- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hefe
aktív tag
Hali!
Létezik valami megoldás arra, hogy ha valakinek van egy megosztott mappához joga akkor csak abba tudjon fészkellődni(belelockolni)? Pl egy korlátozott gépen hiába kap csak egy adott hálózati mappához hozzáférést nyom két backspacet és már tallózik is a munkacsoportban vagy a domainben.
-
hefe
aktív tag
válasz
moonman #2265 üzenetére
Nem, 2 különböző szabályrendszer. Van pl, szokásos házirend és van szokásos+ házirend. Egyiknél pl kell az activex és java a másiknál nem. És mivel ez a dög importálja a serveren lévő internet explorer biztonsági zónabeállításait így amikor csak állítok rajta valamelyik szabályon kersztül mindre érvényesülni fog mert a ''forráson'' lévő szabályból táplálkoznak.
Öröklődés letiltva és a felülbírálás is de nem nyert.... -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Egy szokásos házirendi kérdésem lenne. 2000 servernél. Egy csapatra ráhúzok egy rendet köztük a Biztonsági zónák és tartalomminősítéseket is ahol kitiltok minden ActiveX, java, letöltés funkciót. Egy másik csapatra pedig olyan kellene ue. a beállításból, pl hogy tudjon keresni mondjuk a t-com tudakozójába.... Akármit váltok át a többi csapat szabályai is követni fogják ezt a változást... Hogyan lehetne egyedileg csoportokra szabni ezt a szabályt? -
hefe
aktív tag
Ha valaki tudna adni egy linket vagy akármit ami arra utal, hogy létezik 2000 serverhez való HP WHQL vagy TS kompatibilis driver 1160 és 2420 alá azt nagyon THX mert én sajnos nem leltem. A szar natúr hp driverek meg kinyiffantják a spooler szolgáltatást mikor a népek a munkamenetükkel hozzák a nyomtatójukat...meg ki is vág mindekit a terminál.
Azt olvastam, hogy vagy WHQL drivert használok a legrosszabb esteben is vagy egyetalán semmit és csak a WIN 2000 saját beépített készletével gazdálkodom. Nade most ha nincs WHQL (HP-nál körberöhögtek) akkor lassan menjek végig a beépítetteken és rendeljem hozzájuk hátha valamelyik megy rendesen? -
hefe
aktív tag
Az okozhat problémát, hogy a távoli felhasználók számítógépein egy nyomtató mondjuk PCL 5e verziós driverrel van feltéve, mikor meg csatlakozik mstscvel akkor a terminál felveszi munkafolyamatként a nyomit is de már PCL 6 driver verzióval?
Mikor ez bugot okoz akkor kivág mindenkit a terminál de egy server restart (később rájöttem , hogy elég egy spooler reset) megold mindent.... -
hefe
aktív tag
Nah új probléma a láthatáron!
2000 serverre távoli asztalozok de nagyon lassú a bejelentkezés (helyi hálóról is)
Mikor kijelentkeznék akkor meg azt írja , nem tudja bezárni a telepmérő szolgáltatást...gondolom bejelentkezéskor is ez lehet a baj...
Mivel lehetne kiküszöbölni ezt? -
hefe
aktív tag
Hi!
activ directory/profilban csatlakoztatjuk a nyomikat/mstscben bepipálunk minden erőforrást
Min múlik még, hogy az ügyfél távoli nyomiját csatlakoztassa a 2000server, hogy ott tudjon helyben nyomtatni a saját kis soros nyomiján?
(2 servert lőttünk be tök egyformán és az egyiknél ez működik a másiknál nem)
Mi lehet még a jiba vagy különbség? -
hefe
aktív tag
Hm! Azon kaptam magamat, hogy a házirendnél bármit állítok be a felhasználói szintű konfigban az működik, bármit állítok is a számitógép konfigban az le se szar.... Lehet itt a hiba forrása. Oda van valami secret level mint a doomban vagy mi?
-
hefe
aktív tag
Ilyen nincs. Ez se működik. Ha a gépre tartományi fiókkal lépek be jogoktól függetlenül nem tudom a domainről ki vagy be kapcsolni a rendszerszolgáltatást....
(és ha a gép tartományban van --->mmc-->ipsec=nem sikerült megnyitni az ipsec házirendtárolóját 80070005)
Eseménynapló tiszta mindkét oldalon...... -
hefe
aktív tag
Most úgy próbálom áthidalni ezt a problémát, hogy végigmegyek minden gépen, ipsecet felhúzom csak intra szabállyal helyileg és ha úgy döntenek kell nekik adni netet akkor a tartományi házirendek között lévő rendszerszolgáltatások között kikapcsolom az ipsec szolgáltatást és vissza ha nem kell a net..... Ez elvetélt ötlet?
-
hefe
aktív tag
A blabla mögött jelen esetben nem áll semmi csak úgy írtam a két megjelenő hibasor közé...
A domain contorlleren a próbálkozás időpontjához egyetlen hibaüzi sem köthető, a célgépen még nem néztem egyéb teendőim miatt de megsasolom.... (valahogy úgy érzem 2003 serverrel minden egyszerűbb lenne)
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Senki nem tudja miért lehet az, hogy beállítottam a group policyben az ipsecet pl: block all ip trafic, erre a tartományi gépen megy minden. Ott rányomok egy mmc és nézném az ipsecet errre kiírja , hogy az ipsec házirendtárolója nem érhető el....bla bla hiba a tartományvezér nem érhető el vagy nem létezik. Pedig domainben van a gép és onnan szedi a profilját is....
-
hefe
aktív tag
Úgy néz ki, hogy a kamuproxy valahogy nem minden gépen működik...
Járok kelek és egy egy gépen felvillan a mintha iwiw vagy freemail futna és tényleg!
Arra gondoltam erősíteni kellene a group policyben egy ipsecel. Szabály kész bekapcsolom és semmi. Ugyanezt a szabályt egy domain nélküli gépen kipróbálom és ott működik. Hogy lehetne group policíben domainre ipsecet húzni? VAgy én tolok el valamit? -
hefe
aktív tag
-
hefe
aktív tag
Kérdésekkel van teli ez a mai nap!
Mivel néhány házirendmódosítás nem lép érvénybe a frissülési időtől függetlenül ezért kellene egy módszer arra , hogy a tartománybeli gépeket a tartományvezér segítségével egy resetre kényszerítsük bármilyen módszerrel ami a kliensgépek előtti csókáktól teljesen elszigatelt. Valaki valami módszert? -
hefe
aktív tag
Hy!
Van két tök(?)egyforma terminálszerver 2000 serverrel. Az egyiknél ha elmentem a távoli asztal parancsikonba a jelszót nevet tartományt rögötn belép de a másiknál mindig kéri a jelszót ha tetszik ha nem. Ez mitől lehet?Vagy mit kellene átkapcsolni, hogy be lehessen rá jelentkezni annélkül , hogy mindig kódot kérne?
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Helló!
Nem tud valaki egy egyszerűbb módszert a szerverrestarton kívül arra , hogy egy beragadt dokumentumot eltávolíthassak a nyomtatási listából? Megszakítás törlés felfüggesztés nem ér semmit...... Az se elég ha kikapcsolom a nyomit!
[Szerkesztve] -
-
hefe
aktív tag
A ''ne futtassa a megadott windows alkalmazásokat'' résznél a gpoban belőttem, hogy pl ne indítsa el a winamp.exe-t , működött. Beírtam kiváncsiságból , hogy *.exe és ez meg némely progiknál bejött némelyikeknél meg nem..... Gondolom a *.bat-nál ugyanez lenne a helyzet....
FTP portot meg hiába tiltom mert gondol egyet és a saját ftp szerverét átteszi mondjuk a 60000es portra és már mehet is tovább a buli nem beszélve arról , hogy http-ről is tud tölteni majd futtatni explorerben. Nem hiszem el, hogy nem lehet korlátozni az explorert, hogy ne lehessen futtatni internetes alkalmazást exe-t vagy bármit..... A mentést simán ki lehetett lőni de ezt meg nem? -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne letiltani gpo-ban az internet explorer futtatás lehetőségét? Menteni már nem tudnak de ha pl futtatnak egy bat- filet egy saját ftp-ről akkor kiherélik vele a többi házirendet és lehet randalírozni.... -
hefe
aktív tag
Na már csak egy olyat szeretnék kérdezni, hogy hol lehet belőni a házirendfrissülés időközeit? Elég maceráns minden házirendváltáskor megkérni a népeket, hogy lélé restartoljanak mert el akarjuk venni az interneteteket, nameg 1-2 ilyen alkalom után egyszerűen nem fognak engedelmeskedni mert sejtik, hogy nem plussz jogosultságokat akarunk szétosztani....
-
hefe
aktív tag
Úgy kellene megoldani a problémát, hogy ne kelljen minden gépen végigmenni mert egyrészt baromi sok van másrészt annyira le vannak korlátozva, hogy először házirend le házirend fel és mindezt egyenként végig kéne játszani. IPsec-el babráltam volna a 80as és 443as portot letiltva majd hozzáfűzni a gpo-hoz de eddig nem jött be amit a neten leltem leírás.....
A tartománygazdán lévő dns service-ben kikapcsoltam a továbbítást mégis megy a net...
Minden kliensen be van állítva az átjáró a netes dns server meg a tartományi dns cím, ha nem kapcsoltam be a tartománygazdán a továbbítást akkor ezen állapotban nem ment nekik a net. Kikapcsoltam mert gondoltam ez lesz a megoldás de nem!
[Szerkesztve] -
hefe
aktív tag
Hy!
Adott egy 2000 server tartományvezér, ami dns server is. Activ directory fenn és egy csoportnak szeretném letiltani az internetelérést de a helyi hálót nem mert az intránkat el kell tudni érniük. Mikor beüzemeltük az egészet akkor a dns szervernél beállítottuk hogy legyen a központi internetes dns kiszolgálónk az egyik továbbító és így ment a dolog, gondoltam ezt lekapcsolom és nem lesz net de még mindig van. A kliensgépeken az átjáró beállítva....
Esetleg egyzserűbb megoldás? Valami szabály a group policybe amit nem vettem észre? -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Fürtözés témakörben szeretnék kérdezni hozzáértőket!
Van egy fürt amit két node alkot. Próbálgattam a közös fürtcímen keresztül a közös adattárra másolni egy 700 megás filmet próbaképpen mert kiváncsi voltam, mennyire zükkenőmentes az átállás egy másik fürtcsomópontra. Elindítottam a másolást, az éppen aktív csomóponton a cluster service-t kikapcsoltam, másolás megakad és sajnos a másik csomópont aktíválódása után se megy tovább.... (ergo nekem az jött le hogy real time hibajavításra nem alkalmas vagy csak valamit nem lőttem be rajtuk)
Létezik olyan beállítás aminek segítségével egy csomópontváltás nem jár 1-2 másodperces kimaradással? (Mivel adatbázis futna rajta elég cink, ha megszkadna a kapcsolat. Ezért kellene, hogy a másik csomópont azonnal átvegye a munkát anélkül, hogy a felhasználók és a felhasználói programok észrevennének bármit is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Yettel topik
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- EAFC 26
- Gmail
- XPEnology
- Autós topik
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest