- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
TheMarci #42336 üzenetére
Szerintem ebben alapból van egy logikai bukfenc... most diák vagy cég a vásárló? A kettö egyszerre nem biztos hogy megy...
Báár cég is befizethet egy oktatásra / továbbképzésre / akár még fizetös egyetemre is, de a diák, akinek a nevére szól a kedvezmény nem hiszem hogy lehet maga a cég. Ergo én nem látok megoldást rá.
Szerintem egy könyvelöt kell megkérdezni erröl inkább. -
UX
tag
válasz
TheMarci #37813 üzenetére
A force quit tulajdonképpen ugyanaz mint amit én csináltam, csak én tudom magyarul is.
Az Activity monitor az egy fizetős app. (Milyen jó hogy minden problémára van egy fizetős app)
Az tudna érdemben segíteni nekem, úgy gondolod? (Az angol leírását nem tudom lefordítani, mert nem lehet kijelölni)
Csak mert ha nem muszáj, akkor nem szemetelem tele a gépet applikációkkal. A fórumtársak szerint, itt sincs ez máshogy mint windowson. -
SzuperBandee
csendes tag
válasz
TheMarci #35966 üzenetére
https://quickconnect.to/ címről a Nas nevére hivatkozva próbálja elérni. Fiam elmondása szerint keres egy ideig majd valami szerver nem elérhető vagy hasonló hibaüzenet ír ki. Nem tudom pontosan mert tegnap telefonon próbáltunk értekezni, és nem írtam fel pontosan, hogy milyen üzenetet kap szóról szóra. Nem írja el a Nas nevét. Többször is próbálta. A többi gépről felcsatlakozik rendesen.
-
-
-
-
xedos
addikt
válasz
TheMarci #23737 üzenetére
Pont most néztem egy ilyen Zenbookot UX305LA:
Intel Core i7-5500U (2 x 2,40GHz / 3,00GHz Turbo, 4MB Cache), 13.3" QHD (3200x1800) LED matt IPS qHD, 8GB DDR3 1600MHz, 128 GB SSD, Intel HD Graphics 5500, + ASUS bőrtok, Microsoft Windows 8.1 64bit
329790 FtAmúgy egy régebbi Yogáról írok... ami szintén 3200x1800-as felbontású kijelzővel van :-) Mondjuk az új 13"os Yoga 900-is lazán 400.000Ft. vagy írhatnám a Dell XPS 13-at is...
-
wm2
őstag
válasz
TheMarci #23108 üzenetére
és akkor ott van még, hogy mi a különbség az EVO, PRO és a PCIe SSD között... picit túl van lihegve a négymagos mini ereje, mert a legtöbb felhasználónak (legalábbis amilyen területre szánják a miniket) bőven elég a két mag böngészni, fotókat retusálgatni és filmet nézni. Nem mindenki vág, renderel, konvertál a nap 24 órájában.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TheMarci #22247 üzenetére
Én pont most állítottam be új ™ vinyót és megkérdezte,h szeretném-e törölni a tartalmát, bár gyanús, hogyha a nemre nyomok, akkor nem is ment volna a ™, mivel FAT-ra volt formázva. Külön partícióval 100%,h működik a dolog, a régi vinyómnál is így használtam.
TBMC: a MacBookok tudtommal egyáltalán nem támogatják a TargetDisplay módot.
wm2: ez HDMI to DVI, nem fordítva, de mivel digitális jelet kell analóggá alakítani, így ehhez aktív átalakító kell tudtommal, hogy normálisan működjön -
válasz
TheMarci #22189 üzenetére
1. Huhh.. remélem ez a baj, illetve a megoldás.. Köszi
2. Sajnos nem. Bármit csinálok mind a bill-el, mind a trackpad-el, semmiféle "kattintást" nem tudok kieszközölni.
Próbáltam egy újjal duplán, gyorsan, lassan, ugyanezt kettő ill. több újjal. Más körülmények között a trakcpad hibátlanul működik. -
TBMC
addikt
válasz
TheMarci #20071 üzenetére
akkor szerintetek megbizhatok bennuk ily esetben? valaki tud esetlegesen barmi fele tapasztalaltot?
nem ismerem oket, eddig garit / szerrvizt illetoencsak almariummal es icentre-vel volt dolgom.illetve az icentretol kaptam meg egy uzenetet az iment, idezem:
"Szerintem semmivel sem kevésbé megbízható/megbízhatatlan mint a belső eszközökről , nyilván a belső SATA sávszélességet nem lehet elvárni ilyen esetben . De ezt kompenzálja az usb3.0 és az SSD.
Tény hogy nincs hosszútávú használati tapasztalatunk ilyen üzmeltetésről .
Sajnos a bővíthetőseg sosem volt erőssége a gyártónak de ezt bőven ellensúlyozza a szoftver/hardver stabilitás .
Üdvözlettel
György Attila" -
Szabikaa20
őstag
válasz
TheMarci #19769 üzenetére
Konkrét elképzelés nincs hogy mire csak leváltanám az asztali gépemet.A stabilitás és a gyorsaság vonz jobban!
És itt nincs olyan hogy csak akkor megy ha jailbreakelve van?Játékokkkal mi a helyzet,ha mindjuk játszani szeretnék?
xedos: Mert legközelebbi az budapesten van!Én vidéki vagyok,konkrétan szlovákiai...Budapest 100km vagy Pozsony 150km...Azért meg nem megyek el hogy kipróbáljam!
Söt azt se tudnám,mit tudnák egyáltalán próbálni...Kb annyit tudok róla,mint az atomfizikáról!
Windows nem probléma,mert javítok és rakok is össze gépeket stb...
-
válasz
TheMarci #19058 üzenetére
Persze, lehet a kákán csomót keresni csak minek
Szerintem tényleg nem gondolhatja senki komolyan hogy bármelyik oprendszerrel gyorsabb és halkabb gépet kap, ugyanolyan hardware mellett, 2014-ben.
Az Apple egyértelmű előnye az, hogy ugyanazon Macbookon a fejletebb energiagazdálkodás miatt kimutathatóan többet bír az akku OSX-el. De ettől se gyorsabb, se halkabb nem lesz a gép. Aztán biztosan lehetne mondani elrugaszkodott példákat, amikor ELVILEG egy adott időpillanatban gyorsabb/halkabb, de a gyakorlatban szerintem ez kimutathatatlan.
Ráadásul a kérdező nem OSX és Windows között őrlődik, én legalább is nem így értelmeztem. Hanem X asztali gép és Y iMac között, és mindkettőre Windowst telepítene. Lesz eltérés a kettő között ugyanolyan CPU/RAM/GPU esetén? Nem lesz. Nagyon bízom benne, hogy legalább ebben egyetértés lesz itt
-
xedos
addikt
válasz
TheMarci #18366 üzenetére
Épp egy hete :-) SSD csere volt. Nem szeretem a visszarakást és nem használok TM-et.
Inkább magam újrarakom a rendszert, egyből update a legfrissebre, majd iBackup progivall vissza a levelezés, képek, zenék, doksik, keychain stb. Max 3óra alatt megvolt.
Amúgy korábban is azt vettem észre, hogy felrakom a rendszert szuper gyors, majd enyhén lassul a sok-sok frissítés után... -
blakey
titán
válasz
TheMarci #18366 üzenetére
Általában 1,5-2 évente, oprendszer csere esetén teljesen újrahúzom, ez az én gondom, nem a rendszeré, tehát rendszer miatt nem kéne újrahúzni, de szeretem a tiszta telepítést. Amúgy könnyebben átlátható már az 1TB-os lemez is ha 2 particióból áll, már csak megosztás miatt is könnyebb.
-
Xero
nagyúr
válasz
TheMarci #17700 üzenetére
Persze. Én is 200km-re vagyok a MP-tól éppen és arról nézek filmet Plex-el, az éppen eszembejutó doksit megnézem iFiles-al, és ha valamibe bele kell nyúlni akkor VNC. Ezen felül ssh-val is be lehet lépni, de éppenséggel VPN server is indítható OS X-en, innentől pedig érdektelen, hogy milyen hálón vannak.
-
Ragnar95
félisten
-
-
twine
veterán
válasz
TheMarci #17486 üzenetére
Épp így láttam én is,,,de tartom magam a mondáshoz, hogy a "puding próbája az evés",,,és nem akartam véleményt alkotni olyanról, aminek nem folytam mélységeibe,,,ezért érdekelt másnak a véleménye is...
Valahogy olyannak tűnik a final cut, és a Motion mint ha a premiernek, és az affter effects-nek valami "varázslós" felületet adnának..."kész dolgokat" tolnak az arcomba(persze kis túlzással mondom ezt),,,némi módosítási lehetőséggel,,,,míg az előbbiekben azt csinálok "amit csak akarok"
köszönöm a választ...szerk:
ennek a media encoderes dolognak utána nézek,,mert jelentős időt tud az embernek spórolni, ha menet közben már renderel a gép,,és nem a legvégén kell "kiütni" az anyagot,,,(főleg ha ott ül az ember mellet a "megrendelő" ) -
twine
veterán
válasz
TheMarci #17484 üzenetére
Gyorsan le is csapnék a témára
Érvek,ellenérvek?
Edius-t és Premiere-t használok Pc-n,,mióta megvettem a mini-t egyszer ültem le a final cut elé,,,,(az nagyon tetszett hogy "üresjárati" időszakban renderelt a háttérben,,ilyet máshol még nem láttamviszont pont ugy éreztem magam, mint álltalában az osx-en,,"idegen" volt nagyon
)
Érdekelne a véleményed,,,
Köszönöm -
megema
őstag
válasz
TheMarci #17253 üzenetére
Köszi! És tud mindent? Több hangsáv, külső/belső felirat, 1080p, AC3, DTS, ...
Arra van valami megoldás, hogy ha Safariban a + gombot átállítottam a könyvjelző hozzáadása funkcióra (Option-t és egeret lenyomva tartva kell választani), akkor ne a könyvjelzőlista elejére tegye, hanem a végére, ahogy a könyvjelzők menüből rakná? Akkor is az elejére rakja, ha nem állítom át, csak hosszan rányomva egérrel választok.
-
twine
veterán
válasz
TheMarci #16842 üzenetére
Eddig tudatlanként, azt gondoltam, csak "másik" gépen, "másik" itunes alól nem lehet leszedni adatot "i" eszközről...mert hogy "jogvédelem"(hogy ne másolgassanak a haverok egymástól orrba szájba) miegymás,,
De most döbbentem rá hogy, mindez azon a gépen/itunes-on sem működik, amin eredetileg ráraktam
Illetve nem tudom a módját,,,,így talán korrektebb a kijelentés...(#16844) Ragnar95:
Ez nem fért a fejembe soha....mert ezt valahol már hallottam...
hogyan tud egy 30gigás "b@sz" szinkronban lenni a terrás HDD-mel?
(jó persze túloztam,,de a zene mappám is meghaladja a 30 gigát)
Köszönöm a segítséget....
És még mielőtt félre értitek,,,tanulni vagyok itt,,,amit mondok nem kötekedés, hanem tudatlanság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest