- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz ViZion #25908 üzenetére
"4 TB HDD+backup+installálás - 3517985 Ft + áfa."
Miért árazol a piaci árak alá? Egy 4TB-s HDD-t betenni a szerverbe és rákattintani a rack ajtót, a közszférában jelenleg 65millió+áfa, és ez már kedvezményes ár. Csak még rájön a tanácsadás díja is, mert nem mindegy milyen szögből indítod az eljárást.
NHKV-tól 1 éve nem kapok számlát, már direkt szóltam úgy 6 hónapja, mert persze majd egyben akarnak behajtani 2 évet, ha végre eljutnak oda, hogy képesek egyáltalán számlázni. 2 hónap után válaszoltak -nem vicc-, hogy kis??? informatikai hiba van, hamarosan küldik a számlákat. Ennek is 4 hónapja...Na mindegy, bocs az OFF miatt, csak pont ma mondtam a szomszédnak, hogy egy vasat nem fogok fizetni ezek után.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
ArthurShelby
addikt
válasz ViZion #25908 üzenetére
Szerintem túl éled azért hogy ennyi nehézséged van csak.
Nézd meg a PS-t, vagy a Windows-t. Kifizetsz egy rakat pénzt és még így is bug-os. Ehhez képest egy kis állam nonprofit cégét fikázod, hogy milyen az eszköz parkja/szoftvere. Nem azt mondom hogy nincs igazad, de sajnos ez a realitás.Egyébként pont ma hallottam, hogy Olaszországban az ottani kormány szerint (magyarán több van) 5millió ember él mély szegénységben (az a fél magyar népesség). Ezek alapján Magyarországon nem hinném hogy az informatikai eszközpark lenne a legfontosabb.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #25872 üzenetére
Nem tudom, mire kell nekik a PDF. Küldök nekik ezt is, azt is, majd szétválogatják. Úgy láttam, a nyomdai instrukciókat Corelben dobták össze, szóval Corelt használnak. Ha belementem a rétegeket a TIFF-be, az baj? Vagy inkább ne tegyem, mert belebarmolnak?
Met: Így lesz a JPEG-ből AI fájl is. Kaptam már olyan „vektoros” logót, hogy bele volt biggyesztve egy PNG, ráadásul linkelve, a fájl nélkül egy üres doksi, ami első megnyitáskor kakukkolt, hogy a(z idézem!) „Could not find the linked data »lógó.png«.”
Így kaptam meg a kért fájlt vektoros formátumban.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #25870 üzenetére
A PSD mellett PDF-et kérnek. Nem én döntök sajnos. Vagy szorgalomból a biztonság kedvéért mentek egy TIFF-et is, oszt mellékelem. TIFF-ben mit érdemes beállítani? Eddig csak Illustratorból dolgoztam nyomdának, annak meg jó volt a PDF is meg az AI is.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ArthurShelby
addikt
válasz ViZion #25444 üzenetére
Akkor is a rosszul megírt program a hibás. Nem az a baj, hogy nem törli, hanem hogy létre hoz ekkora szemetet fölöslegesen (és ezzel terheli az ssd-t). (ettől függetlenül a win-nek vannak hibái)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
Balinov
titán
válasz ViZion #25360 üzenetére
nemigazan vagom, de most csinaltam egy uj stack-et, detto ugyanolyan modon, lepesekkel, stb es nem kaptam semmi warningot.
Tegnapi probalkozas, ahol volt warning
Nem ertem, de meg azt se,hogy mit nem ertek. Valszeg par videot, leirast at kell bogaraszni, vagy a Helicon Focust tolni LR-alol pluginkent, ha nem jon ossze.
Az az erdekes,hogy warning-gal is szemre jol ment a PS-nek a stack
Azert koszi,hogy megprobaltatok segiteni!
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
Vesa
veterán
válasz ViZion #25290 üzenetére
Itt a hivatalos izé VGA ügyben
Ebből az is kiderül, hivatalosan mely szériák nem támogatottak már (AMD/nVidia is). Ettől még működik velük a PS, de bizonyos funkciókkal lehet gond.
-
*Ropi*
félisten
válasz ViZion #25290 üzenetére
Amire vissza tudok emlékezni: az utolsó 6, ATI kártyával szerelt gépből 4 problémás volt - korábbra nem emlékszem, mert előtte sokáig nV-k jöttek. Félreértés ne essék: nem utálom az ATI-t, mert használok ATI kártyát én is a HTPC-ben, csak épp nem Adobe termékekhez.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Nikla
tag
válasz ViZion #25108 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Sem AE, sem PPro nem cél most. Eladás sem, lépcsőzetesen frissítjük a gépeket, nincs időm (sajnos) folyamatosan csinálni a régi gépek meg mennek rokonságban szülőknek, gyerekeknek - itt meg nem a pénzt nézzük
ok de a 1050ti 8ft-al olcsóbb mint a 1060, vagyis nem vagyunk előrébb balanszolásban.
a ram pedig horror drága Sajnos a 250-300-as keretből még ebből a "kis gagyiból" se nagyon fér be a 32gb..
Ha valakinek van jó számítógép shop tippje azt is szívesen veszem - netán ha van ismerős ..
Eddig 10 helyről kértünk árajánlatot, de ahogy nézem összelegózás lesz a vége, mert itt hol ez 10e-olcsóbb, hol ott az 20-al..Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
Putyin90
senior tag
válasz ViZion #25074 üzenetére
Köszönöm, BonFire neked is. Időközben egy másik helyről is kaptam segítséget, ami nekem egyszerűbb, mint az itt leírtak. Kép - Korrekciók - Expozíció.. valamint ajánlották még a Mattítást is, amit a Görbék állítgatásával tudok elérni, az is pofonegyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz ViZion #25055 üzenetére
"Otthoni" körülmények között olyan minőségű képeket nagyon sokáig tartana előállítani.
Ez a kép volt 45 perc, 2-3 fényforrással nem fotorealisztikus minőségben és ugye a kép nagy részén nem volt mit számolni. 3-4 próba render alacsonyabb minőségen, utána legalább 2 nekifutás éles render, mert ugye biztos hogy kimarad valami ami miatt újra kell kezdeni
Nem tartom soknak a kapott árat."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
*Ropi*
félisten
válasz ViZion #25003 üzenetére
Értem, a két ellenkező véglet: (web)designban színkódok alapján is meg lehet bármit csinálni, nem kell a konkrét színeket látni (akár monokróm rendszeren is lehet ott dolgozni ilyen szempontból). Viszont a magam nevében mondva fotós szemmel (fejjel) gondolkodom (kalapácsom van, ezért mindent szögnek nézek).
Azok a laborok, amiket a fine art albumok készítésére használunk mind kalibrálnak - és tőlünk is elvárják.
[ Szerkesztve ]
-
robi212
tag
válasz ViZion #24968 üzenetére
Elnézést, tényleg.
A mostani egy laptop: Core 2 Duo - 2GHz, 4GB RAM, integrált VGA, sima SSD (jobbféle Adata), HDD.
A kiszemelt pedig nagyjából az, amit leírtál, kivéve, hogy a laptop SSD-jét örökölné, ami nem M.2, és vacillálok a G4560 és egy i5 között (ennek financiális okai vannak leginkább).
Egész pontosan:
Alaplap MSI B250M Pro-VDH
Processzor Intel Pentium G4560 vagy i5-7500 (és akkor pluszba egy hűtő is)
Memória Kingston 8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black
Videókártya MSI GTX1050 TI 4GT OC
Táp Be quiet! Pure Power 10 300W
Ház Zalman Z3 PlusKöszi, kérdezősködök arra is.
Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
-
henny
csendes tag
válasz ViZion #24912 üzenetére
Már máskor is adódott ilyen eset, h jó lenne összerakni, de akkor sem találtam rá egyszerűbb megoldást aztán felhagytam vele, mert csak szórakozás volt, nem volt vele semmi komoly szándékom, ahogy ezzel sincs.. így meg nem ér meg ennyi szenvedést főleg, h egy elég lassú gépen kellene ezeket elvégeznem, mert most egy darabig nem otthon vagyok a saját gépem előtt...
[ Szerkesztve ]
"A fényképezőgép a munkaeszközöm. Általa adok értelmet mindannak, ami körülvesz." /André Kertész/ | "A képek ott vannak, csak meg kell őket örökíteni." /Robert Capa/
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #24912 üzenetére
Az a baj, hogy ahol az előtérben lévő tárgy homályos, ott már klónozni is kell, mielőtt a másik maszkolt előtéri tárgyat ráraknád a képre. Máskülönben ha nem így jársz el, a széleknél ki fog látszani a homályosság alóla.
Én sokszor csinálok ilyen ál-mélységélesség effektet, és nagyon sokat kell vele klónozógatni, dolgozni, hogy az előtérben lévő éles alak élethű maradjon, és ne maradjon körülötte egy homályos glória.
-
tag
válasz ViZion #24902 üzenetére
Játékhoz mindenképpen, viszont én úgy tudom, hogy nagyon fontos a CUDA Core szám az Adobe Softwarekben, főleg a Premiere Pro esetében ugye a Real Time Rendering miatt, és lehet, hogy ott pl. jobban teljesítene a 880, ezért várnám valami hozzá értő hozzászólását mert kíváncsi vagyok.
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
attiati
veterán
válasz ViZion #24877 üzenetére
Most megnéztem jobban, és szerintem nem én hibázok, nem a kijelöléssel van a gond. Igaz, hogy max 10-20 óra PS tapasztalatom van.
Retusált képet kaptam JPG formátumban és szerintem maradt egy szürke perem a fekete öltöny vállánál és a nyaknál. Máshol nem. Nem tudom hogy lehet azt is kivágni onnan.
Minden körbevágás azt is az öltöny részének tekinti.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz ViZion #24762 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy ahány ügyfélnél piros VGA volt a gépben ott mindig volt valami gond a HW gyorsítással. Elég gyorsan meguntam a driverek keresgélésével való időveszteséget és zöld kártyákat kaptak a gépeikbe - azóta semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz ViZion #24711 üzenetére
Háát, azért lehet hozzá kapni jó minőségű alkatrészeket, és eddig egy alkatrészt sem vettem,ami nem passzolt volna az Opelével.. Ami jelentősebb,fékbetétek,hidrotőkék,és tömítések. Mindnek ott virított a csomagolásán,hogy Opel.
Futómű alkatrészekkel meg úgy vagyok,hogy ha cserélni kell,a legolcsóbbat fogom venni,amit találok,ugyanis a besenyszögi úton a gyári sem bírná sokáig.
Egyébként idén lesz 20 éves a kicsike, 180.000km van benne,nem rohad,-18 fokban is 1 pöccintésre indul, kell ennél jobb? ÉS most van eddig kb 200k-ba átírással.Köszi. Keresek egyet donornak. De csak papír nélkül.
-
togvau
senior tag
válasz ViZion #24560 üzenetére
Nem kell szerkeszthetőként maradnia, hanem az alfának kéne megmaradnia. Bármit rakok alájuk, az effektek ott lesznek flatten után ahogy kell, csak éppen már alfák nélkül, tök fehér átlátszatlan lapon. És én az összes effektet egy sima rétegbe akarom bezsúfolni, anélkül hogy ráégetné a háttérre, vagy ha ráégeti akkor egy tökátlátszó háttérre égesse rá alfástul.
hitler, sztálin, micro usb
-
xenom0rph
őstag
válasz ViZion #24547 üzenetére
Igazából PS-ben is egyszerű volt megcsinálni, csak telehúztam guideokkal a képernyőt.
Most viszont újabb problémába ütköztem. Lenne egy címer [kép], amivel az lenne a célom, hogy a narancssárga részt kiválasztom és minden mást kitörölnék. Ezzel nem is lenne probléma mert a color range-gel nagyon szépen kiadja a selectiont, csakhogyha én azt kiszeretném tölteni akkor nagyon pixeles lesz. Próbáltam a selectionban túrkálni a refine edgeben de nem sokat segített.Nem bonyolítom, hogyan tudnám megnagyítani ezt, úgy hogy ne legyen pixeles?
halahala
-
Keeperv85
nagyúr
válasz ViZion #24421 üzenetére
Szóval relatív nagy szenvedésnek tekint elébe, aki belevág. Pedig félő én leszek az. Már ha így nem hagyom mégis végül... Úgy látom elmenekült az egy szem fordításra vállalkozó emberem is, pedig még csak az első ~150 sort látta... A többit , összesen 42 db fájl, 12598 sor, még nem is említettem neki... . Karakterre nem tudom megmondani, ahhoz ki kellett volna jelölgetni....
-
Keeperv85
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
-
Vesa
veterán
válasz ViZion #24345 üzenetére
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy van-e előnye/hátránya bizonyos formátumoknak ebben a szegmensben? Pl. tiff vagy png egyformán megfelelhet, vagy egy stock fotó esetén, aminél előre nem tudjuk mire fogják használni, léteznek-e szempontok a fájlformátumot illetően?
-
shifty!
senior tag
válasz ViZion #24320 üzenetére
De igen Végül ez lett, fél óra további gondolkodással egész szépen megoldottam a képek átpozicionálását és a nevek cseréjét is Úgyhogy köszönöm a felvetést, végül problémamegoldó lett
Na akkor sokadik szerk csak összeszedem mit akarok mondani Szóval, elvileg .csv fájlból lehet beolvasatni és a megfelelően kijelölt rétegeknek abból értékeket átadni, ez lehetett volna pl. neked is egy megoldás a random generálás egyszerűbb bevitelére.
A PHP rész amit említettél nem elvetendő, lévén ebből később weboldal is lesz
Szerk: látom Fedora-n vagy, wine alatt tudod futtatni a Photoshopot, vagy emulált ringyóz?
[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
BonFire
veterán
válasz ViZion #24247 üzenetére
Szerintem meg – főleg a legalsó alapján – kézi rajz. Ami nem olyan nehéz, hiszen csak át kell rajzolni a fényképet. Ecset eszköz és rajztábla. Dinamikus ecsetvonás. Minél több segédvonalat, skiccet használ, annál jobb lesz a végeredmény. És végül összemaszkolni az eredeti fotóval ízlés szerint.
-
Soká
senior tag
válasz ViZion #24210 üzenetére
"Ha nem értetted amit írtam, akkor megint nem kaptál választ, ennyi."
Az kicsit rajtad is múlik, hogy ha egy kérdezőnek kell elmagyaráznod egy problémát, akkor hogyan teszed. Persze, ez már kicsit pedagógia. Az, hogy ti mit "dobáltatok vissza" anno, attól én nem leszek feltétlenül okosabb. Te annyit tettél, hogy felsoroltál négy szoftvert (mert ugye az a logikus, hogy ez mind fut mindenkinek a gépén) aztán azt javasoltad, hogy nézzem meg milyen lesz.
Aztán "segítségképpen" hozzátetted, hogy nézzem meg a méretét. De tudod, nekem fogalmam sincs, hogy a mérettel most az a problémád, hogy csinál valami feleslegesen nagy méretet vagy éppen az ellenkezője, a kelleténél jobban lebutítja? A nyammogásból sejtem, hogy feleslegesen sokáig dolgozik a szoftver. (ami még mindig nem a "mű" jóságát minősíti, hanem hatékonyság kérdése.Mindezt csak azért mondtam el, mert ha annyit írsz, hogy - és most a hasamra csapok - nem lesz kompatibilis a nyomdai szoftverrel, ezért nem lesz színhelyes, elcsúsznak a képi elemek, a szövegdoboz körvonalat kap, nem lesz méretarányos, a festék eláztatja a papírt, a nyomdai előkészítő haragudni fog, mert egy csomó felesleges munkát adok neki, stb. az így elég világos lenne. Többet értenék belőle, mint abból, hogy "nézzem meg magamnak".
Ezt csak azért mondom, mert ez a dolog "pedagógiai" része. Jó ha akarsz segíteni, de még jobb ha tudod, hogy mivel tudsz segíteni.Sajnálom, higgyétek el nem akadékoskodásból mondom mindezt. Elég sokat segítettem én már különböző fórumokban a neten és igyekszem:
1. a kérdésre válaszolni
2. érthető választ adniHa most erre esetleg az a válasz, hogy kioktató vagyok, akkor sajnálom...
-
Soká
senior tag
válasz ViZion #24208 üzenetére
Néhány napja már volt egy kis felesleges szóváltásom ebben a topikban, amikor megkérdeztem valaminek a nevét, erre alapos magyarázatokat kaptam a hogyanra. Most megkérdeztem BonFire-t hogy mit is jelent az, amit írt a PS által generált PDF-ről, erre Met topiktárs elmondja, hogy cipőt a cipőboltból..., te pedig azzal kezded, hogy "Pedig jogos amit BF írt".
Áruld már el, hogy ki vonta kétségbe, amit BF írt? Én csak megkérdeztem, hogy mit jelent az, hogy "kétséges a kimeneti fájl minősége, mert a Ps elég hitvány PDF-et csinál"
Mit jelent az, hogy hitvány?
Nem vitatkozni akarok, csak megkérdeztem. Hogy tudjam, mire figyeljek.Egyébként pedig elnézést kell kérnem, mert hülyeséget írtam az előbb. De ebből is látszik, hogy nem kenyerem még csak havi szinten sem, hogy nyomdaterméket állítsak elő. Azt írtam, hogy PS-ből küldtem pdf-t a nyomdának. Ezt jól benéztem. A munka nagy részét valóban PS-ben csináltam, de végül Illustratorból csináltam a nyomdakész anyagot, csak erről megfeledkeztem. Pedig még beszéltem is az illetékes nyomdai előkészítő ismerősömmel, aki szépen végigmagyarázta nekem, hogy milyen beállításokat alkalmazzak a pdf generálásánál, mert fogalmam sem volt róla.
-
Soká
senior tag
válasz ViZion #24172 üzenetére
"...ezt miért nem fotósoktól kérdezed? "
Félig jogos a felvetésed. De azért félig, mert mindkét kifejezés, amit kerestem (cutout, isolated), nem a fotózásra, hanem a képfeldolgozásra (Photoshop...) utal. A fényképezőgéppel nem tudom elkülöníteni a képi elemeket, csak az adott célszoftverrel.
Igen, mindenki boldog. Szívesen meghálálnám valamivel, de PS fogásokat én itt legfeljebb tanulhatok.
Kaptok egy szál virágot! Igyekeztem férfiasra venni saját fotó és témába vág. -
Alabástrom
senior tag
válasz ViZion #24095 üzenetére
"Legnagyobb eltérés a CYMK feldolgozásban van, régen az a gimpnek nagyon nem ment."
És most már megy? (Néha nyomtatok itthon, bár eddig még csak Lr-ból.)Ezek szerint ha végig sRGB-ben dolgozok és JPG a kimenet, akkor nem lesz gyengébb minőségű a Gimp-pel retusált kép a PS-esnél?
És jól tudom, hogy az AdobeRGB még mindíg nem támogatott a Gimp-ben?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
pikszel
addikt
válasz ViZion #23915 üzenetére
Illik tudni
A neten fellelhető állományokkal annyi gond lehet, hogy általában optimalizáltak és az ívek darabosak lehetnek. Ez a gravírgépet biztos nem zavarja, de nagyobb méretben már látványos lehet.[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Zotya21
senior tag
válasz ViZion #23900 üzenetére
a memóriát próbáltam már 4 gigán is meg 6-8 gigán is, ugyanezt csinálja
most csináltam lapozófájlt is már a C:-re, amit ki is használ néha és így tovább bírja, plusz a krómot kinyomtam, de így is ha 7 képet kellene neki igazítani akkor bedobja a törölközőt
azt honnét tudom meg hogy írja e a lemezeket ? a c-t azt tudom hogy írta mert elég tele van és ha csak az volt bepipálva akkor kiírta hogy televan (régóta kellene már egy 240 es ssd )
de a többiről nem tudom
egyáltalán dinamikus kötetre tud írni ?amúgy a géppel nemkéne problémáznia 3770k 4.2ghz, gtx 970, 16 giga memória
ami baja lehet hogy két -két memória nem egyforma sajnos
de már azokat is megcseréltem hogy ne abba a sorrendbe írja őketamit még észrevettem hogy a 3d nél a videómemória volt maxra tolva ami egy gtx 970nél elég gáz a 4 giga (3.5gb valós memória) miatt, ezért azt is lejjebb vettem 2.5 gigára
most stabilabb de most is még megtelik neki
megnéztem a gépigényét a photoshopnak, az meg közel nincs ennyi, memóriára is csak 8 at ír max
https://500px.com/slayer_art
-
Nyannyer
újonc
-
Eastman
addikt
válasz ViZion #23679 üzenetére
Köszi! ...akkor ezek szerint valamelyik google topicba kellett volna írnom, hogy egy ügyes grafikus bearanyozza ennek a képnek egy részletét? Jó vicc.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Speeedfire
félisten
válasz ViZion #23502 üzenetére
Szomorúan hallom.
BonFire: Lehet, de a terveimben inkább egy team fortress szerű grafika van.
Grafirka: Igen, pont ilyesmi érdekelne. A gondom az, hogy a legtöbb free grafika inkább 8bit szerű, nem pedig ilyen. AI-hez nem értek. Mivel hobbi projekt lenne, így grafikust nem akarok felfogadni a feladatra, hogy rajzoljon meg kb 50 alakot.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-
elfelejtette
veterán
válasz ViZion #23148 üzenetére
Kolléga beszerzett egy 2015-ös CC-t, és elmondása szerint megtáltosodott tőle a munkavégzés, mivel ez jobban kihasználja a munkához olcsón beszerzett i3-4170 + 8GB DDR3 kombót, mint az eddig használt 2008-as PS CS. Az ugye csak 1.7GB-ot használt a rendszermemóriából, ez az új változat jobban kihasználja a 8GB RAM-ot. Már csak a GPU gyorsítás a kérdés, mivel még a régi rendszerből visszamaradt ős Radeon HD3650 videókártya van használatban. Ehelyett lenne egy szekrény mélyén porosodó GeForce 9600GT, ami komolyabb teljesítményű. Erről lenne 2 kérdés:
1. Megéri kicserélni, vagy a Radeon is gyorsít valamennyit, ne bolygassuk a rendszert?
2. Ha kicseréljük a kártyát, és felrakjuk a drivert, akkor CUDA drivert is érdemes telepíteni, vagy az
-nem feltétele a használatnak
-nem ad többlet teljesítményt
-feleslegesen bezavar?
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Grafirka
őstag
-
gatesz
tag
válasz ViZion #23113 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt.
Egy kicsit finomítok. A photoshop-ot nem munkára, hanem amatőr szinten használom. Fotózgatok, főleg RAW formátumban, van egy Nikon fényképezőgépem.
Amire a photoshopot használom, főleg képvágások, háttérkivágások, és ugye a nyers RAW file feldolgozása.
Nem akartam első körben 200 ezerért gépet venni, mert nem kis kadás nekem, csak ajánlották többen, hogy ha photoshop-ot is használom, akkor ne a videókártyára, hanem a monitorra szánjak egy picivel többet. Amostani gépem kijelzője meghalt, mert pici lányom megtaposta + már sokat beszól a memória miatt, a képek feldolgozásánál. Több fórumon írogattam, és ott ajánlották az IPS panelt.
200-ért egy HP Pavilion, és egy DELL van versenyben, de a lényeg, hogy főleg azért kérdeztelek titeket, hogy azt az érték különbséget ebben az árkategóriában megéri-e a FHD IPS monitor.
NEkem nem a felbontás a lényeg, (ugye át is állíthatom HD-ra is akár) hanem az IPS. Tudom, hogy két gyártó TN panele között is sok különbség van.
A lényeg, hogy erre a felhasználásra szerintetek nekem megérné azt a pluszt az IPS monitor?
Kb 20000Ft-ról beszélünk!
-
*Ropi*
félisten
válasz ViZion #23148 üzenetére
Én voltam / vagyok. A RAMdisk inkább LR-nál ad előnyt, amikor a sok kis xmp fájlt kell írogatnia minden egyes csúszkatologatásnál. A PS inkább szekvenciális írással menti a nagyobb PSD-ket, azt meg bármelyik modern SSD tudja (csak ne Sandforce, vagy más, röptében tömörítős vezérlőjű legyen - nálam pl. 830-as Samsungok vannak): ott a CPU a szűk keresztmetszet (főleg egy i3: nekem i7 2600K van és a PS mentése úgy sem gyorsult "hűha" sebességre a LR-hoz viszonyítva - 32 (8x4) GB RAM dual channel-ben, ebből 24 a RAMdisk ). Ha tehát sebességnyerés miatt kell, akkor azon a gépen 2 SSD közti sebesség is elég lesz, ha viszont azért, hogy a nagy fájlok írásterhelése ne az SSD-ket nyírja ki gyorsított ütemben, arra mindenképpen jó.
Tudom, hogy Te tudod, de mások esetleg nem:
Érdemes szem előtt tartani, hogy a RAMdisknél mindig 2x kell menteni: egyszer magán a RAMdisken, utána pedig a RAMdisk-ről egy olyan helyre (HDD / SSD) ami a gép kikapcsolása után is megtartja az adatokat. Plusz arra is figyelni kell, hogy ha véletlenül áramszünet van, akkor azonnal elrepülnek az adatok az örök Bitmezőkre, tehát biztonságos használathoz kötelező egy szünetmentes táp a RAMdisk-es gép alá!
-
elfelejtette
veterán
válasz ViZion #23070 üzenetére
pffff...
A gyííí3 nem egy bajnok, de leginkább a ram kevés.Mi is erre gondoltunk először, ezért dobtam még 8GB RAMot a jelenlegi 8 mellé, de nem gyorsult semmit. Ebben a 8.0-ás PS-ban még nincs Performance menüpont a beállításokban, csak "Memory & Image cache" ahol megadod, hogy a PS mennyi memóriát használhat, ott maximum 1.7GB-ot engedett beállítani, és a kollégám által készített 100+ rétegből álló nyomdai megrendelésre készülő képei gyorsítótárazva 5+GB méretet is elértek.
SSD és arra rakni ascratch file-t, amit a PS-ben lehet beállítani.
Beraktam a gépbe egy gyorsnak éppen nem nevezhető Kingston V300-as SSD-t, és arra tettem a scratch disk-et, amitől harmadára lement a képek betöltésének az ideje. Mert ugye a beállított 1.7GB RAM elfogyása után a jelenlegi ~90MB/s sebességű HDD-re dolgozott.
Újabb PS mindenképp érdemes, CS4 minimum.
Beszerzés alatt, abban több memóriát is meg lehet adni a PS-nak, így a jelenlegi hardverekkel is gyorsulna, mivel ki tudná használni a gépben lévő 8GB RAM-ot, ha a PS-nek átengedek belőle ~5GB-ot.
Egy egyszerű VGA is gyorsít ezt-azt, de ennyi rétegnél inkább ram legyen az első.
Ha benne marad a 16GB RAM, abból 4-8GB-ot leválasztok ramdrive-nak, és arra teszem a scratch disk-et, azzal még jobb is lenne, mint az SSD-vel, ugye? Vagy ha a 16GB-ból 10GB-ot engedélyezek használni a PS-nak, akkor már ez nem fog sokat jelenteni, mivel ennyi memóriát úgysem használunk ki (eddig az az 5GB volt a plafon)?
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Ricardo128
senior tag
válasz ViZion #23143 üzenetére
Ahogy már írtam, adtam meg célmappát. Készítettem gyorsan egy videót a folyamatról. Mi lehet a hiba, mi nem tetszik neki?
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz ViZion #23132 üzenetére
Egyszerűbb bizony, és köszönöm is, viszont elég csúnyán változnak az arányok. Az írásod alapján megpróbáltam egy olyan műveletet (action) beállítani, hogy nyisson meg egy új, áttetsző lapot, 300*400-as méretben. Réteg másolása, aztán fájl megnyitása (simán behúztam TC-ből az elsőt). Teljes kijelölés, majd a második réteget középre helyeztetem. Elmenti, kilép.
Sajnos nem jó, miután automatizálom. Látszik, ahogy dolgozik, megnyit új lapokat és folyamatosan sorban nyitja meg azokat a képeket, amiket kell, de amikor befejezi a műveletet, csak annyit csinált a képekkel, hogy megnyitotta.gölmétcsül ©
-
elfelejtette
veterán
-
mokus1
addikt
válasz ViZion #23046 üzenetére
Igen, ez csak hobbi névjegy. Úgy értem hogy ért hozzá hogy tudja kezelni a különböző szerkesztő programokat és van szép érzéke. Ezek belőlem hiányoznak
Vizsgaidőszaka van ezért különösen nem örül neki, de csak most láttuk feltöltésnél hogy az a színprofil kell.Most létrehoztam egy új CYMK lapot de elmenteni már nem tudom úgy a mentés másként fül alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest