- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
válasz
Flashcash #766 üzenetére
Még ennyit sikerült a netről összeszednem a témával kapcsolatban:
''XP+nForce2=Slow Ethernet/DSL/Cable
This is an issue with the onboard Lan on motherboards with the nForce2 chipset.
It is a performance drop in your Ethernet/DSL/Cable connection.
By Default the onboard lan is optimized for your CPU, not for Throughput.
To correct this, you must change it from CPU to Throughput.
To do this you must go to Start/Settings/Control Panel/System/Hardware >Network Adapters >NVIDIA NForce2 MCP Networking Adapter.
Select it's properties, then on the Advanced tab select ''optimized for'' and change it from CPU to Throughput.''
Valamilyen hasonló beállítás van linux alatt mint ami itt leírnak? -
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #625 üzenetére
Kradio -t még nem próbáltam, Xmms pluginolható,
meg már irtam róla ; Mplayer tuti jó lesz, csak fordításkor jó ha megtalálja a lirc lib-eket.(Ha magától nem, akkor: ''./configure --enable-lirc'' (csak mert nálam csak így hitte el
) ) Ez után doksi--> lirc rész: Ez alapján + a man page(alulról a 10. PageUp
) ''SLAVE MODE PROTOCOL'' segítségével menni fog. Ja, ha használsz Kde -t és van noatun, akkor az is menni fog, de ennél nincs szükség az ''irxevent'' -re és az ''irexec'' -re,
csak bekapcsolni a noatun-ban a plugint meg gomb-hozzárendelni. Sok sikert!
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #608 üzenetére
Csak kiálts ha valami gond van!
(Más kérdés hogy mikor bukkanok rá a ''hangra'', de hát ez a fórum már csak ilyen(, de azért nem olyan rossz
) ) Ja, az xmms -es .lircrc alapján sikerült belőni, vagy csak jól magyaráztam?
>>Még egy kis plussz: az irexec -et és az irxevent -et akár egyszerre is rá lehet ereszteni a .lircrc -re, és akkor máris megnő a lehetőségek száma. (csak sajna az irxevent nem ismer ''démon'' módot) Mplayer megyeget már?, mert hát az (is) ''keni-vágja'' a ''távirányítás'' c. tankönyvet
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #596 üzenetére
Szeva!
Nem éppen polesz vagyok, de sebaj, segítek a rászorulóknak
Szóval: 1. Nem mindegy hogy az ''irexec'' , vagy az ''irxevent'' progit akarod munkára fogni, mert pl. az ''irxevent'' X -szel kapcsolatos eseményeket kezel és emulál(bill. gombnyomás, akt. ablak, ...), addig az ''irexec'' inkább csak ''simán'' a programmal kommunikál, a távirányító gombok hatására(, legalábbis asszem.)
2. Van egy trükk a .lircrc ''programozás'' -sal kapcsolatban: A ''begin'' és ''end'' között lehet definiálni a progit úgy is, hogy a rá vonatkozó többi ''begin'' és ''end'' ''bentebb'' kezdődik, és csak akkor lesz figyelembe véve, ha az a bizonyos progi fut, mert csak rá vonatkozik. Na ezt még leírni is nehéz volt...(Egyébként én is most kezdtem el ezzel a Lirc -el bajlódni.
) Amúgy ha használsz xmms -t az lirc kompatibilissé tehető egy pluginnel. + Az ''/usr/doc/xmms-lirc-?.?'' -ben lesz egy lircrc.gz példafájl, amit egy kicsit ''megbütykölve'' már lehet is használni erre-arra.
Ja, a xawtv -t is az ''irxevent'' -el lehet irányítani.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest