- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Teasüti #18396 üzenetére
Ha ki van kapcsolva az interpoláció (és van benne) akkor 50Hz-en ketyeg és erre szoktuk azt mondani, hogy 100/200Hz-es, tehát akkor most mi a problémád? Mit nem értesz? Ilyenkor natívban 50Hz, ennyi.
A monitorok is LCD panelekből készülnek, 72Hz-es panel létezik, a többit megnézem, de szerintem csak interpolációval tudják megoldani.
Ne haragudj, de az utolsó kérdésedre rengeteg válasz van itt is, meg a neten is, épp a múlthéten magyaráztam el valakinek, most erre nincs energiám, használd a keresőt.
ui. Ezt olvasd el.
-
blakey
titán
válasz
Teasüti #18390 üzenetére
Ha nem értesz hozzá akkor ne minősíts másokat. Nem butaság, amit leírtam az van, az lcd monitorok tudtommal max 72Hz-en pörögnek, de az is okoz néha problémát.
Azok a tv-k amelyek interpoláció segítségével tudnak megjelníteni, azok a 100Hz-es tv-k, erre jön még a BFI amitől olyan szép nagy Hz-eket kapunk.
Amennyiben ezek ki vannak kapcsolva a panelek 50/60 Hz-en üzemelnek, 300 soros mozgásmegjelenítéssel. -
BBéci
legenda
válasz
Teasüti #18303 üzenetére
Mutasd meg kérlek, hol írják pontosan azt, hogy "200 Hz-es panel"!?
Nem a paneltől 100/200 hertzes egy TV, hanem a vezérlő elektronikától. Természetesen nem csak egyféle kijelző panel létezik, de az most nem számít.
(#18313) blakey
Sajnálatos, hogy a valós kifejezés ennyire elterjedt és beleégett az emberek agyába, amiben én is bűnös vagyok, mert egy időben használtam, leírtam. De amióta a LED-ek villogtatását magasabb szintre fejlesztették és már BFI-nek is nevezik,k azt tartom jobbnak, használhatóbbnak, mint az interpolálást. Az is igaz, hogy az interpolálás lehet egészen jó, például a Sony tévékben alkalmazott egyenesen kiváló, pláne a villogtatással összehangolva. Úgy már plazma szintű a mozgásmegjelenítésük. Ezt utánozzák a Samsung 7-es és 8-as UHD modelljeiben. -
blakey
titán
válasz
Teasüti #18300 üzenetére
Azok a panelek amelyek képesek interpolálni 100Hz-esek, de azért van igaza BBécinek is mert ki lehet kapcsolni és ilyenkor 50Hz-en dolgozik a panel, amelyik tv-ben nem lehet kikapcsolni az 100Hz-en dolgozik, de olyan nincs, tudtommal. Tehát mi azt nevezzük valós 100Hz-esnek amelyik képes 100 képkockát megjeleníteni másodpercenként, interpoláció segítségével, amelyik csak fekete képkockákat szúr be az 50Hz-es.
(#18301) B-L-A-C-K
Olvassátok el amit írtam, minden elektronika kikapcsolása esetén 50Hz-en dolgozik a panel. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Teasüti #17956 üzenetére
Sziasztok!
Erről a TV-ről vélemény? Valakinek tapasztalata esetleg, illetve aki jártas a témában mit gondol róla? Van jobb vétel ebben az árkategóriában?
-
törölt tag
válasz
Teasüti #17952 üzenetére
Mert a Samsung így döntött. Ha visszaolvasol itt pár oldalt megtudhatod. Senki nem ugrál örömében ennek a dolognak aki vásárolni akar. Egyik fórumtársunk ez miatt küldte vissza a tévét a Digitalko-nak. Éppen 55H6500 volt az is.
Olyan fogalom nincs EU-n belül hogy szürke import. -
Treff
aktív tag
válasz
Teasüti #7142 üzenetére
40F6400 hàtsó ledes! Itt figyel a készülék előttem ,bàrmit is ír egy külföldi oldal. Ad2, samus emberke is megerősítette.
Talàn lehet abban valami, ha màr ennyire erőltetik nyugaton, hogy oda edge ledes kerül, de zerintem ez bullshit. Egész egyszerűen felületesek a tesztoldalak ilyen téren. A samu fejlesztett a hàtsó ledes technológiàn, így keskenyebb let. Fogyasztói visszajelzés eredménye + felhősödött az ES széria. A dràgàbb modellek maradtak edgek, amikben költségesebb megoldàsokkal kiküszöbölik - elvileg - a felhősödést. (Samsungostól az info) -
South Velen
addikt
válasz
Teasüti #7341 üzenetére
Az enyémben például 120Hz. De a monitorokban is változó, 100Hz-tól több kHz-ig, de az átlag monitoroknál 240Hz, sőt, volt olyan notebook, amiben 90Hz-n ment. TV-knél lehet, hogy annyi, amennyi a CMR, de ez csak egy feltevés... Amúgy én abszolút érzékeny vagyok rá, de mozgó tartalmaknál nem feltűnő.
-
Batib
őstag
-
Batib
őstag
válasz
Teasüti #7137 üzenetére
Hali! Ha már ugy is benne vagy ebben a chat dologban utána érdeklődhetnél az F5-6xxx sorozat háttérvilágításának milyenségére is (oldalso v. hátsó)
Van némi polémia ez ügyben. Én váltig állítom hogy mind hátsó de vannak ellenvélemények is, némelyik egész különleges.
Köszi! (és ez csak kérés) -
Ariadne
őstag
válasz
Teasüti #6971 üzenetére
Köszi, és nightshadownak és _PicuR_nak is. Amiket néztem eddig, az LG LA620S és Samsungból F5300, persze 42-esben mindkettő. A wifit fontosnak tartom, egyszerűbb egy laptoppal elé ülni és tolni lehet pl. fotókat megnézni.
Kérdés, hogy mivel a modemem nem wifis, ezért ha azt vezetékesen a tv hátsójába beillesztem, akkor voltaképpen amikor a tv működik, mégiscsak wifissé változtattam a modemet? (lehet hülye kérdés, ha az, tudjátok be azoknak a fránya XX kromoszómáknak).
Élőben néztünk egymás mellett mindenfélét, és a Samuknak valahogy jobban tetszik a képe (m1 HD adás ment rajtuk, nem demó), plusz az LG-nek a rossz kontrasztjáról több tesztben is olvastam. A Samuknál az LG-hez képest érdekes, hogy messze nem mindben van wifi, és a 200-as képfrissítés is jóval ritkább, ezért - 150k alatt maradás érdekében - inkább a 200-as CMR-ről mondunk le, élőben nem látszott igazán különbség. Ja és volt itt vita arról, hogy a 200 CMR-es Samu valójában milyen - a gyári honlapon fent van a felhasználói kézikönyv, ott látszik, hogy valóban 60 Hz-es lehet a panel benne. -
Kabel15
aktív tag
-
nightshadow
veterán
válasz
Teasüti #6888 üzenetére
Teszt még nem nagyon van az F66xx, F67xx-ről, így megy a spekuláció, hogy esetleg valódi 200Hz-es e, vagy csak több fekete képkockát szúr be. Erre jelenleg nem nagyon tudni a választ. Nekem mindenesetre ez a két extra feature nem érné meg a + pénzt, én maradnék az F6500-nél.
-
djnice
veterán
válasz
Teasüti #6836 üzenetére
Azért élőben nézd meg, mert nem mindenkinek jön be a pirosas, természetellenes kép amit a Samsung produkál. A legjobb ha viszel egy filmet és az arcszínt figyeled, de ha pl M1 HD megy rajta a MM-ben és hírek vannak, akkor láthatod a bemondó arcán is hogy valami nem stimmel.
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Teasüti #6836 üzenetére
Nálam volt 3 napig egy HX750. Aztán rájöttem, hogy kiállítási darab és vissza vittem. Most kedden hoztam volna haza az új HX750 emet és hétfő este hívtak, hogy megnézték és karcos az alja. Szóval ez se bontatlan. (Még jó hogy nem utaztam érte 240km-t)
Marad F6500. De piszkosul irritál ez az MM es F6650Na mind1 türelem rózsát terem
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Teasüti #6814 üzenetére
F6510 fehér hátlapos ha jól tudom. Nekem lényegében mind1 milyen a hátulja úgyse azt fogom nézni.
F6640 esről nem nagyon találok semmit. És kis boltok se nagyon árulják. Viszont 240k ért szerintem így szuper fogás MM ben. Máshol is 230k környékén van itt meg még Xboxot is hozzád dobnak. + ugye a garik.Én megpróbálok egy F6500 asat elcsípni fényképezőgéppel vagy tablettel esetleg hang projectorral. Remélem kövi újságba az lesz valamivel csomagba
-
repvez
addikt
válasz
Teasüti #6807 üzenetére
Ez hogy néz ki a gyakorlatban ? hogy érted a driver /játék támogatást? Mert elég régi a VGA és a játék is amivel játszanám . HD4850 és egy '98-as játék DX9es alapokkal feltuningolva.
Hamár maradunk még egy kicsit a gariknál. mi a helyzet az olyan outletekkel akiknél 70-200k-s árengedményeket is látni vagy a szomszédos Szlovák webshopokból rendelném vagy a csomagsérült készülékeknél?
Mert néhol láttam 47"-os LG-t 179k ért vagy 46" os samukat 320k ról 180k ért. Ezeket el lehet felejteni vagy , higy és miért árulják ennyire áron alul öket? -
Jovanny2
őstag
válasz
Teasüti #6781 üzenetére
Nem hinném, csak a szemüveg szinkronjele, meg a ki-bekapcsoló jele futkározik rajta szerintem.
Szerk.: eszerint a billentyűzet is azon kommunikál, de nekem azért fura, mert az enyém ugyanez a típus, és az elején egy IR adó-vevő ablak van, amit eltakarva nem működik a bevitel...
-
cigam
titán
-
blakey
titán
válasz
Teasüti #6542 üzenetére
A gyártók sajnos már nem teszik közzé, hogy konkrétan milyen a panel "valós" frissítése. a 200 Hz Perfect Motion Rate nem a valós hanem egy "kiszámolt" frissítés ami előfordul némyelik modellnél, hogy 1000Hz, na most ilyen panel nincs, nekem volt 850Hz-es MCI-s tv-m ami valós 200Hz-es volt, akkor még ezt konkrétan kiírták. Ha a menüben van De-judder és De-blur beállítási lehetőség akkor valószínűsíthető, hogy legalább 100Hz-es, ha nincs ilyen rész vagy nem állítható akkor az 50Hz-es.
Az EH6030-as tv 100Hz-es de a 3D nem FHD.
-
lorinser
senior tag
válasz
Teasüti #6542 üzenetére
A Philips-ek a 6000-es sorozattól valós 100 Hz-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest