Hirdetés
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Huh, köszi a választ mindnekinek, látom összegyűlt jó sok lehetőség
Most megyek próbálkozok. -
sanyixXx
senior tag
válasz
Daneeka
üzenetére
a backspace-szel tudsz egy-egy kis négyzetet visszalépni (egyfajta undo), ha elrontottad a kijelölést.
másik megoldás a maszkolás: fejezd be hibásan a kijelölést, majd nyomj egy Q betűt. ezzel belépsz a gyorsmaszk módba. ami ki van jelölve az nem lesz beszínezve, ami nincs kijelölve az piros lesz. ezután fogod az ecsetet és fehérrel hozzáadsz a kijelöléshez (törölsz a pirosból) - ezt a radír is helyettesíti, feketével pedig elveszel belőle (pirossal fog rajzolni).
sok sikert!

-
Daneeka
senior tag
Na eddig mindent kiszenvedtem magamból amit akartam, de egy ilyen triviális problémába ütköztem: Valamit kijelölök mondjuk Magnetic Lasso-val. Utána a kijelölés körvonalán lévő négyzeteket tudom valahogy tologatni, hogy ha valamit rosszul jelöltem ki?
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
retusálni kell majd valószínűleg sokat. erre pl nagyon fasza a klón bélyegző (clone stamp).
hagyd meg csak a szekrényeket külön layerbe, külön a padlót és külön a falat. keress egy olyan képet, amin van mondjuk parketta. a parkettát rá tudod klónozni utána a betonra és ugyanezt a fallal is meg lehet csinálni. utána a helyi javítókkal meg a folttal tudod szépítgetni (healing brush, spot healing brush, patch)
egyszerűbbnek hangzik, mint ami, de kell a gyakorlás
esetleg maszkolhatod is rá a hátteret meg a padlót. az meg külön misét ér meg, de ha kéne, akkor kis kótolót le tudok írni belőle.
biztos van még millió más megoldás is, pont ez a szépsége a photoshopnak, hogy nincsenek adott munkamenetek, lépések, és határok a képkészítésben, retusálásban

-
ToBeY
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Keresel egy képet egy szobáról amilyen szimpatikus,körbevágod a szekrényt és ráhelyezed. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás
Vagy lefényképezed a szobád üresen,körbevágod a szekrényt és rárakod a szobádról készített képre.Padlót mondjuk clone stamp tol-al tudod leszedni (picit pepecs meló) -
-
Balinov
titán
Srácok,segítség kéne,mégpedig a jó szájbarágósból.Adott lesz holnap egy kép,digitgéppel készítve (8mp,Olympus kompakt-tal). A kép(ek) egy szekrénysort ábrázolnak,ami most perpill a pincében van,raklapon a közöstárolóban. Ki kell cserélnem a hátteret - pl. jelenlegi szobafalból kiindulva - , le kell kaparnom a raklapot a képről ill. a beton padlót kell vmi parkettára,szőnyegre cserélnem. Hogy induljak neki. PS CS3 Extended ENG 30 day trial van,meg remélem türelmem hozzá.
-
delta9
senior tag
sziasztok!
Fairplex Narrow Black betűtípusa lenne valakinek kölcsönben?
thx -
Ősember
őstag
szevasztok
van olyan lehetöség, hogy pl én egy képen csak a vöröses szint csinálom világosabbá? szal nem egy konkrét szinértékröl van szo, hanem az összes vörösröl, ami a képen van. mindegyik kb ugyan olyan sötét és igy nem tul szerencsés. tehát akinek van valami ötlete az bátran jelentkezzen

mod: magic wand-el ki tudom jelölni a világositásra váro részt, de nem tudom hogy halványitsam

-
Dexter68
addikt
CS2 magyar
De nem ajánlom a magyar verzió használatát, mert aki ismeri a szoftot, az többnyire az angolt tudja, illetve a tutorok többsége is az angolhoz van. -
stop
aktív tag
hi
honnan tudnék szerezni magyar verziót?
mégha régi v. régebbi verzio is érdekelne -
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Layer-t hogy tudok úgy megcsinálni, hogy Gradiens átmenet legyen rajta, az alja el legyen mosva a semmibe, a teteje pedig éles maradjon?
Mutatok példát (a kép bal felső sarkában):
katt ráA képet én csináltam, a jobb oldalon látható a próbálkozásom, amit egy sima tükrözéssel, transparency-vel és elmosással értem el.
Ebben a cikkben is így vannak megcsinálva a képek. Hogy tudnám ezt elérni?
-
delta9
senior tag
szerintem úgy a legjobb, hogy csinálsz két layert a megfelelő színekkel, aztán kérsz egy új alpha channelt, amit kettéválasztasz a leendő színátmenet helyén, és a törlendő részt kitöltöd fehérrel. az hogy mekkora legyen az átmenet (a későbbiekben kipöttyözendő rész), az attól függ, hogy mennyire éles az alpha csatornán az átmenet: [éles átmenet - kevesebb pont] [lágyabb átmenet - több pont] ha ez megvan, akkor jöhet a filter->pixelate->color halftone és beállítgatod a paramétereket, majd ok. ekkor már meg lesz az átmeneted az alpha csatornán, egyszerűen ctrl+klikk rá, lesz belőle kijelölésed, madj a megfelelő szines layeren kitörlöd a felesleget és kész is vagy [link]
-
lesaux
veterán
Megvan: http://prohardver.hu/tema/adobe_photoshop_topic/hsz_1833-1834.html
Tudtam, hogy olvastam.
-
lesaux
veterán
Segítsetek, légyszi. Asszem, ebben a topicban olvastam a megoldást, de nem találom. Olyan effekt kéne nekem, ami két színből úgy csinál átmenetet, hogy az egyikből egyre kisebb pöttyöket rajzol, míg a másikból egyre nagyobbakat.
-
Met
nagyúr
Azért azt ne várd el egy programtól, hogy eldöntse neked mik az optimális beállítások, szerintem.
Az action arra jó ha gyakran kell ugyan azokat a műveletekt (méretezés, színkorrekció stb.) végrehajtani képeken akkor ne neked kelljen végigklikkelni.
Én legalábbis így gondolokozok az action alkalmazhatósági lehetőségeire.
-
Badb0y
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék úgy egy actiont létrehozni, hogy benne van a mentés webre funkció, és azon belül, hogy mondjuk 200kb-ra optimalizáljon minden képet maximum. Vagyis 200kb-ba ami belefér legjobb, olyan legyen. De ezt egyszerűen nem úgy csinálja meg, hogy minden képetabba sűrít bele

Ötlet ?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
egér: szerintem jó eséllyel a drivere tud olyan, hogy programspecifikus beállítás, és PS-nél automatikusan állítja a dpi-t
interlace (váltottsor): a kép információtartalmához ennek semmi köze, csakis a megjelenítés módjában van. Főleg nagy képeknél, vagy lassú netnél van jelentősége. Ha ki van kapcsolva, akkor a képet az első pixelsortól kezdi el letölteni és kirajzol, ha be van kapcsolva, akkor látod egyből az egész képet, de rossz minőségben, és ahogy tölti le, úgy lesz egyre jobb minőségű (így régen lassú neteknél egyből láttad, hogy mi az a kép és érdekel-e egyáltalán, ha nem, nem kellett megvárni hogy betöltődjön). Nem jó analógia, de hasonlót képzelj el, mint a google earth mikor bezoomolsz: először rossz minőséget kapsz, aztán szépen betölti közben a jobb minőségű képet, s ha megvan berakja azt.
Annyit tennék hozzá, hogy bizonyos eszközök/szoftverek nem szeretik az interlaced képet (pl. egyes mobiltelefonok nem ismerik fel képként). -
Syl
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ilyenkor a kép csak fokozatosan jelenik meg, mintegy folyamatosan élesedve.
-
Syl
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez szerintem inkább egér(driver) probléma lesz. A PS ilyet nem csinál.
-
Dexter68
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Milyen egérlassítás?
-
Winner_hun
félisten
A CS3 egérlassítását le lehet lőni valahol?
-
Csapi007
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az igazításokat kapcsold ki és a kurzorgombokkal próbáld.
-
Winner_hun
félisten
Ha kijelölök egy részt, akkor az külön rétegen lesz. Namost ha azt a réteget én mozgatni próbálom, akkor a legelején nem 1, hanem 2-3 pixelnyit mozdul odébb a kép, amikor csak 1-et kéne. Ezt hogy tudnám megvalósítani?
-
Csapi007
veterán
Még egy kérdés:
Fater gépén még régebben fent volt a CS2, nagy nehézségek árán sikerült felrakni a CS3-at de nem működik tökéletesen.
A "jobb oldali" menüsör kattintásra egyáltalán nem működik, csak az ablak menüből lehet előhozni a funkcióit.
Vmi ötlet? -
Csapi007
veterán
Hy
Ez mi a ****???
Bármit rajzolok ilyet rak be mellé és csak akkor látható az adott dolog ha a szürkére kattintok.

-
Badb0y
addikt
Köszönöm a segítségeiteket

-
lesaux
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
Ha tudod a kép méretarányát, akkor egyszerűen csak átváltod fixed ratio-ra a style-t normal-ról. Ha nem tudod, akkor talán a legegyszerűbb ha ctrl+a (ezzel kijelölöd az egész képet), majd jobb klikk és transform selection. Ha itt tartod nyomva a shiftet, akkor már az arányt tartja.
-
Badb0y
addikt
Hogy lehet úgy megvágni egy képet, hogy méretarány megmaradjon ? Ha shiftet nyomok, akkor négyzetet tudok vágni. És nekem az eredeti méretarány kellene.
-
törölt tag
Azt meg tudja vki mondani miért csinálja a PS CS2 néha ,hogy attom felnagyitja a betűméretet..és 2-esre kell állitanom ,h elfogadható legyen...ami egyébként optimális esetben 18-as lenne
,,, így nemtudom megfelelő méretre belőni a betűket ...pls ha tudtok rá vmi orvoslást...thx -
törölt tag
Sziaztok , ...kéne egykis segitség: adott egy png rajta egy játék render sajnos vmi noobzor rárakott egy elég erős fehér outerglow-ot...ezt ,hogytudnám legkevesebb melóval szépen lekaparni?...mert a levágásához nincs sok türelmem /energiám...ha van 5lete vkinek akkor pls ossza meg , előre is köszi ...
-
delta9
senior tag
tálca vagy sidebar, nem kell minden apróságon fennakadni

nem tudom mire gondolsz pontosan, sztem az alap a sima átlátszó, ha jól lövöd be a stroke-okat és a színátmenetet, ugyanolyannak kell lennie, mint a képen.
a sidebar ugyanígy készül teljesen, csak ott a fehér-átlátszó átmenet csak a bal felső sarkára van alkalmazva
-
sekli
addikt
meg is csinaltam a talcat, de valahyogy nem egeszen olyan lett, bar szerintem nagyon jo..., nem tudom pontosan megfogalmazni, de nekem az eredeti kepen az oldalsavnak meg a talcanak az also fele is olyan, mintha nem egyszeruen atlatszato lenne, hanem egy kicsit talan csillog..., olyasmi mintha lelakkozol egy feluletet..., ezt nem sikerult meg utanoznom...
-
sekli
addikt
fuu, koszi..., nagyon komoly ez a leiras..., elkezdtem megvalositani, de szerintem te a talcara gondoltal nem...? (a szinatmenetbol es a lefele tolasbol gondolom) en a jobb oldalon talalhato oldalsavra gondoltam..., de nem gond, mert a talcat is meg akartam csinalni, csak az sokkal komplikaltabbnak tunt...

-
delta9
senior tag
aztán csinálsz róla egy másolatot, annak adsz egy pár px-es fekete stroke-ot, és ennek a layernek az opacity-jét 100-ra állítod, a fill-jét meg 0-ra. erről a layerről is csinálsz egy másolatot, amin a stroke színét fehérre állítod, és a move tool-lal néhány px-nyivel eltolod lefele az egész layert, hogy a két stroke-ot tartalmazó layer ne fedje egymást. ezután új layer, csinálsz egy fehér-átlátszó átmenetet, ami a sáv tetejénél kezdődik és a közepe körül ér véget, majd ctrl+klikk a téglalapos layerre, amiből lesz egy kijelölésed, ezt ctrl+shift+i billkombóval megfordítod, és a fehér-átlátszó színátmenetes layert teszet aktuálissá, és nyomsz egy del-t, hogy kitöröld a fölösleget, majd lejjebb veszed az opacity-jét.
-
sekli
addikt
helo,
Olyan hatast, hogy lehet elerni, mint ami a Vista sidebar-jan van ezen a kepen...?
rajzolok egy teglalapot feketevel, atlatszuva teszem valamennyire, es utana...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de köszönöm érdeklődésed,rajta vagyok az ügyön,keresek hasonló tutokat.