-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #108638 üzenetére
Elolvastad a leírást, amit linkeltem?
Ott szerepel, hogyan lehet megnézni mi ébresztette fel - amiről itt a topikban is volt szó többször -, a Windows Update mellett még milyen okok lehetnek, hogyan lehet egyik-másiknál letiltani az ébresztést, stb. Arról pedig már korábban volt szó, hogy az alábbi ikon akkor jelenik meg a tálcán, ha a frissítések telepítése után restart kell.
-
válasz
liszi70 #108289 üzenetére
Már olyan kezd lenni ez hogy a hálókártyával egyáltalán nem rendelkező gép is az SMBv1 hibája miatt bukik el..
Egyébként telefonok, android tabletek esetén hogyhogy nincs ez a mizéria..? Onnan is elérem ezen megosztásokat.Egyébként bekapcsolom a "SMB1 automatikus eltávolítása" opciót, hogy ha nem lesz rá szükségem akkor eltávolítsa. De ha nem kapcsolódok SMBv1-re akkor mennyi nap után távolítja el? (mint Downsampling esetén)
-
dethroner
veterán
válasz
liszi70 #108226 üzenetére
Valamiért úgy érzem a szellősebb felső sáv jobb lehet. Azt tudod hogy melyik program használ állandó és melyik átlagos bitrátát? A különbség ebből adódhat szerintem. Ha privátban árdobod az eredeti fájlt, megnézem az általam használt [jó öreg program] hogy viszonyul a te megoldásaidhoz
-
dethroner
veterán
válasz
liszi70 #108224 üzenetére
Én is ezt gondolom
És egy ilyen vágott mp3-at ugyan lehet konvertálni flac formátumra, a fájlméret is azt fogja mutatni hogy ez egy veszteségmentes audio fájl, de a spek megmutatja hogy nem éri el a 22KHz-es tartományt. Pl egy nagyon jó minőségre konvertált 320kbps mp3 is 20KHz-en éri el a maximumát. [kép] És egy csonkított zenét már nem lehet újra teljes pompájában helyreállítani.
A Zorán dal nálad nagyon csúnyán van tömörítve, 320-asnak mutatja magát, de szerintem jó ha megvan 192kbps. -
viharhozo
addikt
válasz
liszi70 #108134 üzenetére
Sajnos a Popcorn ennel sokkal fapadosabb, de hasonlo elven sikerult egyesevel megosztani.
zolee001: ezt probaltam, de egyreszt csak a fajlokat dobalja bele, a konyvtarszerkezetet nem, masreszt a lejatszo ezen keresztul semmit nem jatszik le (ez utobbi nyilvan a lejatszo hiabaja).
Kösz mindkettotoknek.
-
dethroner
veterán
válasz
liszi70 #108178 üzenetére
Mediainfo-t én is használtam korábban, filmekhez tök hasznos, de audio fájl esetében nem megbízható, becsapható. Ha egy mp3 fájlt hazug módon flac-ra konvertálnak, az elveszített minőséget nem lehet ugye visszanyerni, de a mediainfo flac-nak, veszteségmentes állománynak fogja mutatni. De a Spek faszán megmutatja hogy valójában milyen a minőség. Ezért erre a célra ez a legjobb célszerszám
-
dethroner
veterán
válasz
liszi70 #108171 üzenetére
Hogy világosabb legyen mire gondolok. Igen, Win7 alatt volt arra lehetőség hogy egy audio fájlra jobb gombbal kattintva a menüben megjelent a telepített spek program, amivel meg lehet vizslatni hogy milyen bitrátával lett tömörítve, vagy veszteségmentes a zene. És win10 esetében nem jelenik meg ez, annyit tudok hogy a társítással megkeresem a spek-et, de egyszerűbb volna a régi módszerrel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
liszi70 #108171 üzenetére
"Attól is függ, melyikhez, "
Meg attól is,melyik jobb gombos menühöz.
Erre pont tegnap kellett rádöbbenjek.
Réges régen, W7 alatt (mindenjobbvót), nem volt külön UWP és régi felület. Most pl. a startmenü elemeinek a jobbegér menüpontja egy kis UWP semmiség, nem tudok azzal kezdeni semmit.
Ellenben egy régi startmenüben a jobbegér ugyanazt a menüt jelenített meg, mint amint a file intéző is.És persze éppen emiatt a startmenü jobbegérmenüjében nem lesz küldés, másolás, satöbbbbiiii
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #108151 üzenetére
Azt gondolod, ez akkora probléma?
Ha Neked nem nagy meló, akkor örülj neki, kész vagy.
Ha meg több végpontnál kellene ezt eljátszani, akkor meg nyilván váltanál (vagy 2 napig csak megosztásokat csatolnál).
Nem kell túldimenzionálni.Örülj neki ha nincs codec problémád, ritka az x265 only cucc, ha mégis belefutnál azt meg majd átkódolod, időd mint a tenger.
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #108149 üzenetére
Elöbb végzi a kukában az a media izé mert feltalálodik vi uj codec amit a kütyü nem ismer és nem tudja lejátszani
Egyébiránt nekem is van smb1 only server (WS2003) ellenben a kliensek nem tudnak kommunikálni vele (nem,nem kapcsolom be az smb1 et)
Ellenben van egy másik server (WS2012) aki tud kummunikálni mindkét irányba és rajta keresztül elérem a WS2003-mat bármilyen windows 10 akármi kliensröl -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #108144 üzenetére
Az SMB az egy protokol,pl 2 eszköz milyen közös nyelven kommunikáljon egymással,tök mindegy melyik protokolban egyeznek meg (smb 1,2,3) lezsirozzák egymás között a továbbiakban már érdektelen
Ezután jön a hálózati megosztás elérése és authentikációja valamint a megosztási jogok lekérdezése (önszivatók akiknek derogál egy passwordöt beirni itt kezdödik a cumi)
Ebben a témakörben semmi ordenáré változás nincs a windows verziók.közöttAz,hogy egyesével "felcsatolni a mappákat..na nee [ITT] képekkel illusztrálva hogy hogyan kell egy Libraryba mappát beleeröszakolni és akkor egy helyen látszodik minden
Egyébiránt a Library-k debütálása 2006 oktober a windows vista megjelenése óta él velünk,potom 13 éve -
viharhozo
addikt
válasz
liszi70 #108126 üzenetére
Ha a kulon eleresi uton azt erted, h a Popcornon parancssorbol rogzitem az smb://x.x.x.x/megosztas-t, az mukodik. Csak sok ilyet kell rogziteni es valtoznak is, emiatt eleg kenyelmetlen ez a megoldas.
A Popcorn sajat Network Browsere pedig a Nyilvanos mappa megosztasa utan se lat semmit.
-
-
-
Novver
senior tag
válasz
liszi70 #107989 üzenetére
Windows installnál az első dolgom hogy mindent lecsatlakoztatok a biztonság végett.
MCT használatánál detto nincs csatlakoztatva más USB-s cucc.
Sosem volt ilyen problémám, de az esélyét sem adom meg neki.
Felhőben backupolva vannak a legfontosabb dolgaim. pl képek, dokumentumok
2 külön winyón meg a komplett rendszer tartalmát backupolom havonta egyszer.
Így 4 helyen van biztosítva (A gépen magán, felhőben és két külön 2 terás merevlemezen.) -
jokeph
nagyúr
válasz
liszi70 #107843 üzenetére
Ezt könnyű kiküszöbölni. Még telepítés elkezdése előtt a célmaghajtót kell beállítani elsődleges boot eszközként, a forrás meghajtót (pendrive, ODD) pedig gyorsmenüből kiválasztod a telepítés indításához.
Ahogy az első kör lezajlik, már szükségtelen hogy a forrás meghajtó legyen a az elsődleges boot eszköz. -
ffodi
veterán
válasz
liszi70 #107591 üzenetére
A start menüben továbbra is él az opció.
Pontosan nem emlékszem, hogy a 1903-as frissítés, vagy egy azóta érkezett köztes frissítés b*szta el a dolgokat, de már marhára idegesített. Nem annyira szép megoldás, viszont működik (és eddig ez az egyetlen...). Sok helyen olvastam, hogy a felhasználók küzdenek ezzel, és nem volt rá semmi megoldás, csak az általános szarságok. A bugok sokszor abszolút rendszerfüggőek, így nem lepődök meg rajt, hogy nálad pl. jó.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #107140 üzenetére
Azért FAT32, mert az általánosan jó CSM és UEFI szerinti bootoláshoz, telepítéshez egyaránt, míg az NTFS-t UEFI módban korántsem minden hardver, firmware támogatja. A fájlméret, az install.wim mérete pedig max. a külső forrásból származó integrált telepítőknél, valamint a hivatalos forrásnál a 64 bites standard ISO-knál lehet gond. De az utóbbiaknál is csak az újabbaknál (≥ 1809), sőt van hogy a nyelvtől is függ (példa).
Az MCT egyébként tudtommal eleve FAT32-re formázza a pendrive-ot, szóval ilyen szempontból nem sok értelme volt előtte NTFS-re.
Meg az alapesetben nyilván nem lehet gond, ha NTFS helyett alapból FAT32 fájlrendszerű a pendrive. Az, hogy esetedben az utóbbinál miért szállt el hibával, annak lehet több oka is. Amúgy meg annyira nem meglepő, korábban másoknál is produkált már érdekes dolgokat. Példák: [link], [link].
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #107140 üzenetére
Mert az UEFI firmwarek egy része nem tud FAT32-n kívül mást olvasni.
Az van benne a szabványban, minden más a gyártóra van bízva.Ha közvetlenül NTFS-ről telepítettél sikeresen, akkor:
- vagy tudja az adott firmware az NTFS-t,
- vagy legacy módban telepítetted a rendszert. -
Darko_addict
őstag
válasz
liszi70 #106912 üzenetére
Szia, sziasztok!
Pár hete jelszóvédetté tettem a gépet (PIN), mert nem voltam itthon egy hetet és nem akartam, hogy bárki garázdálkodhasson rajta. Most kivettem volna, de bejelentkezésnél két fiókot dob fel, és nem hajlandó magától belépni. Windowson egy felhasználói fiók van, a sajátom és egy másikkal pedig XBOX App-ba vagyok belépve (/lusrmgr alatt is az látszik, hogy csak a főfiókom aktív). [kép1] [kép2]
Ilyen specifikumú problémára Googleben nem találtam megoldást, hátha ti tudtok segíteni. -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #107052 üzenetére
Vagy működik, vagy nem és akkor annak oka van. Semmi szerencse nincs a történetben, hiába látják mások is rosszul.
Nincs ára. Egyszer össze vannak szedve a jó driverek az adott géphez és ugyanazt az imaget rakom mindenhova. Gondolhatnád rosszul hogy végtelenül szerencsés vagyok. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #107041 üzenetére
Ha már valaki összevissza kísérletezni akar a beállítások babrálásával, új programokkal, akkor ilyen célra szokás pl. egy tesztrendszert fenntartani, aztán azon lehet gyakorolni.
Ha az elsődleges rendszerén csinálja, az szép, de ilyenkor is lehetne előtte visszaállítási pontot létrehozni, vagy még jobb komplett rendszermentést készíteni. Vagyis ha netán sikerül is valamit elbarmolni, akkor sem feltétlen kell újratelepíteni. Persze lehet az utóbbit is és mindent kezdeni a 0-ról, ha valakinek ez nem gond, annyira ráér, az a mániája.
-
Dilikutya
félisten
válasz
liszi70 #107041 üzenetére
Így sem igazán értem. Ti mégis mi a fenét csináltok a gépetekkel? Miféle beállításokat barmoltok el, meg hány programot telepítetek? Az itthoni gépem sincs lestrapálva, pedig ilyen olyan dolgokra én valóban sok programot felteszek, különböző kép-, videó-, hangszerkesztők, letöltők, mert mindig van valamire az előzőek nem megfelelőek és kell még egy, mégsem pusztul semmi. Játék is mindig csak települ a Steam-ről, Origin-ről, ha el nem felejtem, el is indítom, Steam-ről vagy 30-40 játék van telepítve most is. Még az XP is éveket húzott újratelepítés nélkül mindig, pedig azt könnyebb volt tönkretenni is.
-
Dilikutya
félisten
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #106955 üzenetére
Ha valaki nagyon biztosra akar menni, akkor lehet késleltetni, kivárni X napot az egyes frissítéseknél (Defender definíciófrissítéseket nyilván totál felesleges), nézegetni a hivatalos leírásoknál az esetleges ismert hibák jegyzékét, stb. De egyrészt az sem mindig annyira jó, ha minden frissítés állandóan hosszasan késleltetve van, pláne ha valami kritikus javítás van benne. Másrészt ha az egyes frissítéseknél netán van is valami ismert hiba, az korántsem biztos, hogy minden felhasználót, minden hardver- és szoftverkörnyezetet érint, lásd pl. a legutóbbi eseteket itt a topikban. Arról korábbi válaszokban pedig már többször volt szó (példa), mások is említették most, hogy inkább a felkészülésre célszerű törekedni, vagyis szükség esetére legyen rendszer-visszaállítási pont, naprakész biztonsági mentés stb., akkor pláne nem téma ez. Meg az utóbbi amúgy sem árt, jól tud jönni pl. vírusfertőzésnél, rendszermeghajtó tönkremenetelénél is, ha van egy komplett mentés a korábbi állapot visszaállításához.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #106961 üzenetére
Megint igazat kell adnom Lauda-nak, a te hardver, szoftver környezeten még hosszas tesztelés után is lehet galiba ezért jobb a rendszer visszaállítás.
Szerintem a legjobb, ha hagyod a Windows-ra az update-eket, tehát manuálisan nem foglalkozol vele amikor kell telepíti, persze előtte jelezni szokott és ekkor csinálsz egy sima mentést vagy akár a meglévő mentést frissítheted ezt hívják "inkrementális" mentésnek azaz növekményinek tehát csak a két időpont között változással fogja felülírni a régi mentést.
-
válasz
liszi70 #106961 üzenetére
Szerintem azért, mert ha halasztod és később telepíted, nálad akkor is lehetnek vele gondok. Semmi garancia nincs arra, hogy az a frissítés megfelelően működik az adott konfigon. A mentek és ha szükséges, visszaállok véleményem szerint sokkal biztonságosabb megoldás.
Ez nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik, így szeretném csinálni továbbra is,
Tedd akkor azt.
Ezt mindenkinek magnak kell eldönteni mit tart jó megoldásnak.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pont ezen gondolkodtam mi a helyes de +1Lauda-nak, minden ilyen nagy frissítés előtt csinálsz egy mentést majd telepíted aztán használod ha a következő update-ig nem lesz gond akkor a következő update előtt megint egy mentés - a korábbit ekkor lehet kukázni - és megint frissítés és ha jön a gebasz akkor pedig használod az aktuális update előtti mentést.
-
válasz
Szerintem egyiket sem érdemes halasztani. Én 2 hetente kb lementem a rendszert macriummal, két perc az egész. Most 8-án délelőtt is mentettem, ha bármi gáz lenne, szintén két perc alatt visszalövöm a régit és nem történt semmi. Ha meg frankón működik minden , a régebbi mentésekből törlök, így helyet is alig foglal. Bár manapság 10-20-50gb már semmi jelentőséggel nem bír. Szerintem.
-
OldMike
őstag
válasz
liszi70 #106907 üzenetére
A mai két frissítés kapcsán meg tudom erősíteni, amit írtál. Ma csak késő délután kapcsoltam be a gépet, kis idő elteltével megnéztem a Frissítések oldalt. Automatikus kereséssel megtalálta a két frissítést, de ikon vagy bármilyen más értesítés nem volt. Megcsináltattam a frissítést - a letöltés gyorsan ment, de a telepítés közel negyed óra volt, mindenestül. Az újraindítás gomb megjelenésekor jött az ikon.
Ennyi, többet nem gondolnék foglalkozni vele, talán az MS foglalkozik vele, ha fontosnak tartja.
Egyébként maradt 1903, a build pedig 18362.418 -
Jack Oneill
veterán
válasz
liszi70 #106912 üzenetére
Ez is jo, de jelszogyomlalas nelkul is megy. A kepernyo beallitasoknal valahol a bejelentkezes resznel be lehet allitani, hogy alvo modbol es kepernyo kimelobol visszaterve ne kerjen jelszot. Termeszetesen gep ujrainditaskor ujbol ker, erre a te megoldasod viszont jo.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #106426 üzenetére
Ha erre célzol, akkor 1903-as verziónál ezt a tálcán megjelenő új ikont én eddig a frissítések telepítése után vettem észre az újraindításhoz kapcsolódóan.
A linkelt weboldalon az MCT mindig az aktuális verziót tölti le, ami jelenleg a 1903-as, valamint ehhez hasonlóan eleve több kiadást tartalmaz a letöltött képfájl. Letölteni általában azt a verziót szokta, ami hivatalosan ki lett adva a megjelenéskor, általánosan nem jellemző a mindig teljesen naprakész, frissítésekkel integrált ISO. De olykor előfordulhat kivétel, meg pl. a 1809-es verziónál is utólag elérhető volt több újabb buildszámú ISO. Amúgy kipróbálod, aztán kiderül.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
liszi70 #105978 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy miről indult mert utána a kereső külön ablakban nyílik 1cm-rel arrébb volt a többi hsz tartalma, ami csak kinézet. Van akit ilyen semmiség nem zavar van akit igen. De ez kinézet és nem működés beli változás, mert win gomb + szöveggel ugyanúgy elkezdi a keresést, mint régen.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #105978 üzenetére
Szerencsére most majd a 1909 csak egy kisebb frissítés lesz, túl zavaró változtatás csak nem lesz benne, nem állít el dolgokat. De majd megkérdezem előre mit szabad leírni róla itt a topikban, én nem akarok senki lelkébe gázolni.
Akkor ez egy alapos tisztítás lehetett.
-
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105911 üzenetére
Geek Uninstaller szoftver viszont kiírja a MS Office méretét, vagy legalábbis ír egy 2.11GB-os méretet.
Helyesen fogalmaztál, "legalábbis".
Nem tudom hogy nyújt-e bármilyen információt az Office telepítési bejegyzése, az is lehet hogy nem ad semmi támpontot, a Geek meg "okos".
Ebben az esetben fogalmunk sincs milyen algoritmus alapján szedi össze ezt az információt, nem tudjuk milyen reg. kulcsokat és könyvtárakat jár be és adja össze a méreteket (és mennyi mindent hagy ki). Hiszen az remélem leesett hogy nem csak egyetlen könyvtárról van szó a %ProgramFiles% alatt
Nagyon-nagyon messze vagyunk még a komolytól -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105909 üzenetére
Nem mindennek a teteje, csak a program fejlesztői nem adtak kellő információt a rendszernek. Ilyenkor megpróbálhatja kideríteni magától, de ha ehhez sem kap segítséget az adott szoftvertől, akkor üres marad ez a mező a felületen.
[link]
Semmit nem jelent a sajátmárkás, nem ugyanaz a csapat fejleszti ezeket a dolgokat, hiába egyezik a cégnév -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105896 üzenetére
Egyrészt nem vagyok lexikon, másrészt évek óta nem használtam hot plug storaget.
Tudnom kéne milyen controller/driver (van-e valami quirkje), milyen típusú workloadra van használva, hogy van mountolva, stb. Ezek hiányában nem írok kisregényt, ráadásul úgy látom falra hányt borsó lenne. Remélem elnézed nekem :)
Az biztos hogy a hotplug féllábú abban a formában ahogy használod, de Téged ez nem zavar, miért törjem magam? -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105883 üzenetére
Igen, tudom, ez az előnye a hibernálásnak, viszont az alvó módnál 1,241 másodperccel lassabb.
Ez tökjó, de ő nem a hibernálásról írt, hanem a hibrid alvásról...
A felkeltés semmivel sem lassabb, hiszen sima alvásból kel fel. Áramtalanítás után meg nem összemérhető, mert a sima alvásnál ugye kuka a mentett állapot.
Az altatás így lehet hogy lassabb, én nem méregettem (NVMe).de kikapcsolni már kockázatos a hdd-ket működés közben
Alapvetően igen, de nem néztél utána eléggéÉn is az (hibrid) altatás mellett maradtam, Te arra gondoltál szerintem hogy az altatás mellett maradtál hibrid alvás NÉLKÜL.
Szándékosan mosogatod össze a hibernálás funkciót a hibrid alvás képességgel? Vagy ennek is jól utánaolvastál? -
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105825 üzenetére
De akkor miért választható al-opcióként szerepel, ha anélkül nem is működik a fő opcióba beírt 2.0?
Már hogyne működne, ez marhaság, akkor nem lehetne úgy kiválasztani
A "titkos" programodnak lehet hogy kellenek azok az opcionális részkomponensek, de ezt ugye a gondolatolvasó társaság tudja csak megmondani. -
törölt tag
válasz
liszi70 #105830 üzenetére
Leállítás-indítás az alapértelmezett gyorsindítás funkcióval: leálláskor elmenti a kernel, driver stb. állapotokat, indításkor innen tölti vissza, HDD gépeknél van előnye, dual bootnál jobb kikapcsolni mert zárolja a lemezt a másik oprendszer elől
Újraindítás: teljesen tiszta lappal bootol, minden nulláról tölt be
A Windows Update-nek utóbbira van szüksége, nem is az van oda írva állítsa le és kapcsolja be a gépet, hanem indítsa újra.
csicso82: ez a videó hatalmas, gyerekkori emlékek
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
liszi70 #105614 üzenetére
Na már most Te pontosan tudod (mint számítástechnikában járatos, sőt számtech. oldalon aktívan fórumozó egyén) hogy egy Windows hivatalos helyről (az MS bármely viszonteladójától) megvásárolva alsó hangon 40 ezer forintba kerül. Ezek után ha "háromezerér' " veszel Windowst egy ismeretlen magánszemélytől / vagy akármilyen webshopból akkor nagyjából tisztában vagy a körülményekkel.
szerk: szóval az "ártatlanság vélelme" nem fog fennállni.
-
válasz
liszi70 #105614 üzenetére
Értem. Egy családtagommal belefutottunk már ilyenbe. Vettünk több alkalommal is dolgokat két ismerőstől. Majd egyszer csak jöttek a nyomingerek. Kiderült, hogy úgy lopták azokat a cuccokat. Mi ezt nem tudtuk. Elmondom neked, hogy ez a kutyát nem érdekelte, mert nem tudod bizonyítani, hogy nem tudtad. Kb amilyen napja van a bírónak, úgy dönt. A büntetés mellett még kártérítenünk is kellett. Volt ügyvédünk is. Így kerülhetsz bajba a tudtod nélkül. Ezért írtam a korábbiakat is.
-
-
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #104975 üzenetére
Gondolom erre gondolsz:
A technikai support alapból fizetős volna, de (és ezt a kollegina mondta el) ha rendszerfrissítés miatt tapasztal a user hibát, akkor INGYENES A SUPPORT!Nem tudjuk pontosan mi hangzott el, de ez a leírás így valóban félrevezető.
Helyesen:
Alapból olyan van hogy fizetős support.
Mivel upgrade után jött a hiba, jár ingyenes support.
A kettő nem ugyanaz, nem a fizetőset kapod ingyér, hanem kapsz valamit ingyér (ami olyan is).Ennek ellenére a hölgy nem kapcsolt át a fizetős (hozzáértő) csatornára, hanem ő maradt az ügyintéző, tehát joggal feltételezték a fentebb írók, hogy valószínűleg ő intézheti a fizetős supportot is.
Nem kapcsolt át, mert nem a fizetős supportot fogják ingyen szolgáltatni
Innen persze már Te is látod, hogy a feltételezés hibás. -
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #104972 üzenetére
Ez mindenütt így megy, ezzel a "fokozatossággal" találkozol pl. egy mobiltelefon szolgáltatónál is:
1. körben: netes fiókodban, applikáció segítségével csináld meg magad
2. kör: telefonálsz az ügyfélszolgálatra ahol először a automatával találkozol és ha tudod a menüben mászkálva megoldod a problémád pl. szolgáltatás bekapcsolása, információ lekérdezése
3. kör: ha ezen túl vagy a legvégén ott a lehetőség, hogy kapcsolja az ügyintézőt
4. kör: ha nem tudja a problémát kezelni az ügyintéző kapcsolni fog egy "műszakis" kollégát
5. kör: a "műszakis" kollega ha nem is tudja megoldani de mivel már több rálátása van a problémára esetleg még ő is tovább kapcsolhat de már egy olyan személyhez aki az adott problémával jobban tisztában van, gondolom az adott cégen belül tisztában vannak egymás preferenciáival ki melyik területet ismeri jobban stb.Gondolom valami ilyesmi. Megjegyzem az egészségügyben is ez megy:
1. kör saját magad ilyen-olyan vény nélküli gyógyszerrel, pihenéssel megpróbálod magad gyógyatani
2. kör elmész a háziorvoshoz ha tud meggyógyít vényköteles gyógyszert is fel tud írni stb.
3. ha komolyabb gond akkor továbbküld szakrendelésre -
cigam
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #104603 üzenetére
Semmi gond - ugyanez van velem is, és persze sok más emberrel aki mondjuk 15-20 éve kezdett netezni, vagy régebben - egyszerű: irányítsd át Gmail-es címre hibátlanul működik.
Persze ha megoldható vedd számba hány helyen használod ezt regisztárcióként és azokat módosítsd Gmail-esre a többit pedig irányítsd át.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #104595 üzenetére
A "freemail"-es címeket kellene kukáznod. Irányítsd át őket Gmail vagy Outlook esetleg Protonmail vagy Tutanota email-ekre.
TUDOM, hogy ez nem jó válasz, de lehet jobban járnál ha kukáznád.
Az utóbbi időben próbáltam pár oldalra regelni és kíváncsiságból kipróbáltam Freemail-es címmel és nem sikerült Gmail-lel azonnal ment a reg.
-
cigam
titán
válasz
liszi70 #104535 üzenetére
Ez jó kérdés mert ezeket a feladatokat mindkét rendszerrel megoldhatja, bár nem tudom mit jelent a "kamera mentes". Annyi előnye lehet a dolognak, hogy ha Linux-al oldaja meg, nem kell x ezer forintot kiadni a Windows licence-re.
Pl. vannak eleve NAS-nak szán disztribúciók, amik NAS-t varázsolnak a gépből, és a bolti eszközökhöz hasonlóan egy WEB-es felületről állítgathatók. pl. [link] -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #103845 üzenetére
Igen, az jó beállítási lehetőség volt, de ott is az összesítőket csak 30 napig lehetett halasztani, inkább a funkciófrissítéseknél jött jól a 365 + a nem célzott csatorna. De a 1903-tól az utóbbi már amúgy sem téma a támogatás végéig, mint az az előző válaszban le van írva. Meg újabban a gépházban a Windows Update is elvileg csak akkor ajánlja fel, ha oké azon a gépen, máskülönben nem.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #103800 üzenetére
Egyrészt a lényeg annyi, hogy a 1903-as verziótól kezdve már nem kell a gépházban a korábbi módon külön beállítani halasztást, mivel pl. a funkciófrissítések eleve nem települnek automatikusan anélkül sem, max. értesítés jelenik meg a gépházban, hogy elérhető az újabb verzió. Vagyis használható az adott Windows 10-verzió akár a 18/30 hónapos életciklusa végéig és csak utána kell váltani az újabb, támogatott verzióra. Az összesítő frissítéseknél szintén nem létszükséglet a korábbi beállítás, mivel van lehetőség a frissítések halasztására 5 x 7 = 35 napig. Valamint azokat is van hogy csak felajánlja a Windows Update, ellenben nem telepíti egyből automatikusan, külön felhasználó megerősítés szükséges hozzá.
Másrészt a korábbi 30 + 365 halasztási lehetőségek úgymond csak látszólag vannak ott a gépházban egy tiszta telepítés után, vagy funkciófrissítés után akkor, ha az előző rendszeren nem voltak piszkálva, módosítva. Ellenben ha igen, vagy pl. tiszta telepítés után ott át lesz állítva, akkor viszont eltűnik, mint másnál is. Aztán, hogy ez most valami bug, vagy ha nem, akkor miért így lett megoldva, az jó kérdés. De amúgy cikk is van erről, hogy a 1903-as verziónál ez megváltozott. Valamint arról is, hogy utólag a csoportházirend, registry segítségével visszahozható a beállítás, de az egyrészt pl. nálam csak átmeneti állapotot jelentett, később újra eltűnt. Másrészt az előbb leírtak értelmében már nem szükséges a külön beállított halasztás, vagyis ezért értelme sem nagyon van erőltetni a korábbi megoldást. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
liszi70 #103424 üzenetére
Kulcsot csak leválaszthatsz hardverről. Ha a hardvert megveszed, akkor az mindenképp költség. Létezik egy céged, annak is vannak költségei. Kétezer forintból gyanús, hogy minderre fussa. A használt hardverrel is kezdened kell valamit. Mennyiségi licenszet venni szintén költség.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
liszi70 #103422 üzenetére
Konkrétan kéne utánanézni az eljárásnak, amivel "refurbisheddé" válik a szoftver. Bizonyosan van költsége. A legolcsóbbak ezt nyilván kispórolják. Ha nem fogadják el az MS-nél a kulcsot, gondolom küldenek másikat. Nekem COA matricával és számlával jött. Azonban mint a linken is látszik, ezek egyediek, a két refurbished sem ugyanaz az ár. Ahonnan én vettem ott is különböző árakon voltak szoftverek.
-
pzstm
titán
válasz
liszi70 #103385 üzenetére
Pontosan azért nem töröltem egy kommentet sem, mert kapcsolódik a topikhoz is.
"Normális hangnemben, veszekedés nélkül"
"egyesek csalónak állítanak be"
pontosan ezért, mert olyan mint a vallás, politika, xbox-playstation, android-ios, stb...személyeskedés lesz belőle. Ezt szeretném elkerülni.
Tessék itt keresi partnert és vásárolni licenszet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged