Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
ht42
senior tag
Hát ekkora képernyőn nem is igen fogod látni, legfeljebb nagyon részletes képeknél lesz egy olyan benyomásod, hogy mintha az FHD jobb lenne... Most nem fogom pontosan kiszámolni, de kb 5 cm-ről kéne nézni a képet, hogy külön lásd a pixeleket, de onnan meg nem látsz élesen.
-
juve600
nagyúr
amúgy ti melyik romot használjátok ? melyik a jobb szerintetek ?
a Glod.dev 7-es alapú vagy az RR 5.8.3 ( pont ma jött ki a legfrisebb )
a redmi 3-nál nagyon érezhető volt a különbség a globdev meg az RR között de ott ugye még 5-ös alapú a dev
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
1. multitool -al TWRP
2. ROM
3.GAPSS
4. REBOOT?
ha nem idnul akkor 2. lépés a firmware ? -
holozis_HUN
addikt
válasz
juve600
üzenetére
Akkor elvileg nem, mivel abban már benne van a firmware, de ha 6.0.1-es MIUI-ról jössz, akkor kell feltenni ezt. De meg lehet nélküle is próbálni, max nem kapcsol be és az ember wipeol egyet és felrakja firmware-rel. De lehet nem kell, tényleg ki kell próbálni és kész. Sokat nem veszt az ember, csak olyan 5 percet

G48: Esetleg nincs beállítva F2FS file system? Ja és full wipe-ot csinálj mielőtt visszarakdnád a backupot. Nekem olyan volt, hogy raknám fel a backupot, de a FP és a wifi nem ment... majd wipeoltam és a firmware-en kívül felraktam mindent és akkor jó volt.
-
G48
senior tag
Most esetleg valaki...
Ha van két mentésem (TWRP). Szeretnék váltani MIUI és RR között.
De ha bármelyik rendszerről átállnék a másikra, nem indul a rendszer a mentésből.
system, data, cache delete utána ugyanezek visszaállítva a másik mentésből. -
Whist
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Se élesebb nem lesz a QHD-től és se mosottabb a HD-től...
Gugli se dob ki semmit erre a misztikumra

-
ht42
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
A QHD(2K) itt a FullHD-t takarja, az a 2K

-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
és azt hogy -hol ?
ha 7-es alapú globál van rajta akkor nem kell ?
-
G48
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
A firmware miért kell? Én soha nem tettem még fel. Volt már fent RR.
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Szerintem PC-n kell belépni és ott leválasztani a telefont
ezt hol ?
-
moczo
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen telcsit. A kérdésem, hogy tudnám ellenőrizni, hogy valóban ismeri a b20-at? Budapesti vagyok és mostanában nem megyek vidékre. -
holozis_HUN
addikt
válasz
juve600
üzenetére
Felraksz rá egy gyári rendszert és nem lépsz be a telefonba, hagyod úgy ahogy van, mintha újat kapna. Szerintem PC-n kell belépni és ott leválasztani a telefont.
Mehet fel a Resu nyugodtan, jó kis rom az is, sokan szeretik. XDA-n találsz egy Faust nevű kernelt, azt is telepítsd fel. Meg Gapps pico-t. Ja és a firmware-t ne felejtsd el! A TWRP installálásról pedig írtam a blogba, fusd át nyugodtan, én úgy csináltam, ahogy le van írva. Nem igazán tudom mi az a multitool.
Most már nagyon utána fogok nézni ennek a bootloader zárásnak...
trebrona: Okés
Viszont ebben nem tudok segíteni, nem MIUI-t használok. Gondolom belép PC-n az accountba és ott. De majd Ti elmondjátok neki, nekem első Xiaomi teló 
-
trebrona
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Azért kell leválasztani, mert csak azzal a fiókkal használható, amihez hozzá van rendelve. Ha nem teszi, okoz némi kellemetlen meglepetést a következő tulajnak.
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
azért választanám le mert eladom,de most nem miui rom van rajta
-
Promi
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Jut eszembe: a gyári visszaállítás töröl mindent, és a bootloadert is zárja.
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
juve600
üzenetére
Üdv!
kódnév: mido
a hetes droid jelenleg developer rom, de teljesen jó, stabil. Hetente frissül. Bár fura, hogy azzal kapod.
Miért választanád le? Amúgy nyomsz egy gyári beállítások visszaálíltását és nem lépsz be a MIUI fiókba. De egy accounthoz köthető több telefon is.
Az accountodnak megvan a BL nyitási engedélye, szóval igen. Ha bármi kérdés kell romolással, nyitással kapcsolatban, akkor ott az összefoglalóban a blogom a rootolásról és egyébről. Ha azon felül is van kérdés nyugodtan kérdezz!
-
Vlad79
csendes tag
Skacok,
ez mitol lehet? Folyton le kell okezni, raadasul az ertesites se mukodik, automatikus inditas listajaban benne sincs a gmail (beallitas jo, masik levelezovel megy) [url=http://www.kepmegoszto.com/201707041931/595bd0dc9aa7a-screenshot_2017-07-04-18-10-46-243_com.google.android.gm.html][img]http://v595bd0dc9aa7a.kepmegoszto.com/201707041931/t-595bd0dc9aa7a-screenshot_2017-07-04-18-10-46-243_com.google.android.gm.gif[/url][url=http://www.kepmegoszto.com/201707041931/595bd0dcde3e0-screenshot_2017-07-04-18-11-24-379_com.miui.bugreport.html][img]http://v595bd0dcde3e0.kepmegoszto.com/201707041931/t-595bd0dcde3e0-screenshot_2017-07-04-18-11-24-379_com.miui.bugreport.gif[/url]
-
juve600
nagyúr
üdv
holnap jön meg nekem ez a teló,egy redmi 3 pro-t fog váltani
kérdések :mi ennek a modelnek a kódneve?
elvileg 7-es droiddal kapom,jó az ?
a redmi 3-am ugy xiaomi fiokomhoz van kötve,hogy tudom arról leválasztani ?
a redmi 3-nak nyitott a BL-je,telefonszámon regisztráltam,akkor erre a telóra is jó a BL nyitás ?bocs a sok láma kérdésért

-
hitvanyalak
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére

-
holozis_HUN
addikt
válasz
hitvanyalak
üzenetére
Van az a sáv a rec/kamera gomb és az előnézet között. Ott bejönnek a módok. Ugyan itt a módok menüben jobb felül ott a beállítások menü.
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a kameránál hol tudom előcsalni a lassított felvételt, valamint minőséget ilyesmit beállítani? Komolyan mondom az opcióknál nem találom

-
laca.1
aktív tag
Egy telefonosnal akartam fóliát tetetni a note 4 re de sajnos a kameranal nem passzolt a kivágása. De még beszerzem a hozzávalót szerintetek levehetem a matt fóliát? Mert nagyon nem tetszik. Viszont Nem akarnék karcokat a kijelzon. Vagy inkább hagyjam rajta addig.?
-
Whist
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Csak így tudok printscreent dobni. Igazából semmi különbség nincs egyik beállítás közt. :/
-
holozis_HUN
addikt
Ez nagyon érdekes, mert a telefon kijelző full hd, nem hiszem, hogy megy neki a QHD...
AMúgy azt jelenti, hogy csökkented a telefon felbontásást, így kevesebb aksit használ illetve a proci is kevésbé jár.
Prnt screent légyszi dobj már be
És mi van akkor, ha QHD-ra állítod. -
Whist
aktív tag
Üdv!
Az ''akkumulátorhasználat'' menüpont alatt a ''képernyő''-nél van egy ilyen,hogy ''csökkentse a kijelző fényerejét''. Ezen menüben feldob még egy ''kijelző felbontása beállítást is.
Ez pontosan mit jelent?
Két opciót dob ki: QHD(2K) és HD(720p) -
Peaceliker
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
nincs véletlen bekapcsolva a "prevent pocket deal" ? sry magyarul nemtom, előző telefonom ezt a rész csak angolul tudta, de ott nagyon oda kellett figyelni, mert felezte az üzemidőt...nem hagyta deepsleep be menni a telót. tegyél fel egy gsam batteryt pl és akkor meg tudod nézni, hogy wakelock ol-e vmi.
-
Fulár
senior tag
Klassz lett a frissített összefoglaló!Köszönjük a munkátokat urak!
-
rejtő
tag
nekem 2 nap üzemidő 10 óra 30 perc SOT. Hozzátartozik hogy nem szinkronizálok agyba-főbe, csak én magam manuálisan ha eszembe jut, persze elhiszem hogy sok embernek létfontosságú az állandó frissítés.1 SIM, és 25% vagy az alatti fényerő. Viszont aránylag sok mobilinternet és wifi, kb 30-40 perc telefonálás. Elégedett vagyok. 😊 S2-őn 2 óra 30 perc volt a SOT, S3 neo-n 4 óra felett valamivel.
-
Promi
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
"Bootloader zárása"
Ha a MiFlash progival fastboot alól fel raksz egy gyári stabil, vagy fejlesztői romot, akkor zárva lesz a bootloader. Persze ha megvan az engedélyed, MiFlashUnlock -al újból nyitható. -
Dyrg
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Köszönjük! Nekem nagy segítség, eddig még nem kellett bootloader nyitással szenvednem, érdekes, hogy nem minden kínai telefonnál van ez, de root-ra szükségem van... -
holozis_HUN
addikt
Összefoglalóba beillesztve a rootolási és egyéb útmutatós szövegem! Remélem minden érthető benne és sikerült majd mindenkinek, aki ilyet tervezne!
Az összefoglaló immáron összeállt, természetesen linkekkel majd néha bővítjük és a GY.I.K. pontot is, ehhez ti is nyugodtan adhattok tippet nekünk privát üzenetben. -
vigyori78
őstag
válasz
yourname
üzenetére
Szia.
Én innen rendeltem kb. ugyan az és működik minden. -
Ezektől jobban merül a telefon:
- 2 SIM 1 helyett
- sok zenehallgatás (itt ugye jellemzően kikapcsolt képernyővel hallgatjuk a zenét)
- rossz térerő (ez radikálisan lecsökkentheti az üzemidőt)
- sok telefonálás, VoIP (igen, ez is nagyon meríti, de annak nem tűnik fel, aki keveset telefonál)
- magas fényerővel használt kijelző -
kelly416
veterán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Értelek én Titeket, de ez kritikán aluli az egy hónappal ez előtti állapothoz képest, és nem változott a telefonhasználati stílusom, a feltelepített appok mennyisége, de még maguk az appok sem. Most az egyetlen változás, hogy bekapcsoltam az ujjlenyomatot és beállítottam a MiBand2-t, hogy ha a közelben van, ne kérjen ujjlenyomatot, de mivel alapból hülyeség az egész részemről, ki is kapcsolom majd. Nem hiszem, hogy ez okozza a teljes fogyasztáshoz képest 71% szoftveres zabálást. 29%-ot evett meg a hardver 3:19 kijelzőidővel. Az baromira nem sok. De szoftverben mi zabál annyit? A két fő fogyasztó az android és az android.
Sokat nyomom a chrome-ot, amióta meg van a telefon, azóta van fent a biliárdos game, azzal is relatíve sokat játszom, de ketten együtt nem közelítik meg a rendszer éhségét. Nem értem ezt. Ez semmiképpen sem normális.Narxis:
Jogos, legfrissebb piszkálatlan global, 8.2.10.0holozis_HUN:
Jogos, közepes fényerő, automata bekapcsolva. 1 email, 1 sim, 1 MiBand2 A többire meg ott a statisztika. A kijelző volt a legnagyobb hardveres fogyasztó amúgy. Bár ez gondolom nem vitás. És face app sincs fent.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most újra próbálom a reboot-ot, mert nincs kedvem a biliárdos játékot újra kezdeni. Ha HR lesz a vége, akkor megy a game a kukába. Ha meg nem segít a reboot, HR lesz, vagy előveszem Párom által használt, mostanra "tartalékká" avanzsált z1c-t, és ez megy apróra. Túl szép volt, hogy igaz legyen, hogy találtam egy kimondottan jó telefont... vagy veszek egy 3/32-est, hátha az kezesebb.
-
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Ez volt nekem is az első gondolatom,de 5 reboot után se változott semmi.
-
pluhm
aktív tag
Üdv!
Én az alábbi furcsasággal találkoztam az utóbbi 1,5 - 2 hétben. Elutaztam nyaralni egy hétre Rodoszra, ami ugye Görögország, illetve az EU része. Az utazást megelőzően jellemzően 3 - 4 napot bírt a telefonom folyamatos BT-sport/okos óra összekapcsolással wifivel és mobilinternettel (4G-vel magyarországi viszonylatban nagyvárosban), ehhez társult kb. 3 - 4 óra SOT. Leszállt a repülő Rodoszon, a repülőgép módot ki is kapcsoltam azonnal, kapcsolódott is a telefon a vodafone GR hálózatra, 4G-n. Ekkor 96%-on volt az akksi. Mire beértem a szállodába a transzferrel, lement 75%-ra az akksi, mindez kb. 1 óra alatt. Nem is foglalkoztam akkor vele, lefeküdtem kb. hajnali fél egykor aludni, és reggel 6-kor keltem. Az akksi 22%-ra lemerült. Tehát kb 7 óra alatt 96%-ról 22%-ra. A nyaralás alatt kitapasztaltam, hogy ha be volt kapcsolva a mobilinternet, akkor veszettül merült a telefon. Amint kikapcsoltam, abbahagyta a merülést a készülék. Ennek az oka szerintem az volt, hogy amióta bevezették az EU-n belüli rooming eltörlését (június 15-től), valószínűleg lebutították a netet a szolgáltatók a külföldieknek. Hiába írta ki a telefonom, hogy 4G-n vagyok, full térerővel, az oldalakat a böngészőm alig bírta betölteni, egy sima google fiók szinkronizálás, ami itthon kb. 1 másodperc, kint eltartott több 10 percig is. Tehát véleményem szerint ez merítette a telefont. Hazaérkezést követően visszaállt minden az eredeti kerékvágásba, 3-4 napos üzemidő 3-4 óra SOT-al. -
Nálam pl úgy ment le 9-10 SOT-ról,hogy ugyanúgy használom mint előtte,chrome/yt/hírportálok appjai/kínai shopok appjai,40-70% közötti fényerőn,wifi/4G always.
Nálam az android rendszer fogyasztása szállt el,18-24% között eszik,csak nem tudom miért.Egyik napról a másikra lett ilyen éhes. -
holozis_HUN
addikt
Legkisebb és 50% közötti fényerő, csak wifi, jó térerő, szinkronizálás kilőve. 1 nap 1 órája lett töltve. Utóbbi 4 órában bluetooth hangszóróra van kötve és megy a háttérben a zene (youtube, spotify (letöltött az utóbbi)) és chrome, messenger, aliexpreszz ment, néha kicsi facebook.
OctOS, faust kernel átírt értékekkel, force doze.
Kb ennyi.
-
crok
Topikgazda
Az ötlet maga nem rossz, csak a háttérben futó dolgokat ezzel még nem tudod semlegessé tenni (egy vagy 2 SIM.. egy google fiók szinkronizációja vagy sok egyéb email és egyéb más programok is? Esetleg ha mindezt repülőgép módban csinálja az ember akkor ezen is lehet némiképp javítani de ez se garantál teljes semlegességet. Pont ezért vannak kis és nagy eltérések is.
-
crok
Topikgazda
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Az égre esküszöm pont most akartam írni.. hogy okay hogy SoT meg minden.. de fényerő? Alkalmazás ami fut mikor a képernyő megy? Mert nagyon nem mindegy, hogy egy passziánsszal játszol, vagy Facebookot görgetsz vagy esetleg egy nagy CPU/GPU igényű játékkal nyomsz pár órát.. vagy pl. én szoktam autóvezetés közben Bluetooth-os OBD2 dongle + Torque Pro-val "diagnosztikát" nézni, ami szintén eszi a CPU-t.. nem mindegy hogy jött ki a SoT ( :
-
yourname
csendes tag
Nem írják, kösz, hogy szóltál (a képeken a hívásfogadás gombok felmennek az ablakba (LEHPEE), ez eléggé megtévesztő volt nekem).
Az alvó módról esetleg van infó? (Nilkin)
-
ht42
senior tag
Hmm...
Nekem 4 óra SoT, bekapcsolt wifi, adatforgalom, bluetooth, és most vagyok 66%-on.
Ja, alaprendszer, semmi mókolás, csak téma. -
Narxis
nagyúr
Azért aki panaszkodik az aksira az odaírhatná, hogy milyen rendszert használ.

-
holozis_HUN
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Amikor én is mobilnettel + magasabb fényerővel használom nekem sem jön ki olyan jó SoT. 7 óra bőven jónak számít, a 4-5 óra az átlag. Ahhoz képest ez egész jó. Többet is ki lehet hozni, ha az ember kicsit mélyebre nyúl. Várok pár OctOS verziót még meg kicsi kernel update-et és kíváncsi vagyok mennyit lehet még javítani. Leginkább háttérben való akkuhasználatot akarom csökkentenj, hogy szinte ne is merüljön, ha le van zárva a képernyő.
-
bbubby00
őstag
Semmi nincs korlátozva, pont ez a vicc. Reseteltem a wifit, és semmi változás. De tényleg csak ezzel az 1 routerral nem akar működni a dolog. Csak nemjó, h nem kapom meg az emaileket meg semmilyen értesítést, play is írja, h lejárt az időkorlát. Majd kipróbálom más telefonokkal is, lehet h a router a hibás.
-
válasz
kelly416
üzenetére
Mint már írtam,én is ezzel küzdök,csak én lassan 1 hete.
A 7óra SoT-ot a legritkább esetben érem el,inkább 6,5óra az átlag.
Az FR-en én is gondolkodok,de azért az nonszensz hogy azért kössek az appokkal kompromisszumot,hogy hajlandó legyen normálisan működni a telefon...
Sok apró hülyeséget vélek felfedezni a telóban,amik külön-külön még elviselhetőek,de együtt kezd kicsit sok lenni,nem sokáig lesz meg a Note én úgyérzem. -
ht42
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
-
kelly416
veterán
Eddig meg voltam elégedve az akkuval. Eddig. De most kritikán aluli. Tegnap reggel óta 26%-on van az akku, mindezt android rendszer főfogyasztóval, alig pár óra kijelzőidővel. Mi a fene lehet? Tényleg nyomok egy HR-t ma és limitálom az alkalmazásaim számát, hátha.
-
ht42
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Úgy látom mostanság sok a gubanc.

-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
És innen hogy kell letölteni?
-
bbubby00
őstag
Nálam van egy kis gubanc.
Melóhelyemen levő wifire felcsatlakozik a telefon, de kiírja, hogy nincs internetelérés.
Közben meg van, mert laptop, pc mindenen megy normálisan. Sőt a telefonon is megy a böngésző, viber, whatsapp. Viszont insta, messenger nem. A képeket is iszonyat lassan tölti be, fb nem frissít. Teljesen tanácstalan vagyok, h mit kéne. Már újrakonfigoltam a routert stb, de nem jutok egyről a kettőre. -
kelly416
veterán
Nekem is csak egyet kapcsol, az LG-k után tényleg nem túl acélos, de kevésnek semmiképpen nem mondanám. Nem lehet, hogy baj van a led-eddel? Az enyém így is bivaly erős, csak a Flex2 és a G4 tudott kicsit többet, a többi telefonom szerintem ennyit vagy kevesebbet produkált csak.
-
kelly416
veterán
A telefonra ráköthetsz egy 8A-es töltőt is, a saját áramköre úgyis beszabályoz és csak annyit vesz fel, amennyi még nem káros.
És még így is ajánlott lassabban tölteni a gyári megszabottnál is a telefont, mert kevésbé melegszik fel az akku a töltéstől és hosszabb életre számíthatsz tőle.Látom, ezt már megbeszéltétek... -
kelly416
veterán
válasz
trialjony
üzenetére
Vegyed nyugodtan. Nem romolgatok, az van rajta, amit felajánl a rendszer önmagától. Tökéletes a telefon. Ha nem csinálna ilyen képeket, akkor szerintem bőségesen kiszolgálná nálam a gariidőt. Bár lehet, így is ki fogja. Talán az egyetlen panaszom, hogy nekem csak 7 óra SOT-at van 20% körül második napra, ameddig páromé ugyanennyi, vagy kicsit több SOT-al van 40% felett két nap után, amikor töltőre tesszük a telefonokat. Az Övé 3/32 két kártyával, az enyém 4/64 egy kártyával, de szerintem bőségesen több progival.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ergo minden vissza pakolhato.
Sokat nyomom a chrome-ot, amióta meg van a telefon, azóta van fent a biliárdos game, azzal is relatíve sokat játszom, de ketten együtt nem közelítik meg a rendszer éhségét. Nem értem ezt. Ez semmiképpen sem normális.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,cseréltesd mindenképpen.