Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totheground
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ők nem, az ÁFA meg a forint árfolyam inkább. Itt áfával együtt 240k yen, ami olyan 660k forint.
-
Totheground
addikt
Sokáig használtam és szerettem a Parallels-t, de a gyűlöletes üzleti stratégiájuk miatt nem vagyok hajlandó többet használni. Az, hogy minden évben fizetős az update, nem para, nekik is meg kell élni valamiből. Bár jobban szeretnék egy subscription modelt. De amikor fontos feature-ők kerülnek át a még drágább verzióba, cserébe meg bekerül egy rakat felesleges bloat, és minden update után egy nyomorult nagware-é változik a program az hazudva, hogy ha nem frissítész az új verzióra, nem fog működni... nálam itt vágtak el magukat.
-
Totheground
addikt
Majusban megyek Mo.-ra egy idore es elpasszolnam az otthon porosodo gepet.
27" late 2012 iMac, 2.9GHz proci, 512 vidkari, 1TB fusion drive, 16 giga ram. Mennyit erhet? Kivulrol patina, viszont kicsit alaporosodott a kijelzo (pedig egyszer mar szakszerviz takaritotta). -
Totheground
addikt
Taspasztaltatok mar olyat, hogy ha ranyomsz egy linkre, ami uj tabban nyilna meg, akkor a tab elobb megnyilik, majd be is zarodik? Tipikusan FB linkek szoktak csinalni, de neha mas oldal is. Raadasul teljesen ad-hoc. Ha cmd + click-el nyitom meg, akkor mindig jo. Lehet az adblock szarozik?
-
Totheground
addikt
Megjott.

-
Totheground
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Na, elvileg pénteken vagy szombaton érkezik... Már tűkön ülök.
-
Totheground
addikt
Meggyőztetek.
Csak az a kár, hogy a 8 gigásért mehetnék most azonnal a16 gigás meg több, mint 1 hét... -
Totheground
addikt
Na ez az, ami miatt vívódok. Ezekkel az SSD sebességekkel valszeg nem akkora para a swapping, mint a anno. Viszont baromira nem tudom, hogy 1-2 év múlva mennyi lesz az elég... pénz éppen lenne rá, de akkor megint indulhat a "na, ez sem sok extra aztán már ez sem", és a végén eljutok egy kimaxolt15"-hez, amit nem akarnék.
-
Totheground
addikt
Tudom, hogy már feldobtam egyszer, de végső fázisban vagyok..
Mivel rendszeresen tartok legalább 2 böngészőt, iTunets, Tweetbotot, Mail-t és még jópár dolgot nyitva, ajánlott a 16 giga ram, ugye? Játszani, videót vágni vagy képeket szerkeszteni nem szoktam. Új 13" TouchBar MBP.
A proci és a tárhely marad alap. -
Totheground
addikt
Már csak 4 óra. Plusz amíg felébredek reggel.
Remelem nem lesznek akkora tahók hogy csak a 15" MBP kap frissítést. -
-
Totheground
addikt
A 15 nagy es nehez. Otthonra ugyis veszek egy batar 4k monitort, ut kozben meg eleg a 13".
Az i7 meg plusz 70k es az is dual core. Abban tenyleg nem vagyok biztos, hogy megeri. Viszont a ram azert kell, mert neha mindharom bongeszo egyszerre van megnyitva (Safari a rendes bongeszes, Firefox 4chan, Chrome+addin meg online jatek).
Szerk.: hoppá. Most látom, hogy gyanúsan megugrottak a shipping/pick-up datumok. Lehet tenyleg jon az a refresh?

-
Totheground
addikt
Videot nem kodolok, az meg, hogy mennyiert lehet eladni kesobb (ha eladnam egyeltalan, de egyebkent itt Japanban altalaban mindenki ujat vesz, mert at Apple adja a 24 havi kamatmentes finanszirozast) nem tul relevans.
16 giga lesz, de a hetfoi WWDC-t meg megvarom, hatha jon mid-cycle kaby update. -
Totheground
addikt
Ja, most látom, nem volt tiszta. Az új touchbar-os 13" MBP-ról van szó.
-
Totheground
addikt
Van Mo.-n egy 2012 Mac mini 4 giga rammal. Csak egy letolto/level rendszerezo/VPN/HTPC gep. Nevetsegesen keves a 4 giga, a hajamat kiteopnem, ha azt kellene hasznalnom mindennapi taskokra.
-
Totheground
addikt
Szerintetek mennyire kell a 16 giga ram egy 13" MBP-ba? Igazából normál felhasználás, játszani nem játszok, videót nem vágok. De future proofing címen lehet, hogy nem ártana és "csak" 20k yen plusz.
-
Totheground
addikt
Otthon hagytam az iMac-et (érdekes is lett volna szállítani) és majdnem 1 hónapja egy Windows laptopot használok mert a MBP-vél kicsit kívárok. Szenvedek is mit a kivert kutya. Annyira megszoktam az OSX-et és a kényelmes szinkronizálását, hogy mindig nyúlnék utána, aztán leesik, hogy nincs.

-
Totheground
addikt
Nekem tetszik, ebből lesz egy 15ös.
(Majd ha végre lezárul ez a nyomorult vízum ügyintézés...) -
Totheground
addikt
-
Totheground
addikt
Remélem az új MBP-val dobbantanak valamit. Már jó ideje fenem rá a fogam.
-
Totheground
addikt
Nem is tudom, hogy egy 27"-es asztali batár mitől lehet karcos/lelakott.

Patika állapotban van természetesen a vidkari 512-es.MBP-ből megvárom a modelfrissítést (úgyis csak Novemberben lesz aktuális) és amúgy sem Mo.-n terveztem venni. Tervek szerint a legerőssebb 15" lesz.
-
Totheground
addikt
Mennyit érhet durván egy late 2012 27" imac? 2.9 i5, 1TB fusion drive, 16 giga ram.
Utazás előtt valszeg eladom az asztali gépet is veszek egy MBP-t. -
Totheground
addikt
Tegnap vettem észre újraindításnál a világos háttér miatt, hogy már megint elkezdett porosodni a kijelző...
Late 2013 iMacnél kb mennyi a portalanítás? Az előző még garanciában volt.Bár lehet, hogy eladom, úgyis rövidesen laptopra kell valtani...
-
Totheground
addikt
Tudom, hogy senki nem lát a jövőbe, de szerintetek várható a közeljövőben a Time Capsule-ok frissítése? Mostanában tervezek rámozdulni egy 2TB-os modellre, de egy kicsit még tudok várni.
Illetve általánosságban akinek van, menynire elégedett vele? Kicsit kényelmesebb lenne így a backup, mint rendszeresen rádugdosni a külső vinyót.
-
Totheground
addikt
Srácok, megnéznétek nekem valamit?
Béta tesztelek egy appot egy srácnak, és a legújabb build nálam a következő hibát adja
míg nála állítólag két macen is működik. Próbáltam letölteni újra, illetve másik user alatt is, de nem oldja meg.
Egyébként egy képregény olvasó app és simán a dmg-ből is meg lehet nyitni (javaslom simán a Readert, mert a Library kérhet hálózati hozzáférést a funkciói miatt).Innen lehet leszedni
[link]Thx!
-
Totheground
addikt
válasz
nylontacsko
üzenetére
Majd oszd meg a tapasztalatokat pls, én is most költözök és 1k netet rendeltem. Mondjuk én tervezek venni egy új TC-t az AC miatt.
-
Totheground
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az alapszitü az, hogy játszani (főleg FPSt) egy mac nem annyira ideális. Egyrészte mert vagy ki sem adják rendesen a játékot OSX-re, vagy szar erőforrásigényes portot csinálnak. A jó port ritka, mint a fehér holló. Az utólagos bővítés meg tényleg zűrös, videókártyát pl tuti, nem tudsz cserélni bennük. Mondjuk össze tudod úgy válogatni a gépet, hogy azért legyen elég kraft a videókártyában, de ahhoz eléggé mélyen a tárcába kell nyúlni.
Vagy venni egy Mac Pro-t.
-
Totheground
addikt
Cookot azért pofánkaphatná valaki amiért ezekre rábólint. Nem akarog bezzeg Steve-ezni, de azért...
[link]
Az új trackpad meg tetszik de 50k-ért belefért volna a taptic engine is... -
Totheground
addikt
Megjött a kapitány.
-
Totheground
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nem, aljas szemét módon teszi fel a telepítő, alig lehet észrevenni, én is csak azért szúrtam ki, mert nagyon ki vagyok erre hegyezve. Azzal a lendülettel töröltem is a francba, inkább maradok a VLC-nél, de olyan developer szoftverét nem használom, aki ilyen mocsok megoldásokhoz nyúl.
-
Totheground
addikt
-
Totheground
addikt
VLC-t használok én is.
Gondoltam felrakom az MPX-et is kipróbálni. Mindjárt próbált MacKeepert meg valami másik szart is telepítenem, még jó, hogy megnéztem, mire akar Accept-et... Szóval én meg is jöttem ebből. -
Totheground
addikt
A Safari mióta tudja, hogy három ujjas touch-ra link esetén betölt egy előnézeti képet?
-
Totheground
addikt
Na, kijött a várt Fantastical 2, de ezek teljesen elszálltak az árazással...
-
Totheground
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Settings /General.
-
Totheground
addikt
válasz
nylontacsko
üzenetére
Egeszen mas hasznalni, mint egy laptop tapipadjat (bar macbookhoz meg nem volt szerencsem). Alap hasznalathoz en is jobban szeretem, mint az egereszest.
Igazán HC helyzetben meg ugy hasznalom, hogy bill.-tol balra touchpad a gesture-ok miatt, tole jobbra meg a magic mouse.
-
Totheground
addikt
Van 10.10.3 public béta Photos appal, de vigyázzatok vele, mert nálam a dev build (ugyanez) elég rakoncátlan.
-
Totheground
addikt
válasz
nylontacsko
üzenetére
Én max akkor kapcsolom ki, ha napokra otthagyom és nem lesz szükségem távoli elérésre sem. Egyébként meg simán shift + ctrl + eject-el lekapcsolom a kijelzőt.
-
Totheground
addikt
-
Totheground
addikt
Van public béta 6, build number ugyanaz, mint a dev GM 3.0-é.
Kemény 55 mega.
-
Totheground
addikt
Tölthető a public beta 5.
Szerk: meg a GMC 2.
-
Totheground
addikt
Van public beta 4 is, de gyanítom, hogy nem ugyanaz a kettő (még).
-
Totheground
addikt
-
Totheground
addikt
Sot (bar nem kell ezzel kiserletezni), en az 1 ev lejarta utan par nappal vettem AC-t. Nyugisabb es egyszerubb, ha elotte intezed, de utana sem lehetetlen (ha tudsz angolul).
Egyebkent en is ajanlom, mert nekem a normal gari kifutott, viszont vinnem kell a gepet portalanitasra es masfel hete a stand is megadta magat (azota ki van tamasztva a gep
), az AC meg mindkettot fedezi. Amugy meg nem lenne olcso. -
Totheground
addikt
Az attól függ, hogy megosztás alatt mit értesz.

Kicsit részletesebben a történet: ez egy vinyó, két darabba particionálva. Az egyiket használja a TM az iMac-en, amikor épp rádugom, amikor meg nem, akkor a mini-n fityeg, és az a másik partícióra tölt. A letöltő partíciót simán tudom unmountolni, a gond a TM partícióval volt. TM-nak nem tesz keresztbe, ha kilövöm az indexelést?
-
Totheground
addikt
Terminal-os force eject után visszadugtam, és most elengedte gond nélkül. Igaz most nem is toltam új backupot.
Na majd meglátjuk legközelebb. -
Totheground
addikt
Elkezdtem egy külső vinyót használniu TM-hoz. A gond csak az, hogy hiába végzett, nem tudom leválasztani a lemezt.
lsof alapján az fseventsd a hunyó. Namost szerintm ezt nem kéne killelni. De akkor most hogy tudom leválasztani a lemezt? -
Totheground
addikt
iTunes 12-vel nálatok megy a wifi sync?
-
Totheground
addikt
iTunes 12-n ezeket a gombokat lehet valahogy más sorrendbe tenni?

Mert az Edit-el nem.
-
Totheground
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Egyrészt maga a gép is elég poros lehet, mert amikor kb 1 hónapja megmozgattam, elég sok hullot ki alul, mászrészt meg a kijelző üvge alatt is megjelent, ilyen szürkés "felhőt" képezve a jobb és bal alsó sarokban (csak nagyon világos, homogén háttér előtt látszik). Februárban volt 1 éves, szóval nem csodálom, hogy ennyi idő alatt begyűjtött némi port.
Szerk.: az almáriumba fogom vinni, a kijelzőt cserélik (erről már beszéltem velük), valszeg a "hintamechanikát" dettó, a portalanítást meg megcsinálják közben. Elvileg mindet fedeznie kell az AC-nek.
-
Totheground
addikt
Aha, úgy tűnik, nem egyedi...
[link] -
Totheground
addikt
Hát ez faja, ülök a gép előtt, erre reccsen egy jó nagyot és előrebukik (iMac). Valami eltörhetett benne, ami pozícióban tartja? Mondjuk úgyis kellene portalanításra vinni, de így még hamarabb kell. Most már biztos vagyok benne, hogy megérte az az AppleCare...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest