Hirdetés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Így készül egy Earfun headset
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz cintula187 #35703 üzenetére
A KB3010081 oldalán ez van: "In Windows 10 1511, this update is superseded by update 3099229 for the November 2015 release of Media Feature Pack."
Neked a KB3099229 kell
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #36564 üzenetére
Végül pc reset lett. Abban tudnátok segíteni, hogy azt írják, a win10 ben alapból van directx, viszont játékokat elindítva pl az alábbi dll-ek hiányoznak:
- d3dx9_35.dll
- x3daudio
- d3dcompiler_43Ezeket milyen installerrel rakjam vissza? A dxdiag szerint viszont fent van a 11.2
előre is kösziPeasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Balerik
aktív tag
válasz cintula187 #36580 üzenetére
Ezt (dxwebsetup) futtasd rendszergazda joggal, és letölti és telepíti a szükséges fájlokat.
Elmúlik.
-
PuMbA
titán
válasz cintula187 #45683 üzenetére
Akkor jön az, hogy az N-es verzió helyett felteszel egy sima Windowst
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz cintula187 #45683 üzenetére
Milyen N-ed van? En 1607-es Education N-t tettem fel MCT-vel, viszont a System "sima" Education-nak irja a rendszert (nekem sem ment fel egyik Media Pack sem, bar nem tudom milyen benefiteket adna).
-
GEPESZ66
veterán
válasz cintula187 #45687 üzenetére
Nekem Samsung A3 2016-hoz nem kellet semmi segédprogram.
Feltelepítette csatlakozáskor ami kellett hozzá. -
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
-
SP4C3
veterán
válasz cintula187 #57253 üzenetére
Alaplap/chipset driverekre nézz rá.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz cintula187 #57258 üzenetére
Van külön usb driver: [link]
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
King Unique
titán
válasz cintula187 #60861 üzenetére
Üdv!
Megmondja ám seperc alatt a kereső is!
• Automatikus driver frissítés letiltása Windows 10 alatt
• Windows 10: Szabaduljunk meg a nyomulós illesztőprogramoktól[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #66502 üzenetére
A media feature pack is eltünt.
A legfrissebbet nem rakja fel.
Van ötlet melyiket lehetne?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
movax
őstag
válasz cintula187 #71068 üzenetére
Eszközkezelőben főleg az egér beállításainál kikapcsolni, hogy ébreszthesse a gépet.
-
Geth
veterán
válasz cintula187 #71068 üzenetére
Frissíthetsz drivert (most 10.23.1003.2017-nál jár), de ami tényleg idekapcsolódik, az a hálókarinál a Power Management tabon vagy teljesen letiltod az Allow this device to wake... kapcsolót, vagy megpróbálhatod, hogy csak magic packet-re ébredjen.
Elvileg a random magic packet-re kicsi az esély -
pc360
addikt
válasz cintula187 #79613 üzenetére
Lehet, hogy elég kevesebb hely is hozzá, de ennyi amúgy sem árt, ha szabadon van a C-n (főleg, ha SSD-ről van szó). Ha HDD, akkor létezik olyan program, amivel a D-ből le tudsz csippenteni a C számára újratelepítés nélkül is.
Ha SSD, akkor valahogy muszáj helyet varázsolni. Ebben a Lemezkarbantartó is tud segíteni, az a Win frissítések során felhalmozott fájlokat is lepucolja. A használata úgy néz ki, hogy az admin módban futtatást is meg kell nyomni a felületén, és amikor újraszkenneli a C-t, minden látható elem kijelölhető törlésre. A Win frissítés és újraindítás után mindenképp érdemes majd használni, de ha nincs elég helyed, és még sosem futtattad, akkor előtte sem árt lefuttatnod, és újraindítani a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
válasz cintula187 #79617 üzenetére
120 GB-os SSD-t semmi értelme kettéosztani.
Én a helyedben szemeznék egy friss, 1803-as telepítővel, és az SSD egy blokkba újraparticionálásával a telepítés során. A 120 GB teljességgel elegendő, még akkor is, ha szerkesztőprogramokat, és akár pár játékot is telepítenél.
A hivatalos MCT-vel letölthető és pendrive-ra rakatható a friss telepítő a kívánt architektúrában és nyelven.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Doky586
nagyúr
válasz cintula187 #79617 üzenetére
Jó hírem van!
Egy 120GB-os SSD-t akár 120db partícióra is szétparticionálhasz GPT-uefi módban..
[ Szerkesztve ]
-
válasz cintula187 #84406 üzenetére
Már úgy érted, hogy az adatlapodon
Perifériákat (bill., egér) próbáltad másik gépben, vagy egyesével lecserélni azokat?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blackmorph
tag
válasz cintula187 #84406 üzenetére
nekem is volt hasonló problémám. néhány naponta csinálta, és sehol semmi nyoma nem volt de egyik sb sem volt hajlandó működni, mindegy mit dugtam bele, rá. restart után helyreállt. aztán egyszercsak már a restart sem oldotta meg. akkor én kutattam a témában és sehol semmi épkézláb megoldás nem volt. mindig friss volt a win10, legális, stb. ezután csak a reinstall oldotta meg.
én egyébként az egyik registry cleaner appot gyanítom, hogy belekontárkodott oda ahova nem kellett volna. -
Zoz
őstag
válasz cintula187 #98217 üzenetére
A Win 9x idejéből maradt babona, hogy gépcserénél újra kell húzni a Windowst.
Korábban is írtam, hogy én hogyan csinálom. -
Dragon3000
veterán
válasz cintula187 #98217 üzenetére
Visszaszednék minden vackot, amit az előző gépedhez telepítettél (alaplapi vackok vga driver.....) és utána az, amit Zoz is írt.
-
Imi1981
veterán
válasz cintula187 #98434 üzenetére
Sziasztok! Ezeknek az uninstaller programoknak van értelme? Most pl a revo uninstallert próbáltam és jónak tűnik mert minden visszamaradt elemet megkeres, de ha csak rosszabbat csinálok ezzel mint a gyári eltavolítóval akkor hanyagolom. A tegnap itt olvasott cclener(amit azóta nem használok) ügy után gondoltam rákérdezek.
-
Doky586
nagyúr
válasz cintula187 #98434 üzenetére
Új gép esetén be sem kell lépni a bios(uefi)-be.. Minden maradjon alapon.
Install esetén (uefi) a külső boot menüben (F8 v F11 v F12) az UEFI: kezdetű pendriveot kell kiválasztani és a cél SSD-n ne legyen egyetlen partíció sem (mint a gyári állapot) akkor beállítja magának ahogy kell..
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #98442 üzenetére
Sziasztok!
Gond nélkül megvan reinstall nélkül a hardware csere. Annyi van, hogy van 3 HDD és 1 SSD a gépben
2 HDD-t eltávolítható drive -nak néz a Win 10. Hol tudok ezt megoldani?
Eszerint néz ki az egyik kérdéses drive az eszközkezelőben.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
adika4444
addikt
válasz cintula187 #98681 üzenetére
BIOS-ban nézd meg a SATA hotplug-ot első körben, esélyesen annak a kikapcsolásával meg fog oldódni.
üdv, adika4444
-
bebeago
tag
válasz cintula187 #98686 üzenetére
Üdv!
A leírás és a videó alapján tett bejegyzés nekem megoldotta ugyanezt a problémát!
Link!
vagy itt már írtam róla:
Link
Microsoft:
Link
Mentsd el a bejegyzést, mert legalábbis nekem minden új windows telepítés után le kell futtatnom. Igaz, utána minden rendben van.[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #98762 üzenetére
Erre van ötlete valakinek?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cintula187
addikt
-
mefistofeles
addikt
válasz cintula187 #121807 üzenetére
Ha van microsoft fiókod akkor semmit sem kell tenned. Bejelentkezel és már aktiválva is van a rendszered.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Ha aktiválva volt, akkor újra aktiválja magát, ha normális kulcsról van szó. Olcsó kulcsok esetén előfordulhat hogy nem aktiválja. Digitális kulcs, így nem fogod tudni kiolvasni, de mint mondtam nem is kell, mert ha rendben van a kulcs, akkor ha már egyszer aktiválta magát, akkor telepítés után fogja. Telepítsd net nélkül, mikor kéri kulcsot válaszd a nincs termékkulcs opciót, ha kész a telepítés driverezd fel, meg tedd netre és magától aktiválja. Ha nics másik gép a közelben érdemes előtte leszedni a netről a drivereket, nehogy pont a hálókártyát e ismerje fel, mert úgy még fel sem tudja tenni a drivereket addig.
-
Zoz
őstag
válasz cintula187 #121811 üzenetére
Alaplaphoz kötődik. Telepítéskor azt kell választani, hogy nincs termékkulcsom, és a megfelelő kiadást választani. Amint netet kap aktiválja magát.
-
King Unique
titán
Nem kell semmilyen termékkulcsot kinyerni és újra megadni ugyanazon kiadás újratelepítésénél, amit a Windows 10 telepítője is világosan leír az aktiválásnál, meg hogy választható a nincs termékkulcsom lehetőség és később automatikusan aktiválódni fog a rendszer. Egyébként kinyerni amúgy is macerás, mert alapesetben az általános termékkulcsot olvassák ki a programok, max. esetleg ezekkel módszerekkel próbálható meg, aztán vagy/vagy. + A digitális licenc esetében a hardverazonosítónál nyilván az alaplap számít, ahhoz kötődik, nem a háttértárhoz (HDD/SSD), nem számít az utóbbi esetleges cseréje.
Amúgy az nem derült ki miért akarod újratelepíteni a Windows 10-et, de ha csak azért, hogy angolról magyarítsd, akkor pont felesleges, mert ott van a gépházban a magyar nyelvi csomag hozzáadásának lehetősége (bővebben).
Ha mindenképpen újra akarod telepíteni a Windows 10-et egyéb okból, akkor azt lehetőleg megfelelően kivitelezve kellene, lásd az alábbi bejegyzésben és hozzászólásban leírtakat. Csak még mielőtt sikerülne nem úgy csinálni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz cintula187 #121821 üzenetére
A rendszermeghajtó cseréje pont megoldható lenne klónozással (+ infó), nem feltétlen kell emiatt a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et. + Ha az az M.2 SSD PCIe NVMe - mert ugye önmagában az M.2 pontatlan megnevezés, mivel lehet az SATA és PCIe NVMe is - , akkor az utóbbinál szükség esetén (ha nem megy így legacy/CSM módban) a CSM
—►
UEFI váltás is megoldható, lásd egy másik válasz 3. pontjánál leírtakat.
De ha inkább újratelepíted a 0-ról, akkor telepítsd, hajrá. -
Blue Eagle
őstag
Alaplaphoz, igen. Pontosabban a BIOS tartalomba ír bele a windows és ott tárolódik. Az slmgr -dli vagy a slmgr -dlv parancsal olvasható ki a licenc állapot, de ez csak a termékkulcs utolsó 5 karakterét adja meg.
Semmi jelentősége hogyan telepíted újra a wint. Új meghajtót is tehetsz be a régi helyett, vagy a meglévőt full leformázod, oly mindegy.
-
HARDVERAPRÓD
Nem. Alaplaphoz lehet csak kötve hdd/ssd-hez nem
-
törölt tag
válasz cintula187 #123164 üzenetére
régebbi hozzászólásokból azt olvasom ki, hogy nem vagy egyedül, javításra vár a bug.
-
félisten
válasz cintula187 #123164 üzenetére
Nálam a kalibrált színprofilt felejti el minden sleep után, hiába van defaultként belőve rendszerszitnen... nyitva kell legyen az ablak, és betölteni kézzel mindig... minőségi rendszer ez, kérem
-
félisten
válasz cintula187 #133655 üzenetére
A DLL fájlok azok amolyan függvénygyűjtemények, amelyek más DLL-ekben található függvényekre is hivatkozhatnak. Ez esetben is ez a hiba, mert a DllUnRegisterServer() függvény is egy másik DLL-ben, nevezetesen a jscript.dll-ben (C:\Windows\System32 mappában) található.
Ha maga fájl megvan(ha nincs, akkor gond van), akkor ezt is újra kell regisztrálni.Mindezektől függetlenül, ha ilyen hibák tűnnek fel, akkor nem sok jóra lehet számítani a jövőben...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz cintula187 #133660 üzenetére
Ahogy írtam is, azt is regsztrálni kell, ugyanúgy, ahogy az ntdll.dll-t. Ha sikerül, akkor fuss neki újra az ntdll-nek. Meglátjuk mi lesz az eredménye.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
krealon
veterán
válasz cintula187 #144182 üzenetére
Ha jól értem, nem tudod melyik alkalmazás dobja fel az ablakot.
Ezen a Process Explorer célzó kereszt ikonja tud segíteni, amit rá kell húzni az azomosítani kívánt ablakra.
Ha már tudod mi adja a hibaüzenetet, közelebb kerülsz a megoldáshoz.
-
Doky586
nagyúr
válasz cintula187 #147701 üzenetére
Kérd a Your organization informatikusát mert enterprise-nál ez másképp megy mint home és pro esetén.
-
King Unique
titán
válasz cintula187 #147701 üzenetére
• Enterprise és Education kiadásoknál nem meglepő, ha azt írja a program, hogy a frissítéseket, az eszközt a szervezet (cég), az iskolája, stb. kezeli és upgrade ügyben az ottani IT illetékeshez tessék fordulni.
• A manuális upgrade-hez az MCT, a frissítési segéd illetve azok Windows 11-es megfelelői Enterprise és szerver kiadásokat eleve nem támogatnak (példa), vagyis azokkal nem fog működni az in-place upgrade.
• Ha Enterprise kiadás esetén a Windows Update nem ajánlja fel a gépházban a Windows 11-re frissítés lehetőségét, akkor marad pl. a manuális ISO upgrade mint frissítési opció, De ahhoz is máshonnan letöltött Windows 11 Enteprise ISO-fájlra lesz szükség, mert az MCT-vel letöltött csak Home, Pro és Education (+ azok N-es változatait) kiadásokat tartalmaz. Vagy lehet szólni a szervezet, a cég IT illetékesének, rendszergazdájának és majd ő megoldja.
• Következő lehetőség a Windows 11 clean install, de ott ugye a Microsoftól letölthető konzumer ISO-fájl eleve nem tartalmaz Enterprise kiadást, az utóbbit VLSC vagy az adott céges forrásból kell beszerezni.
• +1 opció Enterprise helyett a home user szinten reális Home vagy Pro kiadást telepíteni és akkor működni fognak a felsorolt általános frissítési lehetőségek.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz cintula187 #147707 üzenetére
Megoldható a Windows 11 telepítése akár nem támogatott hardverkonfigurációra is, de ez már értelemszerűen a Windows 11 topik témája, az ügyben ott kellene érdeklődni, bár már linkelve lett a megoldás.
-
Doky586
nagyúr
válasz cintula187 #147707 üzenetére
Még win10-nél is elég blamázsnak számít egy örökölt bios módban telepített os...
A gyári win11 telepítő legalább figyelmeztet hogy valamit rosszul csináltál.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz cintula187 #147714 üzenetére
"ez így jött össze"...
Na ez ellen véd téged a win11 telepítője ha mct-vel készíted trükközés nélkül. -
RoyBatty
aktív tag
válasz cintula187 #149762 üzenetére
Igen, de nem túl elegáns/biztonságos a megoldás. Meg lehet kivételként adni olyan filet/foldert/szolgáltatást, aminek nem néz be a belsejébe.
[link]
Így legalább a kamu riasztásoktól meg lehet szabadulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest