Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tudnátok ajánlani Photoshop 2018 hoz olyan plugint mint pl a Color Efx pro?
Előre beállított tódnusok lényegében. -
Vesa
veterán
válasz
pikszel
üzenetére
"Na jó, kb egy éve volt egy olyan műsor, hogy a GPU driverének frissítése után (a rendszer kínálta fel), többé nem állt fel a rendszer
"

Clemi
Nálunk cégnél repültek már el fontok egy random frissítéskor, korábban szintén a Wacom tábla döglött meg, ami egyébként igazán kellemes egy olyan területen, ahol mindig minden tegnapra kell.
De azt is szeretem, amikor 3D render közben a háttérben elkezd frissíteni, lelassítva a gépet. Másik kedvencem, amikor frissítést követően a gép leállításakor kezd el b*szakodni, lehetőleg 10-15percig, kikapcsolni persze nem lehet...természetesen amikor már mindenki menne haza a fenébe. -
pikszel
addikt
-
Clemi
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
Még nem néztem meg amit linkeltél, de nálam egyértelműen az égvilágon semmi köze nincs a W10-nek a Wacom hülyeséghez. Tegnap visszatettem az eggyel korábbi PSCC-t és elkezdtem abban dolgozni. Tökéletesen működött, úgy ahogy eddig mióta használom. Próba képpen áttértem a legújabbra, de nem telt bele 2 perc sem és kezdte megint a laggolást, az akadást, a minta vételezési pont leragadást és hasonlókat.
A gombok egyébként nálam működnek és azt a funkciót csinálják, amit beállítottam.
-
*Ropi*
félisten
Installing the latest #Windows10 update? Pan/Scroll is not working correctly in some apps and Modifier Clicks do not work when assigned to pen buttons/ ExpressKeys (see image). Our driver team has submitted a bug report with #Microsoft.
More info: http://bit.ly/2Re33U6 and https://t.co/Gsru4MIpBT
-
Clemi
veterán
Használja már valaki a 2019.v20.00 PSCC-t Intuos Pro táblával? Nem jövök rá miért de egyszerűen használhatatlan lett. Akadozik, nem ott van az ecset mikor a méretet állítom ahol kellene, klónozásnál és a javító ecsetnél lépten nyomon leragad a mintavételezési hely.
Felettem ismét mint korábbi verziót a v19-et és abban hibátlan. Mi lehet a gond? -
*Ropi*
félisten
válasz
Anulu79
üzenetére
Ingyenesről nem tudok, havonta bérelhető konstrukcióban van.
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Létezik most ingyenes verzió a photoshopból? Régebben amikor ezzel foglalkoztam akkor ha jól melékszem a 7-es ingyenes volt hivatalosan. Most ebben van előrelépés vagy most is az van? Vagy jó árban van eetleg?
Köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz
unravel
üzenetére
A topik összefoglalójának 2. mondata:
"Minden egyéb, nem Photoshop specifikus kérdést, kérést, munkamegbízást a Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topikban kérünk feltenni (grafikai munka, retusálás kérés, „Mit szóltok hozzá?” típusú véleményezés stb...)."
-
unravel
őstag
Hali!
Valaki leszedné, kérlek, erről a "Facebook | YouTube" feliratot? [link]
-
rii
nagyúr
mai nap tanulsága: egy jó popsihoz elég 3 anchor point ... (és ebben a kezdet és a vég is benne van ... )
-
Vesa
veterán
Affinity vs. Photoshop Object Removal
Pöttyet jobb az Affinity...
-
pikszel
addikt
Más szoftverrel, képnézegetővel meg tudod nyitni a fájlt? Ha igen, és onnan készítesz egy mentést (Paint, IrfanView), azt meg tudod nyit photoshopban? Ha nem, akkor esetleg ez segíthet.
-
rii
nagyúr
sziasztok
fotóztak, jpg-et elküldték, PS ezt mondja:
Could not complete your request because of a problem parsing the JPEG data.
mi a baj ilyenkor?
-
*Ropi*
félisten
válasz
flatline#2
üzenetére
[Link:https://prohardver.hu/tema/fotos_tudasbazis_karpati_sandor/hsz_22-22.html]Olvasnivaló.[/L]
Szerk.: A PH! Androidos alkalmazásból valahogy nem megy nekem a linkelés.
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
Bocs ha nem ide tartozik, de ha tudtok tanácsot adni, akkor segítsetek pls.
Egy jó barátomnak szeretné kicsit tuningolni a gépét, jelenleg egy AMD FX8320 procija, 8 gb RAM és Geforce 750ti kártyája van. RAW kiterjesztésű képeket konvertál nagyrészt JPG-be.
A kérdés az lenne, hogy a munka gyorsításához elég lenne neki esetleg több ram, mondjuk 32 Gb vagy érdemes lenne inkább procit cserélnie.
Nyilván az ideális mindkettő lenne egyszerre, de ha nem muszáj nem költene rá többet a kelleténél.
Nagy előrelépés lenne egyébként egy i5 vagy i7 a jelenlegi procihoz képest?Köszi a segítséget.
-
BonFire
veterán
Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy NEF-ből készült photoshop réteg, amikor áthúzod egy új dokumentumba, ott teljesen fakó, az eredetihez képest?
Megnyitom a NEF-et CameraRaw-ban, majd a beállítsok után Photoshopban. Kapok egy mentetlen doksit benne a képpel. Kiretusálom a ragyákat, megragyogtatom a szemeket, utána átpakolom egy fix méretű doksiba, amelynek minden tulajdonsága megegyezik a másikkal RGB 8 bit/ch, és mégis szürke, szaturálatlan marad. Minden Photoshopon belül, tehát nem 3rd party megjelenítővel.

-
*Ropi*
félisten
-
BonFire
veterán
Nem ugrottam neki, csak azt nem értem, ha ketten is azt válaszolták, hogy nem lehet, akkor miért nem lehet azt tudomásul venni? Ez nem olyan, mint a főzés, ha úgy gondolom, akkor kihagyok vagy hozzáteszek valamit. A semmiből sosem lesz valami. 10 pixelből nem lesz 10+n, csak 10 jó nagy homályos pixel. Írta, hogy a telefonja átméretezte és látja, hogy szar lett. Én arra feleltem, hogy ez nem szoftverfüggő. Nem lesz attól részletesebb a kép, hogy Photoshoppal méretezi át.
Sőt, ha már itt tartunk, a Ps még mindig nem tudja a Lánczos-féle interpolációt, ami véleményem szerint a legjobb átméretezésre. Az IrfanView tudja. Ha a telefonja tudja a Lánczost, a Ps meg nem, akkor lehet, hogy Ps-sel még szarabb lesz
-
törölt tag
válasz
_CICAFIU_
üzenetére
A képet esetleg nem tudnád elküldeni PM-ben vagy a másik topikba belinkelni?

-
_CICAFIU_
aktív tag
Köszi a válaszokat! Igazából csak a telefonra szeretném háttérnek, csak ha eredeti méreten hagyom a telefon nagyítja fel és úgy nagyon elmosódik.
-
Met
nagyúr
válasz
_CICAFIU_
üzenetére
Felesleges a dpi-vel foglalkoznod.
Ha egy 96 dpi-s képet felnagyítasz majdnem duplájára egy pixeles szar lesz a végeredmény.
Ha esetleg eszedbe jutna hogy csinálsz egy új doksit, 300 dpi-vel 1279x1920-as méretben és abba teszed bele a forrásképet, majd felnagyítod, a képadatoknál 300 dpi lesz írva de valójában ugyan az a pixelhalmaz lesz mint ha csak simán felnagyítod új doksi létrehozása nélkül. -
_CICAFIU_
aktív tag
Sziasztok! Kezdő vagyok még photoshop-ban. Egy 682x1024-es méretű képet szeretnék felnagyítani 1279x1920-as felbontásra. Ez menne is de nem tudom hogy kell e módosítani a dpi értéket is. Az eredeti képé 96dpi. A lehető legjobb minőségben szeretném megváltoztatni a képet. Tudnátok segíteni? Még annyi hogy mikor elmentem (mentés másként) akkor bepipáljam az icc profilt?
-
Aaron14
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
SwitchResX. Nem tudom, hogy Windows-ra van-e, de én Mac-en ezt használom.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Akkor jól emlékeztem, hogy ez még nem tudja (elsőre azt írtam, aztán átszerkesztettem erre, amit most látsz): A CC-t használd!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A felhasználói felületnél keresd!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Preferences / Interface / Text / UI scaling...
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jo napot urak.
Volna egy kérdésem.
Vettem egy uhd 28 colos monitort.
Az uhd felbontásban iszonyat picik lettek a szöveg, a gomb, és ikonok a photoshopban.
A Windowsban beallitottam az elemek, ikonok méretet, 175 százalékra, de ez valahogy nem 'érvényes' a photoshopban...
Tudtok nekem erre valami tippet adni hogy tudnál növelni ezek méreteit, pl úgy mint a Mozillaban pl a controll + gombbal növelem a tartalom méretét.
Win 10 van a gépen.
Elore is köszönöm a választ
Ui, a többi programban működik a méret növelése...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A topik összefoglalójának 2. mondata:
"Minden egyéb, nem Photoshop specifikus kérdést, kérést, munkamegbízást a Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topikban kérünk feltenni (grafikai munka, retusálás kérés, „Mit szóltok hozzá?” típusú véleményezés stb...)."
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Akad itt valaki a topikban, aki vállalna egy kisebb látványterv készítést?
Egy autó és egy felni házasításáról lenne szó, szokásos autóbuzéria.
-
Aaron14
őstag
Srácok! Mitől lehet, hogy Photoshop CC-ben (legújabb) ha a háttér színe szürke minden oké, de ha custom-ra, mondjuk fehérre állítom, akkor zoomolásnál teljesen szétesik a kép? Konkrétan nem tudok fehér hátteret használni.
-
Vesa
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Itt minden kérdésedre választ találsz:
*Ropi*
Erre itt csk speciális esetekben van szükség, éppen az a lényege az egésznek, hogy ne kelljen minden egyes kép szerzőjétől engedélyt kéregetni. A feltöltéssel az alkotó elfogadja illetve hozzájárul ahhoz, hogy az alkotása CC0 liszensz alatt kerüljön ki a nyilvánosság elé, ezzel pedig lemond az előzetes engedélyezési jogáról is.
Vannak persze speciális esetek, ahol ennek ellenére szükséges az engedély, de ez pontosan le van írva fenti linkeken. -
Aaron14
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Na igen. Én pont az ellenkezőjét csinálom, de ez nem egyenlő azzal, hogy gumiarcot retusálok a lányoknak, mert a textúra megmarad, csak éppen olyan hibátlan bőrt retusálok nekik, ami nem létezik. De nem is az a lényege a munkámnak, hogy a valóságot tükrözze, mert ez reklám. Itt nem az élethű fotó a lényeg, hanem az, hogy a modell és a kép eladja a sminket.
Egyébként nekem nagyon sokat segített az RA (Retouching Academy) panelje. Nagyon megkönnyítette a munkafolyamatot és sokkal rendezettebbek is lettek a layerek.
Egyébként amit most fedeztem fel, hogy bármennyire is takarásban van a képen az ember szeme (és itt most legfőképpen árnyékra gondolok), nagyon sokat tud dobni rajta, ha a szemfehérje szépen ki van fehérítve + a megcsillanás a szemekben ha ki van emelve, az is iszonyat sokat dob. Pedig én se ma kezdtem a szakmát. Ugyanez érvényes egyébként a fogakra is.
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mert a címlaplányoknak nem kötelező a valósággal összhangban lenni. Én portré fotózáskor mindig hús-vér, hétköznapi embereket fotózok, és nem retusálhatom szíjjel őket. Persze ha múló bőrhiba, pattanás, mitesszer van, azt eltüntetem, meg általában azokat a dolgokat korrigálom, amelyek hátrányosak. Például a rózsaszín arcon itt-ott megjelenő „májbajos” sárga foltok. Szem környékén, száj körül és nyak alatt. Ezeket a területeket szín szerint szelektíven kijelölöm és összhangba hozom az arc egészséges színével.
Ugyanakkor ha télen fotózok valakit, akinek piros az orra és a füle, azt is korrigálom, mert nem default üzemmód a bohócorr, de nem simítom szarrá a bőrt meg varrok fel tokát. A fogak és szemek sárgás elszíneződését is szoktam csökkenteni, de teljesen nem nullázom le, mert akkor már természetellenes lenne.
A szemet szoktam még cseppet megragyogtatni, vagy ha valaki hót sápadt, egy kis piros folt az arccsontjai alá leheletfinoman mehet.
-
BonFire
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Minden képhez tartozik egy licenc, amiben le van írva, hogy hogyan és milyen feltételekkel használható. A freepik például ahhoz köti, hogy szerepelnie kell a kiadványon a „Designed by Freepik” feliratnak, illetve online megjelenésnél linkelni kell a kép forrását.
Amiért meg fizetni kell, azért fizetünk ugye.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
A Pixabay elvileg szabadon felhasználható jogdíjmentes gyűjteményből használhatok fel képeket akár kereskedelmi oldalra is?Olyan esetekben is ha felismerhetően szerepel rajta egy személy?(modell)Nem tudom hogy ez változtat-e a dolgokon.
Válaszotok előre is köszönöm
-
Aaron14
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Inkább a színekre gondoltam.
Egyébként szerintem jó technika a frequency separation. Főleg annak, aki nagy mennyiségben retusál portrékat és ha nem mindig tökéletes arcbőrű lányok a modellek. Aki tudja rendesen használni, annak nem is lesz ilyen grafika szerű, mint amit te linkeltél.
-
Speeedfire
félisten
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Milyen technikával tudok ilyen paszteles hatást elérni? [kép]
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Annál jobb.
-
Vesa
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jó lett ez teljesen...Grat!
Magam részéről még a bal alsó ajakszegleténél kicsit finomítanám, mert ott nekem első ránézésre is feltűnt a túlzott "kontraszt", vagyis nagyon látni az elmosott/orig részek közötti átmenetet, pontosabban annak hiányát. -
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jó lett.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
BonFire
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Az látszik a kérdésből.

Logót nem csinálunk Ps-ben, kivéve ha az a célunk, hogy az ügyfelet, a nyomdákat és önmagunkat szopassuk örökkön-örökké, míg az ükunokáinkat is el nem átkozzák.

Adobe Illustrator lesz a te társad, a >>TOPIKJÁBAN<< pedig várunk szeretettel! Ott olyan emberkét is találsz, aki futószalagon gyárt logókat. (Nem én.)
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Van köztetek valaki , aki jártas Logo készítésben? Kellene néhány tanács, és egy kis segítség.
Megvan a téma hogy mit szeretnék , csak nem vagyok még elég jártas sajnos a PS-ben.Köszönöm

-
A Merge to HDR pro-ban, ha a felugró ablakban beállítomgatom, hogy hogy nézzen ki a kép, majd rányomok, hogy OK, akkor utána miért lesz teljesen más a megnyíló kép?
Köszi a választ! -
repvez
addikt
tud valaki abban segíteni, hogy a PS10es cs3at hogyan tudom feltelepíteni ha nincs fizikai optikai meghajtóm?
iso-bol usb-n próbálom feltenni, be is mountolon rámegyek a setupra és kiírja, hogy tegyem be a cd lemezt.
De hogyan ha fizikailag nincs, de virtuálisan meg már be van téve lévén arról indítottam el.Otthon ugyan így működött azzal a különbséggel, hogy ott volt fizikai meghajtó viszont nem használtam ott sem hanem ugyan így iso telepítés volt.
Próbáltam másik telepítővel is hasonló eredménnyel.
Nem kell a legújabb verzió csak egy offline is működő photoshop amivel tudom a képeimet szerkeszteni -
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Keresni kéne egy ajak textúrát és valahogy rádolgozni. Ez kábé hasonló szögből van. Ebből lehetne klónozni valahogy
-
-
BonFire
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha frequency separation-nel dolgozol, akkor ess neki Clone Stamp toollal. Ugyanis az ajkaknak vannak természetes ráncai, meg vannak ugye a kicserepesedéstől megjelent ráncok, na ezeket szépen egyesével neked kell elkülöníteni. Szerintem pár ránc maradhat, de ne sok legyen. Minél szárazabbak, annál ráncosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

viszlát

👍