- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
válasz
Fr3eWar #17528 üzenetére
Azért számolni ugye tudsz? 250USD az nálam rohadt messze van a 100k-tól
és a jelzett laptop sem Atomos, igaz?
Akkor miről beszélünk????Azt mondták itt, a 250USD-s atomos netbook használható
én meg azt, hogy nem. ennyi.erre felhoztál példának 100k-s asust. sok értelme volt.
igen, az elmúlt fél évben kényszerből használtam asusos ir 32xxU gépet, horror, ehhez képest az atomos ennek a negyedét tudja
-
cigam
titán
válasz
Fr3eWar #17502 üzenetére
Jogosultságok rendben? Van hozzáférése a "Download" mappához? Nem csak a hálózati megosztásnak, hanem magának a NAS-nak?
gzbotii
A bill. kiosztás mind1? Merthogy német amazon sanszos, hogy német kiosztással árulja. Ugyanakkor az Amazon elég "nagy név", nem valószínű, hogy átvernek. -
válasz
Fr3eWar #16684 üzenetére
Nem tudom.. Olvastam ezt azt róla, hogy megmaradtak bizonyos problémák a mail-el kapcsolatban. De alapvetően sok dolgot kijavítottak. Rosszabb nem lesz. A biztonsági frissítás miatt érdemes feltenni.
Bár megvallom, hogy amíg használtam a mailt még régebben, én nem vettem észre hibát, pedig vagy 3 gmail fiókot is kezelt. -
Barett 50cal
senior tag
válasz
Fr3eWar #16525 üzenetére
Nem formáztam le mióta megvettem. Paragon van, de most fogom falhoz vágni. Ráraktam többszáz giga felvételt amit sielésről készitettem, erre most aztirja zero bytes-ot ir mindenre! minden eltűnt. nem csináltam semmit vele, minden mappa megvan, de nincs bennük semmi. csak mappák. Most ez mi???
-
roberto211
őstag
válasz
Fr3eWar #16501 üzenetére
Egyre nagyobbakat kattan ,rendesen hallható is és nem csak akkor ha direkt arra koncentrálunk..
Most vettem nem rég és már rossz lenne?
Ha nem APR be vettem(már regisztrálva van a mini) akkor hogy/hol hívjak szervizt hozzá, vagy hogy múködik applenél ez?
(most ez egy újabb jelenség, hogy kattan és utána 1-2 mp ig forog ez a "lemezjel" kurzornál)
-
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
Fr3eWar #16287 üzenetére
A-a, isamurai, csak gondoltam nem irom le, de most mégis leirtam
Sajna erre 1 hónap gari van, vagyis gondolom ők vállalnak annyit, nem az igazi maradéka. Pont most lett egy vevő az enyémre, ha mégis sikerül elpasszolnom akkor sürgősen kell egy másik, szóval lehet marad ez.
Igazából csak az érdekel hogy van e lényeges különbség a kettő között (gondolom biztos) -
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #16237 üzenetére
A döntés megszületett,,,nem adom el
Itt fog "megroh@dni" az asztalon....amíg el nem éri azt a kort, hogy ezt dobáljuk fel agyaggalamb helyett a sörétesnek...
Köszönöm a témához való hozzászólásokat...
Nagyjából ennyit szerettem volna ezzel a témával elérni,,,hogy képbe kerüljek, el "akarom e" adni vagy sem...
Nem akarom
Megmarad, és tovább boldogítalak titeket a "retardált" OSX-es kérdéseimmel -
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #16210 üzenetére
köszönöm a választ...
ennek tükrében elgondolkodtató,,215-ért vettem,+25 volt a 16 giga RAM...
Pc-nél, és úgy általában a műszaki eszközöknél hozzá voltam szokva a durva áreséshez,,,
Reméltem, hogy az almás termékeknél ez másképp van,,mindig azt halottam, hogy milyen jól tartják az árukat...
ehhez képest 5 hónap alatt cca 75 ezret bukniaz azért meredek,,,
Azt hiszem megtartom,,,és a végén máglyán égetem el inkább...
komolyan, ez pont ugyanolyan áresés mint bármelyik PC-nél...
Kicsit elkeserítettél...
Optimista emberként, én épp abban bízom amit te "negatívumként" említettél...( az erős configot)
Én amikor mini-t akartam venni, mindenképp i7-es configban gondolkodtam...Egyszerűen nem volt a magyarországi használt piacon...i7-es mini...
Ha mégis úgy döntök, hogy eladom,akkor lehet hogy "hirdetgetés" lesz icipicit magasabb áron mint amit említettél...hátha akad egy olyan ember, mint én voltam...
(újat tervez vásárolni, de a használt piacon is körbenéz, és ......................)(#16216) nauro:
ok,,,köszönöm,,,szólok itt is,,, -
claire78
senior tag
válasz
Fr3eWar #16187 üzenetére
Pedig a Full3D is fontos lenne. PC-n sem tudom ez hogy működik, ha működik.
Hangoknál értsem úgy DTS-HD, TrueHD mindegyik? Kadenciahelyes lejátszás is van? Gondolom ezek csak a lejátszó programtól függ.
Apropó, PLEX, XBMC gondolom azok a lejátszók amik szóba jöhetnek. Teljesen, hibátlanul működnek?
Bizonyára a torrent futtatása nem lehet gond, Transmission kliens is van rá, vagy vmi nagyon alacsony erőforrás igényű (fogyasztás miatt). Mért valaki fogyasztás egyébként? Tesztben 5W körülit olvastam, az nagyon rendben van.
Ha jól tudom Harmony távirányítót is tudnék hozzá használni?Elnézést a sok kérdésért és köszönöm a válaszokat!
-
-
biker
nagyúr
válasz
Fr3eWar #16096 üzenetére
jó lenne hülyeségeket, közhelyeket nem írkálni, mert elhiszik.
Tény, hogy sebességben
- hdd
- sshd(hibrid)
- fusion drive
- ssdDE!
NEkem volt hibrid sshd is, normál 2,5" HDD-nél 2-3x gyorsabb
a Fusion drive meg ingadozó, bizonyos esetekben olyan gyors mint egy SSD, bizonyos esetekben mint egy HDD, de épp ez benne a lényeg
HA nem érted a lényegét, ne írj hamis dolgokatTény, hogy egy 60GB SSD + 500GB HDD NEM JÓ páros, mert a 60GB-ra kevés adat fér
128GB SSD + random méretű HDD már jó páros, hiszen ekkor kb az egész rendszered és az összes APP-od elfér rajta, és csak a havonta egyszer nyitott szarok lesznek a HDD-n.
Hiszen pont ez a lényege, hogy az SSD és a HDD mérete összeadódik, és azt másolja az SSD területre, amit gyakran használsz.Első nap, első héten lofaßt fogsz érezni belőle, mivel minden alkalmazás elsőre indul, mindent másol ide oda, lassú lesz és szar.
De utána ahogy fel tud állítani egy JÓ minta alapján egy sorrendet, ezt a filet 300x a másikat 200x a harmadikat 20x olvasod/írod, máris jól kezeli majd a rendszer a dolgokat.Nekem pl kb 15mp a boot idő, pont mint ssd-n. iPhoto 15.000 képpel olyan 5mp alat indul, mail 1mp, sorolhatnám, ezek sűrűn használt dolgok.
Libreoffice 5mp, az már lassú
de ha fogok egy 2 hónapja nem használt dmg-t, akkor azt alig 100M/seccel olvassa, mert a hdd-n van.Amíg egy 512-es SSD 80e ami normális, és egy Fusion kijön 650GB feléből, vagy egy Seagate momentus XT 3 'TB 30-ért, igenis jó megoldás
-
RaZroX
addikt
-
Fr3eWar
őstag
-
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #14823 üzenetére
Igen, azt hiszem erre vágytam
(#14824) xedos :
Ja, hogy ilyen van?(#14825) Alex91:
Igazad lehet, bár nem ismerem még a lelkivilágát az OSX-nek,,,
Épp ezért szükséges számomra egy ilyen alkalmazás, amivel át tudom nézni végre, "mit és hogyan" csinál egy MAC...
Próbálgatom a kódoló, konvertáló programokat, és lövésem nincs mi zajlik a háttérben,,,tegnap elindítottam egy programot, majd mellé még egy kovnertálást segédmenüből(vagy hogy is hívják itt a jobb klikket) és nem láttam mi történik, mert az utóbbinak nem volt sehol visszajelzése, csak azt hallottam hogy egyre erősebben pörög a venti...
Mivel egyelőre teljesen tudatlan vagyok, és próbálom feltérképezni a lehetőségeimet ,még igazán jól tud jönni egy ilyen program...
Ha már tudom, mit, mivel, hogyan csinálok, és hogyan működik a vas"alattam", biztos én sem fogom figyelgetni mindezt,,,egyelőre viszont még jó vakvezető,mert csak tapogatózok(#14826) rii:
Ismét tanultam valamit,,,köszönöm -
Xero
nagyúr
válasz
Fr3eWar #14654 üzenetére
szerk: Látom a rEFIt halott, de a rEFInd (egy fork) továbbra is él.
A bootcamp alapvetően úgy készítette el a partíciódat, hogy az a rendszerpartíción van. Tehát megzavarja, hogy most külön drive-ra került. Az Apple dokumentáció is azt javasolja, hogy multi drive-os rendszer esetén alakítsuk ki a második meghajtón a bootcamp partíciót, majd az installálás idejére válasszuk le a többi meghajtót.
-
twine
veterán
válasz
Fr3eWar #14566 üzenetére
Valóban,,, az órajelben tévedtem,, elnézést,, de tökéletesen kitaláltad mire vagyok kíváncsi
És számomra úgy tűnik elégedetten használhatom majd a mobil verziót...Nem nagyon marad el az asztali cpu-tól....így hirtelen ránézésre,,,a plusz megerősítést az i5 el kapcsolatban külön köszönöm -
cigam
titán
válasz
Fr3eWar #14558 üzenetére
Elolvastam, de meg sem említik a DC-t. Viszont a másik topikban is elég egyértelműen leírják:
2. 2(*) lehetőleg teljesen azonos méretű, szervezésű, és azonos memória chip-el szerelt memória modul (Ilyeneket célszerű úgynevezett KIT ben vásárolni, igaz láttunk már olyat hogy két nem azonos modul is hajlandó volt a DC-re, ám a tapasztalatok 90%ában épp az ellenkezője szokott történni.)Kár ragozni, jobban jár a 2x4GB-al több szempontból is, a 2x2GB-os modult pedig még piacra is dobhatja, vagy eleve beszámítatthatja. (Aztaq de szép szó)
-
madgie
titán
válasz
Fr3eWar #14316 üzenetére
Dettó így van (10 méteres HDMI a Yahama erősítőbe, DP meg a Dell U2711-be), most hazajöttünk, bekapcsoltam a monitort és ez vár:
Magyarul berakta valamiért másodlagos megjelenítőnek a Dellt (miközben elsődlegesnek adtam meg... a Finder csücske lóg át), mindezt tetézi azzal, hogy ha bekapcsolom az erősítőt, akkor helyreáll. No de én Harmony-val irányítok mindent ,az meg macera ,hogy a komplett makrót lefuttassam oda-vissza csak azért, mert az OS X b*szik normálisan működni.
Aztán a VLC csinál néha olyat, hogy hiába állítom úgy be, hogy teljes képernyőre a másodlagosra rakja ki a videót, ő az elsődlegesre teszi. Ha áthúzom, teljes képernyőre rakom, akkor meg az elsődlegest elsötétíti (menüben pedig ki van kapcsolva ez). XBMC meg azt műveli, hogy vagy megy vele a pause/play Harmony-n, vagy nem... az egérkurzort meg összezavarja időnként, míg ki nem lépek, addig az elsődleges kijelzőn nem látom, hol az egérkurzor.
Miért fontos ez az elsődleges/másodlagos macera? Asszony hadd nézze a grészklinikát én meg hadd netezzek közben. De most ugye a multimonitor bugos, SMB megosztás nem megy, NFS-sel a külső felirat nem megy, ott tartok ,hogy a Mini mostani formájában nem igazán alkalmas 24/7 letöltőgépnek. Sajnos egyre inkább Windows-fílingem van, nem lesz ez így jó...
-
M@trixfan
addikt
válasz
Fr3eWar #14183 üzenetére
Ma már nem lokális tárolásban kell gondolkodni, hanem stream-elni kell az eszközökre egy központi helyről. Miért tárolják BD lemezképeket vagy mkv-t egy tableten? Ráadásul retina ipad esetében rossz minőséget nem is érdemes nézni. A tablet egy kiegészítő dolog, meg sem fordulna, hogy ne egy külön kategóriánként tekintsék rá. Emellett vannak olyan tulajdonságai amiben mindennél jobb és pont ez a lényeg. Nincs az az ultraportable amivel ennyire lusták és kényelmesen olvasnám a fórumot mint ahogy most teszem ipadről. A fényképező nem egy DSLR, de egy-két dolgot le kattintani teljesen alkalmas. Én pont azt vettem észre, hogy egyre többet használom.
-
Xero
nagyúr
válasz
Fr3eWar #14005 üzenetére
Tekintve, hogy a Mac Pro-t sosem állítom le és csak a Photoshop scratch megenné a 8GB-t, így nem én vagyok a célcsoport.
De tudtommal madgie is 24/7-es gépet akar a mini-ből csinálni, így pont mindegy egy boot up time. Arról nem is szólva, hogy energiagazdálkodás szempontjából is előnyösebb lehet egy szeparált felállás a hibriddel szemben.Persze mindenki döntse el kinek mi a jó megoldás. Én feleslegesnek tartom egy technológiai félmegoldás alkalmazását, amikor már könnyedén elérhető, a hatékonyabb megoldás.
-
Xero
nagyúr
válasz
Fr3eWar #12664 üzenetére
Igen lehet. A gyári megoldás átpakolja a teljes home foldert, de én ezt nem kedvelem, mert így megy a Library is.
Nekem a teljes rendszer az SSD-n van mindenhol, míg a home folder merevlemezen. A home folderből egyedül a Library és a desktop van az SSD-n, így piszok gyorsan megy minden, de nem zabál.
50GB-on így vígan elvagyok Xcode-al, FCPX-el és kiegészítőivel, valamint Adobe CS-al. -
Ragnar95
félisten
válasz
Fr3eWar #12656 üzenetére
Nekem a 4giga ram már most kevés, elég gyakran elfogy, úgyhogy azon nem fogok spórolni, tuti veszek bele +4 gigát, mert fut nálam általában 7-8program egyszerre
Ha a gari is világgari, akkor királyság, mivel kb 50k-val olcsóbb lesz így a MacMini, mint itthon a legolcsóbb helyen lenne
SSD 25k körül lenne 128gigás, ahogy néztem, úgyhogy asszem egyelőre azt hanyagolomAmúgy a MacMiniben 1 vagy 2 HDD hely van?
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Fr3eWar #12630 üzenetére
Szerintem megszokható. Régebbi wireless Logitechről váltottam. A középső scrollos gomb hiányzott egyedül, mivel netezés közben sokat használom (új lapon való nyitás, lap bezárása). Feltelepítettem a MagicPrefs-et. Ebben elég jól személyre tudod szabni. Ennek ellenére néha mellényúlok, és nem a kijelölt területen nyomom meg, de nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Stellar Blade
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest