- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Meghozta a futár a BE7000-et, lassacskán csinálom hozzá a dolgokat majd.
Nem gondoltam volna hogy Xmir patcherrel ismét osszefutok. 😁
-
-
wwenigma
Jómunkásember
1.1.19CN
Igazabol nem öli meg csak kicsit konfigot kell szerkeszteni és ezzel a konfiggal egy régebbi teló is képes 200Mbit környékére 2.4G-n ami nem ismeri az 5G-t erről irtam korabban talan openwrt forumban is. Bár kérdéses hogy az az iPhone hogy reagálna rá.
config wifi-device 'wifi0'
option type 'qcawificfg80211'
option macaddr '**:**:**:**:**:**'
option hwmode '11axa'
option htmode 'HT80'
option disabled '0'
option txbf '3'
option ax '1'
option bw '0'
option txpwr 'dbm23'
option channel '0'
option autoch '2'
config wifi-iface
option device 'wifi0'
option ifname 'wl0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option wpsdevicename 'XiaoMiRouter'
option channel_block_list '52,56,60,64'
option miwifi_mesh '0'
option disabled '0'
option ssid '**********_5G'
option sae '1'
option sae_password '********'
option hidden '0'
option encryption 'psk2+ccmp'
option key '******'
option ieee80211w '1'
option wmm '1'
option noscan '1'
option macfilter 'disabled'
config wifi-device 'wifi1'
option type 'qcawificfg80211'
option macaddr '**:**:**:**:**:**'
option hwmode '11ng'
option htmode 'HT40'
option disabled '0'
option txbf '3'
option autoch '2'
option bw '40'
option ax '0'
option channel '0'
option txpwr 'dbm21'
config wifi-iface
option device 'wifi1'
option ifname 'wl1'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option wpsdevicename 'XiaoMiRouter'
option disabled '0'
option ssid '********'
option encryption 'mixed-psk'
option key '********'
option hidden '0'
option noscan '1'
option wmm '1'
option macfilter 'disabled'
option bsd '0'
option rrm '0'
option wnm '0'Többi wifi disableden van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lafaty80 #6449 üzenetére
Nincs mit, nagyon szívesen.
----------
AX3600 1.1.19 CN firmware részleges magyarítás, ver5 - [link]
Changelog:
----- frissült a telepítési útmutató 3-as pontja, bemásolás után ne felejtsd el az uci/luci parancsokat ha "frissíted" a korábbit
----- xmir patcherből i18n file szerkesztve és hozzáadva így a maradék krixkrax is eltűnik
----- apróbb javításokÉrdekes amugy a forditas mert nem kell html fileokat forditani feltétlen de "hozzávaló" angol nyelvi file-tól sem lesz teljesen angol hanem maradnak benne kínai dolgok... ha valaki szeretné olyan 95%-osan angolul használni akkor az is megoldható.
Illetve rendszeradatok megjelenitese, guestwifi allapota is valahogy bekapcsolható csak nem jöttem rá még hogyan...kövi verzió max ha ezt kitalálom.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #6436 üzenetére
AX3600 1.1.19 CN firmware részleges magyarítás, ver4 - [link]
Changelog:
----- javítva /etc/init.d/boot file tartalma FingR86 jelzése alapján (köszönöm!), hibás útvonalat adtam meg benne ami újraindítás után nem található így nem tölt be a magyarítás (nálam működött mert helyben javítottam csak nem írtam át...)
----- Napló file letöltése hozzáadva és feltöltés eltávolítva (utóbbi feltölti Xiaomi szervereire a konfigunkat és a naplónkat...)
----- pár elírás javítva -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #6446 üzenetére
Az AX3600-on futó OpenVPN szerverhez a client.ovpn filet létrehozzuk az alábbi tartalommal, Notepad++ javasolt:
dev tun
tls-clientremote <IP or DNS name> 1194
tls-auth ta.key 1
cipher AES-256-CBC
auth SHA256key-direction 1
remote-cert-tls server
# The "float" tells OpenVPN to accept authenticated packets from any address,
# not only the address which was specified in the --remote option.
# This is useful when you are connecting to a peer which holds a dynamic address
# such as a dial-in user or DHCP client.
# (Please refer to the manual of OpenVPN for more information.)#float
# If redirect-gateway is enabled, the client will redirect it's
# default network gateway through the VPN.
# It means the VPN connection will firstly connect to the VPN Server
# and then to the internet.
# (Please refer to the manual of OpenVPN for more information.)redirect-gateway
# dhcp-option DNS: To set primary domain name server address.
# Repeat this option to set secondary DNS server addresses.#dhcp-option DNS DNS_IP_ADDRESS
pull# If you want to connect by Server's IPv6 address, you should use
# "proto udp6" in UDP mode or "proto tcp6-client" in TCP mode
proto udpca ca.crt
cert my-client.crt
key my-client.keycomp-lzo
reneg-sec 0
Ha minden igaz akkor e mellé a file mellé szükséges rakni a ta.key ca.crt my-client.crt és my-client.key file-okat a csatlakozáshoz, én magába a file-ba szoktam belemásolni a tartalmukat az alábbiak szerint:
tls-auth ta.key 1 helyett:
<tls-auth>
ta.key file tartalma
</tls-auth>ca ca.crt helyett:
<ca>
ca.crt file tartalma
</ca>cert my-client.crt helyett:
<cert>
my-client.crt file tartalma
</cert>key my-client.key helyett:
<key>
my-client.key file tartalma
</key>Ez utóbbi esetben az így született file-t beadagoljuk pl. az OpenVPN Connect alkalmazásba és máris csatlakozhatunk.
Ne felejtsük el megadni a szerverünk IP címét / DNS nevét a file-ban! A routerünk pl. kiválóan kezeli a noip.com-os dinamikus DNS neveket.
-
wwenigma
Jómunkásember
OpenVPN szerver készítés az AX3600-ra. 1.1.19-en tesztelve
Putty és WinSCP szükséges lesz. root-ként csatlakozunk a routerre majd a következő 2 paranccsal nyitunk, minden sor követően nyilván ENTER:
cd /etc/easy-rsa
export RANDFILE=/etc/easy-rsa/.rndEzután létrehozzuk a tanúsítványokat, a szerver és a kliens kulcsokat. PEM kulcsot kell majd megadni, amit szeretnél és majd ismét fogja kérni, ne felejtsd el:
easyrsa init-pki nopass
easyrsa build-ca
easyrsa gen-dh
easyrsa build-server-full my-server nopass
easyrsa build-client-full my-client nopassAmint készen vagyunk (pár perc), átmásoljuk a /etc/openvpn könyvtárba:
cp /etc/easy-rsa/pki/ca.crt /etc/easy-rsa/pki/private/my-server.* /etc/easy-rsa/pki/issued/my-server.* /etc/easy-rsa/pki/dh.pem /etc/openvpn
Legeneráljuk a ta.key-t:
openvpn --genkey --secret /etc/openvpn/ta.key
Konfiguráljuk a hálózatot az alábbi parancsokkal. Először létrehozunk egy VPN csatolót:
uci set network.vpn0=interface
uci set network.vpn0.ifname=tun0
uci set network.vpn0.proto=none
uci set network.vpn0.auto=1Engedélyezzük a bejövő csatlakozásokat portnyitással:
uci set firewall.Allow_OpenVPN_Inbound=rule
uci set firewall.Allow_OpenVPN_Inbound.target=ACCEPT
uci set firewall.Allow_OpenVPN_Inbound.src=*
uci set firewall.Allow_OpenVPN_Inbound.proto=udp
uci set firewall.Allow_OpenVPN_Inbound.dest_port=1194Tűzfal zónát (vpn) hozunk létre a vpn0 hálózathoz, ami a VPN-hez szükséges kapcsolatokat engedélyzi. Ez még nem engedélyezi a helyi vagy külső hálózatokhoz való hozzáférést a klienseknek:
uci set firewall.vpn=zone
uci set firewall.vpn.name=vpn
uci set firewall.vpn.network=vpn0
uci set firewall.vpn.input=ACCEPT
uci set firewall.vpn.forward=REJECT
uci set firewall.vpn.output=ACCEPT
uci set firewall.vpn.masq=1Engedélyezzük, hogy a kliens hozzáférjen a helyi hálózathoz is:
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_in=forwarding
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_in.src=vpn
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_in.dest=lanÉs nyilván szeretnéd, hogy a helyi hálózaton levő eszközök is kommunikáljanak a VPN kliensekkel:
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_out=forwarding
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_out.src=lan
uci set firewall.vpn_forwarding_lan_out.dest=vpnUgyanígy engedélyezzük, hogy a kliensek a külső hálózathoz hozzáférjenek:
uci set firewall.vpn_forwarding_wan=forwarding
uci set firewall.vpn_forwarding_wan.src=vpn
uci set firewall.vpn_forwarding_wan.dest=wanElmentjük és életbe léptetjük a változásokat:
uci commit network
/etc/init.d/network reload
uci commit firewall
/etc/init.d/firewall reloadFog hibákat kiírni, nem foglalkozunk vele. :) Most létrehozunk egy my-vpn.conf file-t az alábbi tartalommal az OpenVPN-hez. A végén szerkesszük hogy a LAN cím az általunk használttal megegyezzen (192.168.X.0 és 192.168.X.1 ha LAN DNS-t is használjuk)
dev tun
server 10.8.0.0 255.255.255.0
tls-auth ta.key 0
key-direction 0
cipher AES-256-CBC
auth SHA256
dh dh.pem
ca ca.crt
cert my-server.crt
key my-server.key
max-clients 20
comp-lzo
persist-tun
persist-key
verb 3
#log-append /var/log/openvpn.log
keepalive 10 60
reneg-sec 0
duplicate-cn
status /tmp/ovpn_status_2_result 30
status-version 2
#proto tcp-server
proto udp
port 1194
#Route LAN
push "route 192.168.1.0 255.255.255.0"
#LAN DNS
#push "dhcp-option DNS 192.168.1.1"Ismét írom hogy a végén figyeljünk, szerkesszük hogy a LAN cím az általunk használttal megegyezzen (192.168.X.0 és 192.168.X.1 ha LAN DNS-t is használjuk)
WinSCP-vel az /etc/easy-rsa könyvtárból szedjük le a pki mappát - ebben van minden kulcs. Majd a /etc/openvpn könyvtárból a ta.key-t töltsük le és a my-vpn.conf file-t ide töltsük fel. Ebben a mappában az alábbi file-oknak kell lennie:
ca.crt
dh.pem
my-server.crt
my-server.key
ta.key
my-vpn.confEllenőrizzuk hogy a szerver elindul előtérben:
/usr/sbin/openvpn --status /var/run/openvpn.custom_config.status --cd /etc/openvpn --config /etc/openvpn/my-vpn.conf
Ha minden okés Ctrl+C-vel állítsuk meg és az automatikus indulást engedélyezzük:
uci set openvpn.custom_config.enabled=1
uci commit openvpn
/etc/init.d/openvpn enableIndítsuk el a szervert:
/etc/init.d/openvpn start
Ellenőrizzuk hogy működik-e:
ps | grep openvpn
Ha minden okés ilyesmit kell látnod:
root@XiaoQiang:~# ps | grep openvpn
4782 root 3252 S /usr/sbin/openvpn --syslog openvpn(custom_config) --status /var/run/openvpn.custom_config.status --cd /etc/openvpn --config /etc/openvpn/my-vpn.conf
9915 root 1336 S grep openvpnÖrülünk.
Forrás: [link] Következő hsz-ben létrehozzuk a kliens csatlakozáshoz szükséges file-t.
-
wwenigma
Jómunkásember
AX ha be volt kapcsolva OpenWRT utolsó snapshoton, nem is látta a 2,4G-s hálózatot, Realme C31 teló.
-
wwenigma
Jómunkásember
Az N-es eszközt egyszerűen nem tudom megoldani hogy 40MHz-en menjen, ha opciókban az
option bw '40'
-et megadom akkor minden eszköz csak annyin csatlakozik. Valaki nem tud valami workaroundot rá?OpenWRT topikban is megkérdeztem, nvram countrycode + iw reg állítgatással is próbálkoztam de akkor meg összef0sta magát az 5G rész.... -.-
FingR86:
meglátom hogy alakul.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #6222 üzenetére
Kicsit unatkoztam, nem tudom volt e már ilyen....
AX3600 1.1.19 CN firmware részleges magyarítás, ver1.
[link]
1.1.19+SSH+MI+txpwr verziót raktam fel és ezt brennolgatom, közel sincs kész csak egy próba, Notepad-dal szép lassan átszerkesztem majd ha ráérek...mellékelt txt-ben howto.
-
wwenigma
Jómunkásember
Gyári 1.1.19-ben a nyelvi file-ok hol lehetnek? Alapbol ugye a cn lenne de csak taiwan meg hongkongi base file-t találtam, feloldottam a nyelvválasztást az 1.1.19-es fw-ben (MIr3g módszer) viszont látszólag hiába állítom át. :/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xabolcs #6214 üzenetére
ath11k visszajelzős oldalon is a 24111-re panaszkodtak utoljara hogy memleak van.
OpenWrt SNAPSHOT r24154-6f31941d38 / LuCI Master git-23.266.27574-7744ad0 nagy nehezen csak lejött, feltettem, eddig jobban néz ki memóriaügyileg pedig a nagygépet kábel mellett ráküldtem egy AX200-as kártyával had szokja.Kicsit hagyom pihengessen aztán port továbbítást ráküldöm....
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Excelben leszűrve 528 olyan kapcsolat van torrentes gép felől kifelé netre router szerint ami 10nél kevesebb csomagot mutat. Összesen 928 kapcsolat van arról az IP-ről.
Torrentre használt portról 448, random másról ~480 körül.
A 7200at olvastam, az szabvány mert az adott proginak kellene lezárnia a kapcsolatot...itt olvastam valami hasonló problémáról.
Routeren rengeteg UNREPLIED van cat /proc/net/nf_conntrack kimenetén. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
[root@homeserver ~]# conntrack -L
conntrack v1.4.8 (conntrack-tools): 0 flow entries have been shown.Nem igazán jartam sikerrel kisgépen, routeren nézve porttovábbítás nélkül rengeteg UNREPLIED sor van, porttovábbítással pedig ASSURED a java.
Nem arra gondoltam hogy gyártja a kapcsolatokat hanem hogy valami gebasz van és nem kezeli le rendesen, sima porttovábbítástól nem kellene magába roskadnia.
A "kapcsolatok száma" grafikonon összeadva a TCP+UDP-t és az "Aktív kapcsolatok" értéke miért különbözik ennyire?----
[ 1.610942] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused SVS: open-loop= 704000 uV
[ 1.617888] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused NOM: open-loop= 824000 uV
[ 1.627870] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused TURBO: open-loop= 880000 uV
[ 1.637679] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused STURBO: open-loop= 968000 uV
[ 1.647541] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused SVS: quot[ 7]= 713, quot_offset[ 7]= 0
[ 1.657300] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused NOM: quot[ 7]= 943, quot_offset[ 7]= 230
[ 1.668151] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused TURBO: quot[ 7]=1039, quot_offset[ 7]= 95
[ 1.679088] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused STURBO: quot[ 7]=1200, quot_offset[ 7]= 160 -
wwenigma
Jómunkásember
Utolsó qbittorrent van fenn, Arch linux a rendszer. Szerintem eléggé szűkre szabott kapcsolati hálóval.
DHT és társai ki vannak kapcsolva.
Routerben a gyárilag beállított dolgok vannak. Az UDP kapcsolatok száma ugrik meg a porttovábbítással, 4000 kapcsolatot ír luci jelen pillanatban....néha visszaesik 6-800at de aztán még magasabbra kúszik amíg 7-8000 körül jönnek a packet lossok és memória használat is felugrik 90%-ra.
Kikapcsolva a porttovábbítást par perc alatt ismét 2000 alatt vagyok, memória használat viszont még mindig 90%. -
wwenigma
Jómunkásember
Rendszer logban 4 szerepel, onnan vettem. Gyári xiaomi nem tudom hogy skáláz...
Kisgépre porttovábbítást megcsináltam, torrent, elég hamar megugrik a kapcsolatok száma 4-5000re és folyamatosan emelkedik, 7-8e környékén elkezd packet loss jönni, nem tudom de olyan mintha nem zárná le a kapcsolatokat egy idő után hanem nyitva maradnának. Ezzel lehet kezdeni valamit? Bezárom torrent portot akkor normalizálódik 1500 körül. -
wwenigma
Jómunkásember
Alap utolsó snapshotot felraktam, kézzel telepitve hozzá luci-s dolgokat, telón ment AC-s wifiről speedtest + speedtest gépen + kisgépről helyi hálón másoltam 60MB/s-cel így már felugrott a freki. Memória 83% körül, +4 kliens volt wifin. Annyi hogy így is ha csak a speedtestek mennek akkor a proci 90%+ körül tetőzik 500Mbites internetes letöltésnél. SW offload + másik be volt kapcsolva.
Ami jó hogy nem dobálja a klienseket mint régebben az alap dobta, azok helyett voltak ssl-es dolgok cserélve amit használtam. Várom az új fixeket majd, meg teszt hogy mennyire lesz stabil.xabolcs: igen, reméltem hgoy a masik két cpu freki is mukodik majd , hatha kevesebbet fogyaszt...
Kínaiak amúgy megoldották, a memóriát lecserélik 8Gbitesre csak hogy működjön a CDT partíción kell valamit buherálni... [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
performance governorral felugrik 1382-re de alapból a schedutillal ami benne van 1017-en marad bármit csinálok vele. Meg itt egy kicsit nem értem hogy ha van 4 freki akkor hogy nem váltogat rendesen ahogy kellene - igaz a kernel logban is rosszul írja a max frekit.
[ 1.624965] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused SVS: open-loop= 704000 uV
[ 1.631904] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused NOM: open-loop= 824000 uV
[ 1.641894] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused TURBO: open-loop= 880000 uV
[ 1.651704] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused STURBO: open-loop= 968000 uV
[ 1.661565] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused SVS: quot[ 7]= 713, quot_offset[ 7]= 0
[ 1.671324] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused NOM: quot[ 7]= 943, quot_offset[ 7]= 230
[ 1.682174] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused TURBO: quot[ 7]=1039, quot_offset[ 7]= 95
[ 1.693110] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused STURBO: quot[ 7]=1200, quot_offset[ 7]= 160
Vodás koaxos neten vagyok egy ideje (500/22Mbit...), DHCP van PPPoE helyett, mikor beterheltem és néztem jó nagy linux iso jött le torrenten és ment speedtest is, ehhez képest eléggé kifeküdt a drágám. :/
-
wwenigma
Jómunkásember
Eddig nem is jött elő, az r24111 build stabil volt (IoT antennán) és most az r24124 alatt problémázik ugyanott. Radio2 / 2,4G-s meglévő mellé csináltam egy masik SSID-t, azon eddig nem jelentkezett a hiba.
CPU 1017600 KHz problémára tudsz esetleg valamit mondani, nem úgy tűnik hogy kozmetikai lenne a hiba mert a terhelés felmegy és nem osztódik el a többi proci között sem igazán. Ezeket a csomagokat használom:
ath10k-firmware-qca9887-ct ath11k-firmware-ipq8074 base-files busybox ca-bundle dnsmasq dropbear firewall4 fstools e2fsprogs kmod-fs-ext4 ipq-wifi-xiaomi_ax3600 kmod-ath10k-ct-smallbuffers kmod-ath11k-ahb kmod-gpio-button-hotplug kmod-leds-gpio kmod-nft-offload kmod-phy-aquantia kmod-qca-nss-dp kmod-usb-dwc3 kmod-usb-dwc3-qcom kmod-usb3 libc libgcc logd mtd netifd nftables odhcp6c odhcpd-ipv6only opkg ppp ppp-mod-pppoe procd procd-seccomp procd-ujail uboot-envtools uci uclient-fetch urandom-seed urngd wget-ssl wpad-openssl luci-ssl-openssl luci-app-uhttpd libustream-openssl libopenssl3 luci luci-i18n-base-hu htop nano mc luci-app-ddns luci-i18n-ddns-hu luci-i18n-opkg-hu luci-i18n-uhttpd-hu luci-app-attendedsysupgrade luci-i18n-attendedsysupgrade-hu attendedsysupgrade-common rpcd-mod-rpcsys ddns-scripts-noip drill
Kivettem adblockot, statisztikát és vpn-t mert előfordult hogy 90% fölé ugrott a memória használat és beállt mint a szög, majd OOM és valamit leölt, ami szembe jött. -
wwenigma
Jómunkásember
Itt ki is fagyott valami tőle, eddig nem cseszekedett előző buildekkel. pastebin BW-SHP6 aljzat amúgy. De majd akkor a javítás, addig párom ha le nem veszi a fejem. Megnézem hogy tudok e ugy SSID-t csinálni akkor 2,4G-re hogy felmenjenek rá azok az eszközök amiknek a régi kell hgoy ne kelljen resetelnem őket. (vodas router végre modem módba került...)
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem fixen annyit mutat htop és ha lekérem cat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_cur_freq akkor is fixen ennyi.
Be van kapcsolva az SW offload és packet steering is. Most újra tettem gyárit és utána a twpower modos kinait majd mivel ott nem akartam cseszekedni vi-vel hogy az aiot antennát tudjam használni külön AP-nek ezért az utolsó snapshotot igy lett egy új hibám is, az egyik okosaljzatom ugy nezem valamit bekever a rendszerbe.
pastebin
-
wwenigma
Jómunkásember
Nézegetem itt a routeren a proci frekit, log alapján és ssh-n, fixen 1017600-on megy, nem skáláz a freki lista alapján? És a gyári romban 1,4GHz-re emelték a magok frekijét egy ideje, az se tükröződik.
[ 1.573900] qcom,cpr4-apss-regulator b018000.cpr4-ctrl: CPR valid fuse count: 4
[ 1.574237] cpr4_ipq807x_apss_read_fuse_data: apc_corner: speed bin = 0
[ 1.580027] cpr4_ipq807x_apss_read_fuse_data: apc_corner: CPR fusing revision = 1
[ 1.586658] cpr4_ipq807x_apss_read_fuse_data: apc_corner: CPR misc fuse value = 0
[ 1.594319] cpr4_ipq807x_apss_read_fuse_data: apc_corner: Voltage boost fuse config = 0 boost = disable
[ 1.601819] cpr3_mem_acc_init: apc: not using memory accelerator regulator
[ 1.610942] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused SVS: open-loop= 704000 uV
[ 1.617888] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused NOM: open-loop= 824000 uV
[ 1.627870] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused TURBO: open-loop= 880000 uV
[ 1.637679] cpr4_ipq807x_apss_calculate_open_loop_voltages: apc_corner: fused STURBO: open-loop= 968000 uV
[ 1.647541] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused SVS: quot[ 7]= 713, quot_offset[ 7]= 0
[ 1.657300] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused NOM: quot[ 7]= 943, quot_offset[ 7]= 230
[ 1.668151] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused TURBO: quot[ 7]=1039, quot_offset[ 7]= 95
[ 1.679088] cpr4_ipq807x_apss_calculate_target_quotients: apc_corner: fused STURBO: quot[ 7]=1200, quot_offset[ 7]= 160
[ 1.690239] cpr3_regulator_init_ctrl: apc: Default CPR mode = closed-loop
[ 1.692781] cpufreq: cpufreq_online: CPU0: Running at unlisted initial frequency: 19200 KHz, changing to: 1017600 KHz
Legutolsó snapshoton vagyok de megint azon gondolkodom hogy gyári firmwaret felrakom es had szoljon... -
wwenigma
Jómunkásember
Modell: Xiaomi AX3600
Platform: qualcommax/ipq807x
Verzió: SNAPSHOT (r23405-b71c870caa)
Dátum: 2023-06-20 10:50:54
Xiaomi AX3600 (qualcommax/ipq807x)
Nevet váltott.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
csabi10 #5939 üzenetére
r23069 - jelenleg a SNAPSHOT (r23375-cdfcac6e24) előrébb van, az van fenn és működik. (korábban említett OpenSSL-lel)
ath10k-firmware-qca9887-ct ath11k-firmware-ipq8074 base-files busybox ca-bundle dnsmasq dropbear firewall4 fstools ipq-wifi-xiaomi_ax3600 kmod-ath10k-ct-smallbuffers kmod-ath11k-ahb kmod-gpio-button-hotplug kmod-leds-gpio kmod-nft-offload kmod-phy-aquantia kmod-qca-nss-dp kmod-usb-dwc3 kmod-usb-dwc3-qcom kmod-usb3 libc libgcc logd mtd netifd nftables odhcp6c odhcpd-ipv6only opkg ppp ppp-mod-pppoe procd procd-seccomp procd-ujail uboot-envtools uci uclient-fetch urandom-seed urngd wget-ssl wpad-openssl luci-ssl-openssl luci-app-uhttpd libustream-openssl libopenssl3 luci luci-i18n-base-hu htop nano mc adblock luci-app-adblock luci-i18n-adblock-hu luci-app-ddns luci-i18n-ddns-hu luci-app-openvpn luci-i18n-openvpn-hu luci-i18n-opkg-hu luci-i18n-uhttpd-hu luci-app-statistics luci-i18n-statistics-hu tcpdump-mini
-
wwenigma
Jómunkásember
BusyBox v1.36.1 (2023-06-06 00:21:56 UTC) built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SNAPSHOT, r23300-86bc525d00
-----------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# uname -a
Linux OpenWrt 6.1.32 #0 SMP Wed Jun 7 11:16:32 2023 aarch64 GNU/Linux
root@OpenWrt:~# -
wwenigma
Jómunkásember
Tegnapit felraktam, saját csomag válogatással és nincs probléma vele.
ath10k-firmware-qa9887-ct ath11k-firmware-ipq8074 base-files busybox ca-bundle dnsmasq dropbear firewall4 fstools ipq-wifi-xiaomi_ax3600 kmod-ath10k-ct-smallbuffers kmod-ath11k-ahb kmod-gpio-button-hotplug kmod-leds-gpio kmod-nft-offload kmod-phy-aquantia kmod-qca-nss-dp kmod-usb-dwc3 kmod-usb-dwc3-qcom kmod-usb3 libc libgcc logd mtd netifd nftables odhcp6c odhcpd-ipv6only opkg ppp ppp-mod-pppoe procd procd-seccomp procd-ujail uboot-envtools uci uclient-fetch urandom-seed urngd wget-ssl wpad-openssl luci-ssl-openssl luci-app-uhttpd libustream-openssl libopenssl3 luci luci-i18n-base-hu htop nano mc adblock luci-app-adblock luci-i18n-adblock-hu luci-app-ddns luci-i18n-ddns-hu luci-app-openvpn luci-i18n-openvpn-hu luci-i18n-opkg-hu luci-i18n-uhttpd-hu luci-app-statistics luci-i18n-statistics-hu tcpdump-mini
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
xabolcs #5833 üzenetére
Egyelőre nézegetem csak az OpenWRT-t és hogy hogy megy a kütyün. A recovery sikerült amugy. Nem téglázom újra.
Vodás koaxos net van és sokszor nem tudom hogy az hülyéskedik vagy a router miatt nem megy ez az, pl hogy wifin neha nehezen tolt be oldalakat és a Speedtest alkalmazás nem igazan mukodik a telefonon, kiesik hibával ha el is indul csak nagyon ritkan fut végig.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ma hajnali buildet flasheltem, villogó sárga led...lássuk TFTP dolog működik e...
-
wwenigma
Jómunkásember
Miutan felrakjuk az OpenWRT-t, mit kell alkotni hogy legyen WiFi-n is net? Kicsit kiestem a gyakorlatból, LuCi-t megoldottam.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
enginev3.0 #4343 üzenetére
3.0.22
-
wwenigma
Jómunkásember
Új Robimarko cucc jött ki, leforditom itthon WSL/Ubuntu alatt, mehet fel rendesen? Kicsit unom már hogy két naponta idozitve inditom ujra hajnalban a gyárit és még igy is cseszekszik időnként...
-
wwenigma
Jómunkásember
Mostanaban estefelé - pontosabban akkor amikor akkor hasznalom - a routerem eldobja a ppoe kapcsolatot es nem kepes ujra tarcsazni, nem elerheto belsohalozaton sem és vpn-en sem kintrol. Ez mi a szösz? Idaig mukodott rendesen hiba nelkul, logban csak annyi van hogy nem latja a digis dolgot , timeout waiting PADO packets....aramtalanitas oldja meg egy idore...
-
wwenigma
Jómunkásember
MI alkalmazas mukodesehez szukseges dolgok mennek, csak mar ide is begyuruzött a jajj lehallgatnak jajj latjak hogy letöltöm a pornót jajj megfigyelnek elmelet ezert egy mókolt orosz (!) romot javasolnak....nettó hulyeség ezen aggódni plane egyik helyett egy masik ilyet felrakni.
10-20 perc max.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Chris Kiki #2945 üzenetére
Igen, ezt csináltam meg én is hogy tavolról haza tudjak jönni, itthoni kapcsolaton keresztül menjen a net.
Zsadi : Én csak a menüben levő 3 opciót használom (Low), jó eséllyel parancssorból SSH-n keresztül lehet jobban finomhangolni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dan-szan #2920 üzenetére
AX3600 gyakorlatilag minden igényt lefed szerintem ami felmerülhet egy routerrel kapcsolatban, mióta van SSH hozzáférés. Számomra a VPN szerver volt fontos ami miatt korábban ferde szemmel néztem rá mert zárt volt a rendszere de így hogy megoldható az is - és ha cseszett jó áron elhozható - , nagyon nem volt kérdéses mit veszek.
Norbi.Sz : PoE-val korábban nem találkoztam de a PoE injektor annyira nem nagy tétel bármelyik routerhez ahogy nézem, bár nem tudom hogy egy ilyennel a két kamera megoldható lenne e.
-
wwenigma
Jómunkásember
Kollégának nem kell legyen, magánszemély. A termék EU-n belül lett vásárolva és feladva. Mindent a bolt intéz. A posta az EU-n kivulrol erkezo dolgokkal foglalkozik. Eddig is az EU raktar nem a vámszabad területet jelentette hanem a rendesen de kedvező feltételekkel behozott termékek lerakatát. (amikor pl nem egyedi hanem konténeres vámolás van majdhogynem súlyra, barmilyen hulyen hangzik)
De mondom, csomagon amugy sem latszik mert belső feladás... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
liptak.t #2717 üzenetére
Amit linkeltem egy 2016-ban alapított shenzeni cég ami 1 éve van fenn Aliexpressen, elég sok eladással és jó értékeléssel. Egy éven belül hozzájuk fordulnék ha gebasz lenne de általánosságban inkább úgy vagyok vele hogy egyrészt ne legyen baja másrészt meg ha lesz akkor van rá esély hogy pohár hideg vizet ihatok rá. Eddig - koppkoppkopp - nem volt ilyen nagyobb problémám igazán, ha jól emlékszem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
liptak.t #2715 üzenetére
Kínai FW csak addig kerül fel rá amíg a WiFi erősségét visszanyerjük, utana megy fel a global legfrissebb és azt hogy brennolva volt csak egy apro pici két karakteres átiras jelzi az egyik particion. De ha annyira meghal hogy te sem tudod teljesen visszaallitani akkor ok se fogjak latni mi van vele.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
8nemesis8 #2713 üzenetére
Nekem Ali-ról jött de cseh raktárból egy hét alatt ingyen postával, global verzio de némi törődéssel már lefedi a városnegyedet wifivel és SSH is működik (telnet generalt kulcshoz varni kell router bootolas utan hogy mukodjon).
Van jó leírás rá.
77$-ba állt meg, innen rendeltem: [link]Más. OpenVPN szerver működik ezen leírás alapján, a peldafileokat leszedtem 4pda-rol ha kell valakinek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2707 üzenetére
Annyit azért hozzátennék hogy factory resetet kapott menüből és utána a wifit képtelen feléleszteni.
Aka a korábban említett WRT dolog.
30mp-es reset megvolt, menubol ismét megvolt, semmi sem. Most a backupot visszatöltöm...
Barmit adok meg neki, game over.
mod: Backup visszatöltés megvolt, akkor keresünk egy olyan firmet ami kéri a törlést felrakáskor mert ez nem tér vissza....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
takcslajos1 #1776 üzenetére
Most mentem vegig ezen, minden mukodott ahogy kell (py scripteket "python" elotaggal kellett futtatni) , köszi. Annyi még hogy a generált jelszó nem kellett sehova, a telnet beengedett alapból.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ma elindult Csehországból egy AX3600 hozzám is, remélem a mostani padavan-os MI R3G helyét teljesen jól fel fogja tudni váltani.
Hiányozni fog a Padavan azt mar most latom... :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest