- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, telepítettem egy 2003 op-t, s a friss telepítést klónoztam és a newsid-el adtam neki új azonosítót és gépnevet, csak ezután lett dc+klienseket is csak utána telepítettem.
Próbaképp ismét megcsináltam, de megint mind a kettő magát látta főkiszolgálónak.
Érdekes, kiváncsi leszek a megoldásra. -
ntdsutil-lal próbáltam átadni meg zárolni, de nem ment(ha kell annak a hibaüzeneteit is felirom).
Az érdekes az, hogy ezek csak próba szerverek a vmware-ben s csináltam másik kettőt ugyanigy és azoknál is ez volt.
Akkor az alapkonfignál lehet gáz nem?
Pedig csak simán telepítve lett a server dns-el s rögtön ment is rá az active directory, mégis jött a hiba(klónozással és newsid-el többszöröztem egy szűz telepítésű szervert, gondolom ebből nem lehet gond?)
Ilyenkor mi van? -
Hi!
Szerettem volna létrehozni egy gyermektartományt egy erdő(2 fa van benne) egyik fájához.
Konfiguráláskor visszadta a következő hibát:
''Az FSMO szerepkör tulajdonjogát nem sikerült ellenőrizni, mert címtárpartíciója legalább egy replikációs partnerre nem replikálódott megfelelően.''
Ekkor vettem észre, hogy mind a két már meglévő fa magát látja műveleti főkiszolgálónak.
Ez hogy a csodában lehet
Se átadni se elvenni nem tudtam ezt a szerepkört a második szervertől.
[Szerkesztve] -
-
Hi!
Miért lehet az, ha egy angol Server 2003 R2 Standard Edition-t megpróbálok új fa-ként csatlakoztatni egy magyar Server 2003 SP1 Enterprise Edition-t futtató géphez akkor azt mondja, hogy RPC server is unavailable a másik tartomány elérésekor?
Két magyar vagy két angol között tökéletesen megy a kapcsolat ugyanazokkal a beállításokkal csak az említet módon nem akarják az igazságot.
Másik kérdés:Ha egy elsődleges,integrált DNS zónának létre akarok hozni egy szintén elsődleges, integrált másolatát egy másik DNS kiszolgálon akkor csak egyszerűn készítek ugyanazzal a névvel egy zónát a cél gépen s idővel lereplikálja vagy más megoldással kell?
Mert ezt megtettem, de kb 20 perc után sem replikálta. A zónaletöltés engedélyezve van a forrás gépen, az eseménynapló úgy láttam nem jelzett semmit ezzel kapcsolatban.
Megtettem, hogy másodlagos zónaként letöltöttem s utána átalakítottam integráltá.Ez ilyenkor teljesértékű elsődlegesnek számít, okozhat valami fennakadást s így is át tudja venni a forrás gép feladatait szükség esetén? -
Köszi, valóban elnéztem, mostmár be lett állítva elsődleges DNS-nek az egy.hu, másodlagosnak a test.hu,de első telepítési próbálkozáskor elfelejtettem bekapcsolni a test.hu szervert igy reklamált miatta, ekkor elinditottam, újrakezdtem a telepítést,feldobott egy bejelentkezési ablakot, hogy szeretné elérni a test.hu-t, beirtam az adatokat, elfogadta, azonban telepítés közben dob egy ilyen hibát:
A művelet nem sikerült a következő ok miatt:
Az Active Directory nem tudta létrehozni az objektumot (CN=NEGYED,CN=Partitions,CN=Configuration,DC=test,DC=hu). Nézze át az eseménynaplót az esetleges rendszerhibák kiszűrésére.
''A címtár nem tudja érvényesíteni a javasolt névhasználati környezet (vagy partíció) nevét, mivel nem tartalmaz replikát, továbbá nem tud a javasolt névhasználati környezet fölötti névhasználati környezet replikájához kapcsolódni. Győződjön meg arról, hogy a szülő névhasználati környezet megfelelően regisztrálva van a DNS-ben, és a névhasználati környezetnek legalább egy replikája elérhető a tartománynév-kiosztási főkiszolgáló számára.''
Nem igazán értem mit akar.
Ha egyszer megszakad a telepítés kell valami takarítást végezni utána vagy magától törli az addig telepített és regisztrált összetevőket?
Van mégegy gond.
Megpróbáltam ezekután felrakni a 4. gépre is ami szintén az egy.hu gyermeke lenne, de már a hitelesítési adatoknál a következő hiba jött:[link].
Felraktam mindegyik gépre az RPC-t, elindítottam, de ezekután is ezt irta. -
Sziasztok!
Most tanulom a Server 2003 kezelését s lenne egy kérdésem az Active Directory-val kapcsolatban.
Otthon mivel nincs hálozatom VMware alatt készítettem egyet,LAN szegmensen futnak.
4 server lett telepítve a fő DC neve test.hu, hozzá kapcsolódik új faként az egy.hu, neki lenne két gyermektartománya a negyed.egy.hu és a fel.egy.hu(nem röhögni).
A két fát létrelehet hozni, de a gyerkemtarományokat nem.
Ha a negyed.egy.hu-n elinditom a dcpromot a hitelesítési adatoknál megadom az egy.hu-t mint tartományt amihez csatlakozzon azt mondja, hogy nem érhető el tartományvezérlő, időtúllépés miatt leáll, ha test.hu-t irom tovább enged,de a szülőtartomány megadásánál szintén nem fogadja el az egy.hu-t.
Ping-el látják egymást,DNS is megy,TCP/IP adatok jól vannak megadva,gondolom nincs valami beállítva az egy.hu-n.Azonkivül hogy felraktam semmilyen konfigurálást nem végeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest