Hirdetés
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Grafirka
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Az hogy miert van 20-30 % CPU kihasznaltsag az jo kerdes .de oda kene tudni jopar dolgot. (Pl nem e tort a szoftver) Ha az exe ki es bejoveteli protokolja blokkolva van tuzfalban ( inbound, outbound ) akkor panaszkodtak mar joparan hasonlo jelensegre . De ez csak egy a rengeteg lehetseges ok kozul. Amugy az adobe szoftverek nagyon hisztisek tudnak lenni, viszont a villanyszamlaba ( es nem csak ) nekem is belepotolhatnanak
abszolut tetszik a javaslat 
-
*Ropi*
félisten
válasz
Grafirka
üzenetére
Az szerintem nem normális működés, hogy folyamatosan 20-30%-on pörgeti a procit.
És nem csak a PS, de szinte az összes többi Adobe program is: tele vannak a külföldi fórumok a hibajelenséggel, de az Adobe még nem rukkolt elő semmilyen megoldással. Mindenesetre majd megkérem őket, hogy a villanyszámlámba szálljanak be.

-
Grafirka
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Ahogy ViZion is mondja ami nincs elromolva nem kell megjavitani .Ha megis zavar akkor elsonek zard le a libraries panelt , majd preferencees es a pluginok almenubol szedd ki a pipat az "allow extention....es load extention elol..." Ismetlem ha a program jol fut inkabb ne bolygasd.
-
-
-
rii
nagyúr
CC-ben a selection tool-nál hol lehet visszakapcsolni, hogy a kurzor különböztesse meg, hogy a selection ban van, vagy azon kívül?
-
Grafirka
őstag
válasz
Pityu.
üzenetére
Nem irtad melyik verzioju PSD-t hasznalod. Ami segiteni szokott ilyen esetben , ha kikapcsolod a snap opciot ( view / snap elol kiveszed a pipat , kesobb majd visszateszed ha megjavult) es a crop toolnal jobbklikk az eszkozre es "reset tool " Alltalaban ez a ket lepes utan ismet hasznalhato.
Vagy crop menubol "reset tool" es legyen bepipalva a curent tool only
-
Miért nem működik rendesen a photoshopomban a croop tool eddig rendesen működött ha valami vágni akartam arra a méretre vágta amit megadtam,most meg meg akarom vágni a képet pl 1920x1080 ra és tényleg alul felül el tűnik az a részlet ami nem kell de a méret marad az eredeti 4272x2848.Most pl ebből az eredeti méretből akartam 1000x1000ret csinálni de a kép méret csak 2848x2848 lett nem értem ezt.
-
general
addikt
nem tudom, mi lelte a PS-t, de egyszer csak nem akarja a Kitöltés (shift+F5) parancsot alkalmazni üres rétegre...
teli rétegen működik. láttatok már ilyet? valamit elállítottam volna...? -
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen mindenkinek!

-
BonFire
veterán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Van egy rahedli ingyenesen letölthető mug 3d modell. Meg kell nézni, a Ps milyen formátumot nyit meg (nekem nincs extendedem), aztán ráhúzod a textúrát (szín) meg a képet és örülsz.
A hétköznapi tárgyakról általában van ingyenesen hozzáférhető, kész 3D modell, csak kicsit turkálni kell érte.
-
Met
nagyúr
válasz
r3dsnake
üzenetére
Kell a bögre 3d-s modellje, arra fel kell húzni a grafikát.
Lehet belőle olyan pdf-et csinálni amiben forgatni lehet a bögrét (vagy más tárgyat) hogy meg lehessen nézni minden oldalról.
youtube-on nem nézelődtél? Itt nem nagyon hiszem hogy van olyan aki ezzel foglalkozik. -
r3dsnake
nagyúr
Létezik-e 3D-s PSD template bögre nyomtatáshoz? Az lenne a lényeg, hogy térben is látszódjon hogyan nézne ki nyomtatva. Köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz
buci30
üzenetére
Egyszeri vagy havi előfizetéses megoldással? Egyébként a Lightroom-nak is van topikja.

-
buci30
addikt
Az Adobe Lightrom-ot hol tudom a legolcsóbban megvenni?
-
Grafirka
őstag
Melyik verzioju ACR t hasznalod? A 9.0 verzio benazik neha.
Elso lepesben probald megnyitni hardveres gyorsitas nelkul, ugy kiszeded a pipat az ctrl+K / preference / "use graphics processor" elol.
Milyen VGA t hasznalsz? Neha a driver ujkratelepitese segit.Minekepp DDU val takaritsd le a regi meghajtot ( safe modban) majd restart es szuzen tedd fel a friss meghajtot. Ha NV kartyad van akkor legyen bepipalva a "clean install" opcio. Ha VGA -t csereltel es esetleg AMD rol NV re valtottal akkor ezeket a lepeseket ne hagyd ki. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Feltelepítettem a legújabb Photoshop CC-t, és Raw fájlt szeretnék szerkeszteni vele.
Amikor megnyitom a fájlt, betölti az adatait, de kék háttérben egy sárga 4:3 arányú ablakot hoz be.
Nem tölti be a képemet.
Feltelepítettem a Raw patch-et előtte természetesen.Nem tud valaki megoldást a problémámra?
Üdv!
-
marilllyo
veterán

Bocsika az OFF-ért.

-
Grafirka
őstag
Szukseged lesz 3 retegre, felul a "rajz" effektus amit az itt mutatott modon elkeszitesz, kozepen a szines kep alol pedig egy feher layer.
A feslo reszt (rajzot ) lemaszkolod addig a kepzeltbeli savig ahol az atmenetet szeretned , majd a kozepso layerbe egy letezo (pl dry brush) vagy alatalad keszitett ecsettel beletorolsz, hogy letrehozd a kivant hatast.
Torles helyett maszkot is hasznalhatsz, hogy kesobb legyen eselyed javitani ha esetleg szukseget erzed.
Lehet szorakozni az "ocean ripple" es egyeb roncsolo texturakkal is de bonyolultabb. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Ilyesfajta "szemcsés" átmenet hogy lehet csinálni a sima és a ceruzarajzos kép között?[link] -
Grafirka
őstag
A nagy elemeletet nem talalom viszont itt van egy eleg osszeszedett leiras.
-
angelm8
csendes tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Igen, én is ezt mondtam neki... el is készítettem, rendesen save as, maximum és mikor feltöltöttem igencsak butult... főleg a piros részeken nagyon pixeles lett stb.
Viszont ha csak arányt veszel, tehát pl. 5000*1933px, és feltöltöd, akkor olyan tű éles covered lesz, hogy csak na... azért egy fotósnál nem mindegy, hogy pixeles a fb cover, vagy nem
-
Grafirka
őstag
válasz
Audison
üzenetére
sRGB szinter, kepmeret legyen fix 2048px a hosszabbik oldala a kepnek (JPG). Resemaple - legyen kivalasztva a "bicubic smoother (enlargement) " opcio. PNG eseten PNG-24 / 960 px. meretnel nem nyul a kephez. ( ez fejszbukra ervenyes ). Ha jol emlekszem Picasan es Flickr is ugyanez volt az egyik legelfogadottabb beallitas . Minden oldal mas tomoritest hasznal ezert ez valtozhat.
Van ra hatalmas nagy habos elmelet, le volt irva reszletesen, ha megtalalom belinkelem -
angelm8
csendes tag
válasz
indigo
üzenetére
Save for webet akkor alkalmazunk, ha saját weboldala kell optimalizalni a képet, hogy minél kisebb legyen a file méret, minosegromlas nélkül... Be tudod állítani, hogy egyszerre több ablakban nézd az eredeti képet és az eredményt - így látható, hogy mekkora filemeret mellett milyen lesz a kép. Maximumon hagyva szemmel alig látható különbség... A png ebben az esetben is sokkal nagyobb méretű lesz, mint a JPG.
-
angelm8
csendes tag
válasz
Audison
üzenetére
Dolgozok fb-on fotossal, a trukkje az, hogy nem ő tomorit, baromi nagy fileokat tölt fel... Amikor covert csináltam neki, valami 5000*arányos px covert kellett készíteni. Mondjuk gyönyörű lett, tényleg... Illetve a .png-n sem látszik annyira minosegromlas. Ezek fb-ra igazak...
-
rii
nagyúr
válasz
Audison
üzenetére
gondolom ez egy 12-es veszteség mentes tömörítésű JPG, vagyis inkább szemel nem látható veszteség max
a jpg 1-12 -ig skálázható, az 1-es agyontömörít, a 10-es már jó, de a 12-es áll legközelebb az eredetihez
GIF meg PNG is web-es formátum, asszem nem mis tudnak tömöríteni a képen, emiatt bazinagy állomány eredményez ekkora képnél
szóval: 12-es tömörítésű JPG ami a képen látható valszeg
ja nem ..... bocsesz .... PNG ....
save as .... PNG
-
Audison
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Úgy tudom, hogy van egy "trükk", aminek segítségével a webre feltöltött képek minősége nem különbözik az eredetiétől. Szoktam feltölteni képet 500px-re és ott is azt veszem észre, hogy agyontömörítve kerülnek fel.
Pl.: Ez egy fotós facebookos képe, aminek kiváló a minősége : [link] (
)Ő milyen technikát alkalmazhat?

-
*Ropi*
félisten
-
spe88
senior tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Próbáltam. Rengeteget hibázik.3000 fájl kb 12000 képet tartalmazhat (fogalmam sincs hiszen, van ahol 2-t hagyott egy képen valahol többet, ritkán olyan is volt, hogy ketté vágott egy képet) és jó ha 100-at jól kivágott!
Dluinet: VueScannel szkenneltem, próbáltam, de kuka az is, vagy nem forgatja el és egy háromszög alakú fehér "csíkot" hagy, vagy elforgatja, és egyenes fehér csík, de a legrosszabb, amikor még a képből is vág ki, ugyanaz a helyzet mint PS-sel.
A probléma meg ott van, hogy nem mindig fehér a háttér (ragasztott album stb.) ezért is viszi rosszul a batch GIMP-nél meg PS-nél is, meg gondolom a VueScan is.
Szóval itt már csak félautomatikus megoldás a leggyorsabb, ezért kéne erre valami megoldás.
-
Grafirka
őstag
-
spe88
senior tag
Hello,
Feladat az lenne, hogy egy szkennelt képen lévő 3-4-5 fényképet minél gyorsabban kijelöljem és lementsem.
A beépített PS szkriptet meg GIMP szkriptet próbáltam batch módban, de nem jó, sokat hibázik.Ami kellene, hogy téglalap jelölővel kijelölöm nagyjából a fénykép egyik sarkából majd egy gyorsgombbal forgatom a kijelölést és igazítok rajta esetleg majd a kijelölést nem szüntetem meg, hanem megint egy másik képpel csinálom ugyanezt az említett módszert, majd az adott szkennelt képfájlon lévő összes fénykép kijelölése után egy gyorsgombbal különböző néven lementi a PS.
Valami ilyesmit, hasonlót tudnátok ajánlani a PS-hez, de egyéb szoftverhez is jól jönne. Most már ott tartok, hogy 3000 fájlt kell szétdarabolni és minden tized másodperc számít

Bármi ötlet jó, ha csak a fele megvalósítható már az is jobb, mint ez a szenvedés.
Köszönöm
-
Grafirka
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
A printscreen tenyleg azt mutatja, de irja kozben , hogy " RGB is no longer selected only the Alpha channel."
A havernel egy az egyben ugy vislekedett amit te is leirtal.Amit meg erdemes kiprobalni , ha elmented a dokumentumot mas nev alatt es lezaraod majd ujra megnyitod akkor is ezt muveli ? Volt a CS5 ben egy hiba mikor az ecset meret leblokkolt se csokkenteni se novelni nem lehetett, azon peldaul ez a "mas neven elmentes" segitett. Fapados modszer, de jobb mint semmi

-
Grafirka
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Meg volt panasz erre a jelensegre kulfoldi forumokon is de nem igazan tudjak az okat. A kollegamnal fordult elo nemreg, es mivel nem jottunk ra mi az oka es idoszukeben volt ugy oldotta meg , hogy letrehozott egy masik alphat es torolte az eredetit. Nala mukodott, probald meg hatha bejon nalad is.
Itt is az hasonlo problemaval kuzdenek
-
*Ropi*
félisten
Elkezdte azt csinálni a CC, hogy rétegváltásnál automatikusan az alfa csatornát választja ki RGB helyett, így mindig vissza kell állítanom. Meg gondolom ugyanaz okozza azt is, hogy ha maszkolok, akkor rétegváltás után addig nem tudom kiválasztani a maszkját, amíg az alfa csatornáról át nem teszem a maszkéra a csatornát...Kicsit belassult így a program hatékonysága.

Mitől lehet?
-
Grafirka
őstag
válasz
Morgal
üzenetére
Rossz minosegu fotonal sajna , nincs az a trukk ami igazan eredmenyes lenne
. Neha , ha nagyon muszaj akkor erdemes ujrarajzolni a kilogo hajszlakat. Tudom elmerogygyant otletnek tunik de van helyzet mikor sokkal celravezetobb ez , mint trukkozni mindenfele egyebbel.
Termeszetesen ez hajtol/szortol fugg Egy ugro kaukazusi vermokus, kulon szalakra szetnyilt csrillio szorszalbol allo, pihes bundajat ujrarajzolni , ...
nem kell eroltetni. -
Morgal
aktív tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Köszi a tippet, igaz a csatorna alapú kijelölést ismertem, viszont ez a Clone Stamp-es megoldás elég hasznos. Én több féle módszert szoktam kipróbálni, valamikor elég a Blend If is vagy sima kijelölés Refine Edges + a finomabb részletekre külön kijelölés és Color Range-el tisztogatás. Na de ki is próbáltam a videóban lévő módszert egy hasonló képen, szép eredményt adott, viszont amiből nekem kellene csinálni, az olyan rossz minőség és annyira közel van a haj színe a háttér színéhéz, hogy ez adja inkább a "hard" fokozatot

-
*Ropi*
félisten
válasz
Morgal
üzenetére
- Lekapcsolod a villanyt,
- invertálod,
-

A haj kijelölése egy precíziós folyamat, nem megy ilyen egyszerűen.

-
Morgal
aktív tag
Sziasztok, mi a leggyorsabb módszere annak, hogy egy portrénál fehér hátteret feketére cseréljek? Quick Selection, Refine Edges stb-t már próbáltam, a hajnál mindig világos marad és nem lesz teljesen jó. Rátaláltam erre az Apply image & Channel-es módszerre, de nem igazán működött, valaki próbálta már?
-
rii
nagyúr
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
kicsit el van szállva az agyam az adobe termékek minden egyes új verziójánál h megkavarnak dolgokat - teljesen feleslegesen - az új verzióról meg nem mi döntünk - csak elviseljük
osx-ben is a file name-k sorrendjét (!!!!!) megváltoztatták ... most az ildk file-ok mind előlre kerülnek, és valahgányszor a hálózaton valaki becsuk egy oldalt, le-fel szambáznak az indd állományok .... egérrel tiszta céllövészet
excel új verziója előtt is csak ülök, és bámulok mint borjú az új kapura ... pedig nem hogy pár programot, de pár (különböző féle) os-t felpakoltam már az elmúlt 20 évben ...
-
rii
nagyúr
drágalátos fostossopba hol lehet kikapcsolni azt a nagyonk.rvahasznos ficsört, hogy azonnal visszaadja a vezérlést, noha nem végzettt még a file mentésével, de én figyelgessem, hogy hol áll a százalék
hamarabb nyomom meg - mert hozzászoktam h tolja a bitkolbászt - a bezárást, oszt visít, h még nem végzett a mentéssel ... há'f.aszom ...
mér nekem kell még ___azt issss___ figyelni, h mikor nyomhatom be a alma-w-t .... napi 200 képnél rohadtul nem vicces ....
a vezérlést is hiába adja vissza ... ki az aki tud dolgozni, amikor ment egy 200 megás tif-et? vagy 2 gigásat?
fszm -
BonFire
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Ha egy darab A4-es oldal a tartalom, legközelebb Illustratorral szerkeszd meg; a szöveg sokkal sokoldalúbban, kreatívabban szerkeszthető. Nagyobb kiadványokhoz pedig InDesign ajánlott. Word jó regényekhez, novellához, szakdolgozathoz, irodai dokumentumokhoz. De szép dizájnhoz nem jó.
-
-
Orionk
senior tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Köszi mindannyitoknak lentebb a segítséget.
Most próbálkozom vele. Megpróbálom JPG-re konvertálni a PNG-t és úgy betenni a Word-be.Sajnos muszáj most Word-ben, mert a sok text mind word-ben lett megfelelően megszerkesztve egy A/4-es oldalon. Legközelebb biztos, hogy nem Word ben csinálom.
-
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Word-ben összeállítottam egy dokumentumot és azután azt konvertáltam PDF-re. A konvertálás után a doksiban némelyik kép szélei zajosak lettek. Csatoltam lentebb egy fotót, amin az alsó logón látszódik, hogy mi történt a széleivel a konvertálás után.
Mi lehet a baj?
Az alsó logó az PNG kép és áttetsző. Konvertálás előtt hibátlan élességű volt és ez lett belőle a konvertálás után.
A felső logó az JPG kép volt és a konvertálás után is látható, hogy szép maradt.köszönöm

-
Grafirka
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Ahogy Ropi is mondja, Flash + Java kell neki. IPhone es Ipaden is mukodik oda flashre sincs szukseg csak javara. Egy torok dizajner munkaja, es valoban nagyon hasznos , foleg, hogy beirhato pontosan az a szo amelyikkel dolgozni akarunk (pl logo) plusz vilagos sotet alapon is lehetoseg van megjeleniteni a betutipusokat/szavakat.
-
Grafirka
őstag
Bar nem 100% PSD tema , viszont szervesen illeszkedik hozza ezert nem is teszem "off - ba"
Egy nagyon hasznos online eszkoz amivel pillantokon belul ki lehet keresni a gepunkre instalalt betutipusokbol a szamunkra megfelelot. -
Jinxb1rd
addikt
Nem tudjátok, hogyan lehet a gagyi töltés ikont kikapcsolni vagy legalább lecserélni? Baromi idegesítő.

-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

abszolut tetszik a javaslat 
És nem csak a PS, de szinte az összes többi Adobe program is: tele vannak a külföldi fórumok a hibajelenséggel, de az Adobe még nem rukkolt elő semmilyen megoldással. Mindenesetre majd megkérem őket, hogy a villanyszámlámba szálljanak be. 

???
)
De most működik, már be is fejeztem egy képet (szó szerint egy éjszakás kaland volt 
, mert egy ilyen. jol lelassithatja a munkat. Veletlenul nyomhatal egy Q- t