Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- iOS alkalmazások
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
válasz spiritex #70706 üzenetére
Most így ünnepek alatt nincsen más dolgom szerencsére.
Szóval egyedül csak a vga-tól félek, mert nem találok drivert hozzá.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz spiritex #71046 üzenetére
Gondolom, mert teljesen automatikusra van beállítva a WIN update.
Nálam jelezte, hogy kész a 1709-es fő-fő-fő frissitésre, felajánlotta hogy mikor szeretném, alapból 1 napot engedett halasztani, aztán a az update beállításainál lehetett neki egy hónap halasztást beállítani.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #71048 üzenetére
Ráadásul úgy frissült, hogy le volt kézzel tiltva a Services-ben a Windows Update és a Background Intelligent Transfer + az összes update folyamat a Scheduled Tasks-ban + a Registry-ben 2-esre állítottam a Windows Update AUOptions értékét... Ennek semmi sem szent, kibirhatatlanul és ellentmondást nem tűrően támad és terjeszkedik...
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
nagyúr
válasz spiritex #71049 üzenetére
Hmmmm.......
Hát ez elég elkeserítő....
Nálam x64 Enterprise N fut, teszt jelleggel 3 különféle konfigon, ebben mindet lehet állogatni, eddig hibamentes volt...
Na majd a 1709 után is remélem az lesz.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
-
Marci112233
addikt
válasz spiritex #71272 üzenetére
Arra hogy a wifi olyan fontos mint a kaja arra tényleg no comment.
Viszont én ilyenkor télen ugyanúgy elég sokat vagyok gép előtt , de ennek fele amit internettel töltök el.Van mellette kevés játék, és van mellette elég sok munka is. Munka alatt értem azt hogy hiába mezőgazdaság a fő tevékenységünk, elég sok a papírmunka amit gépen kell kitölteni és neten keresztül beadni. Viszont kora tavasztól, késő őszig, vagy most az enyhe idő miatt van hogy csak reggel egyszer átnézem az e-maileket, majd este megint egyszer, na meg este egy két fórumot, aztán ennyi az egész napos gép előtt töltött időm. Inkább megyek ki valamit csinálni akár a ház körül, ha olyan idő van mint egész nap a gép előtt üljek.(Persze ha olyan idő van, hogy kint semmit nem tudok csinálni akkor csak marad a gép, bár sok esetben inkább ilyenkor laptopról TV-re átkötve a képet nézek filmet, vagy simán TV adást nézek.)Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
szilvásbukta
tag
válasz spiritex #71272 üzenetére
Ne is mondd... Én ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel találkozom nap, mint nap. A közösségi oldalaktól való beteges függőségük pedig rémes. Az a legrosszabb ebben az, hogy hiába próbálkozunk az iskolában kezdeni valamit ezekkel a gyerekekkel, ha otthon már "elrontották" őket, a suliban már késő...
[ Szerkesztve ]
-
-
Csupingo
veterán
válasz spiritex #71428 üzenetére
Állítólag már egy idő után visszakapcsolja, hiába tiltod le. Én most ezeket próbáltam ki:
Első lépésként elő kell hozni a futtatás ablakot. Ezt a Windows+R gombok egyidejű lenyomásával tudjuk megtenni. A felugró ablakba a gpedit.msc fájl nevet kell beírni, majd az OK gombra kattintunk.
Ennek hatására megnyílik a Helyicsoportházirend-szerkesztő. Itt a Számítógép konfigurációja / Felügyeleti sablonok / Windows összetevők / Windows Update menübe kell elnavigálnunk. Itt számos beállítás található, de amit mi keresünk az “Az Automatikus frissítések konfigurálása” nevet viseli.
Dupla kattintunk a bejegyzésen, aztán a megnyíló ablakban az “Automatikus frissítés konfigurálása” menüt tegyük át a következő opcióra: “2 – Értesítés letöltés és telepítés előtt egyaránt” beállításra. Így automatikusan nem fog semmi települni a háttérben, csak a mi beleegyezésünkkel.Én itt a letiltást állítottam be.
Ezt is megcsináltam:
Megtaláltam az AUOptions-t.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update]
Itt:
“AUOptions”=dword:00000002, tehát a 4-es értéket 2-re kell átírni.
Ui.: azt nem tudom, hogy home változatnál működik e.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Marci112233
addikt
válasz spiritex #71514 üzenetére
Jogos amit írsz. Mondjuk nekem 2 gép közt van csak megosztás. Az asztali gép és a saját laptopom közt. Laptopot csak én használom, más nem. Az asztali gépet is tulajdonképpen én használom a legtöbbet, de néha fater leül elé és böngészik a neten.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz spiritex #72023 üzenetére
A 8.1 jó rendszer, én is használom, sőt én másokkal ellentétben (...) már a kezdetekről fogva dicsértem. Mert az ugye milyen érdekes, hogy korábban az volt a célpont, azt fikázta mindenki, most meg hirtelen milyen jó lett... Viszont egy ideje már azt sem fejlesztik nagyon, ellenben a 10-est igen és eleve az utóbbi egyre inkább a jelen és pláne a jövő. Az, hogy egyeseknél vannak gondok, az nyilván nem jelenti azt, hogy mindenkinél. Szóval azt a bizonyos jelzőt így leáltalánosítva, azért annyira nem erőltetném... Nálam több gépen is OK a W10 és szeretem használni, tetszenek a felületen eszközölt újítások és kényelmi funkciók is. De ebben a topikban szintén van egynéhány olyan user, akiknél bevált és másokkal ellentétben nemcsak fikázni és hümmögni járnak ide...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szotyika77
aktív tag
-
profit
tag
válasz spiritex #72994 üzenetére
Visszaállította, ami eddig volt. Nem telepített semmit. Ismét azt írja, upgrade kell, és újra tölteni kezdett dolgokat. A 37GB elfoglalt helyet pedig megtartaná. Szépen formázom a tárat. Amit művel, nem logikus. Csigalassan ismét letölteni akar. 14xxx körüli Windows verziót állapított meg, és 16xxx szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz spiritex #77156 üzenetére
O&O ShutUp10. Ezzel le tudsz tiltani számos dolgot: telemetriát, win update-t stb.
Ha valamelyik opcióval nem vagy tisztában nyugodtan írj rám privátban ha gondolod már alaposan átrágtam magam mindegyik opción.
Maradj a windows 10-nél jobb mint a 8 vagy 8.1[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz spiritex #77158 üzenetére
Nem ez egy portable cucc, elindítod letiltod amit akarasz (nálam mivel offline fiókon vagyok és nincs onedrive-om sem és egy UWP-s appot sem használok) ezért 4 kivételév minden tiltva van (nekem nincs bajom az update-el úgyhogy nálam 4-ből 3 az.
Ezt azért hagytam meg mert pl. ha a qbittorrent letöltött valamit akkor hangjelzéssel és értesítéssel is jelzi amúgy nem, de a win UPGRADE-et letiltottam mivel az új buildet majd TISZTA telepítéssel fogom feltenni.Tehát amint kiválasztottad mint tiltasz le, kérni fog egy újraindítást ezután ha felállt a rendszer újra futtasd ekkor jelzi hogy van ami visszaállt ezt újra kikapcsolod (ez egy telemetria lesz) és kész,ekkor már nem fog kérni újraindítást de csinálhatsz egyet és újra futtatva a progit már nem lesz olyan ami visszakapcsol.
Ajánlott windows update-ek után újra futtatni mert ilyenkor visszaállhat egy két dolog alap állapotra de nálam ez nem történt meg, konkrétan a múlt heti patch kedd után sem történt változás.
Portable cucc, annyi hogy változtatások után létrehoz egy .ini fájlt a változásokról, közvetlenül a fájl mellé.
Mivel a windows defendert-t és a smart screent is letiltottam ezért a tálcán lévő windows biztonsági központ ikon hibát jelez - ugye kikapcsolt modulokat - ekkor menj az ikonra megnyitás és utána kattint a hibát jelző modulnál bezárásra vagy hozzáadásra (érdekes de rendszerenként eltérő volt ez az opció ) és az ikonon újra zöld pipa lesz. Avast free-t használok nem kell se smart screen se defender.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz spiritex #77306 üzenetére
Véletlenül nem Windows alatt van beállítva 150-200%-os felskálázás?
Egyébként ez a vicc az egészben, hogy ahány ember, annyiféleképpen néz ki ugyanaz a szöveg, ugyanazzal a betűtípussal. Nem lenne jobb, ha normális, mindenütt olvasható betűket használnának, ami minden gépen ugyanúgy néz ki? Mert elintézik ezt az egész dolgot azzal, hogy ez azért jobb így, mert ez GPU alapú, hardveres gyorsítással kiírt szöveg, ami technológiailag fejlettebb, és ezért jobb. De, ha csak bizonyos esetekben működik jobban, és az emberek által használt gépek egy részén (nagyobb részén) a megjelenítés nem jobb, hanem rosszabb, mint 15-20 éve, akkor nem kéne erőltetni, csak azért, mert HW gyorsítással megy.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz spiritex #77306 üzenetére
Én se szeretném a téves infók terjesztését, pont ezért kérlek, hogy fejezd be.
Még mindig erőlködsz a 2x-es méretű mintáiddal, semmi értelme. Nyilván ha szándékosan eltünteted az alpixeles élsimítás hatásait a felskálázással, akkor el lesz tüntetve.
(#77311) Zotya84: hát ja, azok alapján amit tapasztaltam, elég nehéz sima Win10-en adott builden maradni, MS mindig kitalál valamit... Frissítési segéd meg az eltávolíthatatlansága.
Ha valami olyan cucc van, ami nem megy új builden, akkor 1607 LTSB inkább. Bár már annak is ketyeg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest