- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balinov #27817 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Adott viszont még egy kérdés, már az idegeimet is megettem miatta. Szerintem nem szégyen, de szoktan nézni tutorial-okat. Akárhány ilyen videót nézek, ha a bemutatónak nem tetszik a kép mérete, egyszerűen csinál valamit, kihúzza vagy visszatolja, vagyis csökkenti és növeli a kép méretét az egyik oldalt megfogva. Hát ez nekem sehogyan nem jön össze. Létezik valamilyen gombkombináció, ami után engedi a módosítást?
Egyszerűbben: Nem a kép tartalma módosul, hanem az egész mérete.
-
HellGreg
őstag
válasz
Balinov #26968 üzenetére
Beszéltem a bankkal. Hát persze hogy a szeptember 21-i változás miatt utasította el a tranzakciót a bank, ugyanis most már minden tranzakciónak sms megerősítés kell, persze smst nem kaptam. A visszaélések ugye... talán ha nem biggyesztenék oda a kártya hátuljára a 3 jegyű kódot, nem kéne fogyatékos intézkedéseket hozni az ügyfelek életének keserítésére...
-
HellGreg
őstag
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #26955 üzenetére
Azt hiszem, rajottem, miert van ez. Gyanitom, amiatt, hogy LR-plugin-Ps-LR-Plugin-PS koroket jarom, ahelyett hogy pl. az alap raw munkat LR-ben megcsinalnam, aztan PS-be behivva csinalnam az ottani dolgokat, PS-bol hivnam meg az aurora-t, NIK csomagot, majd ott elmentve a vegen, LR-bol exportalnek.
Jol gondolom?
Ill. az nem 100%-ig tiszta, hogy smart objectkent jobb ezt csinalni, vagy siman layerkent megnyitva.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Balinov #25441 üzenetére
Biztosan nem. Tudom, mikor frissítem őket, és két naponta nincsenek frissítések...
Amúgy meg az egész Adobe csomagom nincs akkora, amennyi szemét szokott időnként összegyűlni...Egyébként az eredeti kérdésem ez volt: Apple gépen is van ennyi szemét (tehát mondjuk egy-egy 2-3 másodperces AE GIF készítése után 20-30 GB szemét, vagy egy PS szerkesztés után szintén ugyanennyi, esetleg a Camera Raw is szemetel ennyit - ugyancsak egy eléggé eldugott mappába)? A Windows-ról évtizedek óta tudjuk, hogy már akkor elkezd piszkosul szemetelni, ha az ember megmozdítja az egeret, nem hogy telepít egy új programot (registry, temp mappák, stb.). Jobb ilyen szempontból az Apple ha az ember ilyen progikat használ. Anno a szerkesztőségben minden Apple gépeken készült, csak a cikkek írása nem, habár néha az is. Nyilván nem véletlenül. De az már 10-15 éve volt. Most mi a helyzet? Továbbra is jobb platform az Apple Adobe programokhoz?
-
Soká
senior tag
válasz
Balinov #25371 üzenetére
A szemléltetett videón nagyon kis mélységélességű tárgyfotó sok rétege látható. Az én képemen az élességnek elvileg két fő síkja van, az épület homlokzata illetve az előtérben az a bokor. Szerintem nem a rétegek számával van a gond, hanem azzal, hogy ez a bokor egy "áttört" képződmény, maga a ps technológiája nem erre lett kitalálva. Én meg eredetileg nem ilyen összerakós célzattal fotóztam, csak csináltam ugyanazzal a beállítás két különböző fókuszú képet és most utólag jutott eszembe, hogy megpróbálom összerakni.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov #25349 üzenetére
Melyik eszköz használatánál jött elő?
-
general
addikt
válasz
Balinov #24706 üzenetére
a legáltalánosabb és mégis igen jól működő PS élesítés az Unsharp Mask, témától függően amount 50-150, radius 1-4, treshold 0-5 között.
a High Pass-szel vigyázni kell, mert okoz egy "halo" effektust, ha túlhúzod (esetleg egy utólagos kontrasztcsökkentést rá), de az is jó, erőteljesebben élesít, 1-5 px között, réteg összhatás mód ilyenkot Overlay, Hard light, Vivid light esetleg, ez szaturációt is emel, tájképnél jó lehet, illetve Linear light, ami a legerőteljesebb hatást adja. ha feljebb viszed, 10-15 px közé, majd Soft light összhatás módba teszed a réteget, akkor egy clarity-hez hasonló hatást ad. -
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #24496 üzenetére
Egyébként ON, mert a kép alkalmas a kijelölést gyakorolni.
1. Módszer: Pen. A haj kivételével mindegyik részen gyönyörűen végig lehet menni pennel. A fejet csak körülbelül kell követni, majd QuickMask módban ecsettel lekövetni a hajat. A kijelölés finomítása (Refine Selection) egy további ecsetvonás, az automatika jól le fogja választani a hajat a háttérről.
2. Quick Selection Tool. Ezt az ecsetet csak végig kell húzni az alany fölött. Jó esetben elég jó hatásfokkal különíti el a kontrasztos elemeket egymástól. Viszont elég sokszor hibázik, és ennek javítása olykor több időt vesz el, mintha egyből pennel próbálkoztál volna. (Nem vagyok Pen fétises /de igen!/, csak úgy mondom.)
-
BonFire
veterán
-
Soká
senior tag
válasz
Balinov #24496 üzenetére
Biztosan van hely ahonnan letölthető ingyen egy csomo tutorial, de az az igazság, hogy legjobb venni egy könyvet a PS-ről és az mindig kéznél van. Nem kell a legfrissebb. Én talán egy 5-össel kezdtem... Pont azokat az alapokat tudod elsajátítani ami 10 éve változatlan a PS-ben.
De egyfajta szemléletet is kell mellé szerezni, ami nem a PS-en múlik. Ezt azért mondom, mert én például úgy gondolom, hogy ha ez egy családi fotó és nem valami steril stockfotót akarsz belőle csinálni, akkor azok a játékok a háttérben nem igazán zavaróak. A kék lapátot meg egyszerűen úgy kellene eltüntetni, hogy megvágod a képet. Ha már hiányzik a gyerkőc fejebúbja (ami önmagában nem probléma) akkor legyen a kép egy szűk kívágású kép és nem fontos, hogy a tányér karimája sértetlen maradjon.
Kár, hogy nem az eredeti képet tetted fel. -
BonFire
veterán
válasz
Balinov #18968 üzenetére
Akkor kénytelen vagy elkészíteni magadnak a telepítőkészlet alapján a saját portable változatodat. Szerencsére rengeteg ingyenes eszköz áll rendelkezésedre.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov #18953 üzenetére
Közben találtam egy ilyet, beírnám, hátha másnak is hasznos lesz egyszer.
2.4 Portable or Home Computer Use. The primary user of the Computer on which the Software is installed may install a second copy of the Software for his or her exclusive use on either a portable Computer or a Computer located at his or her home, provided the Software on the portable or home Computer is not used at the same time as the Software on the primary Computer.
Köszönöm az eddigi válaszokat! -
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov #18949 üzenetére
Akkor a CC egy fullos photoshop, csak éppen időlimites, ha jól értem. Licencelés hogyan működik egy PS-nél, vagy LR5-nél? Gépenként számolja, telepítésenként, vagy csak annyi a megkötés, hogy egyszerre egy példányban futhat?
Gimp eddig nem túlzottan jött be, ahogy hallom, kicsit "furcsának", kényelmetlennek találja. Alapból nem tetszett neki, hogy külön progi/plugin kellett a raw feldolgozáshoz. Így most gondolkozik a LR-ben is, funkcionalitásban az is elég lenne. A havidíjas dolog még nyitott kérdés, jobban örülne egy fix szoftvernek, egyelőre még úgyis csak tanulás, gyakorlás céljából használná.
LR5 szokott akcióban lenni? Ha igen, akkor merrefelé érdemes nézegetni? -
Freddy76
addikt
válasz
Balinov #18100 üzenetére
Nyílvánvaló
. Csak most éppen nem tudom lefotózni, merthogy a gyereken van a pizsi, az meg hirtelen ötlet volt (Ropitól), hogy ide jöjjek kérdezni. Holnap fotózok, és feltöltök...
Szerk: ha lekopik, de van tartalék az nem baj.
Ja, és kösz előre a segítséget, a pozitív hozzáállás biztató
-
pufancska
tag
válasz
Balinov #17882 üzenetére
Szép templatek-et nem igen adnak oda ingyen, de ha már látod, vagyis megtaláltad azt amit szeretnél onnan már nem olyan nehéz "lenyúlni", vagyis átrajzolni. Itt találsz egy kettőt
-
PapauZ
aktív tag
válasz
Balinov #15342 üzenetére
Köszi srácok, akkor marad az angol "irodalom".
Amúgy amire nekem kell, arra teljesen elég. Engem kifejezetten a hobbifotós kategóriába lehet sorolni (talán még abba se, ahhoz kéne már valami komolyabb gép is talán). Főleg csak a készített képeket javítgatnám, szerkesztgetném vele, hébe-hóba egy-egy képet összeraknék vele, arra ez meg bőven elég.
Illetve ha majd Adobe nyilatkozik, legfeljebb felmegy a CS2-es PS is emellé.
-
válasz
Balinov #15344 üzenetére
Na most akkor, mi van? Akkor sem értem... Fent van az Adobe oldalán, letöltheti bárki, adnak serialt és aktiválható is a program! Akkor ebben mi a nem legális?
Nekem egyébként most az ultrabookra ment fel, asztalin CS5 van és azon a profilon szedtem le, amin a CS5 licencelt... meg más Adobe program is, de ez nem lényeg.
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #15278 üzenetére
Innen is lehet lefele szedni, ott vannak az univerzális MŰKÖDŐ termékkulcsok is! Az Auditiont feltelepítettem, hátha csak hecc, de igazi. A serial működik, semmi cicó, ráadásul nem bugzik azoknál a műveleteknél, ahol a krekkelt eddig bugzott. Úgyhogy csak hajrá! Töltsétek. Most szedem a Pst, aztán Illut, ID-t, Acrobatot egyelőre.
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #15275 üzenetére
De honnan szedted te? Torrentről? Az az oldal, ahol az Adobe közzé tette a hírt, még mindig elérhetetlen. Lehet, hogy valaki csinált egy kurva nagy hoaxot, hogy alávágjon az Adobe-nak. Egyre inkább az a gyanúm, hogy megvezettek.
ViZion: ITT volt a hír.
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #15261 üzenetére
Most kaptam én is a hírt, igaz egy zenei fórumról, mivel a CS2 csomag része az Adobe Audition 3, ami most már, hogy ingyenes, a legprofesszionálisabb wavszerkesztő lesz a piacon!
Remélem, nem kacsa, de most az oldal elérhetetlen. Gondolom, boldog-boldogtalan be akarja szerezni jogtisztán a cuccokat, amelyekkel amúgy kiválóan lehet dolgozni. Kíváncsi vagyok, miért csinálja ezt az Adobe? Talán egy ingyenes közvélemény-kutatást akar, hogy hányan használják a programjait?
-
scott_free
senior tag
válasz
Balinov #15261 üzenetére
elvileg igen, csak arra figyelj, hogy a telepítője nem tud mit kezdeni az olyan könyvtárnévvel, amiben zárójel van (ld. "Program Fájlok (x86)" )
bővebben:
Adobe Creative Suite 2 applications and Windows XP Professional x64 Edition
idézet ebből:
TO ALL THE PEOPLE HAVING THIS PROBLEM - there is a simple solution:
1. If you installed Adobe CS2 before in that computer, you must uninstall CS2 completely (not just PhotoShop) and specify that the preferences are to be removed as well.
2. Set the installer (setup.exe) to "Windows XP Service Pack 3 comparability" (right click installer and select option to do this), and Run as Admin.
3. When you re-install, the installer will give the default install location as something like "C:\Program File (x86)\Adobe". Replace "C:\Program File (x86)\Adobe" with "C:\Program~2\Adobe".
4. Finish your installation and you're all set. -
ViZion
félisten
válasz
Balinov #14213 üzenetére
PS-ben indításkor a shit+ctrl+alt nyomvatartásra törli a beállításaidat, "szűz" lesz. Uninstall nem elég, előtte deactivate is kell!!! ...mondjuk így késő, nem tudom mit lehet, ha eredeti akkor kérj adobe-tól helpet, h elfelejtetted deaktiválni, evvan. Ha nem onnan, akkor meg keress rá gugliban, lesz pár találat.
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #13049 üzenetére
Tegnap már beleszerkesztettem az aláírásomba. Ott olvasható.
@Speedfire: Az a link már sajnos nem él, pedig jó volt.
OFF: volt már róla szó, nem Photoshop, csak tipó, de annak nagyon undorító. Nini, mennyi Monotype Corsivát találtam!
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov #13049 üzenetére
Ejnye no! Ezt csak így, finoman, közvetve!
Egyébként direkt nem adtam a blognak valami zengzetes címet, hogy ha valaki rákeres, hogy "bonfire blogja", akkor biztosan megtalálja. Filóztam egyszer, hogy el kéne nevezni, de aztán inkább úgy döntöttem, hogy ez marad, ha már ez van benne az indexben. És nem is rossz helyen.
De itt is le van írva. A felhasználóra kattintva a capchát megfejtve az email és személyes adatok között is olvasható.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Balinov #2078 üzenetére
retusálni kell majd valószínűleg sokat. erre pl nagyon fasza a klón bélyegző (clone stamp).
hagyd meg csak a szekrényeket külön layerbe, külön a padlót és külön a falat. keress egy olyan képet, amin van mondjuk parketta. a parkettát rá tudod klónozni utána a betonra és ugyanezt a fallal is meg lehet csinálni. utána a helyi javítókkal meg a folttal tudod szépítgetni (healing brush, spot healing brush, patch)
egyszerűbbnek hangzik, mint ami, de kell a gyakorlásesetleg maszkolhatod is rá a hátteret meg a padlót. az meg külön misét ér meg, de ha kéne, akkor kis kótolót le tudok írni belőle.
biztos van még millió más megoldás is, pont ez a szépsége a photoshopnak, hogy nincsenek adott munkamenetek, lépések, és határok a képkészítésben, retusálásban
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Balinov #2078 üzenetére
Keresel egy képet egy szobáról amilyen szimpatikus,körbevágod a szekrényt és ráhelyezed. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás
Vagy lefényképezed a szobád üresen,körbevágod a szekrényt és rárakod a szobádról készített képre.Padlót mondjuk clone stamp tol-al tudod leszedni (picit pepecs meló)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest