnivaló a weben. Megnéz az ember egy-két ütős logót, és megkérdi magában, hogy ezért az elfordított négyzetért (körért, ívért) fizettek ilyen sok pénzt? Bizony. Azt az egy darab görbét hivatásos grafikus tervezte, akinek ez a szakmája, lehet, hogy hetekig, mire olyan lett, amilyen. De olyan, hogy valaki egyszer meglátja, és többé nem felejti el. Na, ez a jó logó.
Meg lehet nézni alul a támogatók logóit. A legegyszerűbbek a legütősebbek. Az externet első e betűje van piros négyzetben. Az indexé zseniális. Az i betűn a pont más színű, és kész. Semmi csicsa, de egyedi és könnyen azonosítható.
-
BonFire
veterán
válasz
Overclocked
üzenetére
"Egyszerű feladat de én logot nem tudok készíteni Photshop-ban."
– Elég sok dologban tévedsz. Egyrészt a logótervezés soha nem egyszerű feladat. Nem véletlenül vannak cégek, akik szakképzett embereket foglalkoztatnak ezzel kapcsolatban, az arculattervezés egy külön szakma. Az nem úgy van, hogy Unatkozó Istvánka PS-guru összehajít valamit Photoshopban. Többek között ezért is van az, hogy 50000 alatt a ceruzájukat sem hegyezik ki.
Másrészt ha már logó, akkor inkább Illustratorban kell elkészíteni, mivel így vektoros lesz és tetszés szerint méretezhető.
No, de hátha jön valaki, aki ért hozzá!
-
Overclocked
tag
Sziasztok!
Ráérő Photoshop gurut keresek logo tervezésre.
Egy logot kéne készíteni egy klánnak(CoD4-es).(Lehetőleg olyan személy jelentkezzen aki ingyen elvállalja a munkát.)
Egyszerű feladat de én logot nem tudok készíteni Photshop-ban.
Ha esetleg valaki lesz szíves és készít egy logot akkor írjon egy PÜ-t és megbeszéljük a részleteket.
(Klánnév: exemplar gaming)
Előre is köszönöm!

-
J00hnny
aktív tag
File/Automate/PDF Presentation: CS3-ban volt ilyen.
http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WSfd1234e1c4b69f30ea53e41001031ab64-7718.html
És igazad van a CS4 hez járó Bridge olyan szépen megcsinálja hogy csak na, meg se kell nyitni őket csak pár kattintás.....

-
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska
üzenetére
Mondjuk vannak Ilyen használtak $99-ért, de ez OEM. Hardvercsere esetén ugye macerás az aktiválás. Asszem 1× el lehet játszani azt a játékot, hogy "Tönkrement-az-alaplapom-kérek-egy-új-aktivációt..." de kétszer már nem. A dobozos az meg használtan is brutál drága. Valószínűleg azért, mert a szoftverek esetében nem beszélhetünk amortizációról. Tökmindegy, hogy friss, ropogós CS4, vagy már elmúlt másfél éves. Amíg nem lesz CS5 (és egyelőre szó sincs róla), addig a használt szoftver ára is ugyanolyan magas, akár a zsírújnak.
-
pufancska
tag
válasz
BonFire
üzenetére
Helyes meglátás, okosban nem játszok, nem azért mintha ellene lennék, de néha(és inkább többet) munkaeszköz is a gép ezért mindennek legálisnak kell lennie, tudom a 3 napos verziót, de még nem éreztem a késztetést, hogy nekem azt meg kell néznem. PS Cs4-el voltam így, de arra meg nem adok ki pénzt, hogy leváltsam, mert olyan funkciói nincsenek, ami ennyit megérne. Bár akinek van egy eladó CS4 origi változata, mondjuk jó olcsón, mondjuk atól is olcsóban, akkor elgondolkodtató lenne.

-
BonFire
veterán
válasz
pufancska
üzenetére
Nekem sincs ID-m mert nincs rá itthon igazából szükség. De az biztos, hogy annak is letölthető a 30 napos próbaváltozata, ami jól jön, ha ezt csak egyszer kell megcsinálni, mert annyi időre elég.
Ha meg rendszeresen csinálsz vele ilyet, és nem elég a 30 nap, akkor meg kell oldani okosba.
De végső soron a Ps is alkalmas rá, ahogy látod, csak éppen nem a legideálisabb, de meg lehet vele csinálni. Ezért tényleg nem adunk ki olyan programért pénzt, amit otthon nem igazán tudunk hasznosítani.
-
pufancska
tag
Ja nekem eredeti a PS, nincs más Adobe termékem sőt Adobe InDesign sincs nem is értek hozzá, mert még nem is láttam, de PS van szóval abban oldok meg mindent. 190 kép kinyit aztán File/Automate/PDF Presentation... még egy pár klikk és kész. Egyszerű mint a faék a gép lekeveri gyorsan oszt lehet örülni. Jöhet a többi kép. Belőlem csak ennyi telik, ha van egyszerűbb ja és gyorsabb módszer akkor várom szívesen a tanácsokat.

-
válasz
pufancska
üzenetére
isteneeeeem...
ha összefűzésben agyalsz, akkor írsz eksönt...
megnyit 10 vagy 20 kép, összerak, ment...
ha vége, akkor az összefűzötteket fűzöl egybe. Ez a végére 200 kép valóban, de nem egyszerre szerkesztésre nyitva PS-ben.
Mondjuk ekkora mennyiséget már nem is PSben hegesztenék egybe, miért ezzel kezdtél hozzá? (én megértem: ha nyitná a doc-ot, akkor azt is PSben szerkeszteném... hehe) -
BonFire
veterán
válasz
pufancska
üzenetére
Huh! Te aztán bátor vagy! Bírta volna a géped, vagy kiolvadt volna művelet közben a proci?
Én személy szerint még nem hallottam erről a korlátozásról, de valószínűleg azért, mert meg sem fordult a fejemben, hogy 200 kép egyszerre legyen megnyitva. Szerintem ésszerűségi korlátai vannak. Ha egy olyan pdf-et akarsz szerkeszteni, amibe 200-nál több kép kell, akkor azt nem Ps-sel kell szerkeszteni, hanem kiadványszerkesztő progival. Mondjuk InDesign-nal. Annak biztos nem lesz kifogása ellene, hiszen arra lett kitalálva.A Ps nem.
-
pufancska
tag
Sziasztok, egy olyan problémába ütköztem, hogy ki akartam nyitni 290 képet egyszerre, de a PS nem engedte, mivel azt mondta, hogy csak max. 200 kép. Megoldható, hogy több mint 200 képet nyissak meg. PDF-et akartam készíteni. Megoldottam a PDF gondját csak kíváncsi lennék, hogy ezt a korlátozást meg lehet e oldani.
-
matyiGo
aktív tag
az összerakás az jó
szerintem az alaplapal van a bibi. ..bonyolult a történet, nem hiszem hogy tudnál segíteni sajna. (sok kicsi idegesítő bug). szerintem belenyúltam anno egy rossz p35-be. jó az intel amúgy csak kiakadtam. 2 esélyes jelenleg a dolog: vagy véletlenül, vagy az iPon ügyeskedéséből megszoptam. annyi biztos hogy egy pár éve még nem nagyon értettem a gép komponenseihez, nem is akartam vele foglalkozni ezért összerakattam az iponban egy jól összeválogatottt konfigot (van ez a "le is teszteljük" gépöszerakás után..). késöbb kiderült hogy egy irtó rossz képeségű E7300-as procit adtak és az alaplapnak is voltak/vannak furcsaságai na mind1 nem részletezem mert már minden fórumon áttúrtam magam.
mostanra a régi konfigból már csak az alaplap és a ramok maradtak meg. amin kiakadtam hogy pl a wacom táblámnak az ecsete még mindig lagol: (#6029) és zavar a munkában de nagyon.
aztán ott van hogy ki kéne valamit számolnia és a proci félgőzzel dolgozik, mikor pontosan tudom hogy az adott program 4 magot használ, meg még vannak hosszankifejtős furcsaságok amik a kezdetek óta nem változta vagyis a konfigom felujítása óta nem változtak úgyhogy azt gondolom hogy az alaplapom lehet a saras.
az ipon gépösszerakosdiát azért szídom mert a gyenge képességű E7300 gondolom nem a véletlen műve... az alaplap furcsaságai meg már csak a ráadás és természetesen egyik probléma sem olyan jellegű ami normális/átlagos használat mellet gondot jelentene bárkinek.off kompenzáció: tegnap csináltam

-
BonFire
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Érdekes effekt! A 64 bit nekem sem jutott volna eszembe. Az az igazság, hogy mind oprendszer, mind programellátottság terén eléggé vérszegény még a 64 bites technológia, habár a hardverek már készek rá, sőt, Redmond szerint a Windows 8 már 128 bites lesz, részemről úgy gondolom, előbb arra kéne ösztönözni a fejlesztőket, hogy megérje 64 bites rendszert feltenni. Mert egyelőre még csak olyanoktól hallottam, hogy felrakták, akiknek 4 Gigánál több memória kellett, aztán azonkívül, hogy kezeli nekik a 6-8 Gigát, egy csomó más dologban meg defektes. Mint például ebben.
-
PowerBuldog
veterán
Ja, én is még tegnap rájöttem, hogy a 64bit volt a gondja.

Beraktam ugyan azt a plugint 32bitesnek, és szépen vitte.
BonFire:Fractalius a neve.
-
-
BonFire
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Figyu! Próbáld ki, aztán írd meg, működik-e?
Egyébként milyen pluginról van szó? Mert van ám millió. De nem hiszem, hogy ami CS2-n működik, az a CS4-nek gondot okozna. Inkább visszafelé szoktak kompatibi... li... lá-látási* gondok lenni.*by Szekres Imre

-
PowerBuldog
veterán
sziasztok!
PS CS4-hez akarok használni egy régebbi plugint, ami CS2-ben még működött. Megoldható valahogy, hogy használni tudjam?
-
válasz
matyiGo
üzenetére
Ennek qrvára nem ez a topikja.
1. Intel jó, ez nem is kérdés, bár magam is AMD-fan vagyok.
2. Alkatrészeknél fontos, h minden jó minőségű legyen. Az öregek megmondták:
"A legjobb lánc is csak olyan erős, mint a leggyengébb láncszem."
Tehát egy ócó táp, és meglehet kefélni a 4 magos CPU-t, meg a 100ezres VGA-t...
3. Összerakás... ha nem tetszik, keresel mást. Nem bonyolult. DIY. -
matyiGo
aktív tag
ne vgyetek INTELT és semmiképp se rakassatok össze konfigot az iponban + 1800ft-ért. valamelyik a kettő közül ludas

-
Horka1
tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre volna szükségem. Az kérdés, hogy miként lehet pontosan 45°-al elforgatni egy objektumot. Tehát nem az egész vásznat. Ha csak egy réteg fordulna az már jó lenne.
-
Többnyire nagyon nehezen : )
A profi manipulálásnál erősen pixelvadász módon, nagy nagyításban kell nézni a képet.
Ahol gyanítod, hogy belenyúltak, ott lehet a pixeleknél gyanúsan egyenes vonal vagy határozott kontúrok (beillesztett alakok), de az összemosás is gyanús lehet, amivel az előbbit akarta elfedni... ha egy alak körül kicsit blur van, míg a többi részen iso zaj, stb. akkor ott piszkálták.
Ha a fotó zajos volt, akkor azt nézd, mert az iso zaj viszonylag egyenletes, és a beillesztett részen nehéz reprodukálni...
Sok szerencsét, kelleni fog
-
Sziasztok!
Hogyan tudhatom meg hogy egy kép PhotoShop-al manipulálva lett? Hagy benne valami nyomot?
Itt nem a kinyomtatott képre gondoltam hanem ami a gépen van tehát virtuálisra! -
Dexter68
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Hát konkrét oldalról nem tudok. Érdemes olvasni a Propono kritika rovatát, a Smashingot, a Designbumpot, a Mattot. Illu tutorral meg Dunát lehet rekeszteni, sztem azzal nem lesz gondod.
Volt egy rajziskola, ahol Sántha András tartott logótervezési kurzust, de az iskola bezárt. A kurzusra akartam én is menni, mert nagyon dicsérték. Remélem, valamikor lesz még alkalom. -
BonFire
veterán
válasz
Dexter68
üzenetére
Ha már itt vagy, tudom, hogy off, de te vagy járatosabb a témában. A logókészítés mibenlétéről szeretnék tanulni, elmélet és gyakorlat is érdekel, Illustratorban. Találgattam már néhány tutorialt, azonban konkrétumokra lenne szükség. Van-e esetleg olyan oldal, ami konkrétan az Illustratorra illetve a logókra specializálódik, és nem őrzi Szent Grálként a tudását?
-
-
BonFire
veterán
Ó, jaj! Lebuktam!
Kiderült, hogy én is emberből vagyok, nem kockából...
1ébként abban van vagy 5-6 kép, tényleg szóra sem érdemes. Az állóképek már valahogy nem hoznak annyira lázba. 
De érdekes lett volna kipróbálni, ha azon tartom a bemutatót, akkor szvsz igen hamar bannoltak volna a YouTube-ról, és azt nagyon nem szeretném.
-
matyiGo
aktív tag
Szasztok!
sajna a CS4 ben az ecset nálam is lagol bedig brutál erős konfig van alatta (q6600@3200, 4giga kingmax duálban és HD5770)
a dolog úgy néz ki hogy az ecsetemet kis távolsággal követi a húzott vonal és megrajzol minden pontot ahopl keresztülmegy, nem töri le az ívet vagy ilyesmi nincs veszteség, de mégiscsak húzza magaután és ez elég zavaró.

azért írom ezt most mert bios frissítettem meg újrapakoltam totálisan a számítógépem és mégis csinálja. nagyon idegesítő.

valaki azóta talált rá megoldást?
-
BonFire
veterán
Hát oda van írva, ahonnét letöltötted, hogy melyik mit csinál. Vagy a neve utal rá. Egyébként ha kibontod az Actions palettán láthatod a lépéseket egyenként.
Őszintén szólva gyári eksönöket nem érdemes alkalmazni, mert mindig leállnak valamilyen hibaüzenettel. Mondjuk nem talál egy szükséges fájlt, és honnan is találna, ha egyszer a te számítógépeden nincs olyan. Egyszerűbb elkészíteni a saját eksönödet ha szükség van rá. Az garantáltan működni fog, és azt is fogod tudni, mire való.

-
ToBeY
nagyúr
Találtam ilyen action file-kat ezek mikor és hogy lehet alakalmazni?
-
biker
nagyúr
üdv
néha királybéna tudok lenni
most pl nem találom, hogy lehet lekerekített éllel körbevágni valamit, de nem "feather" mert az el is mossa a széleket
csak kerekítés kell.mintha lett volna ilyen roundness a kijelölésnél, nem? cs1 mellesleg -
Tendd
tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem. Windows 7 op. rendszerre nem tudom feltelepíteni a photoshop cs2-t. Mindenképpen erre van szükségem, mert az újabb verziókhoz gyenge a gépem. Itt láthatjátok a problémát. Bal oldali ablakban látható a telepítés folyamata. Miután a becsült hátralevő idő 1mp-re csökken és a státuszvonal végigmegy, hibaüzenet nélkül elkezd visszafele "folyni", az állapot pedig visszaállításra áll. Ahogy a képen is látszik. Miután a visszaállítás végbement, a jobb oldali ablakot kapom. Nem tudom mi szakíthatja meg a telepítést, de a tűzfalat, vírusírtót, windows tűzfalat kikapcsoltam a telepítés idejére, ennek ellenére ezt csinálja.
Fontos lenne valami tipp miként küszöbölhető ki ez a probléma, mert szügségem van a programra most. -
ToBeY
nagyúr
Van egy win logo aminek szeretnék addni egy outer glow effektet.
De 4 szinből áll a logo, ugyebér, és úgy szeretném hogy mind 4 kis kocka más outer glow színt kapjon. Na ezt hogyan? -
BonFire
veterán
Helló! Nem tudom már hol, azt hiszem itt kérdezte valaki, hogy lehet a képeket csoportosan logózni egy előre elkészített logóval. Csináltam róla egy videót, jó szájbarágósan.
-
válasz
J00hnny
üzenetére
Helló!
Több lehetőséged is van, kezdem a legjobbal: Veszel egy normális monitort, rádugod, használod.Itt a notid tesztje: [link], ebből sok minden kiderül: "... too cool and blue-dominated in its uncalibrated state."
Ezen manuálisan is módosíthatsz. Viszont nem egyenletesen fényes a kijelző, erre nincs gyógymód.Másik lehetőség, ha nem akarsz vagy nem tudsz kalibrálni, h az elkészült tervekről proof nyomatot kérsz, akár kissebb méretben is (A1 plakátot nem feltétlenül kell ekkorában kinyomtatni...), így olcsón kvázi kalibrálod a gépet, látod, h kb. mi a gond, persze ez nem tökéletes megoldás, mert sok minden bejátszik a monitoron kívül a proof minőségébe.
-
J00hnny
aktív tag
Üdv! Tud valaki esetleg abban segíteni, hogy ThinkPad W500-hoz keresek jó .icc színprofilt photoshop/indesign munkához. (esetleg segítséget nyújtani hogy jól beállítsam. Előre is köszi! (egyszerűen nem boldogulok
) 
-
BonFire
veterán
Fekete-fehér, kontraszt növelése, szépiahatás – ez utóbbi a Hue/Saturationnal elérhető. Ezután Filter->Sketch->Halftone Pattern
-
vmi brusht keress, ami ilyen foltos, chaos brush vagy ilyesmi, de símán ecsettel is firkálhatsz foltokat fölé egy rétegre, sötét színnel, és szendvicsnegatívra rakod, az "kifakítja", vagy átfedés.
Erre új réteg, kitöltés 0%, készíthetsz egy pöttyös patternt, majd pattern overlay a rétegre, szendvicspozitívban, elhalványítod kicsit.
Ezek fölé B/W adjustment réteg, h fekete-fehér legyen, ez fölé meg egy fotofilter adjustment layer, sepia-val.
Természetesen ezek után a rétegek fedését, a sepia és a B/W erősségét állítgatni kell, amíg szemednek kedves eredményt nem érsz el... -
Wyll
őstag
Ezt a képet egy régi újságból szkenneltem. Ti hogyan alakítanátok egy mai képet ehhez hasonlatossá? A lényeg a régiesítésen és a pöttyösítésen van, nem a fekete-fehérítésen..

-
Met
nagyúr
Mielőtt még egymásnak estek

Köszi a linket, az a font jó lesz helyette. Természetesen megnéztem a telepített fontokat, hogy van e hasonló de nem volt..
A megrendelők 10%-a tudja, hogy milyen fonttal készült a felirata, a maradékot nem érdekli, hogy milyen módon lesz olyan a felirat mint kellene, általában megelégednek a hasonlóval, azt meg, hogy fizessenek érte meg se hallják

-
válasz
BonFire
üzenetére
Először: Értelek. De a válaszom a warez kérdésre vonatkozott.
Másodszor: De mért kéne neki ilyen font?
Mert ha a megrendelőnek ez a betűtípusa, akkor ezt meg kell beszélni a megrendelővel ennek a beszerzését.Ha nem ennyire kötött akkor nézzen körül, ez például jónak tűnik. Egy tördelőnek nagyon sok helyettesítő fontot kell ismernie, ez az ismeret csak folyamatos (iszonyat kitartó) gyakorlással lehet elérni.
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Akkor vegyük sorba!
A dafonton csak a Burlington Script nevű, a Burlingtonnal köszönőviszonyban sem lévő font található meg. Kilőve.
A GetFreeFonts-on egyáltalán nincs Burlington. Kilőve.
Az UrbanFonts-on van Burlington. De! Egy kapcsolóval váltogatni lehet a fizetős Burlington (ami kéne) vagy a már fentebb említett Burlington Script között. Kilőve.
Burlington nincs ingyen! Én is végigzongoráztam a Google-t, mielőtt válaszoltam. Azzal semmire sem megy, hogy belinkeljük neki az összes ingyenes fontletöltő oldalt, amikor neki konkrétan erre az egyre van szüksége, azért meg mindenhol fizetni kell. Ezért mondtam, hogy ha már mindenképpen fizetni kell érte, fontolja meg, melyik oldalon vásárol, mert a kettő között majdnem 11$ a különbség (10.99$).
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár akkor már röviden lopásról beszélünk, dehát visszavitted volna.
), pedig már rég elengedtem, és a képet csinálgattam... Ez idegesített, mondom megnézem mi történt. Task managerben lám egy folyamat: Drag. Kilőttem. Erre FF megszűnik, PS megszűnik.
)

Nem vágom az illustratort)
Ez volt a "piszkos munka", de köszönjük a közreműködést. Így már tényleg használhatóbb képet lehet csinálni.

Én személy szerint még nem hallottam erről a korlátozásról, de valószínűleg azért, mert meg sem fordult a fejemben, hogy 200 kép egyszerre legyen megnyitva. Szerintem ésszerűségi korlátai vannak. Ha egy olyan pdf-et akarsz szerkeszteni, amibe 200-nál több kép kell, akkor azt nem Ps-sel kell szerkeszteni, hanem kiadványszerkesztő progival. Mondjuk InDesign-nal. Annak biztos nem lesz kifogása ellene, hiszen arra lett kitalálva.

Egyébként milyen pluginról van szó? Mert van ám millió. De nem hiszem, hogy ami CS2-n működik, az a CS4-nek gondot okozna. Inkább visszafelé szoktak kompatibi... li... lá-látási* gondok lenni.
Kiderült, hogy én is emberből vagyok, nem kockából...