- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
knoxhu
senior tag
válasz
megema #25203 üzenetére
Én is azon keresztül csinálta, mint írtam körülbelül másfél hónapja és még is a 2011es verziót töltötte le.
(#25204) RazorGTR1: Jött már pár frissítés mióta felraktam, de mind a 2011es verzióhoz. 2016osra való váltást nem ajánl fel. Amit lesz lehetőségem újratöltöm a 356 weboldaláról. Bár még mindig nem értem nekem miért 2011es verziót sikerült letöltenem. -
-
válasz
megema #24909 üzenetére
+1
Illetve vegyük még hozzá, hogy alkalmazásfüggő is, hogy mit kezd a válasszal a kliens oldal. Ha kap egy A recordra egy IP listát, akkor ugye azzal is lehet ezer dolgot csinálni. Pl. csak az első sorát használni, random valamelyiket, esetleg rászánni 10 sec-et egy egyszerű mérésre hogy melyik a gyorsabb, stb stb...
Valószínűleg az Apple sotre infrastruktúra elég bonyolult, és az összes megoldás együtt játszik (geoloc, loadbalancer, round robin), és az is simán elképzelhető hogy ezek önmagukon belül is változnak valamilyen algoritmus és terhelés alapján is. Ezért írtam hogy lehet hogy 1 óra múlva már a UPC-s nameserver adott volna olyan válaszokat amiben gyorsabb szerverek vannak.
-
cigam
titán
válasz
megema #24907 üzenetére
Köszi! Viszont valami paraméter hiányozhat, mert csak 1 címet ad vissza:
; <<>> DiG 9.8.3-P1 <<>> google.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 3929
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0;; QUESTION SECTION:
;google.com. IN A;; ANSWER SECTION:
google.com. 174 IN A 216.58.214.238;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 192.168.0.1#53(192.168.0.1)
;; WHEN: Thu Aug 11 17:36:10 2016
;; MSG SIZE rcvd: 44 -
TBMC
addikt
válasz
megema #23412 üzenetére
Írtam ismét az istylenak, hogy szeretnék élni a szavatossági igényemmel, hisz most járt le róla az 1év teljeskörű garancia, és a következő választ kaptam rá:
"Kedves Márk!
Sajnálattal olvastuk leveled. Sajnos azonban sem az általad már megvett kanex dokkolóval, sem ahhoz hasonló kiegészítővel nem rendelkezünk jelenleg. Kérlek látogass el az Apple oldalára, ahol a kiegészítők között találhatsz hasonló funkcionalitással bíró készüléket. Megértésedet köszönjük!
--
Best regards:Kaszai Szabina
iSTYLE Webbolt"vicc... nem értem, hogy gondolják... amikor megszűntetik egy temrék forgalmazását, tudtommal legalább 2 évig alkatrlészeket kell tartaniuk hozzá...
-
blakey
titán
válasz
megema #23414 üzenetére
Azért a Trackpedet részben ki lehet váltani, főleg ha jól programozható az eszköz.
A NiZN akkukat nyugodtan lehet használni, de a NiMH töltő nem jó hozzájuk, töltővel is kapható, jóval erősebb akkuk, de még kérdéses az élettartamúk, nálam fél éve hibátlanul működnek, van akinél elég hamar megadták magukat. Sokkal ritkábban kell tölteni őket, nem mindegy, hogy 1,2V vagy 1,6V a feszültség.
Van Eneloopom, még Sanyo, de ezekkel sem bírják tovább 1 hónapnál, Trackpad, Magic Mouse "zabálják" az akkukat, billentyűzet kevésbé. A sima elemekkel sokkal tovább bírják, ahogy a NiZN akkukkal is. -
blakey
titán
válasz
megema #23412 üzenetére
Akkuval nem bírnak sokat, kb 1 hónapot a Trackpad (napi 5-6 óraával) és 1,5-2 hónapot a billentyűzet. Vettem 1.6 V-os NiZN akkukat, azzal a Trackpad 4 hónapot bírt, a billentyűzet azért tovább bírta, de egy ideje nem használom az almás perifériákat, Logitech van helyettük, sokkal jobban bírják akkuval is.
-
madle
őstag
válasz
megema #23288 üzenetére
Azért kérdeztem én is mert az apple.hu-n szerintem igazolás nélkül meg lehet venni a diák változatot. Legalább is kosárba tettem és csak meg kell rendelni, ennyi.
Egyébként az onthehub van kapcsolatban a tisztaszoftver programmal, ahonnan regisztrációval lehetne beszerezni a diák szoftvereket. -
válasz
megema #22916 üzenetére
Király!
Ami fontos, azt én is szoktam jelezni. Most éppen a BetterSnapTool miatt írtam a fejlesztőnek, mert külső kijelzővel frankón hazavágja az egész ablakkezelőt. Ébresztés után ráadásul minden szétesik. Az egyedileg beállított ablakpozíciók kezelésére eddig ez volt a legjobb, de a fcking Kapitány ezt is kinyírta. Pedig most, hogy újra 3440x1440-en ekecselek, baromi jó lenne, ha működne...
-
wm2
őstag
válasz
megema #22790 üzenetére
Ezért a legjobb a Snow Leo. Négy évig futott a rendszer. Évente nem lehet operációs rendszert kiadni 4-5-6 hibajavítással. Meg milyenekkel!? Még most sem ajánlják sok zeneit portálon a kapitányt. Vagy saját felelősségre. A legtöbb stúdiós/zenész ismerősöm SL vagy ML rendszeren tolja a mai napig. A Pro szekció pont az iOS óta magasról le van szarva. Amilyen elszeparált volt régen a pro userek számára, ma már inkább konzumidiótáknak való.
U.I.: sajnos ezzel együtt kell élnem, mert számomra is csak ez létezik.
Apropó. Én a Safari-t lecseréltem erre és maximálisan elégedett vagyok!
-
megema
őstag
válasz
megema #22786 üzenetére
Van egy olyan bug is, hogy ha hálózati meghajtón átnevezek egy fájlt, akkor néha úgy tűnik, mintha nem csinálta volna meg. Viszont ha átviszem a kijelölést egy másik elemre, akkor látszik, hogy át lett nevezve. Ha visszarakom a kijelölést, akkor megint a régi neve jelenik meg.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
megema #21763 üzenetére
A végén még tényleg igazol a döntésem... azért nem vettem Retinát mert az OS X vállalhatatlanul futott még a Haswelles gépeken is (13" érdekel csak, még mielőtt jönne valaki a hasonlóan f.s 15"-osokkal). El Capitan kijött, tesztek alapján megváltás lett és szívtam is a fogamat... erre nem lett szar másnál egy idő után több embernél?
Na jó, pofázok én akinél meg ott az elbaszott framebuffer... szegénykére ráférne egy clean install, valami az előző profilomból triggereli a problémám. De nagyon elégedett vagyok vele, a Leopard óta talán ez az első olyan OS X ami tényleg tetszik és nem érzem úgy hogy csak butítottak rajta. Bár még mindig közelében sincs a Mission Control a Spaces-nek, de legalább több real estate van és végre visszatért az az Exposé amit én szeretek, már persze így... de szokható, vagyis inkább emészthetőbb mint az előzőek. De nem érzem hogy ez egerészés mellett is tökéletes lenne... lehet kéne az asztali setupom mellé egy trackpad. Csak a design nem vágna össze a többi cuccommal. :<
-
-
rjg
őstag
válasz
megema #20887 üzenetére
A GUI. Ugyanúgy az útvonalat keresi, mint korábban.
(#20888) negyedes
Ezzel semmi gondom nem volt '95-ben, de most már kicsit gáznak érzem. Az evidens, hogy angol abc szerint kódol valaki, de hogy e miatt egy alkalmazás hibát dobjon, az szerintem csak a programozón múlik. -
rjg
őstag
válasz
megema #20885 üzenetére
Ezt a formátumot követve már működik:
/volume1/transmission/download=/Volumes/downloads
/volume1/home=/Volumes/homeA jelek szerint viszont az ékezetes neveket nem szereti, arra a két csatolásra, amiben vannak magyar karakterek, azok kiválasztása és elmentése után hibát dob, de ez legyen a a legkevesebb.
-
rjg
őstag
válasz
megema #20883 üzenetére
A Finder-ben az alábbiak szerint mount-olom fel a meghajtókat:
cmd + K, majd a NAS IP címe:
192.168.1.120 (felhasználónév / jelszó) ekkor így csatolja fel:Ebben az esetben szerinted mit kellene beírni elérési útnak?
Ezeket (is) próbáltam, de ugyanúgy hibára futok:
/video=volume1/video
/Diskstation2/volume1=/Volumes/volume1
/Diskstation2/volume1/video=/volume1/video -
blakey
titán
válasz
megema #20852 üzenetére
FHD anyaghoz van tervezve és hardveresen, natívban játszik le anyagokat, VLC nem tudja natívban lejátszani, egyébként évekig azt használtam, aztán kipróbáltam ezt és maradt, vlc ment minden platformról. Lényegében mindegy, hogy ki mit használ.
Amúgy nekem a weboldalról van letöltve és nem akart telepíteni semmit a programon kívül.
-
cigam
titán
válasz
megema #19147 üzenetére
egyszer sem lett kihangsúlyozva, hogy kifejezetten az egeret/egér általi ébresztést akarná letiltani
Pedig az egész innen indult:
(#19115) twine: Hol tudom beállítani,hogy az egér ne ébressze fel az alvó gépet?Számomra ez azt jelenti, hogy " kifejezetten az egeret/egér általi ébresztést akarná letiltani".
Chal
Ha "nálunk meg semmi" akkor miért működik ez nálam? Nem azt mondom, hogy értem, vagy hogy tudom mi a trükkje, de a rádiós (USB pöckös) eger mozdítására meg se nyikkan a gép, a bill.t kel tapicskolni, hogy felébredjen. -
twine
veterán
válasz
megema #18921 üzenetére
KÖszönöm a segítséget,
látom minek kellene történni, de valahogy "nem az igazi"...
Most próbálgatom,,
meg van nyitva egy chrome böngető(egy lapfüllel), a mail alkalmazás,rendszerbeállítások, és egy finder,,,
Lerakom mindet Dockra...
cmd+tab után a tabot elengedve, cmd-t nyomva tartva megnyomom a lefelé nyilat, és a képernyő alján egyedül a rendszerbeállítások előnézeti kis "ikonját" látom...nincs mit váltogatnom, pedig ahogy fentebb írtam még pár dolog nyitva van, csak dockra rakva...
Nem gondolom, hogy valami teljesen logikátlan életszerűtlen dologgal próbálkoznék,,,csak valszeg rosszul állok a feladatnak amit el szeretnék érni
Segítséget továbbra is várnék
Köszönettel... -
czanga
őstag
válasz
megema #18704 üzenetére
Főleg az nVidia álltal szállított SATA vezérlőkkel szerelt gépekben okoz fagyást (2009-10 és lefelé), hibernációs és boot-olási gondokat. Mivel mi viszont tapasztaltuk ezt sok késöbbi szériás Mac-ben is pl: MBP, és iMac intel vezérlőkkel (és nem a 13"-os MBP-kat érintő HDD kábel gond okozta), így inkább személy szerint nem ajánlom.
@Chal
"Mert a tizedük se vesz a gépébe utólag 3rdparty ssd-t?" - Nem éppen erre próbáltam célozni, de mivel elbeszélnénk csak egymás mellett továbbra is, így részemről zárom a témát.
-
cigam
titán
válasz
megema #18048 üzenetére
Futass le egy jogjavítást.
Sandbox csak arra jó, hogy csak a saját maga által lefoglalt adat memóriához fér hozzá. A fájlrendszer jogosultsági rendszere egy másik történet.
Azt kipróbáltad, hogy
- kijelölöd az egész mappa tartalmát, vagy amiket meg akarsz nézni.
- jobklikk a kijelölésen, és kiválasztod a "Quick Look X Items"-t. -
Gordiann
őstag
válasz
megema #17550 üzenetére
Pixelmator
Érdemes akciózás esetén vásárolni, elég nagy a támogatottsága, egész kis közösség gyűlt össze a PS-el szembenállva. Én meg vagyok vele elégedve. Vannak hozzá tutorialok is, elég sok, több helyen is.De általánosan ajánlom ezt az oldalt: alternativeto.net (ha alternatívát keresel)
-
Totheground
addikt
-
TheMarci
addikt
válasz
megema #17422 üzenetére
Automatorral elvileg lehet egyszerűsíteni a dolgon:
http://apple.stackexchange.com/questions/59178/toggle-use-all-f1-f2-as-standard-keys-via-script
-
megema
őstag
válasz
megema #17256 üzenetére
Megvettem, de minek... Kezelni kezel mindent, de a korábban felsoroltak mellett ez a legrosszabb. GPU gyorsítással nagyon szaggat 1080p esetén, de anélkül se folyamatos.
Az XBMC hibátlan gyorsítással (lehet ki se lehet kapcsolni OS X-en). A VLC gyorsítás esetén se szaggat, csak amikor megakad, nem szürke, hanem zöld lesz a képernyő. Az MPlayerX-nél minimális szaggatás van, de lehet egyforma a VLC-vel. Ami feltűnt, hogy nem pontos a tekerés.
A tesztelelést az Avatar első ~ 30 másodpercével végeztem (1080p H264 mkv).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest