- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
Lefuttattam, semmit sem változott. Ez nem fájlrendszerszintű dolog szerintem. Más alkalmazás nem csinál ilyet?
A tippet köszönöm, nem ismertem!
Viszont akkor is fájó, hogy ikonnézetnél a Quick Look nem ugrik a következő sorra a jobbra billentyű hatására...
---
Amúgy a korábban tárgyalt probléma, hogy a Számológép app nem veszi be (magyar) billentyűzetről a csillagot, a 10.10 DP4-ben található frissített változatban is fennáll. Viszont az értesítési központba rakható számológéppel már a korábbi béták alatt is tökéletesen működött.
-
megema
őstag
Sandboxing?
Mivel ikonnézetben alkalmatlan képnézegetésre a gyári Space-es megoldás (sor végén jobbra billentyűre nem megy tovább, csak S alakban lehet végigmenni a mappán), így a Xee-t használom erre. Na most, ha megnyitok bármilyen képet a Xee-ben, azzal nincs probléma, viszont a léptetéshez fel kell jogosítani a mappa olvasására. Ha egyszer megtettem, onnantól kezdve bármikor tudja olvasni. Tegnap pendrive-ról akartam képeket nézni, és meguntam a dolgot, így a teljes gépre engedélyeztem az olvasási jogot. Ezt viszont jó lenne módosítani, de sehol sem találok rá lehetőséget.
-
hszilard666
veterán
Más fórumokon olvastam olyasmit hogy a flash hajtja a procit, most én sem raktam fel, és kussol a picim
Én azért raktam újra mert tele volt szeméttel, pl egy csomó virtuális OSt futtattam, és a program hagyott maga után dolgokat amit nem tudtam törölni. A bootcamp partíciót sem tudtam rendesen lecsatlakoztatni, szívás volt az egész, lassan 3 éve futott a gép úgy -
Ragnar95
félisten
A gyári scan appal sem megy
Csak mert a HP scan appja eleinte nem is volt elérhető Mavericksre, de mióta frissítették rá, azóta se jó, mert nem találja a nyomtatót/scannert, viszont a gyári scan app, illetve 3rd party app (ExactScan Pro) simán működik vele. (HP 5525-ösöm van) -
gamer187
tag
A BootCamp-es megoldás szerint jártam el az ügyben.
A rendszerbeállításokban látja az OSX-et (Lion partíció) és a Windows-t (BOOTCAMP partíció) is!
Egy 500GB-os belső HDD-re telepítettem mindent, igazából szinte mindenre OSX-et használok, csak sajnos 1-2 cél program-hoz szükségem van Windows-ra, ezért gondoltam feltelepítem mert -50GB nem zavar.
DiskUtil-al is látom a partíciót igen.Keresgéltem és találtam ugyan ilyen problémát de ott megoldotta a bekapcsoló hang után nyomva tartott alt és WINDOWS kiválasztás, nekem viszont boot-nál nem látja a WINDOWS-t csak az OSX-et! (No boot device press any key stb..)
Nem csináltam pedig semmi (szerintem) lényegeset: eltávolítottam a BootCamp által létrehozott segéd pendrive-ot a gépből, ki vettem a WINDOWS telepítőlemezt, vissza osztottam ketté az OSX partícióját (mert a bootcamp beállításoknál csak egy OSX partíció lehetett).
-
Ragnar95
félisten
Tisztában vagyok a vírus jelentésével és sokszínűségével, arra értettem a klasszikus vírus szót, hogy a direktbe károkat okozó, a gép működését ellehetetlenítő vírusokat kihalófélben vannak, egyre inkább az adathalászatra mennek rá, mert ahhoz jóval nagyobb gazdasági érdek fűződik.
Viszont ahogy Jorus kolléga is leírta, OSX-re egyszerűen nem éri meg vírust készíteni, mert egyrészt sokkal jobban védett a rendszer, mint a Windows, másrészt jóval kevesebb a felhasználója, így nem is tud annyira elterjedni... -
Ragnar95
félisten
Ahogy a mondás tartja: ha valamit fel akarnak törni, előbb utóbb azt meg is fogják tenni
Természetesen mint azt írtam, be lehet kapni vírust, bár ahogy Jorus kolléga is írta, nem a klasszikus windowsos vírusok fordulnak elő OSX-en, inkább adathalász szoftverek, de ezek sem jellemzőek egyáltalán. Léteznek természetesen, de hogyha valaki tényleg kipécézi magának az embert és direktbe az ő adatait akarja ellopni, akkor az ilyen publikus víruskeresők úgysem érnek semmit sem...
Persze, lehet próbálkozni vírusvédelemmel, de az esetek 99,9%-ában értelmetlen. Hallottál már olyanról, hogy konkrétan valakinek a Macjén vírus lett volna, amit a netről kapott be és nem direkt őt célozták vele? Nem hinném... -
cigam
titán
Ehh... Ez a meleg, ez a szabadság nem tesz jót. Buta vagyok, hisz ÁFA mindenképpen van, hisz nem a VÁM 27%-a, hanem az értékének a 27%-a az ÁFA.
Vagyis 600$ (136'000.-) +27% ÁFA (36'720.-) = 172'720.-Szóval minimum ÁFAcsalás. (169'990-es ÁFÁ-s számla 27%-ot feltételezve netto 133'869 a nettó ár)
-
Totheground
addikt
Na jó, mégis leirom.
Szinte mindenben kovetem a torvenyes utat (es nem a betujet, hanem a szellemiseget), mindenert fizetek, amit igenybe veszek, DE baromira nem fogok sajat hasznalatu targyra indokolatlanul nagy sapot fizetni az allamnak (ezalatt a magamnak, sajat hasznalatra, kulfoldon vett targyakat ertem, pl kamera, laptop, etc). Igy is lehuznak tobbel is, mint kellene, folyamatosan. Ettol fuggetlenul az imac es a mini is iStyle-os, de laptopot mar tuti kint fogok venni, a 27%+10%+egyeb sarccal meg mehetnek, ahova akarnak... -
Ragnar95
félisten
Gondolom okosba hozza be őket és így elkerüli a vámot...Amúgy meg az USA-val különleges vámszerződése van az EU-nak, szóval lehet,h a MacMini pont abba a kategóriába tartozik, ami vámmentes, ennek utána kéne nézni.
Viszont mint azt már leírtuk többen, pl a linkelt eladó, illetve a többi hardveraprós "ismertebb" nepper elég sok boldog, elégedett vásárlóval büszkélkedhet, így valószínűleg nem vernek át senkit, főleg, hogy emlékeim szerint volt, aki írta is, h minden rendben volt a garival a hardverapróról olcsón beszerzett bontatlan gépénél. -
roberto211
őstag
De most ez téged miért zavar ha netán nem kerül ra a vám+ÁFA és jóval olcsóbban meglehet venni ugyanúgy 1ev garival bontatlanul?
Lehet,hogy milliárdos vagy es nem számít neked 40-50 nagyobb értékű maceknél akar 100 ezer is de nem mindenki így van.
Máshol azért pampognak,hogy sok az adó itt meg .....
-
MoP_FX 57
őstag
Hát sokról egyébként sem maradtál le. OS X redizájn, ami véleményem szerint rendben van, de nem mindenkinek fog feküdni és számos új feature egyaránt asztalon és mobilon. Hardver semmi, csak a kötelező evolúciós lépés az iOS és OS X rendszerekben. Őszintén semmi nagyszabású, kicsit karcsú keynote.
Hosszú távon ez azért kevéske lesz véleményem szerint... -
Nekem van egy ilyen töltőm. Szinte minden aksimat rossznak titulál, bármit csinálok vele, és nem is hajlandó tölteni.
A "rossz" aksikat felteszem tölteni egy mezei fali töltőre. Az vígan feltölti, én meg utána vidáman használom.Az IPC egy termékvonal, vagy valami specifikáció?
-
blakey
titán
Most ezt hogy magyarázzam meg, a toast egy komplex csomag, rengeteg beállítási lehetőséggel, teljes kompatibilitással stb., több mint 10 éve használom, de ugye manapság már nem szükségszerű, annyira megszoktam, hogy alapból ahhoz nyúlok ha írni kell valamit, néha előfordul, hogy BD-lemezt írok.
Régen, menüt "csináltam" a lemezhez, hogy az anyagokat menüből tudjam kiválasztani, stb. Konvertálni is lehet (manapság ennek sincs értelme), szeretem és aki kipróbálja az valószínűleg nem fogja megunni.
Annyival jobb, mint amennyivel a Photoshop a Paint-hez képest. -
cigam
titán
Kicsit trükkösen, de iPhoto-ba is beépül.
Aki holnap korán kel, az ingyen megkaphatja a MacX DVD Ripper Pro-t.
-
buci30
addikt
Koszi!
A mac azt írja van xy GB zenem de en nem tettem ra
Igy az itunessal leszinkronizálhatta?
Ezt hogy tudom torolni?Van olyan program amivel az iPhone -rol lattom a mac tartalmat stb ,ha bevan kapcsolva de nincs nalam...?
Mac-en tudok sms-t irni es küldeni hogy a telefonba levo sim kártyámrol menne? (A gyorsabb könnyebb írás miatt )
-
blakey
titán
A Mavericksnél nem sokat, de a korábbi rendszereknél (pl. 10.6) elég sok dolgot be/ki lehet pipálni.
Egyébként miután települt a rendszer még van egy-két dolog amit konfigurálni kell saját preferenciánk alapján, feltéve, hogy nincs icloud mentés, stb. Nekem muszáj jól bekonfigurálnom a gépet, sőt, gyakorlatilag saját billentyűzetkiosztásom is van
, átdolgoztam egy meglévőt mivel az új rendszerekben már gyakorlatilag nem működött a régi, normálisan.
-
czanga
őstag
Sajnos az after marker cuccoknál az OS X nem állítja be a Trim -et ON-ra magától, így rá kell venni.
Viszont maga a Trim, mint funkció, cseppet sem visszalépés, egyszerűen csak az Apple-nél az a policy, hogy ne tegyél bele mást, mint amit ők adnak...
Az említett Kingston V200-at sem gyártják már nagyon rég.
Jómagam azt szoktam mondani, ha SSD bővítés van Mac esetében, akkor mind1 mit választunk az épp futó tipusokból, csak ne SandForce vezérlős legyen az SSD. Ezt észbentartva, meg azt, hogy ajánlottat válasszunk ezen felül, nem lehet gondunk.
-
czanga
őstag
Kingston V200 -ig voltak olyanok ami garbage collection-t nyomatták, és akkor nem kellett a Mac-en beállítani, hogy menjen a trim. Azóta nincs ilyen SSD.
Sleep image-től semmi, csak helyet spórólunk, és nálam pl "csak" 120-as 840 EVO van a miniben és a MBP-ban is, így azért jól tud jönni, az a pár giga plusz hely.@RoryBreaker
Így:
-
-
czanga
őstag
Nem vettem magamra, hogy így visszatámadsz egyből, pedig csak segíteni akarok.
Viszont sajnos mi olyan storykat is hallunk, amiket a vásárlók/felhasználók nem. Ahogy hallom vissza, hogy az iCentre fúj ránk, mert a cégvezetésünk folyamat késik az átutalásos fizetésekkel (megjegyzem tök érthető, hogy fújnak). Ahogy azt is, hogy mit mondanak vevők, az almárium-pro, és még sok más hely. Mik a visszajelzések helyekről. Nem állítom, hogy mindenkit ismerünk, ahogy azt sem, hogy mindenki trükközik, csak te értetted ezt, hogy is mondjam... fenyegetőnek, és kötekedőnek. Viszont amikor egyre több problémával érkeznek be hozzánk ügyfelek az említett helyről is. Ez már nem véletlen, és azt hittem egy jó üzletről van szó. A nepperekről szó sem esett.
-
czanga
őstag
Az EU kiosztáson a "í" betű helye ugyanúgy megvan, csak nincs rá szitázva az a jel a billentyűzetre. viszont teljes értékű magyar billentyűzetként tud üzemelni.
@buci30
Mire kellene a gép? Ahogy látom mid 2009-10-es vasakat válogattál össze. Innen a használt cuccok közül, vagy használt Mac-ekkel foglalkozó üzlet kínálatából? (utóbbival óvatosan, sajnos hallok érdekes dolgokat)
-
-
Xmodule
őstag
egy mid2010 -es imac-em van. ja jol olvasom akkor ebben nincs ilyen powernap. ma is ébren várt a gép. Azt nem értem hogy a naplo szerint mindig reggel 7 és 8 között kapcsol be a gép. és folyamtosan megy attol az idöponttol. ez most ma a 3. nap volt egyhuzamba. De nem mindig percre pontosan ugyan abban az idöben kapcsolbe. Ezek közul egyik alkalommal sem én kapcsoltam be. Söt nem is tartozkodott a házban senki ezekben az idöpontokba.
Mar 4 07:52:27 Xmodule-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: EHC2
Mar 5 07:15:13 Xmodule-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: EHC2
Mar 6 08:33:09 Xmodule-iMac kernel[0] <Debug>: Wake reason: EHC2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged