Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
Ilyen stílusú nyilakat lehet Ps el csinálni? [link] V inkább valami rajz programmal próbálkozzak?
-
BonFire
veterán
Hogy kell a JPEG képet normál módban megnyitni, ha egyszer már megnyitottam hülye fejjel Camera Raw-ban? Állandóan az elbaszarintott beállításokkal megnyitja a Camera RAW-t, és nem az eredeti JPEG-képet.

-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Olyankor mi a bánat történt, amikor az LR és a Bridge metadata is helyesen jelzi ki, hogy a kép milyen vázon milyen objektívvel készült, de a Camera RAW (legfrissebb) nem. A LR legalább listáz néhány Canon objektívet (de a 60/2,8 nincs közte) de Camera Raw még csak Canon-t se listáz, mindössza Apple, DJI GoPro van a listában, mint gyártmány.
-
nrbx
tag
hello, feltettuk otthon kiprobalni a Photoshop CC-t, hogy hogyan fut az uj gepen es bizony a filterek alkalmazasanal elegge belassul. Arra is figyelmes lettem, hogy ilyenkor mindig csak egy mag van terhelve (processzor: AMD A10 7800).
Mennyire hasznalja ki a legujabb Photoshop CC a grafikus kartyat (Open CL)? Azert kerdezem, mert van meg lehetosegem valtoztatni a konfiguracion, es ha erezhetoen gyorsulna a Photoshop, akkor az A10 7800 helyett X4 860k + HD 7970/R7 260-at tennek a gepbe.Ismeri valaki a Retouch Artists Photoshop Speed Test -et? Nekem 29mp alatt fut le (legujabb CC, 8GB RAM, SSD lemez), sajnos nem sok relevans eredmenyt talaltam, hogy ossze tudjam hasonlitani a mostani konfiguraciot mas alternativakkal.
-
Ipadipad
tag
sziasztok

nos nemtudom hogy jó helyen járok-e
olyan kérdésem volna hogy a végső képet hogyan tudnám tovább fokozni hogy még hitelesebb legyen ?
-
BonFire
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Na, most akkor szépen, értelmesen, kerek mondatokban elmesélhetnéd, mit is szeretnél tulajdonképpen. Mondtad, hogy csináltál pár képet. Eddig oké. Akarsz beszélni róla? Mi is szoktunk képeket csinálni, de beszélgetni inkább a grafikai beszélgetős topikba járunk.
Azt mondod, nézzük a képet, de nem képmegosztóra rakod, hanem bezippelve valahová a felhőbe. Mit csináljunk vele? Mennyi ideig kell nézni?
-
Met
nagyúr
Ha jó minőségű grafikát akarsz és minden áron PS-ből akarod akkor ez ekkora lesz. Tiff nem jó nekik? lzw vagy zip tömörítéssel.
Ha van stancrajz akkor lehet olyat csinálni hogy PS-ben megcsinálod a grafikát, Illuban megnyitod a stanc pdf-et és oda place-el berakod a PS file-t. De azt nem tudom hogy az Illuból mentett file mérete csökkenne vagy nőne
De amúgy ja, PS nem alkalmas ilyenekre, csak a képek előkészítésére.
-
Sziasztok!
Fotóztam ma délután RAWban OnePlus One-nal. Puszta kíváncsiságból megkérdezem: ha feltöltöm valahova rá tud valaki nézni, hogy mit lehet kihozni belőle?

<IDE> feltöltöttem. Igazából nem csúcs szuper képek, csak aki ért hozzá pár perc huzogatással vajon tud e valami értelmeset alakítani

Köszönöm!

-
törölt tag
-
bb0t
őstag
Éppen dolgozom egy energiatakarékos izzó dobozának design-ján. Nagyjából már kész is van. Tudom, igazából Illustratorban kellene csinálnom de nem tudtam magam rávenni mert sokkal gyorsabb vagyok PS-ben. A gyártó azt írta elküldhetem PDF formátumban is nyomtatáshoz. Ezzel nekem mindig bajom van, ugyanis horribilis fájlméreteket kapok, most épp 65MB. Hogyan optimalizálhatnám, hogy ne legyen ilyen sok?

-
bepken
veterán
sziasztok!
a húgomnak szeretnék venni Karácsonyra egy digitalizáló táblát (na jó "picit" talán magamnak is
)
a legtöbb helyen - itt is - a Wacom Bamboo tábláit látom emlegetve. rá is kerestem gyorsan, 15-20k környékén beszerezhető volna. kérdés, hogy ezért a pénzért mit is kapok?a húgom grafikusnak tanul - illetve én is érdeklődöm a képszerkesztgetés iránt - viszont sajnos most egyéb PC upgrade nem jöhet szóba, ezért gondoltam erre az okosságra.
gondolom, egy ilyen kütyünek az a lényege, hogy sokkal nagyobb pontossággal lehet vonalakat rajzolni. ez egy ilyen olcsóbb kategóriás eszköznél mennyire igaz?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Morgal
üzenetére
"...tudna ajánlani valaki fotókönyv szerkesztő programot..."
Photoshop.

A viccet félretéve: régen használtam, de amióta nem konzerv design-ban utazom, azóta csak PS-t használok saját ötletek alapján (a lap alján a fine art album linkje).

-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Képek szeretnék feljavítani, felnagyítani, hogy kinyomtatva szépen mutasson a falon. Adott egy 698x800-as kép, Nem találok belőle nagyobbat. Ebből lenne 50x60 cm-es kép. Lehetséges ez?
-
Sziasztok!
Tudok úgy tömegesen képeket méretezni, hogy a kép magasságát fixre állítom és a szoftver kiszámolja a méretarányos szélességet?
Próbáltam az image processort, de ha ott üresem hagyom a szélességet akkor hibát dob. -
Morgal
aktív tag
sziasztok,
tudna ajánlani valaki fotókönyv szerkesztő programot vagy photoshop-ba beépülő plugin-t?? amiben vannak kép elrendezések, sablonok, hátterek, díszítő elemek.
-
-
-
general
addikt
ha egy raw fájlt kiexportálok PSD-be LR-ból, PS-ben dolgozom vele, majd méretezésnél látom, hogy véletlenül 72 dpi-re volt állítva LR-ban az export (
), akkor utána visszaállíthatom még a dpi-t? mármint állítható még PSD-ben a felbontás ily módon, vagy ezt buktam, nyomtásba kerül majd a fotó, szóval kéne a 240-300 dpi.
próbáltam tesztképeket lementeni, 2000 pixeles képen nem látok különbséget, de nem tudom, nyomtatva van-e, vagy mindez nem számít, mert TIFFben, PSDben még ezek állíthatóak...
na kicsit körmöntfont lett a kérdés
, de remélem érthető. 
-
general
addikt
válasz
madgie
üzenetére
nem kell itt törölni, újrainstallálni, van egy egyszerűbb mód visszaangolosítani (de szép szó...), én mindig ezt használom, mert minden egyes PS updatenél visszaáll magyarra, neked is ezt fogja tenni!
tehát, lépje be ide:
Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CC 2014/Locales/hu_HU/Support Files, és ott a tw10428.dat files egyszerűen nevezd át tw10428.bak-ra! és voilá, PS indítás után default angol nyelvű.
-
Clemi
veterán
Igaz nem igazán PS de mégis idetartozó talán a kérdés felvetés ami előtt értetlenül állok.
Bevallom lusta disznó vagyok és a képek kulcsszavazása terén eléggé el vagyok maradva. A lényeg, amit észrevettem, hogy ha az LR-ben kulcsszavazok, akkor a Bridge nem látja őket ha viszont a kulcsszavazott képeket exportálom az LR-ből jpeg-ben, akkor az LR-el beírt kulcsszavakat már látja a Bridge.
A Bridge-et jobban szeretem használni, viszont kulcsszavazni nagyságrendekkel jobb az LR viszont mivel CR2-ben fotózok, a gépre másoláskor a raw fájlokat kellene kulcsszavaznom, amit eddig pont a Bridge kulcsszavazási gyengesége miatt hanyagoltam, utólag meg még inkább hanyagolom.Tudja valaki miért nem látja a Bridge a raw fájlok LR kulcsszavait, vagy hogy lehetne rávenni, hogy lássa az LR-el raw-hoz beírt kulcsszavakat?
-
*Ropi*
félisten
válasz
madgie
üzenetére
A Windows nyelvi beállításaiban a bill. kiosztásnál vagy egy olyan opció, hogy Alt+Shift kombóra nyelvet cserél: akkor is átállítja angolra, ha az nincs is telepítve.
Most jut eszembe, hogy már Mac-egőd
van, azon nem 'tom hogy egyáltalán van-e és műxik-e ez a funkció... 
-
madgie
titán
Lehet azzal valamit kezdeni, hogy a Creative Cloud-on belül használt PS csak es kizárólag magyarul hajlandó brekegni? Egy kukkot nem értek, mikor mit akar.
A Preferences-ben (na tessék, ezt sem tudom, hogy van a magyar verzióban
) nincs más nyelv, csak a Magyar. Szedjek le valami angol trial-t, hátha megeszi azt is a CC-s user/pass-szal?Nem mintha sok PS-t használnék, a Lightroom miatt ugrottam bele az előfizetésbe, de ha már ott van, jó lenne, ha a megszokott angol nyelven kommunikálna a program.
-
BonFire
veterán
válasz
mylastage
üzenetére
Nem mindegy. Csináld meg egyszer áttetszőséggel, és egyszer rendes homályosítással. Látni fogod a különbséget. Én személy szerint utálom a blurt maszkolni, mert ilyet semmiféle optika nem rajzol, tehát effektnek is gagyi.
A fokozatos átmenetet Lens Blur filterrel és egy előre megfestett alfa csatornával lehet elkészíteni. Persze macerás, mert nincs előnézeti kép hozzá, de megéri a fáradságot, mert a végeredmény viszont teljesen élethű lesz.
-
mylastage
csendes tag
válasz
ViZion
üzenetére
Visszaolvastam a problémafelvetésig és valóban... bár sok esetben teljesen mindegy, hogy az "effekt" van hozzáadva 50%-osan, vagy az átlátszósága 50%-os - én szívesen alkalmazom ilyenkor a smart objectet, mert korrigálásnál már nem kell hozzányúlnom a gyönyörűen festett maszkomhoz.

Köszönöm a helyesbítést.
--- -
-
mylastage
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Látszik régen jártam erre, mert nem mai a kérdés.
A kérdésre, hogy lehet-e szűrőknél maszkot használni rétegmásolás nélkül, a válasz: igen. A "szokásos" smart object segít benne; egyidejűleg több filter is hozzáadható, majd az effect maszkolható, blending mode állítható stb.
--- -
tikshow
addikt
válasz
zserbox
üzenetére
Lépések:
A. Előkészítés:
1. Photoshopba csinálsz egy 13*19-es képet.
2. Beszúrsz egy képet amiből szeretnél X darabot csinálni. Nem csökkented a méretét, beállítod 100%-ra, mind a magasságát, mint a szélességét. Majd ok.
3. Jobb klikk a kép rétegérére. -> Convert to Smart Object.
4. A kép rétege legyen kijelölve, nyomj egy CTRL+T-t, és csökkentsd le olyan méretre amire szeretnéd.
5. Nyomj egy V billentyűt - ez a réteg mozgatása.
6. Tartsd lenyomva az Alt gombot és húzd kellő távolságra a képet.
7. 6.pontot ismételd ahány képet szeretnél.
8. MENTS - lehetőség szerint összes pont után!
9. Duplaklikk az egyik smart object kis képére, ekkor egy új ablakban meg fog nyílni a kép teljes méretben.
B. Ezután jön a kép csere. Az előzőket ezután már nem kell csinálnod.

1. Húzd be egy új képet, ha szükséges méretezd be.
2. Mentés - CTRL + S - Ne csukd be ezt az ablakot!!!
3. Vissza az eredeti ablakba és CTRL + SHIFT + S billentyűkombinációval vagy File/Save As -el mentsd el egy új néven. Figyelj, hogy a formátum mondjuk JPG legyen a nyomtatásra szánt példányoknál.
Ennyi.
-
tikshow
addikt
válasz
zserbox
üzenetére
En ugy csinalnam, h behuznam az eredeti kepet, abbol csinalnek egy Smart Objectet amit annyiszor duplikalnek ahanyszor kell. Ezutan mentesz es meg is van az elso adag, majd megnyitod az egyik smart objectet, beszursz oda egy uj kepet, es ha mindent jol csinaltal, akkor a tobbin is ugyanez lesz.
-
zserbox
őstag
olyan kérdésem lenne hogy hogy lehetne automatizálni esetleg milyen más program kéne inkább ahhoz, hogy egy adott képet sakktábla kiosztásba elhelyezzek egy nagyobb képre.
(nyomtatáshoz kéne, mert igazolványképből kéne 12-t elhelyeznem egy 13*18 képre és ezt még jó pár képpel el kéne játszani.
előre is köszi -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Bridge CS6-nál találkozott már valaki azzal, hogy már az indítás után közvetlen használhatatlan az egész program? Akár mire kattintok fél órát tekereg, majd lefagy az egész... Teljességgel használhatatlan, újra telepítettem, csináltam már ctrl-es indítással való resetet is, semmi. PS megy minden gond nélkül amúgy.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
nem tudom, hogy ideillhet -e a kérdésem:
ha van egy viszonylag egyszerű egyszinű képem (nagyrészt felirat) aminek nem elég nagy a felbontása, akkor ha készítek belőle egy vektorgrafikus verziót (eps vagy pdf) azt után tudom "nagyítani" és lementeni nagyobb felbontásban statikus formátumba (mondjuk egy png) ?
-
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
CC 2014-ben hogy tudok egyszerre több képre (20-50) ugyanazt az effektet rátenni (Auto Color vagy Sharpen) és ugyanazzal a beállítással elmenteni őket? Pl adott egy képcsoport, arra egy effekt, plusz az összes kép Medium quality-n mentése.
Csak dokumentumokról van szó általában, azért elég az auto beállítás is, viszont jó lenne ha fel tudnám gyorsítani a folyamatot, mert nem ritkán 30+ oldalról van szó, amit kézzel kell egyenként megcsinálni.

-
-
Tomcsi33
tag
Sziasztok.
Lehet nem jó helyre írom, ezért előre is elnézést.
Abban tudnátok segíteni, ha lehetséges ilyen, hogy különböző méretű fotókat szeretnék átméretezni egy méretűvé, méghozzá 980x250px-re. És úgy hogy közben a kép aránya megmaradjon, azaz ne torzuljon.
Lehetséges ilyen egyáltalán valahogy vagy valami progival ?Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.
Üdv: Tamás.
-
talán a shift+alt+ctrl nyomni amikor indítod. De jó rég nem kellett már, szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

), akkor utána visszaállíthatom még a dpi-t? mármint állítható még PSD-ben a felbontás ily módon, vagy ezt buktam, nyomtásba kerül majd a fotó, szóval kéne a 240-300 dpi.
ha szépen megkérlek, röviden le tudnád írni ezt a vágást, hogyan működik, illetve ha a gépre bízom, azt hogy kell ?