- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
#94529552 #19654 üzenetére
Ekkora hülyeséget.
Nagyon rossz az értelmezése, mert eleve nem lehet jobb a fele akkora felbontás mint a FHD.
Nekem volt mindkettő, tudom, hogy milyenek, aktív 3D sokkal élvezhetőbb, persze a passzívval is el lehet bohóckodni, sőt, valószínűleg bizonyos méret alatt nem is gyártatnék aktív 3D-t, de 55"-tól bőven látható, érezhető a minőségbeli különbség az aktív javára.
ui. Nem is tudtam, hogy a "Pumma = oroszlán", úgy látszik még nem találtad meg önmagad.
-
szekimilu
csendes tag
válasz
#94529552 #19626 üzenetére
Sziasztok !
Samsun 40ue6400 tv-t akarok venni, de elbizonytalanodtam !
Internetes áruházakban van aki már 131000Ft ért is hírdeti, ma bementem az euronicsba és a legjobb ajánlat amit kitudtam csikarni 151000Ft volt !
Az eladó óva int az online vásárlástól, mert azt mondja ezek szlovák vagy egyéb külföldi importok, és nem fog élni a 1+1 év gari ami miatt bekel regisztrálnom a samsunghoz, lehet ad a webáruház is 2 év garit, de max saját szervízzel vagy én vihetem szerelőhöz és ha szerencsém van kifizetik a javítási költségeket nekem !
Szerintetek mi tévő legyek adjak érte 20 ezerrel többet ? -
b4sxe
aktív tag
válasz
#94529552 #19483 üzenetére
Lehet ez az antennas dolgot kiprobalom, szolgaltatot nem szeretnek valtani.
Kerdes: ha kaptam cdt a tvhez az mire jo? Gondolom csak ha geppel akarom osszekotni akklr szukseges, es ezt hogy valami kodot bepotyogok a samsung oldalara es 1 ev helyett 3 ev gari lesz ezt hol talalom? Linkeljetek be nekem legyszives, koszonom elore is
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #19443 üzenetére
Elmondásom szerint a saját tévémen nem nézek 3D-t, de a számtalan tesztkészüléken, beleértve a vetítőket is, nem lehet kikerülni. Amióta kapható a kereskedelmi forgalomban 3D-s képmegjelenítő, azóta rendszeresen tesztelem azokat.
Sőt, az első másfél-két évben, saját magam szórakoztatására, minden 3D filmet megnéztem, amihez csak hozzájutottam.
Akkor látni vibrálást, ha valami hiba van a rendszerben és/vagy a környezetben. Függ lejátszótól, filmtől, tévétől, szemüvegtől, kábelezéstől. Valamint nem lehet semmiféle más fényforrás, vagy fényvisszaverő felület az ember látómezőjében, csakis a TV.Viszont tudtommal, javíts ki, ha tévedek, Neked nem volt a tulajdonodban aktív 3D TV, tehát a tapasztalataid elhanyagolhatóan kevesek.
-
raven12
senior tag
válasz
#94529552 #19257 üzenetére
Voltam Media Markt-ban, az LG-nek tetszett a kontrasztja, folyamatossága, de alapból ki van lőve, mert túlságosan tükröződik (650v, a 630 kilőve a talpa miatt).
A Sony (KDL40W605) kontrasztosabbnak tűnt, mint a Samsung (UE40H6400), de a Samsung sokkal folyamatosabb volt (mindegyiken a tesztekből lopott beállításokat próbáltam ráállítgatni, motion clear, intelligent frame creation, miegymás...). Feketéjüket nem tudtam érdemben megszemlélni a bolti világítás miatt. Amúgy a Sony menüje elég lassúcska. A Panasonic-ot (TX40AS640) sajnos csak Auchan-ban találtam meg, nem tudtam érdemben kipróbálni, mert nem tudtak távirányítót adni (anélkül pedig nem lehetett pendrive-ra lépni).
A következő lépés, hogy extreme digital-ban utánaérdeklődöm a plusz garanciának, és valószínűleg Samsung lesz (már csak azért is, mert 10k-val olcsóbb.)Köszönöm mindenkinek, aki segített!
-
psg5
veterán
válasz
#94529552 #19189 üzenetére
Nagyon köszi, de most komolyan miért javasolsz ilyen helyeket? Ezek megbizhatőak? Ráadásul az igazán 140k alatti helyek nem is igazi webshopok. Amiről meg mondjuk hallottam, ott már bőven 150k feletti az ajánlott tv.
Félre ne érts, tényleg köszi, de ezekről a helyekről te már vásároltál vagy róluk infód?
Tényleg köszi, de ïgy nagyon nehéz belőni a terméket. -
hrvp
aktív tag
válasz
#94529552 #19137 üzenetére
"megbeszéltük" = te beírtad, hogy semmi jelentősége nincs, hogy mekkora az input lag, ezt mások cáfolták érvekkel, tényekkel, saját példákkal, te meg linkeltél egy vak tesztet valami gamertől, ami érvnek halál gyenge és elkönyvelted, hogy igazad van.
Ez kb. olyan, hogy játszom egy 1ms input lag-ú megjelenítővel online fps-t, és a rossz kapcsolat miatt laggol a játék és az ellenfelek is jobbak nálam, utána pedig egy 100ms-essel viszont stabil kapcsolattal, alacsony pinggel béna ellenfelek ellen és mivel jobban megy a játék azt mondom, hogy az a jobb játékra -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #19158 üzenetére
Nem zavarodtam bele. Nem tettél időzőjeleket, ezért szándékosan téged kérdezlek.
(#19159) lorinser
Tudnék hozni azon kívül másik példát is, de nem az a lényeg. Boltokban nem kapni LED TV-t. Az elnevezés, puszta marketingfogás, amivel sikerül fellendíteni az eladásokat. -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #19152 üzenetére
Ezt egyszer már írtad, akkor kérdeztem, melyik médiumról van szó és hol olvastad, de nem válaszoltál. 15 éve vagyok a szakmában, azt hiszem, mindenkit ismerek, de semmi efféléről nem hallottam, ezért csak azt mondhatom, butaságot, valótlanságot írtál. Mint általában.
-
Imi1981
veterán
válasz
#94529552 #19137 üzenetére
Hát még karácsonyig nézelődök kérdezgetek itt azt eldöntöm. A Samsung ue40f6650 - et láttam az nagyon tetszett mindenben, ha olyan képminőséget kapnák max 150ezer ft-ig akkor nagyon örülnék. Panasonic a kedvenc márkám de ha más márka adja meg nekem azt amire vágyok akkor azt veszem. Jó lenne előbe összehasonlítani őket csak arra nem nagyon van lehetőségem.
-
gery2123
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#94529552 #19066 üzenetére
Sokat ér a Local dimming mint ahogy a tesztek is bizonyítják, a legtöbb helyen azt ajánlják, hogy kapcsoljákki, mert semmit nem ad a képminőséghez sőt inkább elvesz belőle.... Ettől nem lesz jobb a kontraszt. Sőt ezekben a modellekben a Local Dimming technológia nagyon le van butítva kevés zónát tartalmaz és szépen megjelnik majd a glória effekt a sötét részek körül. [link]
Egéybként még az LB730-nak is csak 753:1-hez a kontrasztaránya....
Dehogy van nekem a legjobb, vannak ettől sokkal jobb TV-k, is nyílván nem ennyi pénzért.
Aki meg TV-t akar venni, annak az a legjobb, ha bemegy egy boltba és saját maga nézi meg, hogy neki mi tetszik a legjobban. Azzal biztos nem farag rá, mert neki tetszeni fog.
-
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #19078 üzenetére
Hogy is szól a mondás? 100 milliárd légy nem tévedhet?
Itt a fórumon elterjedt ez a kifejezés - valós - azokra a tévékre, amelyek képkocka interpolációval növelik a képfrissítést 50-ről 100 vagy 200 hertzre. És kamu 100 hertzesnek nevezik a háttérfény villogtatásos megoldásokat.
Mindezektől függetlenül a panel (lényegében, ebből a szempontból) teljesen ugyanaz, 50 hertzes.
Sajnos én is bűnös vagyok, mert átvettem a "valósozást" és több hozzászólásomban leírtam. Annak elsődleges oka, hogy eleinte a háttérfény villogtatósdi meglehetősen kezdetleges volt, nem működött hatékonyan. De már a 2013-as modelleken szinte hibátlanra is meg tudták csinálni, különösen a Sony, az idei évre még tovább finomították.(#19082) Pro Koryak
A legnagyobb parasztvakítás, amit a tévékkel kapcsolatban valaha kitaláltak. Arra szolgál, hogy a gyenge feketeszintet elfedje. Ambipur. -
lazioforever
tag
válasz
#94529552 #19028 üzenetére
Köszönöm a választ, ezekk özül azt hiszem, a Philips-nél vagy a Hitachi-nál maradok.
Igazság szerint vennék én 32-es tv-t, a keret nem is lenne rá gond, de kicsi a szobám, oda nem érdemes nagyobbat venni, és 60 centi körüli tv fér csak el amúgy is.
A minél hosszabb garancia időre én is gondoltam már, gondolom ezeknél 2 év a max idő, amit adni szoktak. Sőt, a legtöbb 1 év, és annyi. -
raven12
senior tag
válasz
#94529552 #19028 üzenetére
Az a baj, hogy a hirdetett tesztek nem mutatnak túl a webOS-en, ami baromira nem érdekel. Topikjában valaki eléggé lehúzta a képminőségét.
A Pana-ról Pana topikban semmilyen véleményt nem láttam, pedig az is népszerű modellnek tűnik, egyik boltban toplistás.
Van valami olyan oldal, ahol van valami naprakész összehasonlító teszt ezekről a TV-kről, vagy valami olyan review oldal, ahol nem csak a feature-ökre vannak kihegyezve, hanem fontos a képminőség is?
-
raven12
senior tag
válasz
#94529552 #19020 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
3/+ évet egyik gyártó se ad semelyik szériára sem? (150k alatt)
Az LG sajnos nem lenne jó, a szekrény, amin van, csak kb. 60 cm szélességet tud biztosítani a talpának, LG talpai meg szélesebben vannak.
Van még más alternatívám? Panasonic-nak a 3D-s változata miben más? Gondolom más panel kell, más a frissítés, rosszabb a képminőség összességében, vagy igazából ezt nem nagyon befolyásolja? (mert igazából kb. 5k különbség van köztük)
(szerk: uh, most nézem, aktív 3D, ahhoz elég drágák a szemüvegek...) -
_NCT
addikt
válasz
#94529552 #18971 üzenetére
Nem nagyon győzött meg, még várok vele, az sem kizárt, hogy 130 körül becélzok majd valami Sony-t, azoknak úgy olvastam eléggé szép a képe és alacsony input laggal bírnak.
40-42" körül agyalok, árban max 130-140-ig e fölé nem akarok menni, mert még téli gumi szettre is kell a manna.
-
-
m0rd0k
senior tag
válasz
#94529552 #18677 üzenetére
Nem feltetlen akarok 3D jatekot jatszani,csak kivancsi voltam h lehetosegem van e a kiprobalasra. Tehat 2D-ben akarok rajta jatszani,a 3D se feltetlen szempont de a sok hz-es tvk 3D-sek is altalaban.
Az etikettet nem igazan ertem miert irtad,nem talaltam semmi kifogasolhatot az irasomban.Dave567: Igazad van a smart resszel kapcsolatban,az nem is annyira erdekel de ezzel is ugyanugyvagyok mint azt par sorral feljebb irtam,h bennevolt a tvkbe amiket neztem. Asus G56JR gamer laptopra lenne kotve a tv,leginkabb fifaznek rajta,esetleg GTA ha megjelenik valaha PCre.
-
Attila444
aktív tag
-
-
Dave567
addikt
válasz
#94529552 #18059 üzenetére
Konzolnál nem számít az input lag. XBOX, PS, és társai még az olcsóbb török és kínai tévéken is játszhatók.
Tanuld meg értelmezni a mondatot légy szíves , és ne másokat Oltogass.
Egyértelműen válaszoltam a hozzászólásodhoz, nem hiszem, hogy aki játékhoz keresne Tv-t az 50ms felett nézelődne, de már a 45ms is sok, akár XBOX 360, XBOX ONE, PS 1/2/3/4, PC, egyikhez se ajánlott, ekkor INPUT LAGÚ TV, és hidd el, volt már rá panasz.
ÉS MÉG ÉN VAGYOK TROLLL...
Az LG TOPICBA való vagy, LG tudásilag is.
Sajnálom ha megsértettelek... -
Tegla80
addikt
válasz
#94529552 #18059 üzenetére
Ha nem panaszkodnak,nincs is input lag .
ismet bolcs dolgot osztottal meg velunk. (koszonjuk Emese.
)
Nameg azok akik annyival vannak megaldva ,mint amivel teged megaldott a joisten,miert is panaszkodnanak..... Gondolom a mondast ismered azert:"boldogok a lelki......." kb ezert nem panaszkodnakPlusz nem valaszoltal baratom a korabban feltett kerdesemre..." hol szamit akkor az input lag?",(ha konzolnal nem)
De jo fej leszek es rakok neked ide oktato kepeket egy EH6030 rol,h lasd,mennyit is tud kesni.
"kepek"Sajnalok mindenkit aki a Te tudasodra es hozzaszolasaid alapjan valaszt tv-t....
-
Dave567
addikt
válasz
#94529552 #18043 üzenetére
Te jóó Isten, ezt a Gugli dobta ki, vagy tapasztalatból mondod?
Kiváncsi lennék egy 60-70ms input lagos Tv-n te mire jutnál, mert szerintem semmire.
Volt itt arról már szó, hogy általában az Online játékoknál fontos az Input lag, de ez is téves, mert Single Playernél is marhára lehet érezni, és csak szólok, nem túl kellemes úgy játszani.
Nem tudom Te hol játszottál, de szerintem sehol, csak Guglizd ki, hogy mi az az INPUT LAG. -
Steel Lord
csendes tag
válasz
#94529552 #17995 üzenetére
Mert minek kéne bele nyúlkálnom, ha egyszer jó így a kép minőség ?!
Nem tudom a többi tv-nek (samsung/Lg stb) milyenek a gyári beállításai, lehet h azok szarnak rá, és a vásárlóra bízzák, h szórakozzanak (vagy szívjanak) vele otthon..
Bolti módban nem maradhatott, mert nem kiállított darab, teljesen új, bontatlan dobozban hoztam haza.
Ezért nem értem, amikor írják, h rosszak a színek, meg rossz a minőség, meg hogy h állítsák be...Nem hinném, h a vásárló dolga lenne bekalibrálni, hogy nézhető legyen a tv.... -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Medence topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest