- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Majstor #2701 üzenetére
zip az nem cd image
azt tomoritsd ki, es utana az .iso fileokat ird ki (vagy .cue). ekkor kapsz egy bootolhato cd-t.
a winyot hagyd (max torolj rola minden particiot), majd a linux telepitoje elintezi neked, a linux sajat filerendszereket hasznal, tehat a FAT-ra sztem nem megy fel.
ellenben FAT-os winyot tudsz olvasni-irni vele, NTFS-t csak olvasni tud egyelore a linux. -
n0_gAboR
őstag
válasz
Majstor #2692 üzenetére
az sfv a torrent meg az ilyesmi fileok masra valok ( a torrent a bittorrent klieensel valo letolteshez, az sfv egy crc ellenorzo file)
neked .iso vagy .bin v vmi ilyesmi file kellene, merete alapjan nezd meg.
en ugy emlexem hogy az UHU .iso-ban van fent. azt meg neroval ugy irod ki hogy cd kep felirasa. es akkor bootolhato lesz a cd, mivel az iso fileban egy bootolhato cd kepe van benne. -
zLegolas
őstag
válasz
Majstor #2647 üzenetére
Elég a rendszernek untig az, amit leírtál, vágj bele bátran. A helyedet növelheted a telepítés után a feleslegesnek talált programok leszedésével, vagy egy újabb HDD berakásával. Marhára nem szempont a zene meg filmek meg mittomén tárolása, nelked egy alaprendszer kell, az meg elfér.
Ha lehet, hagyd ki a KDE-t, vagy a Gnome-ot, vagyis az egyik grafikus rendszert tedd fel csak. Ezzel sokat spórolhatsz.
A 128-MB-al Gnome alatt szépen el fog laffogni, semmi pánik. Ha megszereted, később majd dughatsz bele ezt-azt utólag!
Hajrá, sok sikert! -
azzio
aktív tag
válasz
Majstor #2653 üzenetére
amúgyis ajánlott, mert mit érsz a rendszereddel, ha 5 elmentett dokumentum után betelik az egész lemezed? mostmár nem olyan drágák 10-20 gigás használt vinyók, meg írhatsz levelet a mikulásnak/jézuskának is
amúgy ha nem ragaszkodsz az uhuhoz, és van némi kisérletező kedved, tegyél föl fedorát. én nemrég tettem fel, eddig az egyik legkultúráltabb linux-disztribúció, legalábbis szerény véleményem szerint, amivel találkoztam. egyszerű, sallangmentes, mégis mindenhez megvan a hülyebiztos beállítási lehetőség, és könnyű kiválogatni azokat a csomagokat, amikre szükséged van, meg amire nincs. -
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2651 üzenetére
A 300 megát elírtam, 150 -et akartam írni. De ehhez még hozzájön az, hogy sok kacatot nem telepítesz fel. Én nem vagyok profi, de szerintem van aki 300 megára is feltelepíti az uhu-t, mert tudja, hogy mi kell és mi nem... Szóval elég lesz a vinyód UHU-nak + hétköznapi dolgokra (net, szövegszerkesztés, ...), de tervező munkához a 2,5 giga alapból kevés szerintem...
Tehát elméletileg elég lehetne, de gyakorlatilag jobban jársz, ha veszel még 1-2 gigát...
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2649 üzenetére
Alapból 2,1 giga az uhu és 256 mb a swap. Tehát a Te vinyódon maradna kb 300 MB a munkáidnak, letöltött zenéknek,... Ez elég kevés.
Szerintem a telepítéskor a legtöbb szövegszerkesztőt kiveheted (VI és Open Office, meg egy egyszerű grafikus maradjon, de azt a vacak .... ööööö...... nem jut eszembe a neve, ''A'' -val kezdődik, szóval azt kiszedheted), meg a legtöbb böngésző progit is (max pont olyant hagysz fent ami nem tetszik), meg a sok fölös játék se kell, meg olyan nyomtatók driverei amik neked amúgy sincsenek, de az a baj, hogy kb így a 2,1 gigából 2,0 lesz, ami kell neki. Tehát nem éri meg vacakolni vele.
MOD:
Esetleg a KDE dolgait is kiszedheted, amúgy is bugos UHU-ban és a géped is gyenge hozzá...
Meg a GIMP nevű photoshop-szerűséget, ha nem kell profi képszerkesztő...
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2647 üzenetére
1. UHU-nak min. 3 giga van megadva a swap partícióval együtt. De (éppen) elfér 2,5 -ösön, csak a telepítéskor a fölösleges összetevőket ne pipáld ki.
2. Ajálott konfig nagyban függ attól, hogy miyle ngrafikus kezelőfelületet használsz. A KDE -nek a legnygyobb, de egy PIII -ason az is szépen fut. A Gnomenak (alapértelemzett UHU-n) elég egy PII -es Celeron, 256 MB rammal. De ha ennyi sincs, akkor valamelyi kegyszerűbb ablakkezelő ennél kevesebben is gyorsan fut, pl: icewm.
3. Open Office van alapból UHU-ban, ami ismeri a Microsoft Word formátumait.
4. Eleinte nem fog valószínűleg semmilyen driver sem kelleni, mindent felismer alapból az UHU. (Később majd a nyomtatókkal lehet gondod, nem mindegyikhez van alapból driver) Szóval ha valamihez mégis külön driver kellene, azt a netről letöltheted.
A konfig alúl bőven elég, csak a ram lehetne egy kicsit több Gnome-hoz. -
-
escie
őstag
válasz
Majstor #2553 üzenetére
szóval teljesen Almafa Béla vagy...
az uhu-linux asszem elég magyar: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest