Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz cidalain #15280 üzenetére

Igazad van a népszerűséget illetően, de ez már adott, a fél éve megismert barátnőm kütyüje jópár évvel ezelőttről, tehát nincs közöm hozzá, hogy mit vett anno. De értem, amit írsz (és igaz).

Winnel előrébb volnék ? Hát, annyira nem. De Linuxot bármikor teszek rá, azok még mindig nagyon jó alternatívák, és még Gnome-al is gyönyörűen elszaladgál egy 7-10 éves Core2-es csoda (hogy példánál maradjak), XFCE-t csak a Pentium III-as Toshiba laptopomra kellett tenni, hogy beférjek az 512 RAM-ba :D Oké, ez túlzás, 20 évre nem akarok tabletet venni, de azért egy 5 évet bírjon már ki..

A mostani amúgy 2G RAM-os, 32G storage, egy TechniSat márkájú TechniPad 10G kütyü.
    4.2.2-vel, bloatware hegyek, most néztem hozzá letisztított, szépen kiherélt ROM-ot XDA-n, de az is csak 4.2.2, nem több.

Play Store régi, nem is látja a gugli szervert (elszáll hibával), belépni még belép a gmail-es acc-ommal, meg látja, milyen droidos alkalmazásokat szedtem le korábban, de a létező összes Play Store-os mai alkalmazás mellé kiírja, hogy not supported by this Android version, a gyári app készlete meg szánalmas, szóval lényegében a kütyü egy iszonyatosan jól összerakott, nagyon egyben lévő, szép kijelzőjű, tök klassz minőségi cucc, és kb. kuka.

Persze az android is linux, biztosan rá lehetne valami tényleges Ubuntu/Lubuntu vagy egyéb linuxot mocskolni, de nem vagyok XDA developer, aki ezt ki-kínszenvedi keservesen magából.

Szóval most keresem azt, mire lehetne még EGYÁLTALÁN használni, de ha APK-ból találok rá valamiféle VNC vagy hasonló terminál-konzolos akármit, amivel távoli asztalra beléphetek, max erre lesz már jó csak, hogy ilyen vékony kliensként használjak vele ténylegesen egy másik gépet, de önmaga tényleg már kuka. :(

Anyámnak a cégese egy 2 éves Swift, valami félkatonai kivitel, hátrahajtható, nehéz, iszonyatosan össze van rakva (legalábbis így érzetre), tényleg egy tank kivitel, nagyon szereti. Nyugdíjba jött, megkapta, már privátban használja mai napig, ő szereti spec. Nekem kicsit vastag.

Mondjuk bnőm az iPad Mini-jére is panaszkodik, hogy tök jó kijelző és gyönyörűen kikímélt tablet az is, de már nem megy rá a legújabb frissítés. Bár legalább a Tidal még megmoccan rajta, a hifi tetején áll már pár hete, mint lejátszó :) De az is hasonló eset..

Nem 10 évre kell semmit sem gyártani, ami elektronikai cucc, de azért 5-öt szaladjon már el egy eszköz. Nagyon ki lett hegyezve ez a fogyasztói társadalom, elképesztő ahogy toljuk mi, mint emberiség.. :(((

Új hozzászólás Aktív témák