-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
buci30 #30214 üzenetére
Kérd el a szériaszámot és ellenőrizd, hogy valóban garis-e még. Ha minden rendben van akkor annyiért vedd meg amennyiért számodra megéri alig használtat venni.
-
válasz
buci30 #29664 üzenetére
Újra tudja rakni, CMD+R kombóval megy az internet recovery (vagy CMD+ALT+R a gyári visszaállítás). Ide belépve törölheti a lemez tartalmát, visszaállítja, de ha be volt jelentkezve iCloud-ba, annak is kell a jelszava. Mondjuk érdekes, hogy a tulaj nem tudja a saját jelszavát, kicsit gondolkodnék még a helyében. Vagy ha így vette, kérdezze meg az eladót, aki biztos szívesen segít. Utóbbi esetben neki ki is kell léptetnie a gépet a fiókjából. Az összefoglalóban megtalálod ennek a módját.
-
Macika_MC
tag
válasz
buci30 #28618 üzenetére
Én kinából rendeltem SSD adabter a macbook pro 2015-ös gépembe és most egy Samsung 960 evo van benne, ami 1600/1600 írási és olvasási sebeséggel megy, 2-szer gyorsabb mint a gyári apple SSD
Nem tudom miért nem rendelsz onnan 14 dollár az adapter és egy M.2(NGFF) SSD tudol utána beletenni. 22.80-as méretbe. például egy Samsung 850 evot.
-
r4z
nagyúr
válasz
buci30 #28618 üzenetére
Nehez talalni hozza, nincs fix beszerzesi forras.
Az Apple-tol nem lehet kulon alkatreszt rendelni, igy gyaribol maximum bontottat talalsz.
A Transcend JetDrive 500 jo hozza, de ritka.
Az OWC arul(t?) meg sajat megoldast hozza, de az a tengerentulon terjedt csak el, Europaban ritka. -
r4z
nagyúr
válasz
buci30 #27237 üzenetére
A 2015-os Air tunik a legidotallobbnak jelen pillanatban, az "uj" Air is ugyanez a szeria. Boven 200k alatt megkapod hasznaltan a 4/128 alapmodellt, 200k korul mennek belole a 4/256 es 8/128 modellek. Ha a 2011-es gep is kiszolgalt idaig, az alapmodell is eleg lehet, de ha a kereted engedi, inkabb 8GB RAM-mal szerelt modellt keress az idotallosag jegyeben.
-
TheMarci
addikt
-
nylontacsko
senior tag
válasz
buci30 #23696 üzenetére
Ugyan nem ingyenes, de szerintem megér ennyit (sőt!)
Shape Collage -
Ragnar95
félisten
válasz
buci30 #23342 üzenetére
Létezik, pl ez, de nem olcsóak és elég rossz a teljesítményük is, mivel a MagSafe szabványt nem tette használhatóvá az Apple más gyártók számára, így csak a gyári töltővel lehet tölteni a gépet, tehát fölöslegesen kell transzformálni az áramot a gyári töltővel, ha külső akkuról töltenéd a gépet.
-
cigam
titán
válasz
buci30 #23309 üzenetére
MIért nem bízod a gépre? Berakod pl. a Fotók-ba, és kész. Utánna úgy rendezd, babusgatod, ahogy akarod. Képenként megjegyzést fűzhetsz hozzá, a fotó szinte minden paramétere alapján csoportosíthatsz, készíthetsz "okos" mappát ,amiben a születésének napján készült képek jelennek csak meg ...
Az elkészült képeket kicsit fel is tuningolhatod, levághatod a felesleget, úgy hogy közben megőrzi az eredeti fotót.
De te tudod...
exifrenamer, vagy az áruházból a Perfect Rename. -
claire78
senior tag
-
válasz
buci30 #23139 üzenetére
Mielőtt visszaállítod a géped jelentkezz ki az
- iCloud-ból
- iMessage-ből
- Face Time-ból
Egyébként 30 nappal később (ha jól emlékszem) már nem jelenik meg, akkorra kikerül a társított eszközök listájából.(#23140) wm2
Ja. Kb. naponta nézegetem, de nincs mit megvásárolni... Jöhetne már egy újabb sorozat.(#23141) Chal
De jó lenne, ha nem kellene hekkelni, vagy emberi áron vásárolhatnék egy erős gépet... Januárban kiderül mi lesz a kijelzőm sorsa. Ha másikat veszek, akkor jön egy PC is mellé. Ha nem, akkor a Mac-et cserélem újabbra, amint megjelenik a következő generáció. Ja, szombaton Windows-oztam kicsit... Hogy le lehet szokni arról is?! Az egér-billentyűzet kezelése sokkal direktebb, ami pozitív, azonban a megszokott apróságok hiányoztak. Nincs tökéletes rendszer... -
válasz
buci30 #23083 üzenetére
Jelentkezz ki az iCloud-ból, az Üzenetekből és a Face Time-ból. Kapcsold ki, majd indításkor nyomd le egyszerre a CMD+R billentyűket, hogy belépj a Recovery menübe. Az OS X így netről telepíti magát, méghozzá azt, ami a legfrissebb a vásárlásaid közt. Tehát, ha pl.: Mavericks-szel vetted, de közben frissítettél és most az El Capitan 10.11.2 van a gépeden, akkor ezt teszi fel.
Az adataidat, dokumentumaidat, stb. mentsd le előtte!
-
madgie
titán
-
claire78
senior tag
válasz
buci30 #17304 üzenetére
Én a Keepass-t használom.
Van MAC-es verziója is, KeePassX néven: [link]
A safariba nem épül be, viszont arra jó, h bármelyik plattformon eltudjam érni a jelszavaimat.
Dropbox-szal, Box-szal szinkronizálható, az adatfájl AES256 tömörítést használ ami gyakorlatilag feltörhetetlen megfelelő master jelszóval. -
Ragnar95
félisten
válasz
buci30 #17334 üzenetére
Mondjuk ha a 100%-ban MacBookkal kapcsolatos kérdést a MacBook topikban tennéd fel, lehet, több sikerrel járnál
Persze a kérdések nagy részére itt is választ kapsz, de ez pl pont olyat, amivel az asztali Apple géppel rendelkezők 99,9%-a életében nem foglalkozott, míg a MacBook tulajok között esetleg van 1-2 érdekelt. -
buci30
addikt
válasz
buci30 #17334 üzenetére
Egy félét találtam de ezt se lehet itthon kapni
-
cigam
titán
válasz
buci30 #17310 üzenetére
Te hol hallottad/olvastad, hogy a jelszókezelő cégektől kiszivárgott valami adat? Szerint az olyan cégek akik ebből élnek (lastpass, roboform,...) nem elég körültekintőek? Vagy az Apple-től mikor sikerült kicsikarni bárki "kulcstartóját"?
Ki tudja ki fér hozza? S akkor onnan minden fiókomba stb betud lepni...
Ennyire paranoiásan nem is értem miért használsz olyan online szolgáltatásokat aminek a jelszavait rábíznád.
Ha megszűnik, nincs semmi probléma. Általában másnap is felkel a nap, stb... Ugyanis nem egyik napról a másikra zárnak be, jó előre szólnak (lásd pl. ingyenes dyndns megszüntetése), de ettől függetlenül a saját érdekedben rendszeresen készíts biztonsági másolatot(erről is).
Mégha el is tünne az összes jelszavad, mindenhol van jelszóemlékeztető szolgáltatás. Kb 5 perc és már az új jelszavaddal használod az adott szolgáltatás.
-
trisztan94
őstag
válasz
buci30 #17306 üzenetére
Most konkrétan ellent mondasz magadnak.
Ahhoz, hogy iPhone-on és Mac-en is elérd a jelszavakat, mindenképp egy szerveren kell, hogy legyenek az adatok. Onnan szinkronizálja. Nincs olyan, hogy nem szerveren van.
iCloud pedig felhőbe menti, nem lehet állítani értelem szerűen. Annak is az a lényege, hogy a cuccaid a felhőben vannak és azokat szinkronizálja az összes iDevice-odra.
-
cigam
titán
válasz
buci30 #17304 üzenetére
Én évekig lastpass-t használtam, mert elég jó, és multiplatform. Viszont pár napja belefutottam egy RoboForm promóba. Itt az "Everywhere"verziót lehet beregisztrálni. Ezzel a fiókkal aktiválni lehet az OSX verziót is.
Így most van idő kipróbálni ;-) Nálam OSX,Linux, és Windows alatt is szépen beépült a böngészőbe (vagy eleve csak a beépülő települt).Eddig tetszik.
-
megema
őstag
válasz
buci30 #17247 üzenetére
Van még más opció is médialejátszásra a VLC-n, az MPlayerX-en és az XBMC-n kívül?
VLC: SMB megosztásról néha megáll és kiszürkül/zöldül a kép, majd kockásodva pár másodperc alatt helyreáll. (Más, Windows-os gépen ugyanezt tapasztalom VLC-vel.) Tekerésre lassan reagál.
MPlayerX: Szaggatást tapasztalok azonos körülmények között, komolyabb látványvilágú jeleneteknél. A tekerés gyors.
XBMC: Hibátlan, mint lejátszó. 24p, hardveres gyorsítás, miegymás. Csak kicsit ágyúval a verébre esetnek érzem.Jól tudom, hogy a 2013 Late MBP-kkal együtt érkezett a Mavericks? Azaz október vége óta összesen 2 frissítést adtak ki hozzá?
Van valakinek régebbi 13"-os retina gépe? Ott is szaggat a görgetés?
Pl. ugyanaz a PDF a Megjelenítőben bizonyos tempóig (max. 10 oldal) egyáltalán nem szaggat, Safariban pedig akármilyen keveset görgetek, akkor is beszaggat. A Safari úgy általában is beszaggat egy picit görgetésnél.
Ha Launchpad-en megnyitom az Egyéb mappát, akkor lassú az animáció. Néha megakad félúton, vagy látszólag semmi sem történik, közben meg rendesen megnyílik, csak a kép nem változik. Ha 3 sorra csökkentem a tartalmát, az sokat javít a helyzeten.
A Mac rendszer névjegye appban (A Mac névjegye » További infók) lassú és szaggat a fülek közti váltás.
Bekapcsolásnál az alma logó is lassan úszik fel a felhasználó képe helyéről.
Bizonyos animációk viszont teljesen rendben vannak...
Ezekből nekem az jön le, hogy azért még bőven lenne mit reszelni a rendszeren és/vagy a driveren...
-
Fr3eWar
őstag
válasz
buci30 #17247 üzenetére
Én annó HP 6510 allinone-t vettem (asszem B211a a típusjele).
Gyári tinta nem tudom milyen évek óta utángyártott 600forintos tintával használom.
Az új tintán nincs chip, azt át kell rakni a régiről, a nyomtatóban kikapcsolható a tintaszint figyelés, így nyomtat az általa üresnek vélt patronból is (ami valójában tele van, csak a chip szerint üres).Wifi-s AirPrintes, szó nélkül működik minden funkció, beolvasás számítógépre....
Ennek van újabb verziója már ami most kapható:
HP Deskjet Ink Advantage 6525
-
kelzsoca
félisten
válasz
buci30 #17243 üzenetére
Van hangja, de elviselhető, festéket nem eszi, festék árakat passzolom, eredeti vagy utángyártott, rá kell nézni googleval, csak wifin keresztül nyomtatok mac minivel, és SGS3 androidos telefonnal, nyilván menne iphoneról is, nem tudtam még kipróbálni.
ui: természetesen az osx itt is auto módon telepíti, és azonnal használható lesz, a lényeg hogy a két eszköz azonos wifi hálózaton legyen.
-
blakey
titán
válasz
buci30 #17241 üzenetére
Én ilyet használok, nagy előnye, hogy az osx felismeri és a rendszerhez integrálva telepíti a hozzávaló eszközőket, semmilyen külső program nem kell, minden platformon működik, osx, ios, android, windows. Wifi kapcsolat stabil, a tinta csomag ára, gyári 10-12e, utángyártott olcsóbb, elégedett vagyok vele.
-
cigam
titán
válasz
buci30 #17170 üzenetére
- Mozzillában kiexportálod, Safariba beimportálod.
- Felteszed az xmarks plugin-t, és az automatice szinkronizálja, ill. lesz egy "online mentés" róla. (Amire nincs szükséged, mert az icloud fiókoddal összeszinkronizálhatja a Safari könyvjelzőit is. Az xmarks elsősorban akkor jön jól, ha több gépen/oprendszeren szeretnéd használni kedvenc linkjeidet. -
blakey
titán
válasz
buci30 #17141 üzenetére
A Mavericks-et le tudod tölteni az ID-dal (ingyenesen)? Ha igen, akkor telepítés után az iLife ingyenes lesz, ha nem akkor pénzbe kerül. Ha megvan az op. rendszer akkor abból lehet telepítő-lemezt vagy pendrive-ot csinálni ill. a letöltőt file el is tudod menteni magadnak.
(#17143) buci30
Esetleg valami ilyesmi jó lehet, vagy vannak áttetsző fóliák is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest