- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totheground
addikt
válasz
MoP_FX 57 #17668 üzenetére
"A Google-féle Glass saját, némileg tupírozott változata, teljesen integrált iPhone-nal, tökéletes hangvezérléssel, és kezdetleges, de már valamilyen szinten működő agyhullám(-minta) felismeréssel, amivel a gondolataink kifejezését és közlését egy következő szintre lehetne emelni."
Erre az elso, masodik és sokadik reakciom is egy nagy WTF volt
-
Ragnar95
félisten
válasz
MoP_FX 57 #17668 üzenetére
"Ebből fakadóan én egy új hardvert vártam így négy év után, szerintem nem is alaptalanul, és nem, nem az iPhone, iPad egy újabb, kötelező éves iterációját"
Arról nem az Apple tehet, h nem vagy tisztában a termékciklusukkalA WWDC elsősorban mindig az új IOS és OSX verziókról szól, az új hardvereket a legtöbbször külön keynote-on jelentik be...
"A Google-féle Glass saját, némileg tupírozott változata, teljes integrált iPhone-nal, tökéletes hangvezérléssel, és kezdetleges, de már valamilyen szinten működő agyhullám(-minta) felismeréssel, amivel a gondolataink kifejezését és közlését egy következő szintre lehetne emelni."
Az Apple nem ad ki prototípusokat és kiforratlan, félig-meddig működő technológiákat, márpedig egyelőre a Google Glass úgy, ahogy van, használhatatlan, az agyhullám felismerés meg még annyira sem létező dolog, mint a Google Glass...
Lehet persze, megváltást várni, de utána kár mást szidni, ha nem jön el, miközben csak te magad támasztottál teljesíthetetlen elvárásokatHandrás elég jól összefoglalta a hírportálok által sokakba (pl beléd is a hsz-eid alapján) plántát hiú reményt és alaptalan jóslatokat...
"Először is remélem, hogy most 1-2 hónapig nem kell nap mint nap a most már tuti jön a nagy iPhone, okosóra, retina macbook air, és egyéb hülyeségeket olvasni szerte a világban az Apple-el foglalkozó blogokban. Tényleg, hogy minden évben ez van. A jó eget is kitalálják, hogy ez is jön meg az is jön, aztán persze az jön amit mondtam. OS X és iOS 8, oszt jónapot kívánok. " -
M@trixfan
addikt
válasz
MoP_FX 57 #17458 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek! Szerintem is pont az álandóan hordozós, hálózatokra fel-le ugrálós használatban kimagasló a rendszer. Eszméletlen milyen logikusan és egyszerűen lehet konfigurálni ezeket a dolgokat az OS X-ben. Na meg van rendes parancssor is az abszolút grafikus felhasználás mellett.
-
-
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1857 üzenetére
20 nap körül, mert volt idén egy zavarszűrő berakás is, meg volt áramszünet, illetve jan.1-én is restartoltam miért ne alapon.
meg volt emellé 5-6 elrontott CD írás utáni beragadt cd kiszedéses restartom, de ez nem a rendszer hibája, ezért nem számolom.
ami konkrét hiba volt, az 3db -
isapeti
aktív tag
válasz
MoP_FX 57 #1846 üzenetére
Én hallottam olyanról, hogy állítólag bármelyik Apple kereskedő beszereli néked akár a máshol vásárolt (!) memcsit, de kicsit ebben kételkedem. Én a helyedben bevinném, nehogy ugorjon a gari.
Ja, és arra készülj, hogy nem bővítés, hanem csere lesz, mivel csak 1 slot van benne - ha tudtad, akkor bocs.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1842 üzenetére
ram kezelés és megértés:
- wired = kernel, bedrótozva, senki és semmi ki nem lövi onnan, gyakorlatilag ennyi a rendszered
- aktív: jelenleg is használt memória a futó programoknak
- inaktív: nem futó vagy hidden programok által valamikor használt adatok, amiket csak akkor ürít ki, ha kell, de kakor a win-el ellentétesen ki is üríti
sztem az 512vs 1024 már nem lesz túl nagy ugrás.
pl volt már nekem 1MB free 1gb rammal is, bár mellé épp 6.4GB volt a VM
kicsit dolgoztam
-
isapeti
aktív tag
válasz
MoP_FX 57 #1826 üzenetére
...továbbá gondoskodnod kell arról, hogy a két gép egy munkacsoportban legyen. Win-en a hálózat beállításakor megadod, Macen pedig az Applications/Utilities mappában leledzô Directory Access appot elindítva a legalsó SMB/mittoménmin belül beállítod a munkacsoportot ugyanarra mint macen. Innentôl télleg mennie kell.
-
SAMYka
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1812 üzenetére
De próbáltam de finoman szólva elküldtek a francba hogy dobd ki vegyél ujat. Meg azt is mondták hogy rakjak fel egy OSx-et mert a classic az így meg úgy sz@r. Nekem csak netre kéne meg max mp3. A netet már látja de böngésző nincs hozzá. Az mp3-at simán játsza. Kéne valami megoldás, esetleg valami linux vagy valami olyan osx aminek nem 6G a telepítője, mert őssz 2G a winyó benne.
-
robi0604
őstag
válasz
MoP_FX 57 #1808 üzenetére
1: Meg kell osztani a pc-s meghajtót...
2: Mac-en be kell kapcsolni a rendszerbeállítások/megosztás menüjében a megosztást...
3: PC-t újra kell indni, a mac-et természetesen nem kell, mert az nem hülye tudja hogy be lett kapcsolva....
4: Mac-en a Finderben rá kell kattintani a Hálózatra...
5:Kell várni max 1 percet, és megjelenik a másik gép (ha a pc munkacsoportban van, akkor előbb a Mac-et is arra kell rakni, ha Home csoportban van akkor meg arra, kell különben nem fogják látni egymást...)
6: A Finderben a házatoknál előbb a pc, aztán onnan tovább a megosztott meghajtó. Amelyiket meg akarja nyitni arra katt!!!
7:Kér 1 nevet&jelszót.
8: Amint megvan a hiteless, már fel is csatolja a meghajtót finderbe és az asztalra is...
9:Ha nem tudja a felhasználó nevét meg a jelszót akkor inkább nem írom le hogy mekkora looser, mert szerintem azt te is tudod, mi a véleményem ezekről az emberekről
10: Ha nem megy, akkor kapott a mac-hez (ha boltban vette) telepítő cd-t vagy dvd-t és azon van 1 1300oldalas FAQ-ban 20 oldalon keresztül van a megoldás leírva -
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1777 üzenetére
ilyenkor sosem értek egy dolgot.
Olyan bonyolult rákattintani kettőt?
tudom, tudom, még nincs mac-ed, de gondolom win-en se kérdezel minden kattintás előtt.
- DMG: két katt, felcsatolja a lemezképet, programot bedobod belőle az app-ok közé, lecsatolod a dmg-t, használod
- ZIP, arj: két katt, kicvsomagolja magától, a benne lévő mappában mint az mplayernél, lesznek doksik, meg a program, programra két katt, azt hajrá. -
-
Deluxe00
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1424 üzenetére
2.1-est akarok rákötni csak én Logitech z-2300-at!5.1-et nem akarok rákötni mert én egy szépen szóló stereot akarok.Azért rendelek németböl mert pl legolcsobb helyen 2.0 ghz G5 iMac 20-as tft-vel 250 gb hdd-vel 422.000 ft átszámitva...mig itthon olyan 500.000.Itthon a Corsair XMS 2x 1024MB kit aminek az idözitése 2-3-3-6 olyan 120.000 ft mert 1-2 forgalmazza ezért akkora árat szab meg amekkorát akar.Ausztriában már több ott olyan 80-85.000 ft, Németországban sok helyen van és találtam egy gyilkos árat ami 56.000 ft, a köv legolcsobb már 70.000 körül van szal érdemes onnan rendelni.Ráaádsul Ausztriába rendelek szal bagoért jön...már nem elöször rendelek.iPod U2 Spec-emet is Ausztrián keresztül rendeltem amikor itthon 125.000 ft volt, igy mindennel együtt 105.000ért jött meg hozzám
-
Deluxe00
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1419 üzenetére
Természetesen a 70-es árban benn van h XMS ha már Corsair mondjuk...
Ez lenne a legjobb az XMS Corsair nekem...de ez már lényegtelen.Csak mivel én mindent Németböl rendelek Ausztriába macerás lenne a visszavétel!mert ugye csak igy lehetne pénzveszteség nélkül meguszni, bár fö az optimizmus!
Majd meglátjuk!www.newegg.com-n a revieweknél érdemes elolvasni azokat akik 512 vagy 1 gb-rol váltanak 2 gb-ra és h mennyire leesett az álluk mindenféle téren...na azért kell nekem 2gb és pontosan ezért nem akarok beszopni!
Lenne egy olyan jellegü kérdésem h ha hangfalat akarok rákötni akkor ugye kell egy luk a mélynyomonak meg egy a hangfalaknak ami aztá ketté válik!Ez a két analog kimenet az ami az iMac hátulján legfelül találhato?? -
dwiki
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1412 üzenetére
Szerintem is holt felesleges 2 Giga, átlag/normál használathoz...
De még DTP-re is elég az 1 Gb, extrém esetektől eltekinteve (áltban nem 40 db 50 megas képet szerkeszt az ember...)
Legalábbis nekem nek okozott nagy problémát hogy 12Gb van cégnél macban, és 1 otthon PC-ben.
Persze ártani nem árt, ha nincs másra költeni akkor had szóljon...
Ez meg az én véleményem szigorúan...
-
-
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1393 üzenetére
szerintem meg három, plusz féltucat CTO kivitel.
de hivatalosan 3tagú a sorozat, amit láthatunk is az apple.hu-n
neked hogy jött ki 5? mert 5 kép van fent?
Bővebben: link -
dwiki
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1391 üzenetére
Én detto...
És had mondjam egy olyan (ellen) példát, hogy ve(te)ttem 2x512 plusz ''mac ready'' kingston ramot, ugyan olyat ami alapban a gépben volt. És ezután a gép instabillá vált, gyakran fagyott... Mondjuk 100%-ig nem bizonyosodott be hogy a RAM volt a bûnös - hosszú történet - de biztos ami biztos alapon maradt az eredeti 2x 512 M...
Bár ez egy nesze semmi... történet, de....
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
MoP_FX 57 #1318 üzenetére
A PearPC/VirtualPC teljesítménye már nem sokáig lesz érdekes. Ha az Apple is átáll x86 architektúrára, akkor a procit nem kell majd emulálni, ha OS X-ben futtat az ember Windowst, vagy fordítva, hanem elég lesz egy VMware-szerű virtuális gép, ez pedig kb. egy nagyságrendnyi gyorsulást fog eredményezni.
-
Grafiqs
őstag
válasz
MoP_FX 57 #1267 üzenetére
Egen az airport az a vezeték nélküli kapcsolatokhoz jó. Itt találsz bővebb infót: Bővebben: link
Hanyagoljuk a warez jellegű témát! köszi
MOD: Külső egeret feltétlen érdemes venni hozzá. De MAC-est. Nagyon-nagyon pontos és megbízható egér. Bár tény egy kicsit drága. -
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1241 üzenetére
látom nem értetted meg.
a gép ugyanannyiba kerül itt is, ott is, a diffi az áfa-ban van.
de mondok mást, hogy megértsd.
mac mini: 499$ = 104.790 + fa (9% tudtommal)
apple uk, fr, de, a, ch mindenhol 449? = 114.495 + áfa (19% ha jól tudom)
apple hu : 111.120 + áfa (25%)
jééé, olcsóbb mint bárhol az EU-ban
remélem végre belátod, mennyire drága itthon a mac?
powermac netto 639.200 itthon
EU ára: 631.125 + áfa
usa: 629.000 + áfa
eur: 255
usd: 210 számolással
és ha nem hiszed, akkor itt az apróbetűs usa infó:
Subtotal Please note that your subtotal does not include sales tax or rebates. $2,999.00
ha te 630e forintnál 10ezerért vergődsz usa szállítással, ami DHL-el alig 100k-ba ki is jön, lévén 27kg a gép, és egy esetleges garizással vergődsz 1-2 hónapod, legyen.
köszönöm, befogom magamtól, éljen a matek. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #1220 üzenetére
intel 2.8 800 HT ről váltottam, és nem bántam meg.
MSN van, csak ne a szar MSN-t töltsd le, hanem az adium-ot, ami egyszerre kezel msn, icq, jabber, aol, mindenszart, skype van, dc van, torrent van (ezeket nem használom, csak tudom)
játékok: max payne és nascar 2002 amit eddig játszok, az király rajta.
a nagyobbik 1.42-es amúgy sebességre nem sokban marad el egy 2.8-as géptől, főleg ha pl azt vesszük, egy 3000-es amd alig 1.8-2GHz-en megy, pontosan te jobban tudod, de nem sokban különbözik.
pl photosop fürgépp, disk művelet a minin lassabb, 4200-as noti hdd miatt, de nem vészes.
most épp DVD tömörítés megy a háttérben, most fúj rendesen a venti
játékokat nem sokat teszteltem még, de ami van macre, és belefér a recommendedbe, az jó lesz mind.
állítólag a WOW is jól fut minin... nem próbáltam, mesélik. -
kovasz
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #1224 üzenetére
nem. akkor mast irtam volna.
csak azert kerdezem, mert a mac most mar lassan pc, csak lesz benne egy chip hogy ne menjen ra a winxp vagy barmi mas a mac cuccain kivul.
a fejlesztok mar kaptak az pc alapu mac-bol es aradoznak hogy milyen gyors a regihez kepest. pedig csak egy kozepszintu intel proci van benne.
a hwsw-n van egy rovidebb cikk a temarol. -
Alex91
félisten
válasz
MoP_FX 57 #1220 üzenetére
A PC-dhez kepest ez joval gyengebb gep!
MSN es jatek inkabb gaz. A tobbire elmegy.
Tan az audio kimenet bemenet is. (Csak akkor ugye nincs kimenet.)
BT headset, esetleg USB-s headset/miki. De nekem errol nincs tapasztalatom.
Ami jo benne, az a merete es az elegge csendes mukodese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest