- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
válasz
Golota #24062 üzenetére
A 7XX sorozat mar nem a legajnlottabb .A 780 sokat fogyaszt.(~250W TDP ) Ha pont van elfekvoben egy 760 akkor termeszetesen megeri valtani a regi 460 rol de penzt ne kolts ra.Sokkal inkabb ajanlott a 950/960 modellek kozul valamelyik, meg akkor is ha "csak" 128 bites megoldasok.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Golota #24002 üzenetére
Szerintem ez a Lightroom topikban is hasznos lenne
-
Golota
aktív tag
válasz
Golota #23970 üzenetére
Sziasztok. Gondoltam megosztom, hátha lesz még valaki, aki ezzel szív majd. A lényeg röviden: a PS és a LR nem kezeli az EM5 ORF fájlok teljes állományát. Amennyire a jpeg be van állítva a gépen, olyan képaránnyal mutatja a nyers fájlt is és nem lehet croppal visszahozni az elveszett részeket. A probléma elvileg az exif állománnyal van, de nem sikerült olyan alkalmazást találnom, amivel meg lehetne bütykölni, hogy működjön.
A megoldás a következő: le kell szedni a deaspect plugint a LR-hoz és hozzáadni a pluginekhez. Az exiftoolt szinténm elérhetővé kell tenni a windows PATH-ben, különben nem megy. A RAW fájlt (ORF) megnyitva a "copy as dng"-vel beemelni, majd library menüből a plugint ráengedni a kiválasztott kép(ekre). Ezt követően a display all-t kell nyomni, mert létrehoz egy újabb példányt a dng fájlból, deaspect név hozzáadásával. Ezt már lehet a develop menüben szabadon croppolni, vagy a LR folderjében a deaspect fájlt PS-ben közvetlenül megynitva a 4:3 képet szerkeszteni.
Maga a folyamat így már nem vészes, de mire rájöttem, hogy a dng mellett még egy dng fájlt létrehoz, a falat kapartam...
-
-
Zotya21
senior tag
válasz
Golota #23975 üzenetére
én úgy is szoktam hogy ráhúzom azt a képet az exére amit szeretnék és akkor csak azt nyitja meg és nem kell keresgélni a hülye importálójába
attól az importtól énis agyvérzést kapok, miért nem lehet egyszerűen megnyitni ami kell
meg ha beimportáltam de közbe akarom mégegyet mert kimaradt akkor csak azt az egyet mutatja a régi importom meg sehol (lehet csak én nem találom)egyedül az összes importált kép között találom meg az előzőeket de akkor meg elém vágja ugye mint az ezret
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hővezető paszták
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest