- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Van CPU meg RAM különbség stb.
Lefedettségben szerintem óriási nem lesz (érzésre azért ilyen erősnek tűnők ezek, mert az összes szomszéd routert elijesztik a használt sávról a brutál felcsavart teljesítménnyel... *feltéve, hogy a kínai/kínaiosított verzióval van szó* innentől kezdve a gyenge adós kliensek is jól el tudnak lenni az interferenciamentes sávon), de itt a topikban ax1800 meg ax3600 volt, ax3000 (ez a háromszög alapú dizájner gúla) nem nagyon...
Sebességre és kezelhető max kliens számra lesz különbség, az már egyéni preferencia és adatlap összehasonlítás
-
csubuka
addikt
Nagyon szépen köszönöm
, így már tiszta, hogy melyikeket kell másik polarizáltságra forgatnom, hátha még azzal is lehet nyerni valamit...
-Mondjuk a MiMo-opcióval nem tudom mit kezdjek
-Illetve a Xiaomi routereket (vagy legalábbis ezt az AX1800-at) nem lehet AP módban használni? Vagy annyi, hogy el kell fogadni, hogyha a szolgáltatói ONT-ból jövő kábelt LAN portba dugom és nem WAN-ba, akkor folyamatosan rinyálni fog ha az ember belép a router kezelőfelületére?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az tudható valahonnan, hogy melyik antennái szolgálják a 5GHz-et és melyek a 2,4GHz-et a Xiaomi AX1800-nak? A kettő-kettőből egyet vízszintbe, egyet függőbe raknék, elvi szinten ez talán még javíthatna a helyzeten nem?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Elég izmos valóban az "okosba" beállított teljesítménnyel, 2,4GHz-en, 20MHz sával stabil a net kert a végében, mobilról 25MBit/s-el, ami bőven elég. Nem kell ide mesh, csak "csavard fel a szőnyeget"
Köszönöm a segítséget
Volt vele egy kis gond, a kínaiasítás után a 2,4GHz adó nem látszott, de ossze vissza ki-be kapcsoltam a beállításokat és megemberelte magát aztán...
-
csubuka
addikt
válasz
trance89 #4458 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor a legkézenfekvőbb a patchelt global fw nem, a teljesítmény gánnyal?
Ott mondjuk az ssh dolog nem annyira tetszik. Nem egy security probléma az valahol? Vagy letiltani le tudom manuálisan?
Köszi a választ! Szerencsére szerintem az a jó, a sima fehér fekvő kütyühöz.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy AX1800-at, meglátjuk mit tud az "okosba" emelt teljesítmény, remélem megspórolja a második eszközt.
Itt a címen (korábban a topikban linkelve) látok mindenféle mókolt firmware-eket is.
3.0.34 global (megmókolva úgy, hogy lehet állítani teljesítményt) vagy 1.0.49 kínai verzió...
Alapvetően nem feltétlenül célszerű a kínai verzió, ha van okosított global nem? Az annyira nem vonz, hogy google translate-elni kell a beállításokban
-
csubuka
addikt
válasz
trance89 #4452 üzenetére
Köszönöm szépen. Az ára tetszett leginkább, meg, hogy az ax3000-el (dizájnos álló mesh megoldás) összehasonlítva hardveresen ugyanaz, memória stb. és 20k helyett csak 12
Kivéve az ax3000 képesség, de az nekem annyira nem érdekes. A kövi lépcső meg az ax3600 kicsit túltolt lenne nekem.
*Elsőre megveszek egyet, aztán ha nem adja, akkor meshelek egy másikkal. Egy nagyobb épülettől 10m-re levő kisebbet akarok beszórni, úgy, hogy a nagy ablakába (ami a kicsi felé néz) tenném ki az eszközt.
WR841v9-el nem adta, de az elég régi ócskaság. Meglátjuk mit tud a "chiptuningos" Xiaomi
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Legolcsóbb mesh megoldásnak két darab AX1800 kínai FW-vel tudna működni nem? Most 12k-ért kapható...
Illetve mennyire jó a 2.4GHZ wifi szórása? Erős egymagában is akár?
Vagy inkább 20k-ért egy ax3000-et célszerű venni?
*Ha jól olvasom a nagy trükkje az a kínai FW-nek, hogy gond nélkül elérhetővé válik a nagyobb adóteljesítmény, amire ezeket gyárilag is tervezték (hiszen Kínában az engedélyezett), míg a szokásos Asus meg egyéb eszközöknél nem igazán lehet hatékonan növelni ezt a teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest