Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Pont úgy történt, ahogy említed! A korábbi HDD egy az egyben át lett tükrözve az új SSD-re, és dolgoztam mindkettővel. Természetesen nem álltam mellette stopperrel, de számottevő gyorsulást nem vettem észre, márpedig az SSD kimondottan azzal a céllal lett vásárolva, hogy az ilyen mamutrendszerek, amely a stúdiótechnikát kiszolgálja, valamivel kevesebb idő alatt álljanak fel. Na, most hiába bootol a Cubase 5 másodperccel hamarabb, amikor a projekt hangfájljai nem az SSD-n, hanem egy sokkal nagyobb kapacitású (2 TB) HDD-n foglalnak helyet! Arról olvas, arra ír. Maga a host hiába van a C-re SSD-re telepítve. A boot idő 5 másodperccel gyorsult, de ez csak PV, mert az összes többi lemezművelethez továbbra is kénytelen az ember HDD-t használni, mert akkora állományokkal dolgozik, hogy az SSD semmire nem elég.
Számold ki, egy egyórás, 24 sávos felvétel 96 kHz 24 bitben mekkora tárterületet foglal.
Azért mondtam, amíg az SSD kapacitása nem zárkózik fel a HDD-hez, addig csak gazdag gyerekek játéka lesz, hiszen az csak egy dolog, hogy az oprendszer és a program arról indul. Az összes többi lemezművelethez meg ugyanúgy a HDD-hez kell nyúlni továbbra is.
-
Akkor ehhez annyit kiegészítésnek, hogy a haverod tapasztalatával jössz, nálam meg adatlapon van az i5-3550 és mellé a CC havi előfizu
. Nem nagyon van olyan, ami hiányozna. Írtam, h IGP-vel van egy kis lag, de nálam nem webre szerkesztés megy. Írtam is, ha Ivy, akkor később kaphat VGA-t még. Későbbi procikban már az OCL is támogatott, ha ennyire hiányozna.100k-ról beszélünk, ami nagyon kevés egy gépre, gyk. netezősre elég... Sza. dedikált VGA-ra valami gagyit venni kidobott pénz (mint amit ajánlottál DDR3-as ősretek is... akkor inkább apróról valamit már), 15-20k meg szvsz nem fér bele. De majd eldönti.
-
Met
nagyúr
válasz
BonFire
üzenetére
Ezt csak úgy lehetne tesztelni hogy lefuttatod ugyan azt a munkafolyamatot ssd-n és hdd-n, az hogy nem vettél észre sebesség különbséget természetes mert nincs mihez viszonyítani, otthoni gép, szomszéd gépe nem számít, csak ugyan az a gép és hdd, ssd cserélgetve (a rendszer tükrözés megoldható tehát még a szoftver környezet is ugyan az lenne).
A másik hogy a számítást továbbra is a processzor végzi, a sebesség különbség a tárolóra való írás/olvasás-nál jön ki.
Itt egy videó, windows és ps boot teszt.
Itt egy másik videó mindenféle program tesztről, azért az írás olvasás időben elég jelentős a különbség. -
BonFire
veterán
No, azért nem ennyire fekete vagy fehér a dolog.
Én egy 4670-est használok, ami – bár „múzeumi darab” –, a feladatát tökéletesen ellátja. Használtan nagyon olcsóért be lehet szerezni, és ha nem az a célod, hogy a 2014-es legújabb lövöldözős 3D-s játékcsodát futtasd, akkor photoshopoláshoz tökéletesen megfelel. Ez az egyik.
A másik pedig az erősen túlmisztifiklát SSD. Volt szerencsém több ízben dolgozni SSD-s géppel olyan munkakörnyezetben, ahol igen erőforrás igényes programokat kell futtatni (Cubase, Yamaha M7CL digitpult, full Dante audio protokoll…), és bizony az SSD érzékelhető sebességelőnyt nem ad! Jó. A Win8 nem 40 s alatt bootol be vele, hanem 32, a Cubase pedig 25 s helyett 20 alatt. Semmiféle látványos különbség nincs, amiért megérné a fajlagosan méregdrága SSD-t berakni.
Ez alatt a gép alatt egy nyolcmagos ADM FX processzor, 16 Giga DDR3 ram van. Az SSD mindaddig pénzkidobásnak számít, amíg a tárolóterület levetítve egy Gigára nem lesz egy árban a HDD-val.
-
Clemi
veterán
válasz
Buda76
üzenetére
Nos az a kártya erősen múzeumi darab. Szerintem tedd el emlékbe. 10e alatt már lehet kapni dedikált kártyát, például egy ilyet ami szerintem nem egy nagy érvágás. De próbáld ki a konfigot először az IGP-vel és ha úgy érzed kell, akkor utólag nem egy nagy cucc egy ilyesmit beletenni.
Ami tuti, hogy a legfontosabb a sok memória, a sebességen pedig egy SSD meghajtó dobna nagyot, ami manapság szintén elég baráti áron beszerezhető. -
Clemi
veterán
-
-
-
Buda76
senior tag
Jelenleg egy
-INTEL Core i5-4440
-B85 alaplap
-4gb DDR3 (minnél előbb még egy ugyanekkora modul)
-meglévő 8600gt vonalon gondolkozok.Vagy érdemesebb lenne amd x4 + dedikált vga 25k körül vonalon elindulni?
-
Clemi
veterán
válasz
Buda76
üzenetére
Szvsz a processzor és a sok memória fontosabb. Vannak persze műveletek aminek a kiszámításában a GPU résztvesz, de ahhoz elegendő egy belépő szintű kártya de azért azon sem árt legalább 1GB memória. Az erős GPU a 3D műveletek kiszámításához kell, és néhány program a filmek renderelésénél tudja használni a GPU-t, ami sokkal gyorsabban képes végezni, mint a processzor.
-
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Egy szinte kizárólag PS re és webszerkesztésre használt low-budget (~100k) gép összerakását tervezem, nem saját részre.
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék a GPU meglétének fontosságáról, illetve, hogy ha kell bele, milyen videokártyát ajánlotok? -
Clemi
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
Az este végül is megoldottam. Igaz nem valami elegánsan
Egyszerűen átneveztem a 32 bites Photoshop.exe fájlt, és mikor a rendszer indítani akarta, megmutattam neki mit indítson. Igen, ismerem a fájl társítás témát és a beállítás működött is de csak részben, mivel a még a bridge is az intéző társításait veszi figyelembe. Igaz direkt megmutattam neki melyik exe induljon, de még így is szórakozott.
A rendszerben is átkapcsoltam a társítást, de valamiért csakazértis a 32 bites exe fájlt hívta meg az intéző jobb gombos társítás menüje. Miután átneveztem, csak egyszer sikítozott a rendszer, akkor megmutattam ki a főnök és azóta helyreállt a rend. -
*Ropi*
félisten
válasz
tikshow
üzenetére
Hogy olyan, régebbi pluginok elindulnak rajta, amik a 64 Bitesre nincsenek megírva.
(#20176) Clemi: Szedd le mindkettőt, majd utána új telepítésnél be tudod állítani, hogy melyiket tegye fel!
(#20177) Clemi, (#20178) Dictator^: Köszönöm, megnézem!
Pont a napokban frissült a Google Collection (leánykori nevén Nik Software: tavaly felvásárolták), még nem volt időm feltenni. A korábbi B&W Effects a mostani Silver Effects. -
Clemi
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
Na ez egy jó tipp, mindjárt a körmére nézek a dolognak! Egy dolog biztos a rátelepítéskor valószínű nem figyeltem és felment az x86-os verzió is. Már csak az a kérdés, azt tudom-e külön eltávolítani, vagy egyáltalán kizárni a folyamatokból, mert a saját eltávolítója csak az x64-est engedi.

-
mufi
senior tag
Sziasztok, tudna nekem valaki ehhez hasonló mintát tervezni autóra?

-
*Ropi*
félisten
Kérdezek én is: nem tudom más találkozott-e vele, szintén 32 Bit / 64 Bit probléma. A 32 Bites PS CC a gép indítása utána csak 1 alkalommal hajlandó elindulni, ha bezárom és újraindítom, akkor megakad ott, hogy "initializing", vagy ott, hogy "initializing menus" (ebből következik, hogy Angol nyelven használom
) és 1 processzormagot 90-100%-ra terhelve kiakaszt. Feladatkezelőből kell kilőni...A gép újraindítása után megint egyszer hajlandó elindulni.
A 64 Bites gond nélkül indul akárhányszor csak akarom. Nem mindig csinálta ezt: az a baj, hogy nem emlékszem mikor kezdte, így nem tudom beazonosítani mi lett akkor a gépen frissítve... 
Megpróbáltam már többféle "vuduzást": a font cache törlését, a hibás fontok kiszűrését, a pluginok ellenőrzését, a VGA driver cseréjét (bár szerintem nem az a gond, OpenGL sem), a PS preferences törlését, a PS újrainstallálását, de semmi eredmény.
Hálás lennék, ha valakinek lenne rá tippje.

-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Lehet hogy furcsa kérdésem van, de az inkább a program működésével mint a használatával kapcsolatos.Az előzmény az, hogy magyar nyelven telepítettem a CC-t és úgy is használtam már jó ideje. Van mellé telepítve néhány beépülő (Nick, Topaz, onONe) amik hibátlanul működnek.
Tettem fel hozzá néhány actions csomagot és r kellett jönnöm, hogy a legtöbb csak Angol nyelven működik hibátlanul. Mivel más megoldást nem találtam a CC Angol nyelvre átkapcsolására, újratelepítettem, de már angol nyelven.
A gondok, illetve a kérdésem lényege itt kezdődik. Ha elindítom a CC-t és abból nyitok meg egy képfájlt, minden rendben de ha a Bridge-ből indítom a szerkesztést, vagy egy fájlkezelőből a kép kiválasztása után jelölöm ki, hogy a CC-vel akarom megnyitni, akkor olyan mintha egy másik program indulna. Az első verzióban látszanak és persze használhatók a beépülők, míg a második verzióban egyik sem, mintha egy szűz programot indítanék. A második verzióban, a preferences/interface menüben a magyar nyelvet se lehet látni, míg ha csak magában a programot indítom, akkor igen.
Van valami tippetek, hogyan tudnám ezt helyretenni? -
bAtt001
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem a topicban de nem valami friss válaszol voltak szóval rákérdeznék megint hogy kicsinyítéssel hogy lehet a legjobb minőséget elérni? Van egy adott ikonom azt szeretném 30%al lekicsinyíteni, de ha bubic sharpert használok eléggé maszatos lesz és életlen
van erre valami jobb módszer vagy ezzel kell megelégednem? a kép ez lenne, vagy hagyjam a fenébe és rajzoljam meg magamnak kisebben? csak jó lenne a kicsinyítési módszer mert máskor bonyolultabb ikonokkal is szoktam szórakozni azokat nem tudom ilyen egyszerűen újra rajzolni
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Sehogy. Az külön program. Tehát vagy megcsinálod A6-ra a képeket és a kilövő/montírozó progira bízod a feladatot, vagy PS-el összegörcsölöd. Amúgy PS is tudja PDF-be nyomtatásnál, de inkább Corel-el érdemes, ott jobb, egyszerűbb a kész képeket nyomtatáskészre montírozni. De kifutót nem kezeli a PS, matekozni kell, ezért is jobb Corel erre.
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy nyomtatni szeretnék 4 képet, 1 A4-es lapra. A windowsban ha kijelölöm a 4 képet, fel is ajánlja, hogy milyen módon szeretném nyomtatni, külön a 4 képet, vagy egybe, a 4 kép legyen rajta 1 lapon stb..
Ezt photoshopba hogy érem el?Paraszt megoldással be tudnám húzni a 4 képet egy nagyobb dokumentumba, majd átméretezni Őket, de tuti nem lennék valami precíz vele.. hogy vegyem rá az öreg Photoshopot (CS6-CC), hogy a 4 képet rakja magától egy dokumentumra, és nyomtatásnál mind a 4 kép, egy A4-es lapra menjen rá?
Próbáltam ezt az Automate > Contact Sheetet, de nem igen az jött ki, amit szerettem volna.
-
*Ropi*
félisten
válasz
errorcode06
üzenetére
A darkframe-es eljárást alapvetően a digit fényképezők szenzor zajának ill. hotpixeleinek a szűrésére találták ki, a DSLR vázak beépített magas ISO-s zajszűrése és hotpixel szűrése is így működik, de pl. csillagászok is előszeretettel használják a hosszú záridős képeiken. A legjobb eredményt dekonvolúciós eljárással lehet elérni (az Iris program tudja, de parancssoros és kb. pilótavizsga kell a kezeléséhez
), PS-ben még nem próbáltam... -
errorcode06
őstag
válasz
BonFire
üzenetére

Ez pedig a leírásom:
DARK-FRAME MÉRÉS RÉSZLETEZÉSE
I. A kamera RAW formátumban rögzítse az adatokat!
II. Legalább 3 db képpár készüljön!
III. Készítsünk egy helyesen exponált tesztképet! Közben nézzük meg és rögzítsük az expozíciós időt, rekeszt és ISO érzékenységet.
IV. Takarjuk le az objektívet /az optikai kereső lencséjét is/ pl. objektívvédősapkával / keresőt egy sötét ruhával/
V. Ugyanolyan expozíciós feltételek mellett mint ahogy a helyesen exponált tesztkép készült (expozíciós idő, rekesz, ISO érzékenység és hőmérséklet) készítsük el a dark frame előképet.
VI. Készítsük el a helyesen exponált képet.
VII. Ismételjük meg a III-VI. pontokban foglaltakat a megfelelő számú képpár elkészültéig!DARK-FRAME FELADAT RÉSZLETEZÉSE
I. Az Ön által készített DARK-FRAME képek közül válasszon ki egy "JÓ és egy DARK" képpárt. A DARK kép alapján számítsa ki :
- 8 bites hisztogram esetén a 250-nél nem kisebb (250, 251, 252, 253, 254, 255) intenzitású pontok számát,
- 16 bites hisztogram használata esetén a 64 000-nél nem kisebb intenzitású pontok számát vegye figyelembe.
Végezze el a "Dark-frame képek értékelése" oldalon lévő egyéb számítási feladatokat is. A "Korrigált kép" elkészítéséhez a JÓ képből sávonként vonja ki a DARK képet!Én ennyit kaptam, ebből kellene megoldanom a feladatot. A kép párjaim pedig erre találhatóak.
Még annyi hogy egy sráctól szereztem 3 képet:
(1 dark párt "7682-83", meg az eredményét "DF", amit a külső mappában láttok;
+ egy kis leírást, hogy ő úgy emlékszik, hogy így csinálta:
"A képek rétegeit külön szedd fájlokba majd a „Dark”-ból kapott új képeket vond ki a „Rendes” -ből kapott új képekből. Ha ezzel megvagy, vedd az inverzeiket és illeszd rá őket a „Dark” rétegeire")Szóval a 2 nyers képből, valahogy a 3. képet kellene produkálni. Csak az a baj, hogy akármit csinálok ez olyan mintha a 3-ból kivonnám 0-t (, aztán nem kapnám meg a megfelelő eredményt. Vagy a 0-ból próbálom meg kivonni a 3-at, de ez se a jó eredmény. Aztán ezt ismételgetem mert más lehetőségek nincsenek....
(a kivonás alatt az image>calculation>substract-ot értem)Bocs, hogy így kicsit értetlenkedek, de ez minden amit, tudok, és amit eddig próbáltam. Ebből kellene a feladatot megoldanom, és ha jól értettem a tanár szavait, akkor ezt a photoshoppal meg lehet csinálni.
-
BonFire
veterán
válasz
errorcode06
üzenetére
De akkor annyit tegyél már meg, hogy elárulod, mi a feladat?
-
tikshow
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
Értem, hogy miről beszél a leírás, de mindezt Photoshopba meg lehetne csinálni?
Na rájöttem, ezt a JÓ és egy DARK képpárt nem értem.
-
errorcode06
őstag
válasz
tikshow
üzenetére
Nézd, fogalmam sincs hogy mit kellene csinálnom, az a helyzet.
Felvettem a tárgyat (fakultatív), jártam előadásokra (ahol képtömörítési eljárások, állománytípusokról, stb-ről volt szó), majd egyszer (1 hete), hozzám csaptak egy félig kitöltött word állományt, meg ehhez hasonló bőbeszédű tutorialokat, hogy ez a tárgy teljesítésének feltétele, van rá 2 heted.
Életemben nem használtam (talán ha max 10 alkalommal) PS-t, szóval így foglalmam sincs hogy mit kellene megoldanom, és azt sem tudom hogy hogyan. Egy biztos, ha holnapig nem jutok vele dűlőre, inkább befizetem azt a 6 vagy 10k huf-t, és leadom ezt a szaros tárgyat a pics*ba...
-
tikshow
addikt
válasz
errorcode06
üzenetére
Ja, hogy te HDR képet szeretnél csinálni egy alul és egy túl exponált képből?

-
Met
nagyúr
válasz
errorcode06
üzenetére
Esetleg nem linkelnéd a tutorialt is?
-
errorcode06
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Bocsi, lemaradt
Szerk.: szóval ami a látható képen van azt kéne kapnom.
A tutorial meg kifullad ennyiben (mármint ebben a sorban)...
Szerk2: ennyi a tutorialom:
I. A DARK-FRAME képek közül válasszon ki egy "JÓ és egy DARK" képpárt. A DARK kép alapján számítsa ki :
- 8 bites hisztogram esetén a 250-nél nem kisebb (250, 251, 252, 253, 254, 255) intenzitású pontok számát,
- 16 bites hisztogram használata esetén a 64 000-nél nem kisebb intenzitású pontok számát vegye figyelembe.
Végezze el a "Dark-frame képek értékelése" oldalon lévő egyéb számítási feladatokat is. A "Korrigált kép" elkészítéséhez a JÓ képből sávonként vonja ki a DARK képet! A személyenkénti képek tetszőlegesek, de a csoport tagjai között nem lehet azonos a kiválasztott JÓ - DARK képpár! -
válasz
errorcode06
üzenetére
Legalább képet is linkelj, h miről van szó. Magyar PS-el reménytelen amúgy, fogalmam sincs miket ír.

Sspot: yepp, az a multiply, szal. két sötét képen azzal teljes káosz lenne... esetleg screen, de ehh... miféle tutorial az? Majd linkeli, megoldjuk.

-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Mivel nem nagyon értek a digitális fényképezéshez, meg a photoshop-hoz, így gondoltam hozzátok fordulok segítségért.
Adott a dark frame képpárom, de sehogy sem sikerül belőle normális képet csinálnom, a leírás, amit kaptam hozzá, számomra, közel sem mondható tökéletesnek."A "Korrigált kép" elkészítéséhez a JÓ képből sávonként vonja ki a DARK képet!"
Ez photoshopban konkrétan mit jelent?
Mert már reggel 9 óta ülök a gép előtt a PS-t (meg a netet) bújva. Kipróbáltam már sok mindent de sehogy sem sikerült eddig.Ha valaki tud, legyen olyan kedves és segítsen ki egy kis magyarázattal.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
tikshow
üzenetére
Én sem használom a radírt, de itt hátha tudja valaki (pl. Fazekas Laci a Grashoppertől).
(#20139) Pityu.: Mert működik.

-
Valaki próbálta már ezt a programot Perfect Effects 8?Nekem meg evett először 2gb memóriát aztán 4gb t nem értem hogy miért.
-
BalanceR
addikt
Hamár digitábla....
Tudnátok ajánlani, jó ár/érték arányú táblát?
Nem kell nagy, de jól használható, és tartós kellene, akár használtan is...
-
tikshow
addikt
Tanácsot kérnék, jó pár éve van már egy Wacom táblám, amin ugye lenne radír, de igazából sose használtam. Az oka egyszerű és ugyanaz, mint mindenkinél. Semmi értelme nincs, mert nem lehet állítani a radír méretét. De így pár év után már fúrja az oldalam ez a kérdés: Hogyan lehet azt megoldani - akár pluginnal -, hogy az ecsetnek és a radírnak mindig ugyanakkora legyen a mérete és esetlegesen ugyanazt a stílust használja?
-
BalanceR
addikt
...
-
-
atila4
senior tag
Ilyent hogyan tudok létrehozni egy sima képből?

-
rii
nagyúr
sziasztok
anim GIF-et lehet szerkeszteni, akár képkockánként?
inkább ez mint a PSD-t átírni, falsh-be megcsinálni SWF-be és onnan bementeni GIF-be -
BonFire
veterán
válasz
q13579
üzenetére
Ha a te gépeden még jó a PDF, akkor a weboldal b@ssza el. Pont tegnap kellett kellemetlenül tapasztalnom, hogy a Shared.com-ra fetöltött, Illustratorból mentett PDF-emet teljesen szétberhelte az oldal; átkonvertálta valami ratyi pixelbe, ráadásul olyan ~15 dpi-s felbontásba. Mikor szólt az ügyfél, hogy küldjem már el neki rendesen, azt hittem, hülyét kapok, mert maga a fájl volt vagy fél Giga, és nem két perc feltölteni. Aztán bezippeltem és GoogleDrive-ra töltöttem fel neki.
Rajtad ez nyilván nem segít, valószínűleg a böngészőbe beépített PDF megjelenítő a ratyi, mert – ahogy mondod – letöltve egyébként jó.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Barátomnak készítek kutyakiállításhoz egy egyszerű flyer-t, nevezési lappal. (légyszives ne húzzátok nagyon le, egyelőre ennyi tellett

A problémám az, hogy photoshop-ban mentem el az elkészített anyagot pdf-be, de valamiért ha online felületről akarom kinyomtatni az oldalt, lemaradnak bizonyos layer-ek a kinyomtatott dokumentumról, illetve a fehér színű betű is fekete lesz pl... Csak akkor tudja normálisan kinyomtatni, ha előtte letöltöm és azt nyomtatom...
Illetve érdekes módon, amikor megnyitom ezt a szóróanyagot weben, a layer-ek is késve jelennek meg a rendes formájukban.
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy milyen módon érdemes a psd file-ból pdf-et csinálni akár photoshop-on belül, akár egy külső program segítségével?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
G.F.
aktív tag
Az onONE Perfect Effects 8-át most ingyen letölthetővé tette, ad hozzá serialt is. Főleg fotósoknak jöhet jól. [letöltés]
-
-
BonFire
veterán
válasz
total90
üzenetére
Én is általában állvány nélkül csinálom, de ügyelek arra, hogy valamilyen tereptárgyhoz tudjam igazítani a magasságot. Előbb mindig végigpásztázom a keresővel az egész témát, majd csak utána kattintok. Persze felhős képnél jóval kevesebb a viszonyítási pont, és olyankor nem árt az állvány.
Másfelől ha az eget pásztázod, az állvány is becsaphat, mert egy U alakú körívet fog leírni a képed, tehát égboltnál kicsit kézzel utána is kell korrigálni. Mivel gömb a pásztázás tárgya, nem pedig vízszintes horizont!
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha tul keves az atfedes a kepeken, akkor kurja el a PS. Szoval a 2. kep eleje az elozo kep legalabb 30%-at kell, hogy tartalmazza.
Az is osszezavarhatja a PS-t hatullepted a normalis szimetria hatart, tehat ha nem kelloen egyvonalban keszultek a kepek... allvany nelkul fotozaskor gyakori eset.Viszont irod, hogy ossze tudnad rakni kezzel is... akkor hol a problema, minek a masik a program?
-
BonFire
veterán
Hát az biztos, hogy én mindig jó nagy átfedéssel készítem a képeket. Direkt azért, hogy az automatika tudjon vele mit kezdeni. Nem kell kicentizni.
-
BonFire
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Állító kérdést feltenni helytelen. Pontosan azért, mert nem biztos, hogy az állítás helyes. Én például rengeteg álló panorámát raktam már össze vele, és bízvást állíthatom, semmi különbség nincs álló és fekvő képek között ebben a tekintetben.
-
-
-
válasz
tikshow
üzenetére
Nálunk már 2-3 alkalommal is volt, hogy egyszeerűen adobe nem tudta levenni a pénzt, újra kellett "megvenni" az egy évest... elég béna a randszerük, ez a számlázós nyűg egy vicc, ráadásul régebbieket nem lehet, ami elég nagy csapás. Minap voltam a nyomdában, ott is van CC, kérdeztem egy két dolgot, kiderült, h szöveget egyáltalán nem visznek fel vele, annyira sz@r. Ezek szerint nem csak én érzem úgy, h iszonyat melléfogás volt ez a CC...
-
tikshow
addikt
válasz
total90
üzenetére
A 13 euros csomag egy éves nem lemondható előfizetés, csak úgy, mintha besétálnál egy mobil szolgáltathóz előfizetést venni.
Hozzácsapható más program is 25 euro / hó / programonként, de ennyiért inkább már a komplett csomag ~62 euroért, de ezek is mind-mind egy évre. Ezeknél már van hónapról-hónapra opció is ez a teljesnél 92-95 eurot jelent havonta.
-
Hasznalja valaki a PS CC-t? Lenne kerdesem es igazabol nem talaltam ra valaszt Adobe oldalan es mashol sem.
Szoval, most pl. van az Adobenal akcio, hogy PS CC+LR ca. 13 Euro/ho, ami nekem meg is felel(ne). A kerdes az, hogy ha kivaltom ezt a lehetoseget, akkor van minimum ido, amig hasznalni kell? Tehat azt mondom, hogy 3 honap mulva nincs ra szuksegem, akkor egyszeruen kijelentkezem...? Vagy minimum 1 evig kell hasznalni?
Ha most csak ezt a 2 programot berlem, de pl. kesobb akarok meg Ai-t teszem azt, akkor hozzacsatolhato?
Cegbe CC van ugy mindenestul, de valahogy ezekre senki nem tudott valaszt adni, mint ha valami tabu dolog lenne

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Nem nagyon van olyan, ami hiányozna. Írtam, h IGP-vel van egy kis lag, de nálam nem webre szerkesztés megy. Írtam is, ha Ivy, akkor később kaphat VGA-t még. Későbbi procikban már az OCL is támogatott, ha ennyire hiányozna.
Egyszerűen átneveztem a 32 bites Photoshop.exe fájlt, és mikor a rendszer indítani akarta, megmutattam neki mit indítson. Igen, ismerem a fájl társítás témát és a beállítás működött is de csak részben, mivel a még a bridge is az intéző társításait veszi figyelembe. Igaz direkt megmutattam neki melyik exe induljon, de még így is szórakozott.
Pont a napokban frissült a

) és 1 processzormagot 90-100%-ra terhelve kiakaszt. Feladatkezelőből kell kilőni...A gép újraindítása után megint egyszer hajlandó elindulni.
A 64 Bites gond nélkül indul akárhányszor csak akarom. Nem mindig csinálta ezt: az a baj, hogy nem emlékszem mikor kezdte, így nem tudom beazonosítani mi lett akkor a gépen frissítve...