- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
Out
addikt
Ezt is nezted mar? Bővebben: link
-
steveetm
őstag
mit?
Mostp edig egy közérdekü közlemény:
Ma végre be tudtam fejezni xorg tesztet. Szal aki már azt használja, mindenképp composite supporttal tegye(xorg.conf ba :
Section ''Extensions''
Option ''Composite'' ''Enable''
EndSection
). Az átlátszóság is működik már, de értelmetlen, ugyanis nvidia kártyákat kivéve mindhol használhatatlanul lassú(nem értem xserverből mér nem tudták a sebességet is átvenni...na mind1(mod: most olvastam köv releaseben elvileg jön az is, na majd meglássuk) viszont az ablakok mozgatása composite támogatás után 50% cpu terhelésre esik le, nem fognak kenődni ahogy kihúzod a kép szélén és vissza, nem túnnek el alóla a dolgok egy pillanatra stb.
xfce4 el teszteltem, viszont annak bugos a composite managere, úgyhogy kerülendő, helyette az xcompmgr a következő paraméterekkel: ./xcompmgr -asC
átlátszóságot, árnyékot nem kapunk, viszont mint említettem nagyot ugrik a 2d-s teljesítmény.
Ja xorg.confba még egy sor a driverhez : Option Backingstore ''True''
. Ennyi.
Nvidia tulajok : xcompmgr-t lehet inditani -nsc paraméterekkel, majd transset progival a kívánt ablakokat átlászóvá lehet tenni.
A sebességhez viszont kell még egy sor az xorg.conf ba:
Option ''RenderAccel'' ''true''
Ezzel egy fokkal használhatóbb lesz a dolog, viszont még ez is igen experimental ficsőr nv driverban.
Ati téme: fglrx gond nélkül fel megy 6.8.1 re, viszont ugyanugy fagy mint eddig. 2.6.9-rc1 rc3 rc3-bk7 el. állítólag 2.6.8.1 el nem fagy, ezt nincs kedvem kipróbálni.
Ha elsőre nem fut le make.sh nem kell bepánikolni, csak már 2.6 os kernel óta szar a makefileuk, kicsik hekkelni kell:
fglrx-libs += libfglrx_ip.a.GCC$(GCC_VER_MAJ)
helyett
fglrx-libs += libfglrx_ip.a.GCC3
és %.GCC$(GCC_VER_MAJ):
helyett
%.GCC3:
picit csúnya megoldás de igy lefordul. vagy van vmi gentoo-patch is, de azt már nem találom egy ideje, inkább megcsináltam igy.
Asszem ennyit szerettem volna, sok sikert xorghoz mindenkinek, compositetal kötelező
Üdv.: steveetm -
hezso
aktív tag
Sztem ha otthonra kell csak(és nem kiszolgáló) akkor 1. simán egy /boot ext2/3 -ba pl 100 mega, ezt legelőre. 2. utána egy swap, kb. annyit mint amennyi memória van, és 3. a maradékot / -nak ext2/3-ba, a legvégére. Ha nem kiszolgáló akkor a /var meg a /home -nak nem kell külön partíció. Esetleg ha van win-es is akkor az már bonyolultab, számomra akkor már egyszerűbb külön HDD-re tenni.
-
Out
addikt
Olyat nem fogsz talalni ami minden jatekot es progit futtat. De a Wine illetve a WineX-el eleg sok progit ill. jatekot tudsz futtatni.
A masik kerdesedre a telepito adja meg a valaszt igazabol nem kell foglalkoznod vele, ha van egy vincsid amire csak linuxot akarsz rakni akkor bizd a telepitore a particionalast. Ha megosztott vincsi ( win/linux), akkor viszont csinalj egy linux swap particiot ami annyi legyen mint a memoriad ketszerese a gepbe, illetve legyen egy linux particio amin a rendszered lesz. Roviden ennyi
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest