- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
-
Hello!
Segítsen valaki ha tud.
Friss Suse Linux 9.1 telepítés, nforce1 alaplap integrált hálókártya, a telepítésnél felismerte a Linux a hálókártyát, beállította hozzá a Forcedeth modult,beállítottam a felhasználónevet és a jelszót. Amikor csatlakoztatást nyomok akkor a logfájlban ezt találom:
SuSE Meta pppd (smpppd-ifcfg), Version 1.16 on linux.
Status is: disconnected
trying to connect to smpppd
connect to smpppd
Interface is eth0.
Status is: connecting
pppd[0]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
pppd[0]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2
pppd[0]: Plugin passwordfd.so loaded.
pppd[0]: Timeout waiting for PADO packets
Timeout Waiting for PADO packets. Check your setup and cables and try again.
pppd[0]: Unable to complete PPPoE Discovery
pppd[0] died: Connection terminated at peer's request (exit code 0)
Mi lehet a gond? Meg kellene adnom a szolgáltatóm (Datanet) DNS címét is? -
válasz
Flashcash #766 üzenetére
Még ennyit sikerült a netről összeszednem a témával kapcsolatban:
''XP+nForce2=Slow Ethernet/DSL/Cable
This is an issue with the onboard Lan on motherboards with the nForce2 chipset.
It is a performance drop in your Ethernet/DSL/Cable connection.
By Default the onboard lan is optimized for your CPU, not for Throughput.
To correct this, you must change it from CPU to Throughput.
To do this you must go to Start/Settings/Control Panel/System/Hardware >Network Adapters >NVIDIA NForce2 MCP Networking Adapter.
Select it's properties, then on the Advanced tab select ''optimized for'' and change it from CPU to Throughput.''
Valamilyen hasonló beállítás van linux alatt mint ami itt leírnak? -
HI
Tesztelgettem egy picit a Linuxos SUSE 8.2 rendszeremet és rájöttem hogy miért lassú.
A hálókártya fogja vissza a gépet, minden gyors amíg nem csatlakozok a netre de amint valamilyen adatforgalom van a hálókártyán keresztül a rendszer beszaggat (xmms hangja kihagy, egérkurzor berángat stb.)
Nforce lapom van és az integrált hálókártyát használom, az nvidia.com-ról letölthető SUSE 8.2 nforce RPM driver-el.
A kérdésem az lenne hogy nincs-e valamilyen hasonló beállítás a hálókártyákhoz linux alatt mint pl. vinyóknál a DMA?
Ha forrás RPM-ből újratelepítem az nforce driverét, gyorsulhat a gép? (optimalizáció?) -
válasz
proximus #623 üzenetére
Tegnap még az Xawtv és MoTV programokkal foglalkoztam.
Érdekes hogy az Xawtv-nek van lirc támogatása, de ha használom akkor nem igazán jól működik, pl. fullscreen-nél nem rakja ki valódi teljes képernyősre a képet. Ezért áttértem az irxevent+Key xxx irányításra, így már jól működik.
Ma szeretném a Kradio-t, XMMS-t estleg Mplayer. -
Polesz segítesz nekem .lircre fájl programozásban?
Hogy kell megoldani több alkalmazás kezelését?
Nálam nem igazán jött össze mert el sem indítja a config fájlt ha két alkalmazásnál hivatkozok ugyanarra a gombra. Ilyen mode=xawtv,begin xawtv módszerrel próbálkoztam eddig.
Elküldenéd a saját .lircrc config fájlod? -
Még lenne 2 kérdésem:
Le lehet törölni vagy valamilyen módon eltávolítani a linux alól a SWAP particiót?
Hogyan tudok forrás tar.bz2 fájlból RPM csomagot készíteni? (az a gondom hogy a forrásból telepített
LIRC-et a Yast2 nem veszi észre és mindig frissíteni akarja ezt a csomagot hiába állítom be 'tabu'-nak a yast-ban.) -
rohadt ideges vagyok a linuxomra
Szal Suse 8.2, a PCTV tvtunerem távirányítóját akartam beizzítani és először eltávolítottam a rendszeren alapból fenn levő Lirc programot. Ezután forrásból feltelepítettem (setup.sh,make, stb) a Lirc-et, bekonfiguráltam (soros port stb.), készítettem távirányító config meg Xawtv-hez config fájlokat. Nagy nehezen megoldottam hogy automatikusan elinduljon a Lircd, az irexec,irevent minden felhaszálónál a rendszer indításánál. (mindenféle runlevel jogosultság beállítás rc.h//init.d szerkesztés) És utánna pengén működött távirányítóról indítottam, bezártam, hangerő fullscreen, csati váltás stb. az Xawtv-t.
Ma meg telepítek egy programot Yast-al valami HDD hőmérséklet ellenőrző progit és erre látom hogy a hdd program mellett automatikusan ráinstallálta a Lirc-et és sikeresen elba**ta amivel 2 órát sza*akodtam előző nap.
Ez vajon miért van?
A rendszeren fent levő alap Lirc-el mit lehet kezdeni? Egyáltalán hol tudom beállítani a távirányítóm tipusát? (setup.sh helyett)
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest