-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
kispx #153952 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy egy ritkán(szinte soha ?) nem használt betűt megadva a (Mentős-Segítő=>Rescue) pen-nek, tudjak készíteni az Asztal-okra egy Parancsikon-t, amivel a PC előtti generációs rokonság is el tudja majd indítani, miközben az őrületbe kerget a telefonon, amikor próbálok az após-anyós+ismerőseiknek segíteni.
Ehhez lenne pótolhatatlan előny ennek a generációnak (és segítség nekem), ha minden gépen azonos meghajtó-betű alatt tudna szerepelni ez a nekik oda adott, postázott pen!
Ez lenne a háttér-történet a feltett kérdéshez. -
maross
nagyúr
válasz
kispx #141118 üzenetére
Persze, a vbs-ek az exeket inditjak. A ket exe egyforma meretu (~30mb) gyanitom random szam generaltak, hogy nehezebb legyen a problemara rakeresni. Vagy valami windows hulyeseg, amiota az ms store telefosta tobb ezer egyforma 20 megas file-lal a c meghajtot egesz amig el nem fogyott 350gb, mindezt egy jatek miatt ami nem tudta frissiteni magat, semmin nem lepodom meg.
Set WinScriptHost = CreateObject("WScript.Shell")
WinScriptHost.Run Chr(34) & "C:\Users\maross\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\6763.exe" & Chr(34), 0
Set WinScriptHost = Nothing -
King Unique
titán
válasz
kispx #122581 üzenetére
Egyrészt a linkelt módszerek a közvetlen W7
—►
W10 upgrade-hez (is) voltak ajánlva, az újratelepítés, illetve a 0-ról történő újratelepítés telepítési adathordozóról bootolva az más. Másrészt az előbbi működése nyilván nem helyi fiók (offline) / Microsoft-fiók (online) függvénye, használható mindkettő esetében. Harmadrészt az aktiváláshoz, a Windows aktivált állapotához végképp nincsen semmi köze, ha közben maga a hardverkörnyezet nem változik. Ha változik (pl. alaplapcsere, másik gép), akkor téma ez, de még akkor is megoldható az újraaktiválás, lásd másik válaszokban leírtakat: [link], [link]. + Az online, azaz a Microsoft-fiók akkor lehet téma az aktiválásnál, ha ahhoz van kapcsolva a digitális licenc, de esetedben a frissítési alapnál (W7) ilyen eleve nincsen, ezért ez esetben nincs miről beszélni. + Ha az ingyenes W7—►
W10 upgrade a cél, akkor az technikailag továbbra is működhet, automatikusan beaktiválódik utána a W10 digitális licenccel, de a linkelt cikk végén van egy megjegyzés. -
King Unique
titán
válasz
kispx #122568 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat. Vagyis az MCT-vel letölthető ESD ISO eleve több kiadást tartalmaz, köztük Pro kiadást is. Valamint ha közvetlen upgrade történik a frissítési segéd / MCT / letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben, majd a
setup.exe
futtatása a személyes fájlok és alkalmazások megtartása módszerrel, akkor a cél (W10) a forrásnak (W7) megfelelő kiadás lesz, azaz W7 Professional esetén W10 Pro. -
King Unique
titán
Normál esetben nem, mivel ahhoz eleve Windows To Go telepítés kell, nem hagyományos. Ráadásul az hivatalosan csak az Enterprise kiadásnál támogatott, a többinél max. külső programmal lehet megoldani (pl. Rufus, WinToUSB). De egyébként úgy elvileg megoldható a helyi lemezre normál módon telepített Windows 10 bootolása külső meghajtóként, ha a külső házba téve a telepítést átkonvertálod WTG-re. Például az előbb linkelt WinToUSB program ilyet is tud. Amúgy meg a külső HDD helyett inkább a külső SSD lenne a jobb választás, ha fontos a gyors működés is.
-
Pityu.
nagyúr
Nos addi g el jutottam,hogy a felügyeleti eszközökben ugye parancs ikonok vannak és azoknál be állítottam a rendszergazdai jogot,első kattintásra nyílnak is meg az msc végződésű cuccok mint a services.msc vagy a teljesítmény figyelő,ütemező,stb.... de ha rá kattintok valamelyikre,hogy ahol a program található mappába ugye windows/system32 akkor az eredeti program nem nyílik meg csak a parancsikonról amik a felügyeleti eszközökben vannak.Próbáltam társítani az mmc vel a system32 ben de arra errort írt.
Ezt amit írtál "C:\Windows\system32\mmc.exe "%1" %*" ez lenne az elérési útja ezt kéne neki beírni? -
svgyula
addikt
Szia! Nincs hozzáférés a file-hoz! Mondjuk az pont nem értem mitől lett az összes állomány a frissítés után írásvédett
De lehet az aktiválás volt a gond. Egyszerűen nem fértem hozzá az állományokhoz
minden könyvtár nyitásnál dobálta fel az ablakokat "nincs hozzáférése" "rendszergazdaként"? De közben megoldottam a bittorrent felment.
-
King Unique
titán
Ez kicsit olyan, mintha én kezdenék el okoskodni, h OS X-ben (amit annyira nem ismerek) mi ez és az az izé és minek van benne stb... Bár ő azért Win terén jobban képben van, de mivel elfogult a régi rendszerekkel kapcsolatosan, vsz ezért gyárt mindenféle indokot az újak ellen.
-
King Unique
titán
Én ezt értem, csak akkor az előző 3-nál mit bénáztak 6.x-szel, már 8/ 8.1 esetében is ugorhattak volna párat... Ezért veszi ki magát a 10-es kernelszám elég hülyén, mert vsz akkora orbitálisan nagy újítás, változtatás nem lesz a 8.1-hez képest, ráadásul mostani TP is 6.4...
Csak elmélkedek, azt szabad.
-
törölt tag
Hajaj, milyen felháborodás lesz Linux-fronton emiatt
Az egyik nagy érv a Linux mellett az, hogy mindent könnyen lehet telepíteni parancsokkal.
Ahogy nézem, a 8.1 is megkapja majd. Akkor lesz egy központi tároló, és oda kerülhetnek fel az alkalmazások, vagy itt is majd fel kell venni egyet, amiben a VLC van, vagy hogy lesz?
-
King Unique
titán
Ezzel egyetértek, ez a fajta megoldás a 9-ben így nem az igazi...
Írtak vmi korábban, h a benne lévő alkalmazások számától függően dinamikusan növekszik, csökken a mérete, de akkor sem lesz olyan jól telepakolható és használható, mint a kezdőképernyő...(#128) Kékes525: Start Menü 7 az valójában a Start Menü X, v nem, mert elég hasonló a kettő??
Pont nemrég tesztelgettem 8.1-en az alternatívákat erre vonatkozólag [link], de nekem a totál szétterülő, kiterjesztett megoldás nem igazán jött be...le is minősítettem.
Az meg külön egy vicc volt, h pl. az IObit és a Stardock megoldásánál volt külön Windows 8 stílus, ami ezt jelentette:IObit Start Menü 8, Windows 8 stílus
(#129) kovy29: persze....nem igaz, h nem lehet leszakadni már erről a Win7 kinézetről.
Aki egyszerűen nem képes megszokni új felületet/ skint, az maradjon a régi rendszernél és ne váltson az újabbra. -
szabonagyur
félisten
Nem fog eltűnni csak az ablakban futtatással átmegy böngészős flash szintre.. :/
Sok appot most sem lehet méretezni pl fél képernyőre sem mivel nem fér el a tartalma, ha meg ablakban lesz és nem lehet mellé rakni mondjuk fél képernyőre egy Word mellé akkor semmi értelme nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest