Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
4ron
senior tag
Valaki hozzáértő, akinek van egy kis kedve és ideje, el tudná esetleg "varázsolni" a tokámat az alábbi fotóról? Jelen állapotában nem szalonképes.
-
BalanceR
addikt
Arra van valakine ötlete, hogy a nagyobb, tartalmasabb actionok miért bugoak bizonyos gépeken?
PL egy összettebb action, egy régi, gépen 3GB RAMmal, xp alatt, CS5el simán végigmegy, hiba nélkül, egy másik modernebb, gyorsabb Win7 64 bitesen 4GB RAMmal, a legfrissebb CC-vel meg néha ramhiányra pansszkodik, a "réteg nem elérhető" hibaüzikkel bombáz...
Az action írója a FAQ-ban azt írja, hogy ez PS hiba, és újratelepíés oldja csak meg, de nehogymár...
Tippek? -
general
addikt
8giga alá semmiképpen ne menj, ha a PS-t használni akarod. elég, ha két komolyabbra hízott psd-d lesz megnyitva és behalhat a rendszer, ha mást is szeretnél használni közben. nem ajánlott szerintem sem. nekem 8 giga van, és pl a Lightroomot is használom közben, akkor már be tud akadni. mellette netezés, egyéb és kész a káosz. :-) ha nem lenne horror áron a ram, 16-ra cserélnék. (meg ha nem kéne 80 ezerért műszakiztatnom a kocsit...
) -
Met
nagyúr
Sepai a színhatáshoz (ilyen barnás sárgás árnyalatú lesz a kép) a textúrához keresel valami textil "texture pattern" képet, lehetőleg fekete fehéret vagy szürkeárnyalatosat, azt berakod a legfelső rétegre és a blending options-al végigpróbálod melyik olyan amilyet szeretnél, multiply, overlay stb. Ha nagyon hangsúlyosan látszik akkor azt tudod halványítani az opacity-al.
Nagyjából elsőre ennyi.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Egy fotóból szeretnék fejlécet csinálni. Ennek a fejlécnek az ötlete alapján szeretnék elindulni, vagyis inkább azt mondom, hogy ennek a színvilága tetszik.
Én egy olyanra gondoltam, ahol a Dunakanyarról vagy a visegrádi várról készült kép színét kicsit barnítom / textúrázom, egy olyasmi hatást szeretnék elérni, mintha rajzolva vagy nyomtatva lenne egy papírra.
Egy kezdő számára mennyire lehetséges ez a feladat? Abban reménykedem, hogy a segítségetekkel megadott kulcsszavak alapján találok követhető tutorialokat.
-
Sziasztok!
4GB Ram mennyire elegendő windows swap file nélkül közepesen komoly Photoshop (CS6) munkára?
Akinek a gép lesz, az jelenleg 2GB Rammal és fix 3GB swap file-lal dolgozik CS3-mal, és csak ritkán lassul be a gép.Felejetős, vagy van reális esély a sikerre?
Kössz! -
general
addikt
kicsit off, de ti legalább járatosak vagytok a témában.
22 mp-es fotóból lehet kb 1x2 méteres képet nyomtatni? úgy értem, érdemes?
nem terméket fog ábrázolni, de egy standon állna 3 db nagyméretű "poszter", dekorációhozl. nem én döntöm el, mekkora lesz, csak a fotót készítem, de azért szólok, ha túl akarják tolni. szóval mi a véleményetek? -
Egyrészt a franc beszél incsben. Használj mm mértéket.
A6 az 105×148 mm a vágott méret. 3 mm kifutóval ez 111×154 mm. Nem olyan bonyolult. Hogy neked miért meg hova esik, az kettes tárgykör. Tört mm-eket megint szerssük. PS meg NEM tud pontosan készíteni semmit, mert pixelekben számol. Megint azt tudom mondani, hogy nem PS-ben kell végső nyomdait csinálni.Ha leadod, h vágott A6 méret + 3 mm kifutó, akkor megoldják. Vagy legyenek pöpec vágójelek.
Persze köpnek majd egyet, de megoldják. Ha mindezeket collban adod meg, akkor anyukádra rászakad a plafon is, elhiheted ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mutyi
senior tag
Csatolok még egy képet a vágási vonalra vonatkozólag,bár mivel az eredeti képnél mint látható is van lent egy szöveg a két segédvonal között, így gondolom nem is kérdés melyik lehet a vágási segédvonal?
-
mutyi
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
De akkor valamit nagyon elcseszek és jelen pillanatban már totál össze vagyok zavarodva, azt sem tudom mit kellene csinálnom.
Írok egy példát:
Van ez a 4,5X6,5 inches flyer,aminek a képen láthatóan vannak kifutói, segédvonalai.
Én ezt a méretet a resize-al átalakítottam A6-os méretre,ami 105X148 mm. Első körben ehhez hozzáadtam az eredeti leírásban jelzett 0,25 inch bleed-et kétszer, azaz 105 helyett +12,7 mm és 148mm helyett szintén +12 mm.
De az így kinyomtatott tételeknél jól látható,hogy a belső segédvonalnál lenne levágva és teljesen a szélén lesz minden.Most a 105mm-hez csak + 6,35mm-t adtam hozz és a 148mm-hez is +6,35 mm-t, de nekem most tűnik jónak.
-
-
mutyi
senior tag
Fel lett töltve este az A3-as plakát és az A6-os flyer is,de most a belépőkártya készítésénél észrevettem valamit és totál beparáztam.
A helyzet az, hogy ha a PS-ben lemérem átlósan a kijelölővel akár az A3-as méretű akár az A6-os méretű terméket és jó a méretezés, viszont szerintem a bleed-eket duplán kellett volna számolnom,mert így nem a külső vonalnál, hanem a belső segédvonalnál van jelen pillanatban az A6 vagy az A3 méret, ami nagyon nem jó.
-
-
mutyi
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Ok, akkor a kérdésem az lenne,hogy ha van kész psd file,akkor azt hogyan és mivel alakítsam át pdf-re?
Tegnap olvastam egy nyomdai oldalon,hogy azt írták, PS-ből lenne a legjobb ha pdf-be mentené a megrendelő a színek miatt.
Szóval némi útmutatást várnék tőletek ezekre vonatkozólag is. -
-
mutyi
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget, kezdem átlátni a dolgokat.
Végül annyit csináltam, hogy úgy méreteztem át az eredeti flyert,hogy az A5 mérethez és az A3 mérethez is hozzáadtam az eredetileg is alkalmazott 2,5 col bleed-et minden oldalt és ezzel a mérettel növelve alkalmaztam az átméretezést.
Az egyébként normális, hogy az eredeti flyer ami durván A6-os méretű 90 megás PSD file, ezt átdolgozva,majd átméretezve és pdf-be mentve A5-ben a pdf 130 MB lett, A3-ban a pdf 390 MB lett?
Durva méretek, mire feltöltöm.... -
PS nem kezel kifutót. Szal. nem A3-ban kell szerkesztened, hanem hozzáadod a kifutó 3-3 mm-t mindkét irányban. A+-at elég elkészítened, A5 arányaiban ugyan az. Ha nyomdában átméretezik, akkor sem lesz rosszabb, mintha Te csinálod meg. Nem néztem meg a forrást, azért nem kell ekkora feneket keríteni a kifutónak, főleg plakátnál, ami kint lesz, elázik, letépik... ha nincs kifutó, akkor nincs. Hagyni kell egy egyszínű keretet körben. Az lesz a kifutó, és befutónak is (margó) hagyni 3-5 mm-t. Ezzel a nem pontos oldalarányt is letudtad. Nem szabad ennyit pöCCörészni, elveszni a részletekben, mert az nem túl kifizetődő.

-
mutyi
senior tag
Az eredeti flyerre azt írja hogy 4x6 col és 0,25 col bleed.
Én ezt dolgoztam át és ebből kellene a5-öt meg a3-at csinálni,úgy hogy az végül feltölthető legyen ebbe az online felületre pdf-ben.
Hülyeséget mondtam,mert vágójel nincs, ha lenne akkor az látszódna a pdf-en is, csak kifutó van, meg egy segédvonal,hogy azon kívülre ne dolgozzon az ember. -
Met
nagyúr
Ha A3-as a méret akkor abban nincs vágójel és kifutó sem

Két lehetőséged van.
- Canvas size nál beállítod a vágott lapméret+ oldalanként 3mm-t és abból mentesz pdf-et, a nyomdába meg szólsz hogy 3 mm a kifutó, a file nevébe is írd be hogy bleed 3 mm
- Mentesz egy pdf-et vágójelekkel [link] de kifutó akkor is kell mert ha elcsúszik egy kicsit is a vágásnál akkor fehér lesz a széle.
Ha fehér a háttér és grafikai elemek nem érnek a lap széléig akkor nem kell a kifutó. -
mutyi
senior tag
Ott tart a dolog,hogy pdf-be kimentettem A3 méretűbe, ezt le is ellenőriztem PS-ben,ha az egyik sarokból a másikba húzom a kijelölőt,akkor pontosan A3 méretű. Na most ezzel az a bajom,hogy a vágóvonal is benne van ebben az A3-as méretben.
Ez gáz így nem?
Vagy ezt így kell megcsinálni? -
Lassú Víz
addikt
1 mm a különbség az egyik oldalon az A3 és az A5 nagyítása A3-ra között. Azt senki nem látja meg. De hogy ne pixelesedjen, az A3 legyen a kiinduló, és azt kell A5-re leméretezni.
-
Met
nagyúr
Van az A5-ös méret és az A3-as, ha Te valamelyik méreten változtatsz hogy ne torzuljon akkor az már más méret és más ár vonatkozik rá.
Neked két pdf-et kell küldened, egy A5-öst és egy A3-ast.
Ha nem stimmelnek az arányok akkor kicsi csalsz, nagyobb betű, több háttér stb. -
mutyi
senior tag
válasz
tikshow
üzenetére
Kinyomtattam itthon ezt a kész flyert, de ez alapból még A5-ös sincsen. Átméreteztem A3-ba,de az a problémám, hogy a3 méretei nem pont ezek arányaiban véve,tehát az a3-as méretezéskor egyik oldalnál engednem kellett hogy más méret legyen,ha nem akarom hogy torzuljon.
Ennél az eredeti flyernél van vágóvonal is.Valaki eltudná magyarázni részletesen, esetleg valami kis videoval,hogy pl. ebből hogyan oldjam meg profin,hogy a5 és a3 legyen?
A kész pdf-et kell majd valami online nyomdába feltölteni, szóval nem tudom hogyan történnek ezek a digitális nyomdák, ha kérünk a5-öt meg a3-at,akkor ők még a pdf-ből variálnak.-e bármit is,ha szükséges,stb. -
Dinter
addikt
Üdv!
Egy lapot lefényképeztem, és arról a szöveget szeretném átmásolni a másik helyre, csak a másik helyen mivel oda nem ment vaku, ezért sötétebb a háttér. Hogy tudnék a szöveg mögé ugyanolyan sötétebb hátteret varázsolni?
-
-
válasz
tikshow
üzenetére

Nem, mindegyikhez jó a 300 dpi felbontás, nem kell kisebb nagyobb. Óriásplakátnál megyünk lefelé, azt távolról nézik úgyis. Méretet akartál írni sztem. Grafikánál mm a mérték, kőműves/asztalos beszél centiben.Belépőkari más tájolású lesz, azt gyanús, h újra kell szerkeszteni, kevesebb adattal, egyszerűbb háttérrel. Ha jó minőségű az A5, akkor fel lehet azt rántani A4-re, mintát kell nyomni, ha jó, akkor ilyen egyhétvégés plakátokba többet nem szabad fektetni, annyit nem fizetnek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tikshow
addikt
Ez a doksi egy kb A5 méretű szórólap. Plakáthoz nagyobb felbontás kell. Beléptetőhöz pedig kisebb. Photoshopban Image/Canvas Size - itt állítsd át centiméterre a mérétékegységet és ahhoz méretezd amilyen neked kell. Ezután pedig méretezd be a dolgokat. Kisebb méretnél nem lesz gond, viszont sanszos, hogy nagyobb méretre ez gáz lesz, mivel el fog mosódni az egész. Ez sajnos ilyenkor újragyártást igényel.
-
mutyi
senior tag
A tegnapelőtti flyer-hez kapcsolódóan kérnék némi segítséget, felvilágosítást.
Amit letöltöttem kész flyert, annak a következő paraméterei vannak:
1350x1950 (4x6 with 0.25 bleed)
300 dpi, cmyk, print readySzóval ebből kellene 3 dolgot megcsináltatni a nyomdában.
Kellene plakát, egy A5-ös szórólap és egy névjegykártya méretű belépőkártya.A kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan szokás megcsinálni ilyen esetekben?
Külön kell elkészíteni mind a 3 méretet vagy ha már elkészült ebben a nagyfelbontásban, akkor ezt lehet méretezni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
artiny
őstag
Helo
hogy hivjak azt amikor egy elore veghez vitt beallitasokat futtatunk le egy fajl segitsegevel (filter,fenyek,stb) es ilyen instagramos effekteket kapunk? MIlyen a kiterjesztese ezeknek vagy hogy talalom meg neten?

-
Breki
veterán
Hello
Az ilyen térhatású egymásra pakolt téglalapokat, hogy lehet PS-ben egyszerűen és szebben megcsinálni?
Ezt kézzel rajzoltam, de így elég macerás.
Valami ilyesmi végeredményt szeretnék
-
mutyi
senior tag
válasz
tikshow
üzenetére
Csatolok egy képet.
Megcsinálom egy új rétegben azt hogy a betöltött képet kivágom,majd a már kivágott részt hagyom meg az új rétegnél,utána ALT megnyomása mellett a régi eredeti réteget,amelyből ugyebár már kitöröltem az eredeti srácot és effektelve is van, áthúzom az új kivágott fotó rétegemre a maszkot,majd az effektet is.
Na itt ilyenkor minden esetben az történik,hogy át is megy a maszk elvileg és a effekt is,de a kivágott képem helyett az eredeti kivágás nélküli képem jelenik meg effektekkel együtt.Hol rontom el?
-
mutyi
senior tag
válasz
tikshow
üzenetére
Köszi,azt hiszem kezdem érteni.
Csatolok egy képet, így gondoltad hogy töröljem az eredeti srác fotóját és ide kellene helyette betennem egy sajátot,amit nyilván előtte már körbevágtam.
Na most még annyi bajom van, hogy ha bele akarok tenni egy új fotót a törölt helyére,akkor nekem felette jelenik meg új rétegben és nem az eredeti törölt helyére kerül be.
Ezt hogyan tudom megoldani,hogy a srác fotója helyére kerüljön és ne új rétegbe? -
tikshow
addikt
Hehe.

Akkor már jó helyen vagy ha a srácot ilyen formában látod, kattints a rétegre, nyomj egy CTRL + A-t(ez kijelöl mindent a rajzfelületen) majd nyomj egy Delete gombot ez pedig kitörli a réteg tartalmát. Ezután már nyugodtan berakhatsz bármit és megmaradnak a réteg beállításai.
Kicsit komplikáltabb módszer, de én egy új réteget szoktam létrehozni amin elvégzem szépen a saját kis munkámat(kivágás, igazítás, stb) effektelés előtt, majd az ALT gomb lenyomása mellett ráhúzom az eredeti réteg maszkolását (az a fekete fehér kis kép a réteg panelon) és a réteg efeketeket(az fx feliratot kell húzni).
-
mutyi
senior tag
válasz
tikshow
üzenetére
Na ez az, pont ez nem megy.
Vagy én gondolom túl vagy szimplán béna vagyok vagy valóban nem jön elő,az ott leírt menü.Rákattintok az adott rétegre,akkor azt az egy réteget külön megnyitja nagyban. Ott jelen pillanatban azt a srácot látom homályosan. Eleve azt sem értem miért homályos a gyerek a flyeren is,miközben a kész jpg képen normálisan látható.
Na most ha megnyitottam ezt a réteget ahol a srác van, akkor ott a srácot kitörlöm,akkor a srácot ki sem tudom törölni, csak ha a teljes réteget törlöm,de akkor meg minden beállítás amit a srácon végeztek,az kuka. -
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Letöltöttem tegnap egy party flyer-t ingyenesen, viszont egy dolgot nem tudok benne megfelelően kezelni, pont azt, amire elvileg írják,hogy oda kellene kerülnie a saját fényképnek.
Ha valaki rá tudna nézni és segíteni,hogy hol rontom el, azt megköszönném.
Feltöltöttem ide:
[link] -
válasz
newmoonlight
üzenetére
Használhatnád a link gombot...

-
newmoonlight
senior tag
válasz
bundli
üzenetére
http://www.digiretus.hu/cikksor.php?FAJTA=TIPP
http://czizella.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1062908
http://honlap-design.hu/photoshop_tippek.html
http://www.tutorial.hu/cimke/photoshop+alap/
http://ps.dalokversek.hu/ps1.html
http://ps.dalokversek.hu/ps2.html
https://www.youtube.com/watch?v=z1PdU-4yWGU
http://photoshop-kepszerkeszte.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1128878
http://videosmart.hu/series/photoshop-trukkok
http://cyrex.hu/2011/03/06/tutorial-photoshop-kezdo-1-10/
http://pstippek.blogspot.hu/
http://honlap-design.hu/photoshop/photoshop_tools.html -
tikshow
addikt
válasz
bundli
üzenetére
Szerintem youtubeon néz ilyen videokat, hogy retouching technics with photoshop
-
bundli
tag
Sziasztok!
Alapszinten szeretném megtanulni a photoshop használatát aminek segítsgével portrékat tudnék retusálni: pattanás eltávolítás, hajigazítás, bőrhibák elfedése, vörösszem eltávolítás. Konkrétan erre van valahol valami tutorial?
-
tikshow
addikt
válasz
newmoonlight
üzenetére
Csak azt tudom mondani, hogy akkor monitorozd.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
tikshow
üzenetére
Nem kell több százat felsorolnod, mert egyrészt én is tudom használni a Google-ot, másrészt ennek csak olyan szempontból van jelentősége, hogy tudja-e a 3D-funkciókhoz minimális alapfeltételként elvárt OpenGL 2-t. Egyébként indifferens tényező.
1. A virágbolti verzió sajátossága szerintem inkább az lenne, ha egyáltalán nem működne, vagy bizonyos aspecifikus működési zavarai lennének. Az viszont, hogy óramű pontossággal van-nincs-van-nincs, szerintem másra utal.
2. Lehet, hogy lefelé kerekítettem a "még alapszintű felhasználó sem"- terminus technicus-sal. A plugin-ok (úgy vélem) alapból nyújtanak olyan manipulációs lehetőségeket, amelyeket a PS esetleg sokkal körülményesebben (vagy úgy sem). Hány száz darabot soroljak fel neked?
3. (Rátérve a válaszod tartalmi részére) én is arra tippelek, hogy a RAM-mal lehet a gond, csak ebből azt nem látom be, miért következik az, hogy az említett probléma "váltókapcsolóként" egyszer jelentkezik, aztán nem, aztán ismét, aztán ismét nem. Óramű pontossággal, ahogy már említettem.
Erre bátorkodott irányulni a kérdésem.
Köszönöm a választ! -
tikshow
addikt
válasz
newmoonlight
üzenetére
"OpenGL 4es videokartya" - hany szaz darabot soroljak fel neked?
Es akkor terjunk a komolyabb dolgokra.
1. Viragbolti verziod van, vszeg a pluginjaid is azok igy semmi garancia nincs, h rendesen mukodnenek.
2. Mar megbocsas, de full kezdo vagy akkor mi fene szukseged van pluginokra, ha meg a progamot sem tudod kezelni.
3. Legyen, hasznalj ennyi plugint, akkor viszont vasarolj egy combosabb procit es legalabb 8 giga RAM-ot, akkor talan nem lesz ilyen gondod.
Ja es nem mellekesen 12-13 euro havonta a PS CC Lightroommal...
-
newmoonlight
senior tag
A következő problémához szeretném a segítségeteket kérni.
Nem vagyok még alapszintű felhasználó sem (igazából csak játszogatok a programmal), de néha szeretek rácsodálkozni a Ps képességeire.
Gép: Core 2Duo, 4GbRAM, OpenGL 4-es videókártya.
Letöltöttem egy magyar nyelvű CC-t. (Ne kérdezzétek, honnan...)
Van egy érdekes megnyilvánulása.
Ha bekapcsolom, nem működnek 3D-funkciók. (A Szerkesztés_Beállítások_3D ablakban fel sem ismeri a videókártyát. Üres marad a memóriahasználat kék csíkja.)
http://kepfeltoltes.hu/140908/K_p_5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Aztán kikapcsolom a Ps-t, újra bekapcsolom (gyorsabban is töltődik be) és van minden 3D funkció. (Az említett ablakban ott a végigfutó kék csík.)
http://kepfeltoltes.hu/140908/K_p_6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Aztán kikapcsolom és újra bekapcsolom, megint nincs 3D.
Egyszer van, utána nincs.
Mindig. Százból százszor ugyanígy. Kivétel nélkül. Mintha egy váltókapcsoló lenne beépítve.
Kicsit idegesítő.
Talán-talán összefüggésben lehet azzal, hogy elég sok plugin-t tettem rá...
http://kepfeltoltes.hu/140908/K_p_7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A memóriát sokszor kevesli pl. amikor tartalomérzékeny kitöltésnél túl nagy területet jelölök ki.
Amikor túl sok stílust töltöttem be, akkor is elment a 3D.
De most a stílusok mennyiségétől függetlenül is ezt csinálja. A plugin-okat meg nincs sok kedvem törölni... -
-
*Ropi*
félisten
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
sonofabitch9
üzenetére
Adobe Supportot.
-
fmx
aktív tag
válasz
sonofabitch9
üzenetére
A fórumon tilos írni a tört programokról.
-
sonofabitch9
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni a problémámon. Szóval lefagyott a PS CC(64)-em egy kép szerkesztése közben, ezért leállítottam a folyamatot, kiléptem a programból. Ugye ennél a verziónál automatikus mentés működik, ami helyreállítja a képet következő indításkor. Nos ez nekem 1 óra után se fejeződött be és befagyott az egész. Többször próbáltam elindítani a programot és semmi változás. 2x újratettem, a beállításokat töröltem, de a probléma továbbra is jelen van.
Mit tanácsoltok?Köszi előre is.
-
-
jhos910
senior tag
válasz
jhos910
üzenetére
Heyho, ismét én.
Beállítottam a dedikált kártyát hogy használja a ps-t, egy ideig jó is volt. Majd mára odáig fajult a dolog, hogy folyamatosan "nem válaszol" feliratot kap a windows intézőben és eszméletlenül le van lassulva.
Cache/registry clear már volt, a ps settings-et is reseteltem még a cache-t is áttettem az SSD-re de nem segített túlságosan. 1,5 giga ramot eszik meg és néhány % cpu-t, 150mb a fájl. A win nem lassult be.
Semmi extra nincs mondhatni a fájlban amit szerkesztek (minden fájlnál lassú a ps). Egy webdesign.
A vasnak bírnia kellene. I7-4702MQ+16giga ram+gtx850M vga.Van valami ötletetek?
Köszi -
Segnior_Barthez
senior tag
Köszönöm az ötleteket. Máris bele is kezdek!
-
jhos910
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a ps-ben valamit módosítok akkor ki és vissza kell zoomolnom ahhoz, hogy frissüljön a vásznon a terv?
-
pufancska
tag
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
File - Automate - Crop and Straighten Photos és kivágja neked a képeket a feleslegek kuka. Pikk-pakk kész. Előtte az egész képet forgasd elő fekvőbbe, hogy majd ne egyesével keljen.
Ha nem értenéd akkor tessék egy videó
videjóóó -
tikshow
addikt
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Nekünk a sima scannerünk képes volt rá ezelőtt pár évvel, hogy szépen felismerje és beigazítsa a képeket. A tiétek ezt nem tudja? Pontosabban a hozzá kapott gyári szoftver tudta - HP.
Szerintem marad a manuális kivágás lasso toolal - polygonal - és azzal szépen egyesével végig mész rajtuk. Tutti van rá valami egyszerűbb megoldás amúgy, próbálj meg googlel így keresni, hogy multi scan photo position rotation, hátha dob valamit.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Kösz, igen az eredetiket megtartom (a backup külső HDD), a másolatokkal dolgozom.
-
Met
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Attól függetlenül hogy nem lesz nyomtatva, hagyd meg eredeti méretben a képet és ha készen vagy mindennel ments belőle egy kis méretű file-t webre.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv Urak! Scanner, feldolgozással kapcsolatban szeretnék kérni tanácsokat. Röviden: Kb. 10 éve szkenneltem be apám nagybátyjának légiós albumát, amit fel szeretnék dolgozni. A fotók ragasztva voltak a fekete kartonokra, és a képek felismerése, kivágása, és beforgatása amit automatizálni szeretnék. Van erre célszerszám? Ha nem is a PS de vmi egyéb progi? Köszönöm ime egy lap
Jól gondolom, hogy először méretezzem át az anyagot (pixel X 2), majd szerkesztés? NEm lesz nyomat, csak web -
inteltunder
tag
böff
-
TheProb
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Sokat nem irkálok ide, de anno már az első alkalommal is ugyan ilyen stílusban válaszolt ez a drága ember, holott én akkor is normális hangnemben kérdeztem és úgy emlékszek nem is blődséget, erre ismételten csak beugatott de érdemi választ akkor sem adott (és a nevezett videóban még többször szóba is hozza, hogy neki soha nem köszönnek meg semmit). Lehet, hogy ért hozzá, de ez feljogosítja arra, hogy úgy beszéljen az emberrel, hogy a bicska nyíljon ki a zsebemben? Őszintén szólva örülök is neki, hogy elhúzott, ilyen ember nem való közösségbe/fórumra, akár mennyire is kompetens a témában. És akkor még ő csinál sirató videót, hogy szegénnyel, hogy viselkednek ezek a háládatlan, ebugatta személyek...
Ez most csak egy visszafogott vélemény nyilvánítás volt, amit valójában gondolok azért ban járna, meg amúgy se a fórum témájában tartozik.De azért te se gondolod komolyan, hogy én tehetek arról, hogy szegény ember "elmenekül" innen...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
nem terméket fog ábrázolni, de egy standon állna 3 db nagyméretű "poszter", dekorációhozl. nem én döntöm el, mekkora lesz, csak a fotót készítem, de azért szólok, ha túl akarják tolni. szóval mi a véleményetek?
Persze köpnek majd egyet, de megoldják. Ha mindezeket collban adod meg, akkor anyukádra rászakad a plafon is, elhiheted ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)