- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rol33
aktív tag
-
wm2
őstag
A többi youtube. Egyszerű.
-
Erre azért viszonylag egyszerű a válasz: van kb 20db gép amit támogatnak, és ebben benne vannak a régi gépek is. Ráadásul saját maguk gyártják/gyártották őket. Valamint olyan, hogy 3rdp driver gyakorlatilag 1-2 szélsőséges példától eltekintve nem létezik osx-en. Ha a Windowshoz hasonló körülmények között kéne fejleszteniük az OSX-et, akkor ott is ugyanúgy szopnál a felsorolt dolgokkal hidd el.
Szóval teljesen más világ kettő. Ilyen téren én nem vagyok meglepődve, szerintem ebben a modellben az a minimum elvárható hogy ne legyen gond.
-
Persze, jó cucc az is, egyéni igények meg ízlés kérdése. Én azért várok nagyon egy jailbreakelt gen3 ATV-re, mert sok az almás cucc a háztartásban (macek, iphoneok, ipad). Irtó jó és atomstabil az airplay mindenről, meg a display mirroring is. Ráadásul mindez megy wifin, BT-n, dróton, ahogy éppen szükséges. Kikapcsolni sem szoktam, és fut rajta a Kodi (gen2), ami nálam alapvető igény. Mondjuk 720p-s megjelenítőm van, szóval elvagyok vele egyelőre, dehát ideje lenne upgradelni azt is, és akkor már nem lesz alternatíva az ATV.
Egyébként próbáltam én már mindent, halomban áll otthon az RBPI(2) is, mert kell a melóhoz/hobbihoz, HTPC-m is volt, Gigabyte Brix is van, etc.. De így ár, és stabilítás meg kényelem arányban eddig az ATV vitte a prímet nálam.
-
sweet122
tag
Majd holnap ha lesz időm megnézem, hogy milyen, ha csak a videókat és az áttünéseket rakom bele.
Régebben vágtam már össze iPhone 6 videókat, az is volt 4-5 perc, de ennyi idő tuti nem volt, de ott csak zene volt, áttünések és 1-2 felirat. Lehet itt a sok felirat és a 18mpx-es képektől volt lassú ennyire. -
wm2
őstag
itúnsz, iklód és telefonszinkronizációs problémák?
Ha esetleg még nem ismernéd, elalvás előtt: mac mini 2014
-
wm2
őstag
HFS+ alatt TRIM nélkül sem dől össze a ház.
-
atomchicken
tag
Köszönöm a visszajelzéseket.
A BitTorrent kliens azóta is tökéletesen fut. Nem tudom mi okozhatja, hogy az utorrent el sem indul, mikor elvileg a 2 program már egy és ugyan az.Közben még egy dologra lettem figyelmes ami Maverick és HDD alatt nem volt tapasztalható.
A csatolt képen látható betöltési csíkkal indul minden alkalommal a Mini.
Ez Yosimate jelenség vagy valami tényleg nem 100-as a Minimmel? -
10.6.3-tól álltak át a marhák arra, hogy lockolják a telepítőt a géphez. Viszont ha jól rémlik (cáfolja valaki ha nem így van), akkor nem olyan komoly védelem ez, csak a modellt nézi, tehát pl. bármelyik imachez kapott 10.6.7 dvd-vel telepíthető bármelyik imac, és ugyanez igaz a macbookokra is (az nem rémlik hogy ott volt e szeparáció a macbook white/macbook/macbook pro téren).
Viszont a 10.6.3 előtti telepítőkből még volt általános (retail) változat, ami mindegyikre jó volt.
Szóval a lehetőségek sorrendben (szerintem):
- szerezz egy a géphez való 10.6.7 telepítőt valahonnét, valakitől
- szerezz a neten egy 10.6.0 retailt, annak elvileg mennie kéne, majd próbálj upgradelni, akár kézzel leszedett patchekkel (ha letölthetőek még egyáltalán)
- ha van egy másik mac amin elindul az akármilyen 10.6.7 telepítő, akkor dugd rá target disk-ként a macbook white-ot, és telepítsd rá ígyDe rég volt már, nekem meg kifolynak a fejemből az ilyen dolgok, szóval ne vedd készpénznek
Szerk., bónusz opció, talán ez a legjobb:
http://hints.macworld.com/article.php?story=20120123175902871
-
blakey
titán
Elvileg 4GB RAM a max, de állítólag megoldható a 8GB is. Én a SL-t tenném fel 4GB RAM-mal és az SSD jól jöhet. Yosemite-t nem próbáltam és egyelőre nem tervezem.
Lehet, hogy azzal is fürge lenne ha SSD és 4GB RAM van benne.
Gyári, azaz pl 10.6.X eredetileg járt a géphez (olyan kétes forrás nincs, hogy a géphez ne legyen lemez), akkor még lemezen, ha nem tévedek, fizetős volt. Bármikor feltehető ha megvan a lemez hozzá.
-
twine
veterán
Bár most hogy kipróbáltam...kicsit felhúztam a szemöldököm, hogy vajon "mire jó" ?
Persze a tévedés jogát fenntartomHtha én nézek be valamit...De nem akarja a CPU-t dolgoztatni, és piszkos lassan dolgozott...
Ugyanazokkal az értékekkel, és bitrátával a Handbrake hatványokkal gyorsabban dolgozik...Azonnal felpörgeti a magokat/szálakat a CPU-ban közel 100%ra, és dolgozik a gép ahogy kell...Ez az Ultimate video converter meg olyan mint mikor a nyugdijas otthonban csigagyűjtő versenyt rendeznekVan ötlet ,hogy mit rontok el? Vagy ez tényleg ilyen?
Ugynazt a videót raktam oda mindkét alkalmazásban,,ugyanazokkal a bitrátáakkal...szóval nem a be és kimeneti kodec különbségekről van szó...
EZ valami más... -
cigam
titán
Nem a meggyőzésed a cél. Az USB-s kapcsolat egyszerűen így működik. Vagy mindent letiltasz, vagy semmit.
a világ legfejletteb oprendszerén nem tudom kikapcsolni, hogy az usb-s eszköz ne ébressze fel a gépet altatásból....
Ha "bekapcsolod" ezt a lehetőséget, hogyan/mivel ébreszted fel? Folyamatosan a gép mögött nyomkodod a POWER gombot? Az sem túl elegáns, és van akkora macera, mint az egeret hanyatt vágni.
Ugyanakkor had kérdezzem meg, hogy melyik másik (fejletlenebb) rendszer tudja ezt alapból? -
cigam
titán
Alapvetően BT egeret/padot gyárt hozzá az Apple, és bt eszköznél adott is a lehetőség. Az USB tiltás azért nem olyan evidens, mert előbb fel kell ébrednie az USB aktivitás észlelésekor, és csak miután felébredt tudja eldönteni, hogy az egy billentyűzet, egy egér, vagy akármi más volt.
Vagy maradni kellett volna az eredeti elgondolásnál (ha nem is Apple, de bt-s egér). Vagy a készülék gyártójánál érdeklődni tudja-e/támogatva van-e a driverében.
Esetleg a miniből kihúzni az USB kulcsot?
-
blakey
titán
Akkor próbálj ki egy "vezérlőt", pl. ezt. Hátha itt van erre vonatkozó lehetőség vagy egyszerűen kapcsold ki az egeret.
Régen használtam (nem emlékszem, hogy van-e ilyen lehetőség), mert többfunkciós egereim voltak, mára már egy egyszerű de annál jobb Vaio BT-os egerem van amihez semmilyen progi nem kell.
-
M@trixfan
addikt
Annak idején Steve Jobs így mutatta be a Panther exposé képességét, de már lehet a dokk bemutatásakor debütált először ez a kis "easter egg". Akkoriban ezek nagyon nagy újítások voltak. Ahogy visszagondolok sokkal jobban tetszettek a régebbi OS X verziók. Tiger óta nem éreztem azt az átütő fejlődést, most a Yosemite érdekes. Régebben az volt nagyon jó, hogy tényleg fényévre volt a Mac a Windows gépekhez képest használatban és néhány területen a "meghatározó kisebbség" volt. Zenében még mindig elöl jár, de egyéb multimédiában sajnos már régen nem az első számú választás.
-
Alapvetően más egy kicsit az OSX megközelítése ilyen téren. Ha jobban megnézed, akkor működik az alt+tab nálad is, mert váltogat az alkalmazások között, ezt látod a fenti menu bar-ból is. Tehát amire váltasz, az kerül előtérbe. Viszont az OSX-ben külön elem maga az alkalmazás (mindegyikhez tartozik egy felső menü bar), és az alkalmazáshoz tartozó ablak(ok). Az ablakot azért nem mutatja nálad, mert az előtte szándékosan elrejtetted, tehát mikor cmd+tab-al váltasz rá, akkor ez figyelembe van véve, és marad a hide. Próbáld ki pl. azt, hogy a böngészőben nyitsz több ablakot, és 1db-ot minimalizálsz a dockra, a többit pedig nem. Ilyenkor cmd+tab-nál a a hide-olt ablak mindig hide-olva marad. Ez by design így működik.
Szóval az OSX dock nem egy olyan jellegű taskbar, mint a windows-nál a tálca, ezért kicsit máshogy működik. Az ablakok minimalizálása alapvetően nem task váltásra való, hanem elrejtésre. Használj inkább spacest (több virtuális képernyő), és tartsd rajta nyitva az alkalmazások ablakait, szerintem ez a legkényelmesebb. A spaces váltást érdemes berakni "hot cornerbe", nálam pl a jobb felső sarokba húzott egér aktiválja, de lehet hotkey-ekkel is (ctrl+1,2,3,stb..). Ez így roppant kényelmes és átlátható task/desktop kezelést tud eredményezni. Persze nem kötelező, de a GUI kialakítása és működése ilyesmi irányba terel. Mint ahogy a Windows start menü meg a tálca működése is terel egyfajta irányba. Sajnos más a két dolog, és ha vált az ember a két OS között, akkor valamennyire mindig érdemes alkalmazkodni, és a másik OS-ben nem feltétlenül érdemes az egyikben megszokott működési módokat erőltetni.
-
Próbálj ki egyet majd előtt ha teheted, én is rá voltam kattanva, de szerencsére kaptam kölcsön egy barátomtól egyet 1-2 hétre. Nem bírtam megszokni, és ő sem. Mivel sokan lepattannak róla hasonló módon, érdemes használtakat nézegetni, szinte tök újakat lehet venni emiatt jobb áron.
-
Igen, alapból a alt+cmd+"=" lenne a zoom, ha nincs '+' key (numpad).
Próbáld meg esetleg átmapelni itt:
https://www.dropbox.com/s/blp4pvc400bqp09/Screenshot%202014-10-11%2013.33.48.png?dl=0
Egyébként ajánlom a teljes értékű USB Apple keyboard beszerzését, sokkal jobb választás.
-
-
blakey
titán
-
cigam
titán
Ha nagyon nem tekertél el dolgokat, akkor csak annyi a problémád, hog y"Kovács Viktor" az OSX felhasználóneved.
Mivel szóköz, nemzeti karakterek, stb... nem lehet a felhasználónévben, ezért a rendszer automatice csonkolja az angol abc betüire.(Ettől függetlenül a grafikus felületen az általad megadott nevet mutatja) Tippem szerint kovacsviktor a felhasználóneved, és ezt, valamint a jelszavad megadva már hozzá is férsz a megosztott mappáidhoz.
Ellenőrizni pl. úgy tudod, hogy elindítod a Terminal-t, és kiadod a whoami parancsot. (Alapértelmezésben a terminál a home könyvtáradban nyílik meg, ami meg1ezik a felhasználóneveddel, tehát elég lenne csak megnyitni, és máris látod az "user" neved)
Az smb felhasználónév is hasonló korlátozásokkal rendelkezik, vagyis a rendszer által csonkolt/használhatóvá tett felhasználónevet fogja használni. -
blakey
titán
Kipróbáltam win 7-es laptopról és csont nélkül csatlakozott a mac-hez. Nem tudom mit kéne néznem a win alatt, de mindent úgy állítottam be mint mac-en. Megy a másolás oda-vissza. Javaslom, hogy nézz át mindent beállítást lépésről lépésra ill. a mac-en be kell pipálnod az azonosítást is ott ahol az smb-t ill. az afp-t is kipipálod.
-
blakey
titán
A minin a system preferences/sharing, ott a File sharing legyen kipipálva, mellette a File Sharing zöld legyen és az options alatt smb és afp legyen szintén kipipálva.
A shared folders alatt mappákat oszthatsz meg és beállíthatod a jogosultságokat.A system preferences/netwotk alatt az advanced fülre kattintva a WINS-nél ua. a workgroup legyen mind a két gépen.
A win7-es gép beállításaiban nem tudok segíteni, de gondolom hasonló.
-
RoryBreaker
aktív tag
A zsigereimből utálom ezt a díszbuzit.
Most olyan közvetítést fogok keresni 9.-re amihez köze nem lesz. Remélem lesz olyan.
Amit a múltkorinál művelt, az katasztrofális volt. Rendesen rosszul éreztem magam és szégyelltem, hogy én is ember vagyok.Egy dolog szeretni az Apple-t, mert én is szeretem, mert jó és ennyi. De amit ezek művelnek...
Szánalmas és visszataszító.Na de bocsánat az offért én is befejeztem
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
Itt megtalálsz mindent
Leginkább azoknak lesz nagy öröm a Yosemite, akik Apple ökoszisztémát használnak, mert az eddig is példátlanul jó iOS-OSX szinkronizációt emelték egy még magasabb szintre (SMS-ek, telefonálás Macről, iCloud Drive, Handoff). Ezen kívül ugye az UI változott, a Spotlightban fejlesztettek elég sokat, a Safari, a Mail és az Üzenetek app fejlődött valamennyit, illetve jövőre jön majd a Photos app valószínűleg az iPhoto fejlesztett változata annak a kiváltására. -
trisztan94
őstag
"kész dolgokat" tolnak az arcomba(persze kis túlzással mondom ezt),,,némi módosítási lehetőséggel
Ez megfigyelhető a többi Apple szoftvernél, lásd Pages, Number, Keynote template-ek, iPhoto és iMovie template-ek.
Sőt, megfigyelhető az OSX-ben is. Megveszel egy gépet, ami szimplán csak működik. Nem telepítgetsz, nem indítgatsz újra, rögtön fenn van minden ami kell, semmi bloatware-el. Cserébe az egyediesítés annyira nem lehetséges, mint pl. egy linuxnál, kevés dolgot szabhatsz át, mondhatni "fogja a kezed".
És én ezt szeretem, működik és kész
-
TheMarci
addikt
Adobe Media Encoderrel is tud asszem olyat, hogy okosan renderel. Ami a premiere mellett szól, az pl, hogy photoshop, after effectssel együtt tud dolgozni. Próbáltam fcpx-et is, de nekem nagyon gyerekesnek tűnt pr után, nyilván nem öltem bele elég időt, de nem is nagyon akartam, már kapásból, amikor exportálni akartam valamibe, sokkal jobban testreszabható volt a pr.
-
Xero
nagyúr
Fölötted a válasz.
De akkor kifejtem kicsit:
Alapvetően három mód létezik:
hibernatemode 0 - Desktopon ez a default. Nem ment lemezre, csak ram-ban tárol mindent. Ez a régi ppc-s sleep.
hibernatemode 1 (vagy 25) - Ez csak lemezre ír.
hibernatemode 3 - Először memóriába ír, majd a standbydelay-ben deklarált idő után, vagy áramkimaradás esetén lemezre írja. Ez a default mobil gépeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest