- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
GEPESZ66 #73820 üzenetére
Nem feltétlen, gépe válogatja. Az egy Unity alapú szoftver.
Firefoxban ajánlott talán mérni. Szervernél meg nem a legközelebbit kell, próbálgass. Digi gigabittel beleütköztem abba, hogy sok szerver csak 100-as, vagy legalábbis messze nem gigabites. Ha meg emiatt reklamálsz az gáz.
Chrome-ban 1-2 hónapja biztos sokkal kevesebbet adott a rókánál. Most is sokkal rosszabb. Chrome 220/210, róka meg 550/210 a linkelt szelessav.net-en.(#73825) Laraxior: most volt róla szó: gpedit
-
-
-
-
abdulka1
őstag
válasz
GEPESZ66 #73347 üzenetére
Az utóbbi hetekben 2 gép volt a kezeim között ezzel a hibával, és ez mindkettőnél orvosolta a problémát. Nem a legfrissebb driver jön az updaten (Nvidia driver 2017.10.17), de én nem nyúltam hozzá, vagyis nem frissítettem már rá manuálisan a gyártó oldaláról.
Garantálni nem tudom, hogy működik, de nem veszítesz semmit ha megpróbálod. Nézzétek meg, hogy a gyerkőc játékai mit szólnak a korábbi meghajtóhoz, és ha nincs gond ne bántsátok. Már amennyiben megoldja a hibát a művelet. -
Blue Thunder
senior tag
válasz
GEPESZ66 #73003 üzenetére
Ha nincs tul sok cucc a gépén akkor akár újra is húzhatod, akár pro-val is. De nincs jelentősége. Viszont az Esetet inkább használnám mint az avastot. Meg mondjuk annak is vannak havi kódjai. A másik ha megveszed 2 gépre és van a családba nyugdíjas vagy akár diák még fél áron meg is kapod, ha ideileg meg több évet fizetsz elő megint csak kapsz rá kedvezményt
-
t.imi
addikt
válasz
GEPESZ66 #72760 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Szerencsére van mááásik
Viktor77 nálam gtx670 halála után jött egy 1050Ti, azzal csinálja
Volt 1-2 reg kulcs írd át, javítsd, csak nálam nem szerepel olyan. Itt akadtam meg pár hónapja.
Már vagy 5 éve fent van 8,1 - 10-re frissítve, lehet egy format ráférne. (?) -
Marci112233
addikt
válasz
GEPESZ66 #71326 üzenetére
Nem vírusirtó probléma hanem néha sokaknál előforduló hiba ami a Windowsból ered. Nálam is előjön néha néha, de van hogy egy hétig nem látom. Ezt nálam egy kikapcsolás majd bekapcsolás mindig megoldja.
Egyébként ebben az esetben a startra jobb egér kattintás még működik ott pedig ott lesz a leállítás is. -
jokeph
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #69653 üzenetére
Pech, ez az alap ICH7-es vezérlős lap, ebben valóban nincs AHCI support (nem csak a BIOS-ból hiányzik).
Az ICH7R-ben már van.
Ám SSD-nél nem biztos hogy szükséges lesz az AHCI a TRIM használatához, WIN 7, 8, 8.1 és 10 OS tudja aktíválni a TRIM funkciót (legalábbis én így tudom).
-
Corleone33
senior tag
válasz
GEPESZ66 #69645 üzenetére
SSD-vel egyrészt értelemszerűen gyorsabb lesz minden, viszont ennyi hely szerény véleményem szerint kicsit karcsú lesz, főleg ha a fiad gondolom szeretne játszani is a gépen(?). Illetve nagyobb méretű fájlok kezelésénél is elég hamar be tud telni az a 250 giga.
1 terás vinyó felosztásával lehet jobban jönne ki tárhely terén, de ez csak személyes vélemény persze.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #69618 üzenetére
Ha Legacy BIOS módban akarsz telepíteni, akkor ITT a legelső beállítás kell. Ez NTFS-re formázza a pendrive-ot és aktív partíciót állít be.
(#69617) Geth:
Egyes hardvereknél lehet, de ennyi erővel pl. UEFI-ben akár NTFS fájlrendszerű pendrive-ról is támogatja a bootolást egyik-másik.(#69620) Mirr Murr:
Ahogyan említette más is, azért nem fogják havonta frissíteni az ISO-t. Például az MCT elvileg most is a 16299.15-ös változatot tölti le. Ha ennél újabb kell, akkor ITT fent van a 16299.64-es ESD. De amúgy jelenleg az utóbbinál is van egy kis fáziskésés, mert 1709-nél az aktuális verzió a 16299.98. Viszont ez rendszerint egy-egy havi összesítő frissítés után már változik. Szóval nem feltétlen jelenti azt, hogy egy korábbi változat olyan sokkal régebbi lenne. -
-
raidx
őstag
válasz
GEPESZ66 #67785 üzenetére
Egy rendes szünetmentes --valamelyik porton (USB,Soros) összevan kötve a géppel ahol is tályékoztatni tudja, ha vége a dalnak. Vagyis időben bekövetkezik valami fajta leállás. Persze, ez nem minden készüléknél van meg. Elvileg a povvergood jel arra szolgálna, hogy ha az megvan működhet a rendszer. Hiánya esetán állj van. Viszont a HDD-k adatai esetleg sérülhetnek az elégtelen tápellátás miatt. Érdemesebb a géptől függetlenül tesztelni a teherbírást. A kisördögök soha nem alszanak. Azt meg nem tudni, a Win mikor kap kedvet a HDD-k rendezgetéséhez.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #58905 üzenetére
Pendrive-nál régebbi gépnél találkoztam olyannal is, hogy USB 3.0-ról töküres SSD-re telepítésnél ugyanígy kidobta a hiányzó driver üzenetet, kerestem egy öreg USB 2.0 fajtát és gond nélkül települt.
(#58886) mexel
Írta valaki és igaz is, a CU alatt a Defender már ilyen teljes security wellness center lett. Még a számítógép alaphelyzetbe állítását is odapakolták, laptopnál az akkura is ott figyelmeztet stb. Persze hogy jelez ha kikapcsolod a felhő védelmet. Ezekre én nem is gondoltam, mert úgy használom ahogy az MS kitalálta alapértelmezetten. Nekem bejön a Defender évek óta, mert nem zaklat. Igazából sok dolga nincs is: Adguard szűri a reklámokat ott nem jöhet be semmi rondaság, Edge sandbox, Flash kikapcsolva, Smartscreen már böngészőben figyelmeztet, kb. szándékosan kellene telepítenem a vírust, a Defender csak az ütemezett lemezvizsgálatokat végzi a háttérben. (félévente pluszban egy ESET online scanner is a békesség kedvéért)
Mivel most CU alatt új az UI, valószínűleg idővel a visszajelzések alapján finomítják majd és meg lehet adni bizonyos dolgokért ne figyelmeztessen.
Pontosabban most nem tudok utánanézni, mert bugok miatt egyelőre visszamentem AU-ra és bekapcsoltam a CU halasztását, majd pár hónap múlva teszem fel. -
Imco
őstag
válasz
GEPESZ66 #56939 üzenetére
Nekem most 800 -on forog i3 6100 asus lappal, 38 fokon.
Esetleg egy bios fristést megejtenék a helyedbe, ha még nem volt.
Majd ha minden változatlan, akkor kézzel állítgatnám figyelve a hőmérsékletet, gondolva a nyárra!
Nyáron panelba, asztalba bezsúfolva nagyot ugorhat a hőmérséklet. -
raidx
őstag
válasz
GEPESZ66 #56807 üzenetére
A "Power on By Mouse és Keyboard" azt a célt szolgálja, hogy a főkapcsoló helyett egy billentyű vagy egér kapcsolja be a géprt. Nekem eléggé el ven dugva a masina, ezért billentyűzetről ébresztem, kapcsolom be. Nálam választható az enter vagy tetszőleges billentyű és egér kikapcsolható mert, ha megmozdul az asztal véletlen az egér már is mozgást érzékel és kapcsolna. A hűtés sok mindentől függ. Időnként használat közbe nézni kell a hőfokokat és esetleg korrigálni ha szükséges.
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #56053 üzenetére
Nem, a hdd csak akkor áll le, ha (alapbeállítás szerint 20 percig) nincs semmilyen lemezművelet. De torrentezés esetén, ha van akár 1-2kb fel/le töltés ezalatt a 20 perc alatt, akkor már nem állitja le a hdd-t. És ha közben le is állna, mert senki nem tölt tőled, akkor is, amint szükség lenne valamire, beinditaná a lemezt, nem vész el semmilyen fel/letöltés amiatt, mert a le!ez ne lenne elérhető.
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #55582 üzenetére
A Win10 350 vagy 450 MB-os partíciót hoz létre, a 100 megás még a Win7 része volt. Rendszertelepítés után soha nem hoz létre újat, szóval az az előző telepítésedből maradt ott. Ha nem zavar, akkor hagyhatod is.
A telepítéshez sem kellett volna lehúznod a HDD-t, mert ha nem particionálsz, csak az üres területet jelölöd ki, akkor biztosan ott hozza létre magának a partíciókat.
-
quailstorm
félisten
válasz
GEPESZ66 #55582 üzenetére
Én se találkoztam, de nem is gyalultam le HDD-t telepítés után. 6 Windows van a gépemen, több vinyón is van BCD. Maximum egy BCD editorral tudod megnézni milyen kapcsolatban van a kettő. De én már a mérete miatt is ráhagynám.
-
mexel
veterán
válasz
GEPESZ66 #55563 üzenetére
Ezt én is akartam kérdezni, hogy muszáj egyesével, nincs egy "gyűjtő" ami mindent feltenne? És az a helyzet hogy már sok verziót találtam, melyik ezekből a legújabb?
A másik a DirectX, abból ha mind kell akkor miket kell feltenni? Abból is találtam sok verziót már.
Jó lenne összegyűjtenem egyben mindent ami kell ezekből hogy ha telepítek egyben meglegyenek, most kb 3-4 féle van mindenből nálam.quailstorm: köszi a packot, azt hiszem ezt már egyszer már linkelted, akkor le is szedtem. Ezek a legújabbak? Mert akkor a többit törlöm. Kár hogy valami script-el nem tudom megcsinálni hogy egyben felrakja mindet.
-
quailstorm
félisten
válasz
GEPESZ66 #55563 üzenetére
Amíg nem ütközöl msvcr1**.dll missing vagy csak random 0xDEADBEEF kódokkal, addig semmitől.
Igen egyesével meg kell csinálni, asszem kori telepítőkben benne van már. De most 10 percről beszélünk komolyan...Én nemrég raktam fel: x86 összes x64 összes
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #55548 üzenetére
USB HDD-t kell általában, ami jó pendrive-okhoz és külső HDD/SSD meghajtókhoz egyaránt. De persze ennél a programnál az is fontos, hogy a telepítő a boot módnak megfelelő opciót választva legyen kiírva. Továbbá például UEFI-s telepítésnél egyes gépeken még a megfelelő boot eszközt is ki kell választani.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
GEPESZ66 #55245 üzenetére
Az a gép már tud UEFI-t. Partíciók törlése, mérete mind a te döntésed.
Két opció van:
Legacy mode, MBR,ahhoz NTFS fájlrendszer kell a pendrivera.
Képet meg kukázzad, remélem nem saját 2013-as és Linux, semmire nem jó neked.Viszont lehetne UEFI mode-ban is telepíteni, ha már újabb a gép, akkor minden partíciót törölni kell, és GPT mode UEFI-hez, NTFS oda is mehet elvileg.
Egyéb BIOS beállítás az USB boot de azt csak tudod.
-
mexel
veterán
válasz
GEPESZ66 #54927 üzenetére
Haverom új laptopjára is most került win10, állandóan szív a wifivel. Hol van hol nincs és nem jövünk rá miért. Sokszor ha alvóból visszajön a gép irtózatosan lassú a wifi, van amikor nincs is, stb. Van amikor éppen jó. ugyanott mobilon, tableten stb villámgyors és állandó a wifi.Már ott tart hogy win 10 unistall és kuka.
-
DS39
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #54891 üzenetére
állítottam az ellenkezőjét?
csak leírtam miért kell a recovery partíció...viszont azt tudni kell hogy az OEM licence az ahhoz a windowshoz való, ami a gépen volt, amit letöltesz az valószínűleg egy retail/dobozos verziós iso, ami lehet hogy aktiválódik, csak kérdés hogy ettől az igazából eredetinek számít-e, és később garanciális ügyintézésnél nem okoz-e problémát.
-
törölt tag
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #52974 üzenetére
Ha megjelenik pl. a lemezkezelőben + a fájlkezelőben külön meghajtóként, akkor normál esetben a Windowsnak is tudnia kellene formázni. Tehát itt elképzelhető, hogy valami egyéb probléma is lehet, de persze konkrétumok jellemzően nincsenek megadva. Vannak külső particionáló programok, de ki tudja, hogy azok ez esetben boldogulnak-e vele.
Illetve, ha a grafikus lemezkelő / fájlkezelő nem áll a helyzet magaslatán, akkor pl. cserélhető lemezeket (W10 alatt USB-meghajtó) a diskpart módszerrel (is) szoktam újraparticionálni.
-
TRob1
veterán
válasz
GEPESZ66 #50822 üzenetére
Pl. magyar utorrent oldalról.
szerk: De akár más alternatívák után is nézhetsz. Kezdésnek: A 4 legjobb alternatíva a µTorrent helyettesítésére (DirtyWindows.hu) - Nem mai, de megteszi.
-
Borisz76
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #46711 üzenetére
Ha lemezkezelőben elveszed a betűjét, le fogja kapcsolni, már amennyiben az energiagazdálkodási beállításokban ez szerepel (ha nem állítottad át, akkor pár perces késleltetéssel ez szerepel).
(#46712) egykori: Windows 8-on még működött, hogy egyszerűen átmásolod a profilmappát, rejtett fájlokkal együtt, kivéve a rendszer rejtett fájlait (tehát AppData kell, ntuser.dat nem).
-
vigyori78
őstag
-
válasz
GEPESZ66 #46211 üzenetére
Saját tapasztalat. Én augusztus 3-án, tisztán telepítettem a Win 10-et, és erre már ugye vonatkozik az MS szigorítása, a WHQL-es driverek, progik tekintetében. Volt is erről cikk itt a PH-n, lehet ez is a háttérben.[link]
Nekem egy 2010-es Logitech G500-as lézer egerem van, de ezt a SetPointos cuccot már nem tudtam működésre bírni, amivel néhány dolgot lehetett szabályozni, mint pl. a DPS értékeket. Eddig ez is tökéletesen működött nálam. -
CirrMee
addikt
-
-
netpeti98
addikt
válasz
GEPESZ66 #44960 üzenetére
GEPESZ66 és Szpisti
A Gépház->Aktiválás alatt írja, ha hozzá van kötve ezt írja:Ha a hardvercsere után nem aktiválódik magától, akkor az aktiválási tanácsadót kell futtatni:[link]. A súgó oldalon "A közelmúltban jelenetős hardverváltozás következett be a hardverkomponensen" alatt ír arról amire szükséged van.
A gyakorlatban majd kiderül, hogy mekkora hardvercserénél működnek a fentebb leírtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metal topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged