Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Orionk
üzenetére
Na, azért ne őt hibáztassuk már egyedül érte (attól függetlenül, hogy Bonfire rá hivatkozott). Mielőtt bármit írnék, én elismerem Bonfire tudását, nézem a vlogját is, nem tartozok az ellenségei közé, szóval nem bántásként mondom.
Bonfire-nek azért van egy olyan stílusa, amit más nem nagyon enged meg magának itt a fórumon, nem csodálkozok, hogy megsértődnek néhányan a válaszain. Nekem is szólt már be, pedig én még csak nem is kérdeztem hülyeséget, előtte gugliztam is a problémára eleget. Konkrétan az volt a problémája, hogy "Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős" topicban mertem feltennil egy After Effects kérdést (mozgó grafika, szóval hiába írta, még csak nem is off...), ha valakit érdekel: [link].
TheProb-nak szerintem teljesen igaza van abban, hogy képes néha magas lóról beszélni, amit akkor se néznék jó szemmel, ha valóban annyival többet tett volna le az asztalra, mint pár fórumtárs.Tévednek be ide emberek, akik nem értenek a PS-hez, nem olvasnak vissza a fórumban, képtelenséget kérdeznek, vagy fél perc alatt megtalálhatná a választ a Google segítségével. Ha nem megy az, hogy minden alkalommal higgadtan, normális hangnemben adjunk segítséget, akkor hagyni kell az egészet a fenébe. Ezzel szemben Bonfire volt az, aki minden ilyen hozzászólásra rögtön reagált bunkó, lekezelő stílusban, nem meglepő, ha megsértődnek. Aztán ő panaszkodik a videóiban, hogy minden nap ilyen hülyékkel KELL foglalkoznia, ahelyett, hogy szimplán ignorálná őket.
Most egy kicsit kevesebb feszültség lesz a topicban, szerintem neki is jót tesz a szünet, eggyel kevesebb dolog, amivel csak felidegesítené magát. A valóban építő jellegű hozzászólásai viszont hiányozni fognak.
-
Zola007
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
ez csak próba volt
Éppen azt próbálgattam, hogy mekkora területet érdemes összehúzni, esetleg több darabban rámenni egy retusálandó dologra. Mágneses kis dolgokra nem működik, azt már látom.
Úgy nézem egy 5-10 pixelnyi sávon belülre nem érdemes jelölni, főleg nem olyan jó felbontású a fotó
Kell hozzá tapasztalat, hogyan csinálja az ember.
Ezt nem értik meg egyébként a népek mikor pl. esküvői fotóst keresnek, hogy van aki csak kattintgat 2 órát és kész, a másik meg utómunkázik még 10 órát a képeken, nem csak ahogy a gép kihányta.
Én csak magam szórakozok, szerencsére nincs ilyen teher. -
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zola007
üzenetére
Ilyen szöszölős munkáknál nagyban tud időt spórolni egy digi rajztábla és egy programozható gombokkal rendelkező billentyűzet. Nekem pl. retusáláshoz ezek vannak felprogramozva makróba, így minden funkció csak 1 gombnyomás: nem kell több gombos kombinációkkal balettoznom a billentyűzeten.

-
general
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
spot healing brush tool, healing brush tool. vagy az említett content aware dolog, kijelöléssel, de akár patch tool, sok megoldás van. konkrét eset híján nehéz megmondani, mi kell neked. a leggyorsabb a spot healing brush tool. mert látszólag a szöszöléssel van gondod. klónozásnak pont az az értelme, hogy bizonyos területet klónoz, ahogyan mozgatod a kurzort, nem egy adott mintát tesz mindnehová.
-
-
Zola007
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
ez mondjuk sokszoros mutatványnál nem segít, de azért köszönöm
a cél az lett volna hogy ha retusálok sok apró területet ,akkor ne kelljen mindig beillesztgetni új réteggel, több száznél már elég fárasztó.
Pl. ha egy havas erdei fotóból ki akarom szedni a bozótot vagy a lábnyomokat -
-
-
Zola007
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
én a felsőre gondoltam:

úgy értem, ha alt+kattintással kijelölöm melyik részt klónozza, majd az új helyre viszem és egy nagyobb területet akarok kitölteni vele, akkor az eredeti kijelölés (amit a kereszt jelez) nem másszon arányosan odébb, ahogy húzom a karikát.
Elnézést, ha nem szakszerű a megfogalmazás -
-
Zola007
veterán
Nem tudja valaki hogyan lehet fixálni a klónozó eszköz mintavételi helyét?
tehát folyamatos húzáskor se kövesse, ha az "igazított"tól kiveszem a pipát az nem segít -
general
addikt
válasz
general
üzenetére
közben kipróbáltam, ha nem pipálom ki az "Alpha channels"-t, akkor nincs ez a fura dolog, ha kipipálom tiffbe mentéskor, akkor a fenti látvány van.
meg tudjátok mondani, mi ez pontosan? (már csak azért is, mert van amelyik képnél automatikusan kipipálja, van amelyiknél nem, én nem változtattam a felugró ablak beállításain) -
general
addikt
fura anomália történik, láttatatok már ilyet?
készen vagyok egy sorozattal, lementem tiffbe, előtte sRGB profilba konvertálom, így a rétegek is összeolvadnak (de próbáltam úgy is, hogy előbb összeolvasztás, majd külön profilozás), minden oké, mentés, mappában nézem a többi fotóval együtt, amit pont ugyanígy mentettem le, de az egyik képnél az előnézeti képen fura dolgot látok, Win. képnézegetőben ugyanez. PS alatt rendben van. az egyik réteget nem olvasztja bele.... mi a fene lehet ez? rosszul csináltam volna valamit? a többi fotó rendben van. minden. sosem láttam még ilyet!

a mentésnél most azt látom, van, amikor az Alpha channel ki van pipálva, van, amikor nem, mi ez?
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, nem értek a PS-hez, ezért fordulok ide. Ha valakinek van kb. 25-30perc szabad ideje és lenne kedve segíteni nekem az kérlek írjon. CSGO-ra kellene streamre overlay(küldök mintát). Előre is Köszi negatívumot nem kérek!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TheProb
üzenetére
Próbálkozz olyan keresési feltételekkel, amik Neked tetszőbb eredményeket hoznak.
-
BonFire
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
„Réges rég ki kellett volna már téged takarítani innen a fórumról”
Nyugodt lehetsz: a hozzád hasonlók miatt már önszántamból is elkerülök jó néhány témát. Aztán ha sikerül minden hozzáértőt kiüldöznötök, akkor majd szépen magatokra csukhatjátok az ajtót vagy 10–15-en, ahányan kábé vagytok.
Az nagy nap lesz!

-
TheProb
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
te még nem gondolkoztál el azon, hogy ha normálisan reagálnál hsz-ekre és rendesen beszélnél az emberekkel akkor rengeteg konfliktust sikerülne megelőzni? Mert tudom, hogy te, mint magadat nemtom minek képzelő egyén folyamatosan kötekedsz, bunkózol? Mármint mindenkivel. Réges rég ki kellett volna már téged takarítani innen a fórumról, mert látom nem vagy közösségbe való. Ezzel befejeztem a dolgot.
-
BonFire
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Jó! Akkor mielőtt újra hülyeséget kérdezel, szóljál, hogy te vagy az a fórumtárs, aki sem keresni, sem gondolkodni, sem photoshopolni nem tud, és akkor nem fogok válaszolni! Sajnos nem tudok fejben tartani 1000 embert, aki ugyanazt kérdezi mindig.
„alpári kollégának” – A jelzős szerkezeteket meg igyekezzünk kerülni! Én is tudnék rád egy-két hatásos melléknevet, mégsem írom le ide.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem kötözködés, csak cinikus célzás arra a kijelentésedre, hogy megvetted.
Ugyanis annyi pénzért a nevedre szóló, legális CS6-ot nem kapsz: attól még, hogy a szomszéd Veér Pista feltelepítette a gépedre a hackelt verziót, még nem legális.
Egyszerűbb lett volna a hivatalos CC-t megvenned és nyugodtan alhatnál. 
De nyugodtan javíts ki ha tévednék, mert ennyi pénzért sokan szeretnének legális CS6-ot maguknak!

-
TheProb
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Értem, vhogy sejtettem sajnos. De köszönöm, hogy neked sikerült a normális válasz adás (bár ez lenne a norma), ha már alpári kollégának nem megy (meg 10ből 8x se, de ezt hagyjuk).
(#21755) tikshow: Igen én is kerestem olyat, hogy akár pénzért lehessen normális méretben beszerezni de nem találtam. Na mind1, akkor keresek vmi alternatívát.
-
válasz
TheProb
üzenetére
Fel lehet nagyítani, csak 5-10 m-ről kell nézni, h ne legyen szar. Tényleg fárasztó, hogy minden héten van valaki, aki csodát vár. Nem, nem fogja kitalálni a program az elveszett részleteket. Jó esetben, egyszerű alakzatoknál, kevés színnél lehet rá esély, de összetettebb dolgoknál garantáltan kaka a végeredmény.
-
TheProb
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Köszönöm a menetrend szerinti építő jellegű hozzászólásodat, sztem mondtam már, ha nem tudsz normálisan reagálni akkor inkább kerüld el a "válasz" gombot...

Ha alkalomadtán blőd is a kérdés, akkor se kéne a mélyen szántó "gondolataidat" megosztani, mert erre senki se kíváncsi.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Valószínű, hogy nem konkrétan PS-es téma, de relevánsabb topicot nem találtam.
Szóval, adottak az ebben a galériában szereplő, nyomtatás szempontjából alacsony felbontású képek. Van rá bármilyen megoldás, hogy nyomtatásra alkalmas minőségű és méretű képet csináljak (vagy más, hozzáértő ember) belőlük? Durván 50x70cm körüli képet szeretnék printeltetni.Gondolom a 4. kép és a 2-3 szníből állóak a legalkalmasbbak erre.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
900 Ft-ért adták? Ennyi erővel adhatták volna ingyen is.

-
tikshow
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Photoshop megy? Amugy ha szabad erdeklodnom, miert nem a legujjabbat vetted?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Pár hete megvettem a PS CS6 programot, de csak most sikerült felrakni.
Ezt a hibát dobja ki, mit lehet vele tenni? Frissítések is fel vannak rakva, se a 32-es se a 64-es Bridge nem indítja amit kellene.
-
*Ropi*
félisten
válasz
berzerker83
üzenetére
Ne társítsd a monitorod kalibrált színprofilját a képekhez (amúgy se, mert akkor csak nálad néznek ki jól, sehol másutt)!

-
törölt tag
válasz
berzerker83
üzenetére
Cancel

-
berzerker83
csendes tag
Ezt az üzenetet mivel tudnám kilőni?

Rettentő idegesítő, mikor kötegelve futtatok képeket, és erre az izére nyomkodhatom az entert, a jól megérdemel netezés helyett.
-

-
bb0t
őstag
válasz
berzerker83
üzenetére
-
berzerker83
csendes tag
Tárgyfotóknál ha háttér layeren mindenre rátolod a brightness-t akkor olyan részek is kifakulhatnak amiknek nem kellene (pl a tárgy alatti részek, vagy tárgy reflexfénye az asztalon, ami a tieden is picit zavaró számomra), és nem lesz életszerű. Ha olyan szerencsés vagyok, hogy fehér tárgyasztalos fotókkal kell bíbelődnöm, akkor én is körbevágom a terméket, majd egy alatta lévő rétegen Color Range-vel kijelölöm a fehér részeket és csak azon húzom a Levels-t amíg fehér nem lesz.
A következő képen pedig látszik, hogy így az erősebb árnyékokra már nem volt hatással a Levels, így a tárgy alatt nem világosodott ki a kép, de a háttér fehér lett. Cipő -
bb0t
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszönöm a véleményeket. Egyelőre nincs olyan cuccunk amit lehetne emblémázni, de észben tartom a dolgot.

Dluinet:
Az a baj, hogy nem nagyon értek az árnyékoláshoz. Nem a kivitelezéssel van gond, egyszerűen nem tudom hogyan kell vetülnie ( van ilyen szó?
) Fogok húzni a képeken, ha nem is ennyit, de valamennyit, köszi. 
-
én nem szeretem az előre elkészített árnyékot, jobb szeretem a simán a vágógörbét (Clipping Path), és a kiadványba belerakni a mesterséges árnyékot
reklámfoton pedig alapból:
erős zajcsökkentés (Topaz DeNoise 5)
brightness +20
contrast +50
vibrance +50ezt szeretik a megrendelők és a vevők ( nem cél a természetes szín)
de webdizájnhoz nem értek, ott nem tudom mi jön be, hogyan megy
-
bb0t
őstag
Termékfotózásnál amiket szoktam csinálni: Pen eszközzel körberajzolom, kijelöléssé alakítom háttérnek adok plusz expozíciót (de azért még árnyék maradjon) mert a cél a pure white háttér. Ha koszos vagy szórt a háttér akkor adok rá közepes zajt. Ha kell terméken magán is tekerek egy kicsit. Kérdésem, hogy lehet-e még valamit csinálni, hogy jobb, igényesebb legyen az eredmény.

-
Zola007
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Köszönöm, megnézem.

Elkezdtem külföldi oldalakat nézni, de eléggé ilyen csapjunk a lecsóba érzésem volt, többet pedig nem akartam keverni, hogy legyen egy irányvonal.(#21727) tikshow:
igen, pont ezért akarom az alapoktól kezdeni, mert pl. utoljára egy bőrszín igazítós tutorialba buktam bele. -
BonFire
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Szia!
A blogomon elég sok Ps-anyag van. Eleinte tematikusnak indult, de később már csak összevissza pakolásztam fel anyagokat, és a blog is kibővült. Mindazonáltal ha az oldalsávban található egy-egy címkére böksz, pl. „photoshop alapok”, akkor az abba a gyűjteménybe tartozó tutorialokat találsz.
Ha pedig az archívum linkre kattintasz, és visszalapozol a blog elejére (jó sok oldalt kell lapozni), akkor tényleg onnan kezdődik, hogy a kezelőfelület bemutatása, csak ez még évekkel ezelőtt készült (kb 7), és akkor még nem CC2014 volt, csak CS vagy CS2. Éppen mikor melyik aktuális program próbaverzióját nyúztam.

Mindenesetre az alapok azóta sem változtak, legfeljebb az eszközök lettek okosabbak, kényelmesebbek.
Remélem, sikerül pár hasznos tippet felszedni róla!
Üdv: BonFire
-
jhos910
senior tag
Ez eléggé hasonlít rá. (van sok hasonló free font is)
Ezen az oldalon tudsz keresni hasonlóság alapján is.Van egy betűtípust keresek topik, ajánlom figyelmedbe.
-
Zola007
veterán
Valamennyit konyítok a progihoz, de a tudásom rendbetételéhez és a dolgok egymástól való függésének tisztázásához az alapoktól szeretném kezdeni a PS tanulását.
Ki mit ajánl ehhez? -
fmx
aktív tag
Üdv! Melyik eszközzel tudom a szineket még élénkebbé tenni?
-
-
-
Üdv!
Van egy erdőm amit háttérnek használok itt-ott. Viszont a levelek körül megmaradt a zöld és az ég kékének határán a sok kékeszöld pixel. Hogyan tudnál ezeket mérsékelve törölni, zöldíteni, hogy ne üssön el bármilyen háttér előtt a sok kék pixel?
-
aldebaran
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
oké, oké...
hát, ekkora felbontásból nem lehet kihozni semmit, pláne kézírást kivenni. -
aldebaran
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
ekkora felbontású az egész kép, mint amit idetettél, vagy megvan nagyobban is?
-
Met
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem ez halott ügy.
-
Sirandrish
legenda
Heyho. Nem tudom jó helyen járok-e. Ha esetleg nem akkor nyugodtan helyre igazíthattok.
Szóval..van nekem egy kis képem amin a szöveget sehogy sem látom.

Elvileg egy név és egy cím van rajta, Tud ezzel valaki valamit kezdeni hogy legalább egy része olvasható legyen? Lehet egyáltalán csinálni ezzel valamit? Ez a teljes méret, csak ki van vágva a teljes képből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hát, ekkora felbontásból nem lehet kihozni semmit, pláne kézírást kivenni.