Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Orionk

    senior tag

    Sziasztok !

    Köszi mindkettőtöknek a fáradozást ! Rendes tőletek !

    Viszont sajnos nem értettük meg egymást. Ez lehet, hogy az én hibám is !
    Egy ilyen keretet szeretnék csinálni :
    http://s2.postimg.org/re739y2t5/ps_kep_01.jpg

    Tehát, hogy a kép szélei előtt van egy vékony fehér csík és azután folytatódik a kép a saját széleinek a végéig. Azt hittem, hogy ebben a hozzászólásomban : (#22152) Orionk jól leírtam :
    Ezért szeretnék valahogy a kép széleitől arányosan megfelelő távolságra befelé egy kijelölést csinálni, amire tudnék csinálni egy vékony vonal keretet, ami körbefut a képen és ez a vékony csík után még valamennyi pixel szélesség megmarad a kép valódi széléig.

    Ezt a fenti képen úgy csináltam, hogy :
    M Marquee tool -> kijelöltem kézzel egy körülbelüli téglalap kijelölést, ami a képnek mind a 4 szélétől kb. 30 pixelre lehetett vissza. Tehát nem érte el a kijelölés a 4 szélét a képnek.
    Ezután Select -> Modify -> Border és a felugró ablakban megadtam, hogy 10 pixel. Ekkor megjelent két kijelölés egymás mellett 10 pixelre egymástól.
    Amíg tartott ez a kijelölés, addig nyomtam egy SHIFT+F5 öt és megadtam, hogy ez a kijelölés között fehér színű legyen a keret.

    Viszont ezzel az én módszeremmel az a baj, hogy nem pontos. A szemközti oldalaknál nem egyenlő távolságra van szélétől. Ugyanakkor a keret sarkainál nem szögletes a szög, nem derékszög, hanem íves. Valamint a színezés is olyan halványuló és nem éles.

Új hozzászólás Aktív témák