- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
SBS ment egy másik szerverre a közelmúltban (webszerver), ő az egyetlen tartományvezérlő, új domaint csináltam vele, és ott pl. működik a távoli elérés MSTSCvel, ott pl. nem szürke, hanem aktív a felhasználók felvétele gomb, valamint volt eleve olyan csoport, hogy ''Távoli elérést használók csoportja'', vagy vmi ilyesmi..lényeg, hogy azon szépen be tudtam konfigolni, ki léphet be
igaz, ott ezt azelőtt konfigoltam be, mielőtt telepítettem rá az AD-t
mondom, itt valamit a domainbe léptetés kavarhatott meg, de érdekes menet lesz... -
c41r0^
őstag
ugye az az érdekes, hogy Win2k szerverben ilyen beállítási opció nincs egyik házirendben sem, Win2k3-ban pedig a Tartomány és a Tartományvezérlő bizt. házirendjében is benne van az opció, hogy: bejelentkezés terminálszolgáltatások használatával
a win2k3ban mind2 házirendben felvettem a rendszergazdákat, tartománygazdákat és a kritikus usert, de nem lehet akkor sem belépni a kritikus userrel, csak azokkal a userekkel, akik a rendszergazdák csoportban vannak...
''azt ugye tudod, hogy ez a scenario nem valami supportált, márminthogy az sbs-t toltad be egy meglévő tartományba?''
miért? akkor ne tegyék bele a dcpromo telepítésekor ezt az opciót az SBS-be...
eddig működik, ahogy kell -
OddMan
őstag
Meg is van a ExtADSch.log file:
<06-08-2006 22:28:42> Modifying Active Directory Schema - with SMS extensions.
<06-08-2006 22:28:42> DS RootN=Schema,CN=Configuration,DC=local,DC=hexen,DC=hu
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Site-Code. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=mS-SMS-Assignment-Site-Code. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Site-Boundaries. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Roaming-Boundaries. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Default-MP. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=mS-SMS-Device-Management-Point. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-MP-Name. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-MP-Address. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Ranged-IP-Low. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create attribute cn=MS-SMS-Ranged-IP-High. Error code = 5.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create class cn=MS-SMS-Management-Point. Error code = 8202.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create class cn=MS-SMS-Server-Locator-Point. Error code = 8202.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create class cn=MS-SMS-Site. Error code = 8202.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to create class cn=MS-SMS-Roaming-Boundary-Range. Error code = 8202.
<06-08-2006 22:28:42> Failed to extend the Active Directory schema. Your Windows NT logon ID does not have the necessary privileges to extend the Active Directory schema.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Most vettem csak észre a ''Readme.htm'' fájlt, amiből idéztél. Megfogadom a tanácsodat és nekiállok végigbogarászni. Szerinted melyik jogosultság hiányozhat a sikeres sémabővítéshez? -
OddMan
őstag
Nos egy lépéssel tovább jutottam, de még mindig nem jó. Áhhh...
A telepítéskor nem tudtam az Active Directory sémát bővíteni, mert azt írta, hogy nincsen meg valamelyik szükséges jogosultság, attól függetlenül, hogy már kínomban mindet hozzáadtam az adott felhasználóhoz, amit csak lehetett. Az alábbi hibaüzenet szerint egy szövegesmódú programmal (''extadsch.exe'') kellene próbálkozni.
Hibaüzenet:
Systems Management Server cannot create the object ''cn=SMS-MP-SMS-HEXEN'' in Active Directory.
Possible cause: This site's SMS Service account or the site server's machine account may not have full control rights for the ''System Management'' container in Active Directory
Solution: Give the site's SMS Service account full control rights to the ''System Management'' container, and all child objects in Active Directory.
Possible cause: Another Active Directory object named ''cn=SMS-MP-SMS-HEXEN'' already exists somewhere outside of the ''System Management'' container
Solution: Locate the other object with the same name, and delete the object from its current location. Then allow SMS create a new object.
Possible cause: The Active Directory schema has not been extended with the correct SMS Active Directory classes and attributes.
Solution: Turn off Active Directory publishing for each site in the forest, until the schema can be extended. The schema can be extended with the tool ''extadsch.exe'' from the SMS CD.
Szerintem bővíteni kéne az Active Directory shémát, csak az a baj, hogy az ''extadsch.exe'' futtatásakor semmi sem történik, csak pár sor kerül a képernyőre. Az SMS logokban meg továbbra is a fentebb belinkelt hibaüzenet kerül újra meg újra.
Microsoft Windows [Version 5.2.3790]
(C) Copyright 1985-2003 Microsoft Corp.
c:\Downloads\SMS2003SP1EVAL_ENU\SMS2003SP1EVAL_ENU\
SMSSETUP\BIN\I386>extadsch.exe
Microsoft Systems Management Server v2.50 (Build 3174)
Copyright (C) 2004 Microsoft Corp.
c:\Downloads\SMS2003SP1EVAL_ENU\SMS2003SP1EVAL_ENU\
SMSSETUP\BIN\I386>
Kell esetleg valamilyen rejtett kapcsolót használni?
Mit csinálok rosszul?
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Igen ez már megtörtént, de így sem jó egyelőre.
Ami viszont nekem nagyon gyanús, hogy a ''Site Status\Component Status''-ban pár helyen ez a hiba olvasható:
SMS Systems Management Server could not locate the ''System Management'' container in Active Directory. Nor could it create a default container. This will prevent Site Component Manager from updating or adding any objects to Active Directory.
Possible cause: This site’s SMS Service account or the site server’s machine account might not have the correct rights to update active directory.
Solution: Either give the Service Account rights to update the domain's System Container, or manually create the ''System Management'' container in this domain's Active Directory system container, and give the Service Account full rights to that container (and all children objects.)
Az lehet a probléma, hogy egy másik Win2003 szerveren van az Active Directory és abba valamiért nem tud írni. Ezt hol tudnám orvosolni?
Ja és köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Az oldja meg, ha azt a szervert indítom újra, amelyikről kapcsolódom (és nem látszik a kapcsolat). Nemtom számít-e, de NAT mögül történik a kapcsolódás. Azt se tudom, mitől kattan be, mert egy ideig jól megy, aztán megint eltűnik egy kapcsolódás után (de sosem közben).
Sajna csak eközött a két gép között szoktam kapcsolódni, másfelé nem tudom kipróbálni. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kipróbáltam egy user accout-on a profile jogainak átállítását, az eredmény az, amint moonman írt le feljebb, más probléma kapcsán:
''ha nem talál hálózati profilt, akkor a helyi másolattal lépteti be a usert, erre figyelmeztet is, kijelentkezéskor pedig ha megvan a távoli profilkönyvtár, de üres, akkor felszinkronizálja szépen''
Valamiért nem találja meg a profilt. Nálunk kicsit hülyén vannak megoldva a megosztások, a //server/user_name könyvtárat mappeljuk, és a //server/user_name/profile -ben van a profil. Az összes user profile könyvtárának ismeretlen a tulajdonosa, ezen az egy useren kipróbáltam, mi történik, ha tulajdonosnam beállítom az Admins csoportot(alkönyvtárakra is...), és engedélyezem az örökölt engedélyeket is. Eredmény fent... Pedig elvileg megvannak azok a jaogok, amik kellenek.
Van ötleted?
Petya -
_Petya_
őstag
''user config/windows settings/folder redirection/my documents
folder redirection-t itt nem látok.''
Ezt úgy értettem, hogy /user config/windows settings-ben nincs folder redirection itt nálam.
Egyelőre maradok a roaming profile-nél, ezesetben milyen jogokat kell adni egy adott user profile könyvtárának? (Az oldalon, amit linkeltél, csak broken linkek vannak). A másik gondom, hogy a bejelentkezéskor letöltött profilok kijelentkezéskor nem törlődnek, így gyakran nincs elég hely letölteni a profilt, így bejelentkezni sem lehet. Be lehet állítani, hogy kilépéskor ezek törlődjenek?
Esetleg valami módszer arra, hogy a felhasználó ne tudjon írni a Dokumentumok mappájába? (Mindenkinek külön meghajtóbetűjel alá van mappelve egy megosztott könyvtár, ott tarthatja a cuccait..)
Petya -
_Petya_
őstag
a PDC emulátor szerepét betöltő tartományvezérlőn be kell állítani egy külső időkiszolgálót, vagy meg kell neki mondani, hogy ő az authorative időkiszolgáló.
Ezt hogyan?
Amúgy én lehet kidobnám az egész roaming profile-t és folder redirection-t használnék, ha megoldható. Ez a roaming profile nem valami acélos megoldás, Longhorn Server-ből is kidobják és az egész egy folder redirection szerű dolog lesz.
Ez mit jelent? Hogyan tudom ezt beállítani?
Ha mégis maradnék a profile-os megoldásnál, a profile könyvtárnak milyen jogai legyenek?
Aztán lehet, hogy a portok nyitogatását a Security Configuration Wizard is elintézi. (2003SP1+)
SP1-es a rendszer, hol találom ezt a wizardot?
Petya
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Trusted zone-ban van, popup blokkoló nincs.
Ezt sikerült összehozni:
tbProperties táblában
UPDATE tbProperties SET EulaExplicitlyAccepted=1 WHERE EulaExplicitlyAccepted=0 AND RequiresReacceptanceOfEula=1
Megjegyzem volt két tökazonos sor, ami csak a revisionID-ben meg az EulaExplicitlyAccepted-ben tért el.
Aztán még a tbEulaAcceptance-ban is átírtam a dátumot, hogy szép meg jó legyen, mert ott már bent volt a megfelelő EulaID
Most működni látszik egyet kivéve: még mindig azt mondja a Details fülön, hogy ''The End User License Agreement (EULA) for this update has not been downloaded.''
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
X-COM: Úgy nézem, hogy nekem mégsem a fentebb említett funkcióra lenne szükségem. Szóval van egy W2000 OS-el felvértezett DELL NAS szerverünk, és azon van egy szolgáltatás, ami szépen ''snapshot-dátum'' könyvtárakat hoz létre a szerver merevlemezén. Ezekben, a könyvtárakban tárolódnak a fájlok különböző verziói a beállításoktól függően. Ha szükség van egy régebbi verzióra, akkor a snapshot-okat tartalmazó könyvtárból csak ki kell másolni a megfelelőt.
Ezért gondoltam, hogy talán ezt a sima W2003 standard verziónál is elő lehetne csalogatni valahogyan.
Talán ezt a snapshot ''fájl-verziókövető'' funkciót külön meg kell vásárolni a W2003 standard-hez? Lehetséges, hogy ez a funkció csak a NAS szerverekhez adott Windows operációs rendszereknél elérhető? -
Gregorius
őstag
Noh sikerült előcsalni a hibaüzenetet:
Microsoft.UpdateServices.Administration.WsusObjectNotFoundException: The specified item could not be found in the database.
at Microsoft.UpdateServices.Internal.BaseApi.LicenseAgreement.GetById(Guid id)
at Microsoft.UpdateServices.Internal.BaseApi.Update.GetLicenseAgreement()
at Administration.Updates.EulaDialog.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
at Microsoft.UpdateServices.Internal.BaseApi.LicenseAgreement.GetById(Guid id)
at Microsoft.UpdateServices.Internal.BaseApi.Update.GetLicenseAgreement()
at Administration.Updates.EulaDialog.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
Adatbázis sérülésnek tűnik. Jogokhoz nem nyúltam. Maradt a reset, de elkezdett veszettül tölteni. -
Snoop-y
veterán
Jó gondoltam , hogy lehet de mint kérdésemből kiderült nem igazán tudom, hogy hogyan kéne nekilátni
Illetve ha már itt vagyok kérdeznék még valamit.
IIS-ben létezik olyami mint pl linux alatt a .access file?
tehát a felhasználó saját maga tudja szabályozni kit enged be az adott oldalra egy config file segítségével? -
gfarkas
tag
Van-e mód arra, hogy kapjak egy listát a dhcp adatbázisomról, de olyat amiben minden benn van. Konkrétan a fenntartásaimat szeretném kinyomtatni, szóval kellene a listába a fizikai cím, ip cím, a gép neve, a leírása. A jobbklattyos módszerrel csak azt kapom meg amit a képernyőn látok, de pl. a fizikai cím csak akkor jelenik meg ha egy konkrét fenntartásnak lekérem a tulajdonságait. Egyenként meg nem fogom kiexportálni. Ötlet?
-
sszever
őstag
A válalatirányítást (AS-400-as végzi) ok. E-Mail, ugyancsak ok. Bár az E-Mail egy bizonyos szint felett már nem biztos hogy jó, ha nem kerül közelebb a kiszolgáló.
Amennyiben a Citrix marad, nincs mese, a mailnek is maradnia kell (amúgy is előnyös, jelenleg 4 céget szolgálunk ki, és tervbn van további 2-3).
Internet. Nem ezen a 30 ezer Ft-on múlik. Viszont van a bérelt vonal kiesése esetén egy Backup vonalunk.
Ugyanakkorelőnyös mindenféleképp az anyavállalattal közösködni, főleg licencileg jövünk ki sok ologban olcsóbban, és jobban. Nem is beszélve a támogatásokról, hisz azért sok cég másképp néz ránk, ha alapból 150 userről beszélünk, nem csak 40-ről, nem is beszélve, hogy az a tény, hogy a cégen keresztül referenciával rendelkezhetnek Ausztriában, Romániában, Szloéniában, stb... -
-
sszever
őstag
Azt meg sem mertem említeni, hogy van 1-2 felhasználó, akik Autocad-et használnak, összetett rajzokkal. Thinprint ide-oda, megnézném mit kezdene egy nyomtatással a plotteren, amikor a spoolban a file 10-200 MB-oskét jelenik meg...
Felajánlottam anno, hogy próbálják ki a Citrixet (kliens náluk, szerver nálunk, náluk ugyanis nincs még citrix), hogy egyáltalán legyen apró tapasztalatuk, de erre nem voltak eddig még hajlandóak... -
törölt tag
igazad van abban, amit leírsz, csak egy dolgot elfelejtessz, ez egy párezer forintos termék, illetve nem felejted el, csak gondold tovább, mi következik ebből.
Ez otthoni felhasználásra lesz, ahová nem kell OS Support. Amikor ugyanis azt mondjuk, hogy Supported OS, akkor az azt jelenti, hogy a kernel támogatja a hardver által használt kommunikációs platformot, az interface támogatott, az oprendszer alá tesztelték, és még ezer más dolgot.
Sok RAID-vezérlő például nem támogat linuxot (röhej, van ilyen), ahhoz képest problémamentesen használható.
Én továbbra is tartom azt, hogy az adaptec leszarja azt, hogy az ilyen kicsi kártya mit csinál winserver alatt, amikor vannak vezérlőik millió forint felett. Kihozták a kártyát, az akkori oprendszerekkel tesztelték, és ennyi, azóta nem nyúltak hozzá. Support tehát NINCS hozzá, de ettől függetlenül működni fog.
Végső soron el kell dönteni, mi a fontos, a support, vagy az ár. -
westlake
félisten
pont annyit szamit, amit a szamok kulonbsege megmutat.. nem kell ennyire tuldramatizalni a dolgot.. en egyszeruen futattam nehany tesztet, hogy lassam (lassuk) a kulonbsegeket..
azert nem egy tesztet futtattam, hogy ne lehessen belekotni, de latom igy is sikerult
lenyegtelenek a kulonbsegek, mert a tegnapi virustamadasom utan biztosan 2003 servert fogok hasznalni.. en csupan azert teszteltem, mert kivancsi vagyok, hogy mi a kulonbseg -
lapa
veterán
igazad van, hisztizek. nagynehezen összehoztam az office mui-t, ezzel szeretném a wsus-t használni. az átlagosnál jóval többet foglalkoztam a doksik olvasgatásával. miután egy csomó időt belefeccöltem kiderül az ezredik office frissítésnél, hogy ez így nem fog működni. biztosan volt valahol szó róla a wsus vagy office doksikban, hogy ezt így nem lehet, sajnos átsiklottam felette. remélem azért valamennyire elfogadható ha nem örülök annak hogy telepíthetem újra az összes office-t. nem miattad van vagy nemtom hogy érted... ha ez így folytatódik különbenis kefekötőnek megyek sztem
ok, felmásolom az orig cd-t vmi share-re. mit csinálok a mostani installokkal + sp2 + hotfix? utána tegyükfel gp-vel telepítem csak az sp0-t ha jólértem. hogyan rakom fel a mui-t? az is gp? utána meg csak ráengedem a wsus-t sp1, sp2, hotfix? -
lapa
veterán
''mert wsus-sal macerás lehet''
eddig bármit csináltam a wsus-sal az macerás volt. leszarnám ha sehol nem műxene. de attól felizgatom magam ha a 30 ugyanolyan gépből 20-ra telepít, 10-re meg szarik.
közben a gépek naponta akárhányszor nekifutnak és félórákat 100% cpu-znak system meg svchost meg msiexec meg wuauclt közös projektje közben. az embereknek sír a szájuk, hogy nem tudnak dolgozni.
ha nem műxik az office update admin pontból, az OK. de miért küztd vele akkor ez a gyökér? miért tölti le a frissítéseket? ahhh nem is érdekel. most még megpróbálom eltávolítani a kérdéses frissítést (merthogy ott röhög a lokális ''telepített'' listában) aztán nemtom szerintem hazamegyek. -
Nem, telepítettem egy 2003 op-t, s a friss telepítést klónoztam és a newsid-el adtam neki új azonosítót és gépnevet, csak ezután lett dc+klienseket is csak utána telepítettem.
Próbaképp ismét megcsináltam, de megint mind a kettő magát látta főkiszolgálónak.
Érdekes, kiváncsi leszek a megoldásra. -
ntdsutil-lal próbáltam átadni meg zárolni, de nem ment(ha kell annak a hibaüzeneteit is felirom).
Az érdekes az, hogy ezek csak próba szerverek a vmware-ben s csináltam másik kettőt ugyanigy és azoknál is ez volt.
Akkor az alapkonfignál lehet gáz nem?
Pedig csak simán telepítve lett a server dns-el s rögtön ment is rá az active directory, mégis jött a hiba(klónozással és newsid-el többszöröztem egy szűz telepítésű szervert, gondolom ebből nem lehet gond?)
Ilyenkor mi van? -
Gregorius
őstag
MS-CHAPv2 volt a default (és az egyetlen engedélyezett) korábban. Ha jól emlékszem, kutakodásom alatt semmi olyat nem találtam a support-on/msdn-en/egyéb helyen, hogy bármi köze lenne az NTLMv2-höz. Végigpróbálgattam az összes többi auth protokollt kivéve a smart card/certificate alapú EAP-ot (most csak ezért nincs sok kedvem felhúzni egy CA-t), de egyikkel sem ment (a sima NTLM meg mindegyikkel).
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Egy darab teljesen felpeccselt Win2003-ra akarok belépni egy másik teljesen felpeccselt Win2003-ról PPTP-vel. Annyi trükk van csak a dologban, hogy egy közbülső WinXP NAT-osat játszik és forwardolja a megfelelő VPN forgalmat, de szerintem annak nincs köze ehhez, mert ha egy helyi virtuális gépről próbálok meg kapcsolódni azonos felállásban (szintén w2k3, a két gép közvetlenül látja egymást, semmi tűzfal meg ilyesmi nincs a kettő között), akkor is ugyanaz a tünet, nem megy NTLMv2-vel.
Próbáltam állítgatni a kliens biztonsági beállításaiban a hitelesítési szintet, de ha a szerver csak az NTLMv2-t fogadja el, akkor semmilyen kliensoldali beállítás esetén nem sikerült szóra bírni. -
Gregorius
őstag
Legjobb tudomásom szerint semmit sem állítottam a GP frissítés engedélyezésén, és más júzereknél amikor utoljára láttam, akkor még működött.
A computer policy az frissül rendesen a felhasználóval.
Kijelentkezés, újraindítás, minden vacak megvolt, akkor se volt sikeres a dolog.
Ráadásul most még úgy is döntöttek odafönt, hogy az internet szolgáltatás átmenetileg szünetel, szóval asszem ma már nem nagyon fogok többet próbálkozni (remote admin)...
Utolsó állapot az volt, hogy ráengedtem a TS belépés engedélyeket a Domain Users-re, ekkor már nem azt írta ki az RDP-s belépési kísérletekre, hogy helyi házirend okán tilos, hanem hogy nincs joga az adott session-höz csatlakozni (pedig a célgépen nem volt bejelentkezve senki...), de ezt továbbra is úgy, hogy RSoP szerint nem volt meg a pontos membership infója.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Jogosultságok mint a többi júzernél, sysvol-t eléri.
Beleraktam a Remote Desktop Users csoportba, de csak nem akart sikerülni neki az rdp-zés. Akkor ráengedtem az RSoP-t az adott kompjúterre és júzerre, ami azt mondta a security group membership when GP was applied-ban, hogy nincs benne a kérdéses csoportban, annak ellenére, hogy a DC szerint benne van. Rúgdostam, újraindítottam, akkor sem jó. -
bobsys
veterán
-
VectraZo
csendes tag
Azért mert nagyon kezdő vagyok ezen a téren (is). Nem tudom mi az és hogy működik. Amit eddig elértem, azt könyvből csináltam, talán nem vagyok még reménytelen. De azt sem tudom melyik könyvet érdemes a témában megvenni. Most a Kis-Lovassy: WindowsServer2003-ból okoskodok, de ebben ha jól láttam nincs ilyesmi. Sajnos. Viszont jó volna autómatizálni a távtelepítést, esetlegesen szűz gépre is.
-
lapa
veterán
köszönöm. ezt már korábban is megtaláltam egyszer de úgylátszik elveszett.
egyébként mindjárt felrúgom az egészet, mert ugye az ember gondolná kicsit rugalmas legyen az unattended, és egy meglévő D:\ meghajtóról etetné a drágát a driverekkel. ugyebár ha újabb driver, csak csere és kész. nagy lófaszt rugalmas:
[Unattended]
OemPnPDriversPath = MyFolder1;MyFolder2
Comments
You must also use the entry OEMPreinstall = Yes.
The folders must contain all the files necessary to install the particular devices: catalog files, .inf files, and drivers. For example, if you have a folder called \Drivers with subfolders called \Audio and \Net, use the entry OemPnPDriversPath = drivers\audio;drivers\net in the answer file. Setup adds:
%systemdrive% to each of the folder names
Path for each subfolder to the Plug and Play device search path. The length of the OemPnPDriversPath entry in the answer file must not exceed 4096 characters. You cannot use environment variables to specify the location of a folder.
még véletlenül se tuggyál egy nem-kőbe-vésett-kurva-cédét írni. persze már készen van a lemez, pláne nem is cédé, hanem dvd. köröztem azzal is mire találtam dvd-írót meg appot ami bútolósat ír. csinálhatom újra. -
Gregorius
őstag
Erre jutottam:
SELECT * FROM Win32_NetworkAdapter WHERE (NetConnectionStatus=2 AND AdapterTypeId=0) OR NetConnectionStatus=0
Ez lekérdezi az összes adaptert ami engedélyezett ethernet vagy disconnected, (esetemben pont azt a kettőt, ami nekem kell). Ebből már megvan a státuszinfó a megfelelő adapterekhez, viszont a netsh-s konzoloskodást még mindig nem tudom megkerülni.
Amennyire meg tudtam ítélni, a NetworkAdapterConfiguration-ban legfeljebb a lease-t lehet elengedni, ha DHCP-s az adapter. De nekem full engedélyezni vagy tiltani kellene a kapcsolatot. Asszem ez egyenértékű azzal, hogy a hozzá tartozó NIC hardvert engedélyezem/tiltom (ehhez megvan a hardver DeviceID-je is a NetworkAdapter-ből) -
gfarkas
tag
dcdiag mégsenem passed mindenhol: (csak a nem passedet irtam be)
szerver1-en:
Testing server: Alapertelmezett-elso-hely-neve\SZERVER2
Starting test: Connectivity
[SZERVER2] LDAP connection failed with error 58,
A megadott kiszolgßlˇ nem tudja vÚgrehajtani a kÚrt műveletet..
***Error: The machine, SZERVER2 could not be contacted, because of a
bad net response. Check to make sure that this machine is a Domain
Controller.
......................... SZERVER2 failed test Connectivity
szerver2-őn:
Testing server: Alapertelmezett-elso-hely-neve\SZERVER1
Starting test: Replications
REPLICATION LATENCY WARNING
ERROR: Expected notification link is missing.
Source SZERVER2
Replication of new changes along this path will be delayed.
This problem should self-correct on the next periodic sync.
REPLICATION LATENCY WARNING
ERROR: Expected notification link is missing.
Source SZERVER2
Replication of new changes along this path will be delayed.
This problem should self-correct on the next periodic sync.
......................... SZERVER1 passed test Replications
Mind a kettő tartományvezérlő, és mind a kettőnek van belsőhálós ipje, és szépen pingeli egymást. ISA van mind a kettőn de belsőhálóra teljes beengedés van. Mit toltam el? -
szöSsZI
tag
A netröl töltöttem le különféle irományokat, de nem éppen ilyen kezdőnek valók mint én.
Nos, a kliens beléptetésével kezdödnek a gondjaim, és ezekben az irományokban nem találtam meg a megoldást.
A kliens beléptetése a köv.? ... ADUC-ban, tartomány jobb click New -Computer...?
igy kell? vagy teljesen elvagyok tájolva?
A dhcp scope-ot létrehoztam, de nem műkszik a dhcp. Parancssorban ipconfig/all -al leellenőríztem és a dhcp bizony nincs bekepcsolva. Miért lehet ez?Pedig nem egyszer újbol megcsináltam
Gondolom,ha a dhcp működni fog, akkor lesz rá esély,h be tudjak jelentkezni a kliensbe? -
Protezis
őstag
A comment segített: Bővebben: link
A driverem XP kompatibilis volt, szóval XP-re kellett átírnom, és sikerült felraknom
Kösz mégegyszer! -
iwu
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest