Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• X-COM

nagyúr

válasz crab #1128 üzenetére

vnc?
    hát szerintem annál azért gyorsabb a remote desktop, esetleg valami szarrá butított kijelzésű ultravnc... ráadásul a remote desktop alá ssl/tls titkosítást tudsz tolni, ha szükséges.

• Gregorius

őstag

válasz crab #1125 üzenetére

Annyiban egyszerűbb, hogy tisztességes graf. felületet kapsz hozzá, annyival bonyolultabb, hogy ezen a felületen az első pár próbálkozásra úgy sem fogsz semmit megtalálni. Egyébként valamivel többet tud az IIS6.

Nem nagyon van összehasonlítási alapom teljesítményügyileg, de ha igazak a kimutatások, akkor nincsen nagy performansz különbség a kettő között (azonos vagy legalábbis hasonló funkcionalitás mellett persze).

Az IIS és a PHP nem szeretik egymást, utóbbi csak cgi-módban hajlandó futni (legalábbis az 5.0 verziójához még nem készült tisztességes isapi filter, állandóan elszáll), a cgi viszont eléggé rontja a teljesítményt.

A terminal services az olyan ssh lehetőség, hogy nem konzolt kapsz, hanem desktopot. Ennek megfelelően csöppet lassú, bár egy átlag duplamodemen (80-128kbit/s) teljesen használható tempóban megy, ha az ember nem egyedi grafikákkal (pl. kép vagy renderelt html oldal), agyoncsicsázott programokkal dolgozik. Talán még kisebb sebességen is megy, én otthonra ilyen tempóban szoktam hazadolgozni, és amire kell, arra tökjó (Visual Studioban bütykölöm a kódot)

Az XP-féle RDP-ben egyszerre csak egy júzernek lehet képernyője (helyben vagy távol), a 2003-féle RDP-ben (alias Remote Administration) egyszerre háromnak (kettő tetszőleges plusz egy admin), Terminal Servicessel meg annyinak, amennyit a vas/sávszélesség elbír (25-40db, vagy amennyi a licenszben meghatározott). A két utóbbi között technikailag csak a limit a különbség, egyébként meg a TS-t külön kell licenszelni, meglehetősen borsos áron. Ha konzolozni akarsz, akkor inkább a VPN-t és a mindenféle távfelügyelő szoftvereket (mmc, pstools) erőltesd, azok jóval kevesebb forgalmat csinálnak.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák