- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
SoulReaver #151760 üzenetére
[link] A lényeg a hsz végén van.
-
akaido
addikt
válasz
tordaitibi #151694 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
Dilikutya #151589 üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy pl. Windows Update hatás.
(HP 440 G4 laptopnál, egy frissítési kedd után eltűnt a touchpad és a billentyűzet is, pedig addig szépen működtek. A következő néhány hónap múlva érkező frissítéskor ismerte fel újból a W10, hogy van új hardver: billentyűzet és touchpad. Addig USB-s egérrel és billentyűzettel tudtuk használni a gépet. Most a legutóbbi update során a WiFi hálózat mondta be az unalmast több gépen is. Alapállapotba hozás hozta meg a javulást.)
-
akaido
addikt
válasz
Aureal #151307 üzenetére
"A Secure Boot egy biztonsági szabvány, amelyet a PC-ipar képviselői fejlesztettek ki annak biztosítására, hogy az eszközök csak az eredeti berendezés gyártója (OEM) által megbízható szoftver használatával induljanak el. A szervezet eszközkezelési házirendjei megkövetelhetik, hogy engedélyezze azt a regisztrált Windows-eszközén.
Segíthet megvédeni a rendszert a rosszindulatú programokkal, rootkitekkel és egyéb fenyegetésekkel szemben, amelyek veszélyeztethetik adatait vagy beállításait. Néha azonban előfordulhat, hogy le kell tiltania a biztonságos rendszerindítást bizonyos alkalmazások, illesztőprogramok vagy operációs rendszerek telepítéséhez vagy futtatásához, amelyek nem kompatibilisek vele." -
akaido
addikt
Esetleg nem lehet az, hogy mégis txt? A windows ugyanis alapból elrejti a kiterjesztéseket, így simán lehet, hogy a reg után ott van egy txt típusmegjelölés is.. A Jegyzettömbben megírt *.reg fájl mentésnél a Fájl típusánál a Minden fájl-t válaszd ki és így mentsd el reg fájlként. amennyiben eleve így hajtottad végre akkor bocsesz az okoskodásért.
-
-
akaido
addikt
válasz
helgi #151252 üzenetére
Pl: Classic Shell
(2017 óta nem fejlesztik tovább sajna) -
akaido
addikt
válasz
tordaitibi #150631 üzenetére
Pl: Vejemék cége így kalkulál (egy szolgálatatásukat néztem csak.)
"Eseti rendszergazdai szolgáltatás/óra 9 500 Ft + Áfa Kliens problémák megoldása egyeztetett időpontban." -
akaido
addikt
válasz
kalapacsolok #150478 üzenetére
Pl. a DriverMagicianLite programot ráereszteném a régi gépre, hátha azzal sikerül megoldani.
-
akaido
addikt
válasz
teleahocipöm #149374 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
Lacpac #149218 üzenetére
Process Explorer vagy a System Explorer progikkal tegyél egy próbát. Utóbbiból a linken: portable is elég: [link]
-
akaido
addikt
válasz
K_Tamás #148445 üzenetére
A rendszerleíró adatbázis szerkesztőben keresd az következő bejegyzést: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
- Ha nincs ilyen, hozz létre egy új kulcsot "Explorer" néven: Jobb klikk az "CurrentVersion" kulcson ---> Új > Kulcs --> "Explorer"
- Jobb klikk az "Explorer" kulcson-->"Új" --> "DWORD (32-bit) Value" opciót.
- Nevezd el "NoRenameNetworkPlace" -ként aminek az értéke legyen "1".
- Restart PC. -
akaido
addikt
válasz
OldMike #148179 üzenetére
Két megoldást tudok A Windows Spotlight problemre:
1. A könnyebbik mód: [Dynamic Theme] -et töltsd le majd a Lock Screen menüben válaszd a Windows Spotlight opciót.
2.
Innen töltsd le a Reset_and_re-register_Windows_Spotlight.bat fájlt.
Állítsd át, hogy a Háttérben futó alkalmazások engedélyezve legyenek--> elvileg a Microsoft Edge-nek elég ha kap engedélyt.
Futtasd a letöltött *.bat fájlt. -
akaido
addikt
-
akaido
addikt
válasz
KillBorn #147400 üzenetére
"Enable Windows Defender Icon via Group Policy
Step 1: Press Windows key and R key together to open Run dialog. Then type gpedit.msc in the box and click OK to continue.
Step 2: In the Local Group Policy Editor window, please navigate to the following location.
Computer Configuration \ Administrative Templates \ Windows Components \ Windows Security \ SystrayStep 3: On the right panel of Systray, double-click Hide Windows Security Systray and choose Restrict. Then click OK to continue.
After all steps are finished, reboot your computer and check whether you have hidden Windows Defender icon."
-
akaido
addikt
Új hiba, Win 10 Edu múlt héten telepítve, frissítve 20H2-re, HP 440 G4 laptop.
Tapasztalt-é már valaki olyat, hogy néha random módon "előferdülve" semmit se lehet menteni, vagy mentés közben új mappát létrehozni egyik users/név alatt lévő mappák egyikébe sem, mert azt mondja a w10, hogy a fájl vagy mappa nincs a helyén, pedig az ott van. Pl: PhotoScape program Mentés másként funkció használatakor is ugyanez a hiba.
Lehet ezt a még nem törölt Windows.old mappa okozza, hogy gyaníthatóan elérési út problémák vannak, vagy ez totál más jellegű hiba? -
akaido
addikt
válasz
King Unique #126477 üzenetére
Sajna nem tudom, hogy ott volt-é gyárilag vagy sem, és azt sem hogy került oda.
Visszaállítottam alapállapotra a w10-et, mivel egyik trükk sem jött be, plusz a rendszer visszaállítás is kikapcsolódott( tutti nem én), így most működik a winupdate. -
akaido
addikt
válasz
King Unique #126472 üzenetére
Na ez az, nekem sem.
Windows 10 pro, Közoktatási iso fájl, a közhálóból lehet letölteni, szóval nem valami black sheep version.
update: Servicing stack update KB4577670 az ms catalogból feltelepítve. Továbbra is csak "sasleng" a wu.
-
akaido
addikt
Belefutottam egy frissen telepített w10 1058-as update hibába:
A "szokásosnak" mondható dolgokat próbáltam:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserverAztán két scriptet is:
[link]
[link]Továbbra sem indítható a windows update.
Update! Na nem a windows hanem a Feladatkezelóben találtam egy stop winupdates folyamatot, azt kilőttem, így már az update szolgáltatás legalább fut.
-
akaido
addikt
Kérdés: Adódott egy Win 10 problem az egyik munkahelyi gépen:
Win 10 Home-os Lenovo Ideapad "vacsiúj" laptop HDMI-VGA átalakítóval nem kapcsolódik a kivetítőhöz, nem talál jelet. Ugyanezen converter kábel egy másik Win 10 Profis HP laptopon azonnal kivetíti a projektoron keresztül a laptop képernyőképét, tehát a kábel jó.
A win 10 home-ban van valahol korlátozás e funkció terén? Avagy csak valamit engedélyezni/beállítani kell? (Alaplapi Intel monitorvezérlő zsuga mindkettőben.) -
akaido
addikt
válasz
konci79 #111757 üzenetére
Ezek szetint AMD chipset van, és a VGA is alaplapi, akkor az alaplap support oldalán ha nincs w10-és driver, a w8-ast is "megeheti" a w10. A chipset driverbe a VGA, USB, hangmeghajtó is bele lehet integrálva.
Tehát két irányvonal van: - a w10 re hagyatkozó: egyszerűbb, sokszor "bolondbiztosan" működik.
- Kicsit több macera a másik lehetőség, mely a speckó driveteket felpakolja. -
akaido
addikt
válasz
konci79 #111714 üzenetére
- Ha az Eszközkezelőben valamelyik elem előtt sárga háromszögben felkiáltójel van, akkor azokat mindenképp.
- Chipset, VGA drivert feltenném.
- Amennyiben "normálisabb" zenei hangokat szeretnél hallgatni, akkor a hangkártya drivert is.
- A wifi, bt kártyáét akkor ha nagyon nem smakkol a nettel kapcsolatban a böngészés. -
akaido
addikt
válasz
macilaci78 #111440 üzenetére
Azt a toolt nem tölteném le.
Malwrebytes nyávog rá! -
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx #111425 üzenetére
Adalék:
Az Easeus Todo Backup free progi is erre szolgál. -
akaido
addikt
válasz
Kezdő vagyok #111375 üzenetére
[link] Pl. itt a hardverapron.
-
akaido
addikt
válasz
DoItYourself #111185 üzenetére
A Wifi hálózatodhoz csatlakozás milyen szinten védett?
-
akaido
addikt
válasz
DoItYourself #111180 üzenetére
Valakié a szomszédban?
-
akaido
addikt
válasz
Lauda #111175 üzenetére
Akad itt a hardverapron is, ez lett volna a köv. javaslatom.
-
akaido
addikt
válasz
petir #111139 üzenetére
Nem kötelező w10-et MS fiókkal használni.
Itthon körülnéznék pl. a SoftDirect-nél is. -
akaido
addikt
válasz
aldebaran #91829 üzenetére
Másik tipp:
"Go To": Eszközkezelő.
Az egered nevére jobb klikk/Tulajdonságok majd Energiagazdálkodási fül:
Távolítsd el a kijelölést A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg opció elől.
Jelöld be Az eszköz felébresztheti a számítógépet lehetőséget.
Ugyanezt a billentyűzeteddel is.Az Energiagazdálkodás javítását is el lehet indítani, nekem pl. azt jelezte, hogy túl hosszú a képernyő és a rendszer alvó módba helyezése előtti várakozási idő, ezt javította a Hibaelhárító.
-
akaido
addikt
válasz
#07746304 #91838 üzenetére
SoftDirect.hu Innen vettem mind a 3 Windows-omat, igaz azok 7-esek.
-
akaido
addikt
válasz
macimeister #91819 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
Gtaati #91820 üzenetére
[A Felhasználói fiókok felügyelete szolgáltatás engedélyezése vagy letiltása ] Nézd meg mi van beállítva.
-
akaido
addikt
válasz
szabonagyur #91688 üzenetére
[link] Az oldalon van egy .reg fájl, nekem azzal sikerült bekapcsolni korábban, mert a Panda uninstall után nem kapcsolt vissza magától. Egyéb megoldás is található a linken.
-
akaido
addikt
válasz
band1103 #91664 üzenetére
Nehéz ügy lesz: [Sok ügyesség van itt, de pont ez nincs.] [meg itt is]
A Group Policy-t végignézem hátha. -
akaido
addikt
válasz
Döglött Róka #91634 üzenetére
Nem csodafegyverként ajánlottam, prószaként.
-
akaido
addikt
válasz
Döglött Róka #91600 üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
terapeuta007 #91582 üzenetére
A router csere előtt hogyan üzemelt a rendszer? Vagy router sem volt, csak simán a modemhez csatlakoztál?
-
akaido
addikt
válasz
terapeuta007 #91573 üzenetére
A szolgáltatótól kaptál felhasználónevet és jelszót? (Szerződésben elvileg benne van)
Ha igen, akkor PPoE a kapcsolat, és azt kell választani a routerben is, majd kitölteni a user-t és a password-öt.A Windowsban próbáld a következőket:
Rendszergazdaként futtatott parancssorba írd be:
- netsh int ip reset
majd:
- netsh winsock reset indítsd újra a gépet, aztán meglátjuk. -
akaido
addikt
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
Nem vagyok ijedős gyerek, pláne mivel 56 elmúltam, és volt vagy 10 műtétem - a legutóbb márciusban gerincsérv- ahhoz képest...
Van akinek egyszerűbb a tisztogató progi,
. Annyit szoktam javasolni, ne többet használjanak ebből.
Tolmácsolnám a kérdést újra: a PrivaZer és a w10 barátságban lehetnek? Van erre már tapasztalt pro és kontra?
-
akaido
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest