Keresés

Aktív témák

• b0unCe

aktív tag

Na res. Ujratettem az egeszet.

A [!!] Hálozat konfiguracioja
    Hálozat automatikus konfiguracioja sikertelenul zarult. A halozat valoszinuleg nem DHCP-vel mukodik. Nem kizarhato azomban a DHCP kiszolgalo lassu volta, illetve a halozati hardver hibaja.

Utana probaltam kezzel. Ipcimkent irtam be 192.168.0.1 meg a 255.255.255.0

Utana a frissiteseknel probaltam ftprol (az osszes magyar szerver ami a telepitoben talalhato volt), httpn proxi nelkul. Ezek mind befuckoltak nekem. Utana beallitottam a cd-t. (marmint hogy cdrol szedje le. Es ez jott ki (1db cd-m van amin 1db iso file van-n)
    A bootolasi frissitesek nem érhetoek el. Nem sikerult a security.debian.org gephez csatlakozni, ezert ezek a frissitesek jelenleg nem erhetok el. Kesobb mindenkepp erdemes ezt rendbetennie.
    Ennek megkonnyitesere az /etc/apt/sources.list fájl vegere tett sorok kerultek
    Az apt hibauzenete: Nem sikerult leszedni http://security.debian.org/dists/testing/updates/main/binary-i386/packages.gz
    Temporary failure resolving ''security.debian.org'' Nem sikerult leszedni

es meg kaptam ilye uzit is: A csomag kivalsztasa hibaba torkollott.

Az apt-get update re nem felel. apt-get install mc* re kihoz hibakat. es nem indul el utana. adsltest:~# cd/usr/src/linux ra is cseszik. szoval semmire sem reagal. :Y
    mit tegyek? a cel a szemem elott ez: Bővebben: link

• b0unCe

aktív tag

válasz steveetm #2016 üzenetére

''Telepitesnel nem ismerte fel a halot (adsl) szoval nem toltott le semmit''

szoval linuxnal nem megy a net. Ezekhez a beallitasokhoz pedig nem kene?
    Ha igen, hogy lehetne beallitani?

• b0unCe

aktív tag

válasz steveetm #2014 üzenetére

a harom kozul egyet kell? vagy kulon kulon mind a harmat?
    Az X rol mar hallottam, igaz nem sokat. Az mire is szolgal?

• b0unCe

aktív tag

jah es rootkent probaltam mindezt. (mielott meg belemkotnetek) ;]

vagy eloszor probaljam meg suse, uhu, woody, es majd utana a sargot? Mivel ez lenn az elso kernelem. eddig csak winfosh :(

• b0unCe

aktív tag

Haliho pingvinek.
    Raszantam magam a linuxra tobb dolog miatt is.
    Csinaltam egy ext3at 10gb es egy 500mbos swapot. mind a ketto logical. Erre tettem fel 2,4es kernel. Debian sarge-ot. Telepitesnel nem ismerte fel a halot (adsl) szoval nem toltott le semmit. A grafikus feluletet akarom elohozni de nem megy.
    a gond:
    leszedtem netrol winfos alol:
    -NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run
    -linux-2.4.27.tar.bz2
    apt-get install mc* ra azt irta ki h csomo minden utkozik, egyszer rakerdezett h folytatom-e? es a vegen ''E: Broken packages''
    (beirom mc es ENTER arra azt valaszolja hogy mc: es szarik mindenre. nem inditja el a midnight commandert)
    Evvel probaltam volna a /usr/src be kitomoriteni a linux-2.4.27.tar.bz2-t
    ez a file egy logical meghajton van (winfos alattt) a linux is logical. Szoval ezt kene kitomoritenem meg NV drivert feltenni. De a problemak azok problemak.
    mit tegyek? :F (magyarazni meg ovatosan mert nem nagyon ertek linuxhoz)
    egyaltalan jo helyen kapirgalok? marmint a grafikus resz fele?

Emellett a dpkg -l ucurses*
    re azt irta hogy: No packages found matching ncurses*
    dpkg -l gcc*
    re azt irta hogy:
    Desized=unknown/install/remove/purge/hold
    | (vagyi ilyen jel csak kozepen ''lyukas'') status=Not /installed/config-files/unpacked/failed-config/half-installed
    | (megint felbevagott jel) /Err?=(none)/Hold/REinst-requirred/x=both-problems (Status, Err: uppecare=bad)
    || /Name Version Descrisption
    +++-=====-===============-===========7
    ii gcc-33-base 3.3:4-6 sarge1.
    The GNU compiler collection (base package)

grafikat is akarok nem csak feketeseget ;)
    tudom tudom a szepsegert meg kell szenvedni. de segitseget lehet kerni

szerk: most szedem le a woody-t

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés