- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
efemm
tag
válasz
Voice24 #155062 üzenetére
Gépház - Adatvédelem - Értesítések az "Értesítésekhez való hozzáférés engedélyezése az alkalmazások számára" kikapcsolás. vagy
Gépház - Rendszer - Megosztott funkciók - Megosztás az eszközök között kikapcsolás. vagy
a témára rákeresve gugliban, próbáld meg amiket találsz javaslatokat -
coco2
őstag
válasz
Voice24 #143079 üzenetére
Win 10 alatt egyszerű beállításnak van "netsh", az tud port forwardingot, csak az volt a meglepi, hogy udp-re nincsen támogatás
Egyedül tcp-t tud. Ha legközelebb kelleni fog neked, itt hagytam a feljegyzést.
Amúgy végigszenvedtem a vm worstation barkácsolósdit @Doky586 gondolata alapján, és a probléma mostanra megoldódott.
-
coco2
őstag
válasz
Voice24 #143065 üzenetére
Az imapot én tiltottam (mint a képen látszik is), pop-on hagytam a továbbítást, és kell a beállítás gmail-en, hogy bármit mond a külső kliens, egy példány a gmail-nél marad.
Közben kerestem okoskodást mint átírni automatán a carbon copy-t és extra címzetteket adni hozzá vagy olyasmi, de nem találtam semmit. Csak 1 továbbítási címet enged spam védelem miatt.
Külön alkalmazást lehet olyat gyártani, hogy automatán ellenőrizgessen (pld 10 sec-enként egyszer) mindig új levelet, ha talált, töltse le, forwardolja adott címzett listának. Otthagyni valami extra olcsó linux tárhelyen vagy azure szolgáltatáson futni 7/24. Nekem nem volt szükségem olyasmire, hát nem írtam meg, de esélyesen nem túl sok munka - a tárhely szolgáltatással, domain reggel, automata certekkel fog inkább a több pepecselés menni, hogy legalább esély legyen a forwardolt leveleknek nem reménytelenül mindig spam mappában végezniük. Ha van unatkozó kóder ismerősöd, kérd meg rá, hogy időnként pepecseljen vele.
-
coco2
őstag
válasz
Voice24 #143021 üzenetére
Beállítás kérdése. Gmail-en be tudsz állítani több külön mail címet is forwardra. Gmail-en login. Jobb fent fogaskerék klikk, lenyíló lista tetején "Az össze beállítás megtekintése" klikk, fent "Beállítások" alatt "Átirányítás és POP/IMAP" fülön klikk, és ott látni fogsz valami ilyesmit: [kép] (a képen az id-kat kisatíroztam)(jpeg 146k). Sokszoros továbbításnál feltétlenül állítsd be, hogy egy példány a gmail-nél marad, és igen, azok bizony ott halmozódni fognak, ha nem törlöd, de a google tárhely amúgy pont elég nagy, ha csak levelezéshez használsz egy központi címet sok-sok éven át nem fog betelni még akkor sem, ha média stuffot küldözgetsz folyton. Maradhat pop3-on. Boldog csokitojást neked is
( / off ki a fene volt annyira pihent kitalálni olyat hogy a nyulak likőrös csokitojást tojnak ? )
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #142872 üzenetére
Persze hogy inaktív a partíció kiterjesztése, ha nem közvetlenül a C mellett illetve után helyezkedik el a hozzáadni kívánt nem lefoglalt terület - csak azt tud hozzáadni a lemezkezelő, amihez előtte törölni kell a partíciót - , meg ha a C után ott a WinRE partíció, ez esetben nem fog menni a lemezkezelővel és mindenképpen 3rd party particionáló programra lesz szükség (példa), ami már többször le lett magyarázva itt (példa) és nem újdonság.
(#142876) Doky586:
Ezt pont nem lehet megoldani a lemezkezelővel a C után lévő WinRE partíció miatt, max. ha törölve van a WinRE, de azt meg normál esetben nyilván nem kellene, csak emiatt meg pláne nem. -
válasz
Nem mert a 3. szabad terület a D UTÁN jön létre és így értelemszerűen nem csapható hozzá a C-hez mert a kettő között van
a lecsökkentett D.
Külső szoftverrel én még ilyet nem próbáltam de mint többen írták lehetséges. Házon belüli megoldás ha nincs használva a D hogy törlöd, majd a C-t így már meg lehet növelni. Ezt is csak akkor ha nincs még közöttük a helyreállítási partíció.
Nálam pl. nem lehet.
-
Zoz
őstag
válasz
A beépített helyett egy normális partíció kezelő programot használj.
pl: MiniTool Partition Wizard Free -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Voice24 #128601 üzenetére
"Mondjuk most meg egyes fájlok ikonjánál felhő, másoknál meg kis zöld pipa jelent meg."
Az teljesen normális.
A Onedrive csak akkor tölti le a file-t ténylegesen, ha egyszer rányitsz. Így nem foglalja a helyet a gépeden, csak a felhőben.
Sőt, te magad is kezdeményezheted ezt, jobbegér, tárterület felszabadítása menüpontra kattintva. Ilyenkor a helyi másolatot törli a Win10, de a felhőben megmarad, ha legközelebb szükséged lesz rá, újra letölti.
Nekem is van ott rengeteg oda mentett anyag, ami tényleg csak mentés, biztonsági másolat. Jó az így, hogy nem foglalja a helyet a gépemen. -
válasz
Voice24 #128583 üzenetére
1. Próbáld meg az Acrobat reader-t admin joggal futtatni és a progin belülről nyisd meg a PDF-t. (tehát ne úgy, hogy ütsz egy entert a pdf, mint jelenleg) Így megy?
2. Esetleg más PDF olvasóval is próbálkoztál és ott sem oké a dolog?
(Foxit Reader, Sumatra PDF, PDF-Xchang Viewer stb)
3. Ezek az állományok korábban nem voltak szinkronizálva OneDrive-al? (csak az új W10 telepítéskor elfelejtetted a OneDrive-ot beállítani) -
válasz
Voice24 #126742 üzenetére
Ezt a kifagyást NEM az uBlock Origin okozza. Nekem pár hete került fel ez a bővítmény, és már sokkal régebben probléma volt ez a Chrome-ban, de Edge-ben is. Érdeklődtem annak idején a chrome topikban, de senki nem tudta a megoldást, viszont más is panaszkodott erre. Próbáltam bővítmény nélküli chrome-al is, de ugyanúgy előfordultak pár másodperces lefagyások. Alaphelyzetbe állítás, újratelepítés sem segített. Engem is érdekelne a megoldás, mert idegesítő.
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #126682 üzenetére
Az ilyen külső programok használata takarítási/optimalizálási egyrészt mindig csak opcionális, nem mintha maga a Microsoft javasolná bármelyiket is.
Másrészt max. azoknak, akik tudják mit csinálnak és ésszel használják, ellenkező esetben nyilván nem. Harmadrészt alapesetben bőven elég ilyen célra a Windows 10 beépített eszközeinek használata, lásd pl. lemezkarbantartó és Tárterületsegéd, valamint a "A lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerben" cikkben leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #125371 üzenetére
A bejelentkezési képernyőn 1903-as verzió óta alapértelmezett a blur effect, "elmosódás", vagyis eleve nem újdonság. Ahol egyrészt ez nem a zárolási, hanem a bejelentkezési képernyőn van, de nem mintha ott olyan sokat kellene időzni arra a pár másodpercre míg megtörténik a jelszó begépelése, vagy PIN-kód / képjelszó / egyéb megadása, meg nyilván nem a jelszó megadási résznél, hanem csak a körülötte lévő területen van ez. Másrészt akit zavar, van lehetősége kikapcsolni, amihez csoportházirend és Pro kiadás sem feltétlen kell, amikor megoldható registry szinten és a gépházban is az átlátszósági effektusok kikapcsolásával, nem kell hozzá külön
.bat
file sem: [link], [link].Az, hogy a bootolásnál van a korábbi telepítéshez képest pár-néhány másodperc éltérés, megint nem eget rengető dolog, meg függhet attól is, hogyan van mérve, HDD/SSD-e a rendszermeghajtó, bekapcsolt Fast Startup és Fast Boot mellett történik-e, illetve CSM/UEFI szerinti telepítés-e, stb. Valamint attól, hogy most CSM, azaz BIOS/MBR séma szerinti telepítésnél van ez, még nem feltétlen kötelező erővel UEFI-sre, azaz UEFI/GPT szerintire váltani, meg azt várni, hogy azzal feleannyi, vagy még kevesebb lesz a bootolás ideje. Illetve ha UEFI-s telepítés lett volna a cél, akkor tudatosan eleve annak megfelelően kellett volna telepíteni a Windows 10-et, nem random, ahogyan éppen sikerül alapon... De akár utólag is van lehetőség a BIOS/MBR szerinti Windows 10-telepítést UEFI/GPT-re konvertálni adatvesztés nélkül pl. a beépített MBR2GPT eszközzel, ami és az egyéb lehetőségek egy másik válaszban részletezve vannak. Már ha okvetlenül és tudatosan ez a cél, mert amúgy nem feltéten kötelező, meg ha a hardver támogatja a CSM-et is, lásd az előbb leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #125341 üzenetére
Ha korábban már volt azon a gépen (alaplapon) Windows 10 Home kiadás telepítve az aktiválva, tartozott hozzá digitális licenc, illetve Microsoft-fiók használata esetén ahhoz (is) kapcsolva, akkor úgy reális ha a Home kiadás újratelepítésnél automatikusan beaktiválódik digitális licenccel. Ez esetben értelemszerűen nincsen szükség újbóli aktiválásra, új termékkulcsra, de opcionálisan megadható a gépházban új termékkulcs is, ha az a cél.
Egyébként milyen (+) termékkulcsot, licencet vásároltál, illetve kaptál olcsón? -
King Unique
titán
válasz
Voice24 #125320 üzenetére
Ez a téma nemrég egy másik esetnél újfent részletezve volt. Tehát ha nem akarsz esetlegesen így járni, vagy hogy később a túl sok személynek eldadott és túl sok aktiváláshoz használt MAK termékkulcsot letiltsák, akkor adott hogy elsődlegesen milyen forrásból javasolt vásárolni reális áron. Persze ha csak egy (jó esetben) működő termékkulcs kell otthonra az aktiváláshoz és nem a licenc eredete, jogtisztasága a fő kérdés, akkor megfelelhetnek az extra olcsó pár ezer forintosak is a célra.
-
Voice24
őstag
válasz
Voice24 #125049 üzenetére
Na, megoldódott a problémám. Látszik, nem vagyok egy windows-guru. Annyi volt a megoldás, hogy a gépházban a fiókadatoknál átváltottam helyi fiókra, na az volt a Fradi-címeres, az arc nélküli pedig a microsoft fiók. Utána meg kellett adnom a helyi fiókhoz egy új jelszót, majd mivel az indításkor kért jelszót, a netplwiz parancs után kivettem a pipát a jelszókérés mellől, és lőn csoda, megjavult.
De azt továbbra sem értem, mitől váltott át a helyiről a microsoft fiókra, én biztosan nem bántottam semmit. -
válasz
Voice24 #124968 üzenetére
Most nézem a képed. Ez nem több fiók, hanem az ugyanahoz a fiókhoz tartozó aktuális és a két régebbi 'arckép'... Ha cserélgetni akarod a fotóidat (webkamerával készült képek esetén hasznos, melyik sikerült jobban). De nálad az előző 'arcképek' is ugyanazok. No para..
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #124983 üzenetére
Olyan normál esetben nincsen egy megfelelően aktivált jogtiszta rendszernél, hogy egy havi kumulatív / félévi funkciófrissítés után nem lehet aktiválni a Windows 10-et, illetve érvényét veszti a korábban aktivált állapot. Ilyen akkor szokott lenni, ha pl. nem teljesül az előbbi feltétel, azaz aktivátorral lett korábban aktiválva, amit a funkciófrissítés "kiütött".
-
King Unique
titán
válasz
Attól hogy másik torrentkliens lesz telepítve, normál esetben nem állítódnak el az energiagazdálkodási beállítások, nem jön létre másik offline/online fiók, stb. Szóval nem teljesen világos hogyan sikerült mindezt összehozni... De egyrészt az energiagazdálkodási beállítások, az alvó mód stb. módosíthatók a gépházban/vezérlőpultban. Másrészt az is beállítható, hogy ne kérjen jelszót a bejelentkezésnél, valamint alvó állapotból ébresztésnél a Windows 10, lásd egy másik válaszban leírtakat. Harmadrészt, ha elfelejtetted a bejelentkezéshez szükséges jelszót és nem tudsz belépni a felhasználói fiókba, akkor ott van a password reset lehetősége, amiről itt a topikban is volt már szó többször (példa). Ja, meg lehet a Windowst sem ártana majd aktiválni.
-
Voice24
őstag
válasz
Közben tovább kutakodtam, ennek eredményeképpen belementem a netplwiz parancsszóval egy fiókbeállítási menübe, de ott nincs/nem volt pipa annál, hogy a windows felhasználónevet és jelszót kérjen az indításakor. Aztán ahogy agyalok, arra gondoltam, valamiért létrehozott egy új fiókot (vagy duplikálta a meglévőt), és ezért kéri a bejelentkezést. Amúgy most alapból a fotó nélküli fiókkal akar elindulni, de vagy azt írja hibának, hogy a név vagy jelszó nem megfelelő, vagy azt, hogy nem sikerült hálózathoz csatlakozni, és csak utána jön be az a kép, ahol a két fiók közül választhatok. Nem tudom hova tenni ezt az egészet.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
törölt tag
válasz
Voice24 #109721 üzenetére
Te vagy akire bíztad egyszer a gépet, a vezérlőpultban/gépházban bekapcsolta a File History funkciót, az a biztonsági mentésed. A fájlnév nem fura, ellátja dátummal, hogy helyre lehessen állítani adott napi verziót. Ez csak fájlkezelőben belemászva ilyen, a Fájlelőzmények felületén visszaállításkor szépen lehet lapozni dátum szerint.
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #109721 üzenetére
Ilyen mappa akkor jön létre, ha be van kapcsolva, be van állítva az adott meghajtóra a biztonsági mentés, illetve a fájlelőzmények szolgáltatás, amihez normál esetben felhasználói beavatkozás szükséges, vagyis vsz te magad állítottad be. Amúgy meg van lehetőség a konfigurálásra, beállítható a mentések megőrzésének ideje, van lehetőség a korábbi mentések törlésére, valamint utólag kikapcsolható a szolgáltatás.
-
Geth
veterán
válasz
Voice24 #68868 üzenetére
Hát pedig ez legtöbbször BIOS és/vagy driver...
elvileg minden driver a legfrissebb
Elvileg. Valójában?A képen usbport drivert jelöl (nem USB3), de ahhoz meg nincs driver, esetleg próbáld meg az USB vezérlők driverét frissíteni (update, search automatically...), vagy törölni hátha jót rak fel utána (arra azért ügyelj, hogy ha bill vagy egér USB-s).
-
King Unique
titán
válasz
Voice24 #59770 üzenetére
Hát lehet pl. azért is, ha nem szoktad rendesen leválasztani őket. De találkoztam már ilyen hibaüzenettel akkor is, amikor egyes Linux ISO-kat írtam ki a pendrive-ra. Továbbá, ha a VHD boot megoldással telepített rendszer alatt használt USB-s háttértárat a normál módon telepítetthez csatlakoztattam, akkor is ezt a hibaüzenetet dobálta a Windows. Majd miután lefuttattam a javítást, vagy újraparticionáltam a meghajtót, azután megszűnt a hibaüzenet.
-
DS39
nagyúr
válasz
Voice24 #56462 üzenetére
igen, az 1-es ponthoz rendszergazdai hozzáférés szükséges.
valamit nem megfelelően válaszolhattál az MS fiók bejelentkezéskor, hogy kettő fiókod lett.
viszont ha a leírt módon nem sikerül rendbe tenned a dolgokat, még mindig csinálhatsz egy rendszer-visszaállítást tegnapra, hátha akkor olyan állapotod lesz, amit szeretnél.
-
DS39
nagyúr
válasz
Voice24 #56459 üzenetére
1) Ez a gép / Tulajdonságok / Speciális rendszerbeállítások -> Felhasználói profil szekció - itt törölheted a szükségtelen fiókot.
2) Futtatás / netplwiz - ha már egy profil van, itt engedélyezheted, hogy jelszó megadása nélkül automatikusan bejelentkezzen. (ez a megoldás "biztonságosabb", mint a fiókjelszó - offline esetén - üresen hagyása/törlése, viszont zárolás vagy alvó állapot után kérni fogja alapesetben)
3) Egyébiránt van olyan lehetőség, hogy offline profil mellett csak az áruházba jelentkezz be, alkalmazás telepítés céljából és ne kapcsolja össze automatikusan az offline fiókkal, amikor a bejelentkezés történik van erre lehetőség (bár figyelni kell, nem annyira szembetűnő ez a választási opció emlékeim szerint)
-
Voice24
őstag
válasz
Voice24 #56454 üzenetére
Még várom a segítséget, de közben annyi van még pluszban, hogy a régebbi felhasználóneves fiókom lett a rendszergazdai fiók, és ha a microsoftossal vagyok bejelentkezve, több dolognál is kiírja, hogy itt bizony rendszergazdai hozzáférés kellene. Ha a telepítőlemezzel indítom el a rendszert, akkor javítással tudok a fiókon állítani, hogy a már telepített dolgok ne vesszenek el?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Voice24 #55842 üzenetére
Nagyooooot.
Főleg ha csak az OS-t meg a használt alkalmazásokat rakod rá, max 1-2 sűrűn használt játékkal.Tettem a laposomba is, mert kihalt belőle a 320-as WD, ég és föld a különbség - ez egy durván 7 éves lapos, Acer Extensa 5630EZ (W7x64, Core2Duo T8100-2,53GHZ Penryn mag, 3MB L2 cache, 2*2GB DDR2 667MHZ RAM)-pedig nem is tudja fullosan kihasználni az előző generációs S-ATA II. interface miatt, így is olyan mintha új laposom volna
Előtte lepróbáltam az asztaliba is, ott S-ATA III. interface van már, nagyon domborít.Az általam használt darabok:
A laposba 120GB Kingston SSD NOW V300
Az asztaliba 120 GB Kingston Hyper x FuryJavaslom, ha csak kölcsönbe is, szerezz egyet és próbáld ki.
-
Popes
őstag
-
-
csaba951
veterán
válasz
Voice24 #43018 üzenetére
Lásd: #42476 csaba951
-
idegen lény
addikt
válasz
Voice24 #42342 üzenetére
Legközelebb ajánlom letölteni ezt: [link] Ez nem csak egy valós idejű vírusirtó (Erősen javaslott bekapcsolni benne az Avira és a Bitdefender motorokat!), de a "Cleanup" használatával időnként szépen ki lehet takarítani a rendszert. A Windows 10 augusztus 2-ai frissítése után pedig remélhetőleg már be lehet mellette kapcsolni a Defendert is.
-
válasz
Voice24 #42338 üzenetére
futtasd le az AdwCleanert és a Malwarebyte Anti-Malwaret is
plusz azt is vedd figyelembe, hogy a Defender automatikusan kikapcsol, ha vírusirtót telepítesz a gépre, tehát addig nem lesz aktív, amíg az avast fönn van
-
senki66
senior tag
válasz
Voice24 #36267 üzenetére
Nekem 23-án frissített ezzel:
Frissítés Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszerhez ([KB3140741])
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest