- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
steveetm #2091 üzenetére
Még arra sem képes, hogy az olyan szobákba, ahol műinfósok vagyunk (at egész koleszban 2-3 szoba), s így 2-3 gép van adjon annyi IP címet, ahány gép, hogy ne kelljen megosztani a netet...(nemhogy mondjuk 3 kábelt
Mondjuk azt még meg is értem) szóval elég reménytelen
A DC++ még nem is zavarna annyira, a netes játékok annál inkább (a legrosszabb, hogy amivel akarnék nyomulni, annak 3-4 adoot port kéne...)
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
steveetm #2075 üzenetére
Sajnos, mert nem hiszem, hogy sok kezdő van, aki szívesen szórakozik
ilyenekkel, s hogy őszinte legyek, én sem újjongok örömömben, ha fordítani kell
(főleg ha nem csak ezen 3 parancs kiadásából áll a dolog, lásd mplayer).
Btw. azt mondod haldoklik az mplayer? Gondolom a totem is egy videó-lejátszó
program...ennek se kell codec, ugye? (esetleg linket tudnál adni? Google-el
ilyen általános nevű cuccot nehéz megtalálni) -
uzsz
senior tag
válasz
steveetm #1806 üzenetére
Most jutottam el addig hogy kiírjam a linuxból az ifconfigra kapott szöveget. Ez a következő:
Inet addr: 10.8.3.21 Bcast: 10.8.255.255 Mask: 255.255.0.0
Inet6 addr: fe80::250:8dff:fesz:fc8/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAKERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX Packets:222867 errors.0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX Packets: 2166 errors:0 dropped:0 overruns:0 collision:0 txqueuelen:1000
RX bytes:14316841(13.6Mb)TXbytes:286850 (280.1Kb) interrupt:11 Base adress: 0xe000
Link encap: Local loopback
Int addr: 127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
int6 addr: ::1/128 scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU: 16436 Metric:1
RX packets:66 errors:0 dropped:0 overrides:0 frame:0
TX packes: 66 errors:0 dropped:0 overrides:0 carrier:0 collision:0 txqueuelen:0
RX bytes. 4524 (4.4Kb) Txbytes:4524 (4.4Kb)
Remélem te ebből ki tudsz hámozni valamit, mert én nem látom mi nem stimmel és még mindíg bontja a kapcsolatot ugy kb 3-4perc után. -
uzsz
senior tag
válasz
steveetm #1806 üzenetére
Azt tudod, hogy fogalmam sincs azokról a dolgokról ami beírtál? Annyira vágom a linux-ot, hogy tegnap délután tettem fel először. Azt sem tudom, hogy ott mit kéne keresnem, v mi az amit ha átállítok akkor nem bont. A bontás az egy dolog, de utánna mért csak ilyen körülményesen lehet megint újraéleszteni?
-
uzsz
senior tag
válasz
steveetm #1794 üzenetére
Kösz a segítséget, a net-et be is lőtem, annyi bajom van, hogy pár perc után bontja megszünik a kapcsolat és csak akkor működik újra, ha a hálókártya tulajdonsáfaiba belépek és elfogadom a nem megváltoztatott tulajdonságokat. Utánna megint működik pár percig. Ha indítok egy böngészőt és megszűnt a kapcsolat egy idő után ezt írja ki:
ERROR KLNTERNET
refused Maybe smpppd is not running
or you are not member of the group ''dialout''
also chechk the server settings in the dialog ''various settings''
Na most mi van? Nem értem, hogy ha valamit szarul állítottam be akkor mért működik egy ideig, ha meg jól állítottam be akkor mi ez?
Én már nem tudom mi van.
Más: ATI kártyával hogy lehet a 3dtámogatást belni? Elvileg van fent egy driver a kártyához, de a 3dtámogatás nem műköik, mert nincs hardveres opengl támogatása a kártának üzenetet kapok. -
vtechun
veterán
válasz
steveetm #1762 üzenetére
ezt az iocharsetet hol kell állítani? sambában? smb.conf? vagy ez nem arra vonatkozik?
egyébként nézzetek már be, aki ért egy kicsit a hálózathoz, ide: Bővebben: link mert gáz van. Így , hogy leszek linux rendszergazda?
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
válasz
steveetm #802 üzenetére
az furcsa hogy miutan connected lesz nem kezd el tarcsazni a modem, jol bevan az allitva?
Protocol botch, unexpected EOF. The client closed the connection prematurely.
Ezt talaltam errol...itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
steveetm #800 üzenetére
a how to-t mar probaltad? Bővebben: link
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
steveetm #788 üzenetére
Öö...aha...hát persze, hogy világos
Ami elfelejtettem leírni, hogy nem akarom egyszerre letölteni az összeset, mert nincs annyi hely a gépen, hanem csak CD-nként.
A másik, hogy megkérhetnélek, hogy ezt valami szöveges fájlba írd be, és külld el mailben? Csak mert a PH hajlamos két dologra: tördelni és széthúzni a szövegeket, ami miatt (egy ilyen leírás) nehezen átlátható lesz. Ráadásul még bizonyos jeleket át is alakít (pl. ''-ből két '-t csinál), így még csak azt sem mondhatom, hogy csak bemásolom őket és örülök.
Meg most látom, azért az kicsit túl manuális módszer lenne, ha minden egyes mappára (az adott CD-n belül) ki kéne adni azt a script-etennyi erővel kézzel is letölthetném őket
Persze, kösz a választ, de ha még gondolkoznál egy automatizáltabb megoldáson, annak nagyon örülnék
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
steveetm #722 üzenetére
Esetleg nem tudnád azt a havert megkérdezni?
És lenne még egy problémám, ami most jött elő a nagy linux telepítgetések idején: Ugyebár a lilo.conf azon a part-on van, ahol maga a linux. Azonban ha én új linuxot telepítek, akkor ezt a part-ot formázom. Viszont ahogy ez megtörtént, rögtön használhatatlan lesz a bootmenu (be sem jön), így ha valami problema van telepítés közben, akkor gond vanEzt nem lehetne valahogy megoldani?
-
Goose-T
veterán
válasz
steveetm #692 üzenetére
Most már letöltöttem az UHU Linuxot. Ez van. Ha csinálok neki PQMagic-kel egy új partíciót az Install new OS opcióval, nem fogja szétverni a Win2000 partíciómat? Fel fogja ajánlani a multi-boot-ot vagy csak Linux-szal lesz hajlandó elindulni? Ma délután készülök a telepítésre.
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #669 üzenetére
uNtiTLeD:~# ./down.sh
./down.sh: !#/bin/sh: No such file or directory
--20:40:29-- http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON
/CD2/ims-chrb.000
=> `ims-chrb.000'
Resolving smsweb.cjb.hu... done.
Connecting to smsweb.cjb.hu[195.228.254.70]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
20:40:29 ERROR 404: Not Found.
--20:40:29-- http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON
/CD2/ims-chrb.001
=> `ims-chrb.001'
Resolving smsweb.cjb.hu... done.
Connecting to smsweb.cjb.hu[195.228.254.70]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 15,000,000 [application/binary]
13% [====> ] 2,038,816 38.39K/s ETA 0
mukodik ....
koszonom szepen .... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #666 üzenetére
sajnos nem tudom mit hova kellene irnom, ez kb. olyan, mint amikor a multkor a 9h-kor kezdode EA-ra beestem 11:30-kor, SML, moscow...., es alighogy megkerestem a NET-en, feltelepitettem, masolnam a tablarol az anyagot, erre engem hiv kia tablahoz, hogy irja meg egy rekurziv fuggveny .....
de szerencsere azert csinalta igy, mert a tobbiek dolfgoztak magukban, nekem meg elmondta a lenyeget .... szeretnem, ha itt is igy lenne ....nekem nagyon fontos lenne minel kevesebb idoveszteseggel letoltenem ezt, es nem akarja .... a 3 CD-bol csak 1 akar lejonni .... a masik 2 megadta magat ... valahogy nem erzem meg a Download For X lelki luktetesenek ritmusat ....
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #664 üzenetére
koszonet ... de jelszo is van ...
egyesevel tudom csak beirni .... mind a 150 db file-ra ... de igy legalabb mar szedi .....
......biztos en nem tudom jol kezelni a Downloader for X-et ....
de amugy szep, es koszonom..... lementem, es maskor igy szedek majd le cuccokat .... komolyan .....
szeretem a c szinatkszist .... es la'm, eszt a scrip-et me'g ertem is .... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #652 üzenetére
jo ez a dselect ....
megvan a hdparm ....
/para on
de meg nem merem elinditani ....
/para off
meg lattam egy olyat is, hogy .....
ide-smart <none> 1.4-1 S.M.A.R.T. status checking tool for IDE hard disk drives
ez meg a s.m.a.r.t. infokat tudja lekerni ....? mer akkor beicskarok ... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #650 üzenetére
koszonet a segitseget ....
kicsit vak voltam, mer a tar.gz is ott volt az RPM mellett, es azt is letolthettem volna elsore is ... de most ma' lenn vann, fenn van, es a win2k meg rajta van ...
dehogy milyen gagyi a bejelentkezo kepernzoje a win2k-nak ........ animlaja hogy hogy kell hasznalni a jobb egergombot.... en szittem az ikszpe'e' a ho'm edison .... kicsit (brutalisan) swappol.... recseg ropog ....
ugyhogy felraktam a vmware-t ....RECSROPP
[1.] .... ezt nem ertem meg mindig .... szal fel kell masolnom az egesz cuccos, mint qa 8 cd-t valahova, es akkor at kell irni valami a /etc/apt/sources.list file-ban....?
ehelyett mit kell akkor irni ...?
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
deb cdrom:[Debian GNU/Linux 3.0 r1 _Woody_ - Official i386 Binary-7 (20021218)]/ unstable contrib main non-US/contrib non-US/main -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #577 üzenetére
nekem most kiirt valamit ..... mondgyuk ment a gép 2 napig .... 2 opera , operánként 10 belső ablak .... 5-6 Mozilla , Downloader, XAOS, mc, 5db eterm
es KDE+vmaker
de a baj akkor volt, amikor mountanolni akartam a 55G-s aprticiot, es FAT hibas volt ... es amikor be akartam menni a /mnt/6055G -be, akkor bereccsent ay a terminal ....
ilyenkor hogy lehet lelöni a terminalt ...?
mer ha műxik, csak mondjuk a karaklterek mentek el, akkor # reset .....
de a 2. terminalrol hogy küldöm ujra az 1. terminalt ............? -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #570 üzenetére
mer ha a Linux -os etx2fs elé beteszel valami ... azonal kernel panic, .. mig a windozt akarhiva pakolhatod .... csak a ext2fs-ben vannak inode table-k, oszt nem tok hogy viselnek, ha kivülroóöl pqmagic-al atkuldenem a ext2fs-t ...
3g SWAP hogy hangzik...? nem sdok....? 1g? neked mennyi...? -
-
-
Tiltus
tag
válasz
steveetm #524 üzenetére
Hali már át írtam mindent még a képfrissítési ferkit is levittem 60Hz-r e!!!Eredmény u.a mint eddig!!!
Miért nem 100Hz miért , miért , mert még 60Hz- se müxik!!!!
Tudtok esetleg v.milyen oldalt ahonnan lelehetne dölteni hozzá való drivert akár a chipsethez, akár a VGA -hoz??? -
Tiltus
tag
válasz
steveetm #508 üzenetére
Köszi csak az a baj, h nincs v. nem találom a XF86 könyvtárat!!!
Eygébként csak azért megy 640x 480-ban mivel ezt én állítottam be neki , h 1általán lásak is v.mit, mivel alapból 1024x 768 -ban indulna csak a mégsem ennyivel, mert a 17'' monitornak elmegy a képe!!! Bármire is állítom a képfelbontást csak a 640-essel hajlandó működni!!!!!! -
amargo
addikt
-
Polesz
addikt
válasz
steveetm #498 üzenetére
http://ultimatebootcd.com/
Azóta 1.4 a legfrissebb verzió. Ez már tartalmazza a Windows Memory Diagnostic programot is. -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #483 üzenetére
<*> Kernel support for a.out binaries x x
x x <*> Kernel support for ELF binaries x x
x x <*> Kernel support for MISC binaries x x
x x [*] Power Management support x x
x x <*> Advanced Power Management BIOS support x x
x x [ ] Ignore USER SUSPEND x x
x x [ ] Enable PM at boot time x x
x x [ ] Make CPU Idle calls when idle x x
x x [*] Enable console blanking using APM x x
x x [ ] RTC stores time in GMT
[ ] Allow interrupts during APM BIOS calls x x
x x [*] Use real mode APM BIOS call to power off x x -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #475 üzenetére
1. es hogy kell ay ACPIIIIIIIIIIIIIII-t hasznalni .....?
2.eszt opera alol irom... mert felraktam, csak eszre se vettem ... mc-vel belementem a .DEB be, ott volt install, osyt kesz .....
mar felirtakoztam ..... pont most akartam egy bongeszot nyitni, hogy behozzak va;lami szotart, mert poenbol azt irtam be a positionhoz, hogy worker ....
remelem sikerul elernunk a celt .... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #472 üzenetére
[0.]
az ma benne van....de nem lehet, hogy ay apmd-nek benne kellene lennie a tobbi indulo daemon kozott....?
[1.] a static is lenn van.... .deb file -ban..... apt-get nem akarja .....
uNtiTLeD:~# cd /_download/opera/
uNtiTLeD:/_download/opera# apt-get install opera-static_7.11-20030515.1-qt_i386.deb
Reading Package Lists... Done
Building Dependency Tree... Done
E: Couldn't find package opera-static_7.11-20030515.1-qt_i386.deb
uNtiTLeD:/_download/opera#elotte volt apt-get upgrade apt-get update
-
WN31RD
addikt
válasz
steveetm #434 üzenetére
Ismerem, és tényleg nem rossz az Evolution, de én speciel nem szeretem az Outlook-szerű kinézetét, és sajnos hiányoznak belőle olyan szolgáltatások, amelyekre pedig szükségem van, pl. selective download. Egyébként most megnéztem az 1.4.3-as verziót (utoljára egy régebbit láttam), és ígéretesnek tűnik, sokat fejlesztettek a beállítási lehetőségein ahhoz képest, amire emlékszem.
-
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #382 üzenetére
ok .....
telleg ..... megtala'ltam dselect-ben is....
de a FlashGet beepult a bongeszo menujebe ... a jobbklikkesre ... es ott van a Mindeb letoltese FlashGet-el.....
http://gallery.artofgregmartin.com/wallpapers2.html
ezt az oldalt le tuttam FlasGettel siman huzni ... d4x el hogz lehet ................? -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #377 üzenetére
ha ramesz a http://www.bonus.com-ra es tucc rajta jaccani is ... akkor szojj... es szolok az uncsitesomnak ...
mer akkor telleg barsz borzolo a firebird .....
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #375 üzenetére
aze joo, hogy Linux alatt tudok NETelni, mert ez is egy jelzes a vilagnak....
-1 knidauze -1 kekszploore
+1 Linux + barmi, csak ne keksploor .....
fantasytukis ez a Linux.... kabe 2 ora altt be is lehet fullra konfgolni ... sot a sound card, meg a nvidia par perc volta csak ......na megyek tetelni, mer MA elnem kell 5kor ....
ha tuttok valami jo brrrrrrrrrrrrroyert Linux ala, mondjatok, met unokatesom is a melohelyen Linuxot haysnalna, ha lenne valami jo borzolo prog.....mert a weboldalt csinal .....vagyis prograomoz....
http://www.bonus.com
megeccer koszonom szepen .....
steveetm Polesz botye Cathfaern Zrubi
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest