- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
válasz Kinsiinoo #23830 üzenetére
Az furcsa, mert a hétvégén vettem fel egy kb. 2 perces videót egy motor beindításáról. Amikor beindult, utána nagyjából fél perc múlva elkezdte kiszűrni a motorzajt, és fokozatosan leromlott a videó hangja olyan 8bites szintetizátor hanggá ami a vödörből szólt kb...
Ez normális? Csak mert az elején tök jól szólt a motor...Sovány szakácsban sose bízz!
-
borzosmorzi
tag
válasz Kinsiinoo #15919 üzenetére
Bocsi, mobil nézetben vagyok, így egyből nem láttam a leírást és nem böktem az avatarodra. De gondolhattam volna, hogy EU romon vagy, mivel stabilon és Global dev-en nem említenéd a Gapps-ot. Azt hittem hogy a fő fiók alatt gmail-es címedet érted. Szóval amit írtam, a te esetedben nem mérvadó, mert nem azonos romot használunk.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Kinsiinoo #9663 üzenetére
Komáromi Attilának megadnád az elérhetőségét? Megkérdezem nála mennyibe kerül.
Pakliman úgy tudom, pont az a jó/rossz a MIUI-ban, hogy mindent a legapróbb részletig be lehet állítani benne. Mondjuk az értesítések engedélyezése, nem egy lépés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Kinsiinoo #9650 üzenetére
Milyen ajánlott üzletben lehet olcsóbban kapni? Biztosítást is kötnék. Lehet az MM-es is B20-as, mert a tesztben Snapdragon 625-os a B20-as. Vagy ez milyen verzió lehet, nem a Global?
Gyári szoftverrel akkor ezek szerint nincs gond, vagy senki sem használ ilyet. GSMArena-nál az átlag alatti füllhallagatós hangminőséget kifogásolták. Ez valós probléma vagy csak valami egyedi eset lehet?
-
juve600
nagyúr
válasz Kinsiinoo #7618 üzenetére
szia
em megy a Google Camera, most hívom a 911-et!!!
Mielőtt kihívod, győződj meg róla, hogy a Camera2 Api-d engedélyezve van.
Ezt megteheted a megfelelő sor beírásával a build.prop fájlba persist.camera.HAL3.enabled=1. (Csúnya mód)
Amennyiben systemless módon nyomja valaki (Magisk, Systemless SU) akkor a megfelelő módon nem kell a rendszer módosítania, itt Magisk esetén UPO modulja a megfelelő megoldás.Ezt megteheted a megfelelő sor beírásával a build.prop fájlba persist.camera.HAL3.enabled=1. (Csúnya mód)sított Google Camerara van szükséged amit itt beszerezhetsz.
ezt hol találom ? pc-n kell átírni ? -
Tailor21
csendes tag
válasz Kinsiinoo #8606 üzenetére
Köszi az infót már nem egyszer át olvastam.
egyébként ami engem érdekel legalábbis a visszatelepítéshez az ez: idézem!Miflash letöltés: [link]
Xiaomi USB driver: [link]
Fastboot romok letöltési linkjei:
Mindig automatikusan a hivatalosan támogatott legfrissebb romok töltődnek le, turkálással lehet hogy találni újabbat is, de ez a Xiaomi által biztosított global letöltés.
Ezen az oldalon keressük ki a listából, Redmi Note 4 Qualcomm Global vagy Redmi Note 4X Global néven: [link]
(A direkt link nem működik, a linkelt oldalról kell indítani a letöltést.)
Recovery/OTA rom letöltés, a global romot kell tölteni, nem a kínait: [link]Tovább? Én mint laikus mit csináljak?? Elvégre nem én tettem tönkre a telefonom bocs! És sajnos nem vagyok kocka sem.
https://logout.hu/bejegyzes/upo/redmi_note_4_b20_jegyzetek.html
Ha rootolnom kell és minden egyéb fity f**** meg kell csinálnom, hogy vissza kerüljön a 8.2 és a GPS Normálisan működjön az az úgy mint egy navigáció.
Akkor holnap inkább eladóvá teszem!
Kezd el menni a türelmem. Nekem ez az egész írás kínai!Se egy videót nem találok semmi! Az meg nekem nem buli hogy tudatlanul itt neki álok.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Kinsiinoo #8291 üzenetére
a global-okon írják eddig a hibát más fórumokon is, az eu rom lehet hogy mentes tőle... sokféle ötlet van a fórumokon (pl. ipv4/ipv6 helyett ipv4 beállítás), s látszólag van is, ami segít, de csak egy ideig, s utána újra bizonytalan a hotspot az 1-es kártyahelyen, dns hibát írnak a csatlakozó eszközök...
nálam az esetek döntő többségében egyáltalán nem működik a hotspot, (global dev), de nagyritkán igen, ezért több hotspot ki-be kapcsolás és eszköz ujra csatlakozás dönti el egyedi esetben a kérdést, nem egyetlen teszt.... a 2-es kártyahely stabilnak tűnik, azzal semmi gond...
egyértelműen a miui9 óta van csak ez a gond a global rom-okon, azaz aug. 10 óta....
-
Gloob
addikt
-
medve75
csendes tag
válasz Kinsiinoo #7724 üzenetére
szia.felmentem e -stock ra de ott nem note 4 nek hanem 4x nek írják ami nekem kellene Qualcomm Snapdragon 625 és Adreno 506 al B20 at nem is írja pedig az
is kell nekem [link] itt pedig Mali-T880 MP4 szerepel B 20 al [link] Tehát nekem az kellene ami tudja B 20-at és Adreno 506 van benne pl:mert azt írtátok ez nem eszi annyira az akksit .Tudnál dobni egy linket nekem aami tutira jó ha megrendelem .Belezavarodtam eléggé.Köszönöm. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Kinsiinoo #7691 üzenetére
ÁH , amúgy annyira régóta nem sokáig Lenovos voltam ,de már akkor is volt Note 1-esem, azt nagyon szerettem. Még MIUI V5/V6-tal
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
-
vadkörte
addikt
válasz Kinsiinoo #7659 üzenetére
Csak egy példa. Redmi 1S-emen az utolsó elérhető eu-s stable instabil bughalom volt. A 7.6.8-as china dev-vel atomstabil. Az üzemideje parádés - persze önmagához képest - az meg, hogy ha sokat van melegen és néha eldobja a hálózatot, mindegyikre jellemző volt. Csak nem mindegy, hogy havonta 1, vagy naponta 4x teszi.
(#7661) Oldman2:
Az utolsó rész nem kellett volna. Amúgy köszönöm.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Kinsiinoo #7511 üzenetére
Nekem 4 napig húzza az akku, most nem fogja addig érzem. Pedig minden ugyanúgy működik, mint 8 alatt. Tudom, bogy átlagon felüli. Pont ezért is vettem ezt. Ezért lenne nagy csalódás a visszalépés.
Kamerával mi a helyzet? Tapasztalatok?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Upo
addikt
válasz Kinsiinoo #7294 üzenetére
Már fel is van töltve a javított eu 7.8.10, letöltöm újra és kipróbálom.
Messenger lite hibáról meg már írtam ide is, nem jött válasz. Kínai romok alatt jó, global romok alatt nem. Dirty flash ide-oda, és működik-nem működik. 100% reprodukálható és nagyon idegesítő. Természetesen minden jogosultság engedélyezve van az app-nak. A poén az, hogy tegnap szól az asszony, hogy nem tudja megnyitni a linket amit átküldtem neki, redmi2 pro, miuihu 7.6.8 és ugyanaz a hiba neki is. Ott se megy semmi külső app megnyitása (böngésző, kamera/galéria/stb, videó). És előtte neki is ment.
Nem tudom mit cs€szünk el, de fura hogy a másik romokkal meg minden állítgatás nélkül megy.
Az akku optimalizálás alatt említve van egy ilyen:De ez nem lett ráeresztve a telefonra. Mégis olyan, mintha a messenger lite alá ez az opció be lenne ragadva, de menüben erre az alkalmazások más alkalmazások általi indításának megelőzésére amúgy nem találok sehol kapcsolót. Ha itt az akku optimalizálásnál ráengedem, akkor hol tudom megint kikapcsolni? És most legalább vannak romok amin működik a dolog.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kinsiinoo #7269 üzenetére
Annyira nem izgat, csak így nézegettem. Az jobban zavar, hogy még mindig rohadtúl nem jó a gmailem. Zárképernyőn még mindig csak annyi jelenik meg,hogy 1 új üzenet, az hogy ki küldte és az első sor vagy tárgy az nem.
A Messengernél viszont ez ragyogóan működik ezzel párhuzamosan.Valaki igazán segíthetne ebben a sz@rságban. Már rohadtúl zavar és a MIUI 9-re való áttérés sem oldotta meg. Szóval valahol máshol lehet a bibi.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz Kinsiinoo #6783 üzenetére
Kérdés, kinek, mi a 2 nap. Nekem a melóm miatt az 48 órából áll (mert 38-40 órát folyamatosan fent vagyok) ezt 4-5 óra kijelző idővel hálálja meg, sok torony váltással az utazás miatt, folyamatos BT kapcsolat, wifi nélkül, állandó 4G és szinkronizálás, kis navizás, 1 óra beszélgetés, auto fényerő, a kézi 40%-on.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Kinsiinoo #6596 üzenetére
Mobil flották topik.
Ha nem boldogulsz, privátban is segítek, de reggelig melóban vagyok, szóval nem biztos, hogy rögtön tudok válaszolni.#?*@&!
-
-
B.F.G.
senior tag
válasz Kinsiinoo #6417 üzenetére
Tudom, de ez ki kellett írni magamból
Nekem már nem ér annyit a kamera minősége, aki meg annyira wide szemű az költsön is rá.
Tegnap teljesen behalt a Sony Z3C felső részén a kijelző érzéketlenség teljesen elburjánzott ezért még tegnap este átköltöztem (ami nagyon könnyen ment a beépített gyári alkalmazásnak köszönhetőnek) az új RN4-re és birtokba vettem. Eddig nagyon jó, csak jót tudok mondani róla, beszéd közben semmi gond a beszéd hanggal, bár még nem beszéltem sokat 1-2 hívás, videót még nem készítettem vele, de a hétvégén jobban kitesztelem, lesz navigálás (Eddig csak feltelepítettem az IGO-t és átettem a kedvenc helyeimet) fényképezés videó felvétel. Viszont érdekes, hogy a Sandisk 128 Gb-os microsd kártyát Samsungnak ismerte fel Viszont a méret stimmel. Illetve az adatokat le kellett menteni, mert leformázta, milyen fájl rendszerre formázza a készülék és mi a maximális fájlméret amit kezelni tud a készülék?Egyenlőre egy ilyen övre akasztható tokkal használom:[link]
Apple iPhone 6 Plus-os méretű tokot választottam, mert az is 5,5"-os és hibátlanul illik bele és ha az övről leszerelve is lehet hordozni a tokot.
A többi védelem tokok még úton vannak:
http://www.ebay.com/itm/MSVII-Glossy-Matte-Ultra-Thin-Back-Hard-Case-Cover-For-XiaoMi-Redmi-Note-3-4X/112350524561?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=412769555728&_trksid=p2057872.m2749.l2649
A pebble time steel okosórával is simán párosodot és kommunikál, csak még a telefonra fel kell telepítenem az alkalmazáson belüli alkalmazásokat
UI: Jah és rendeltem még egy dokkolót is hozzá: [link]
A Sony mágneses dokkolója hiányzik, mert az egy nagyon kényelmes és hasznos dolog.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kinsiinoo #6113 üzenetére
Azt írta, hogy másnap át akarja venni. Ott átveheti másnap.
(#6114) ath: az is lehet, hogy régi a SIM kártyád, és még nem 4G képes. Ha van legalább 3 éves, akkor majdnem biztos, hogy nem 4G-s. Kérjél újat a Telenortól.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kzs
tag
válasz Kinsiinoo #5905 üzenetére
Bar sovany vigasz, de ugy tünik, nem csak engem érint:
http://en.miui.com/thread-711949-6-1.htmlNem mindenkit érint (nyilvanvaloan), de ha valakit igen, annak pillanatnyilag annyit javasolnak, hasznaljon masik Google fiokot (csinakjon ujat)... illetve varjon, amig kideritik, mi a gond... ezek szerint ez van.
(Es érdekes modon masoknal is kb 3 napja kezdödött.)
[ Szerkesztve ]
-
kzs
tag
válasz Kinsiinoo #5889 üzenetére
Köszi a tippet neked és Lacopapinak is: sajnos nem akarja az igazsagot.
Google Play és Google Play Services adatok törölve, Google account törölve, telefont ujrainditottam, ujra hozzaadva Google fiokot... nem megy...
Ugy tünik, a telefon teljes ujratelepitése lesz a megoldas :-/ -
Headless
őstag
válasz Kinsiinoo #5554 üzenetére
Nem tudom ti hogy vagytok vele de 13.3-as magisk, faust 3.1, és AEX alatt azt tapasztalom, hogy a
magisk_daemon -post-fs
process folyamatosan 7-10%-os terhelést ad a procinak. Magisk helyett supersu és semmi terhelés. Csak gondoltam kipróbálom az otp appot, de így nem lesz addig amíg ez nem változik.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
holozis_HUN
veterán
válasz Kinsiinoo #5572 üzenetére
Mekkora mákod van, hogy itt vagyok
MIUI alá V4A kicsit szarakodós, de meg lehet csinálni. Kell pár magisk modul...
1.: Le kell szedni a magiskes V4A-ot: [link]
2.: Magisk Download Modules menüpontban letöltöd ezeket: Audio Modification Library, Magisk SELinux Permissive Script, Magisk init.d, Universal deep_buffer Remover, VIPER4Android FX.
3.: Titanium Backuppal csinálsz mentés a Music FX-ről (gyári Music FX) és letörlöd.
4.: Installálod a modulokat, reboot (ajánlott wipe cache/dalvik cache)
5.: Installálod a letöltött Viper4Android APK-t.És elvileg működnie kellene....
Bár nekem kicsit bugos, nem mindig indul el a Processing, ugye Youtubebal próbáltam csak eddig (ezért kell az a deep buffer cucc, hogy működjön stream appoknál is a V4A) szóval nem 100%-os, de MIUI nem igazán szereti úgy látom... Szerintem letöltött zenékkel zenelejátszóval menni fog, youtube spotify stb lehet, hogy nem mindig fog elindulni a processing (Ott tudod megnézni, hogy amikor szól a zene megnyitod a V4A-ot és menü --> Driver status és ott a Processing yes, a többi enabled stb akkor jó, de ha minden enabled de a processing no, akkor hiába állítasz bármit nem fog menni, ha unsupported minden akkor sem értelemszerűen)
Remélem érthető
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Upo
addikt
válasz Kinsiinoo #5557 üzenetére
Nem cifráztam, leszedtem a régebbit (tán v2 beta2 volt fent), reboot, felraktam a v2 beta5-öt, reboot, és megy is. Köszönöm az említést, ugyan nincs szükségem rá igazából, de jobb érzés hogy ez is kipipálható.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
holozis_HUN
veterán
válasz Kinsiinoo #5543 üzenetére
Hmmm itt melyiket próbáltad? stable vagy beta?
Honnan telepítetted fel? Magisk Manager vagy TWRP?
-
holozis_HUN
veterán
válasz Kinsiinoo #5523 üzenetére
Snapchat?
Van egy baromi egyszerű megoldás, el sem hiszed...
Felrakod a romot. Magisket még nem flasheled fel. Reboot, google acc stb belépsz. Letöltöd a Snapchatet, belépsz, boot TWRP-be, magisk fel és kész.
Esetleg még Magisk beállításokban bekapcsolod a Magisk Hide-ot, majd a Magisk menüben belépsz a magisk hide menüpontban és ott bepipálod a Snapchatet.
Húgomnak így simán megy a Snapchat. De van safetynet fix is, bár nekem ha felrakom a fixet, akkor csak tölt a safetynet check...
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest